Viorel Badea a castigat postul de senator pentru diaspora.

December 4, 2008 •diaspora, Italia, valori nationale, Viorel Badea •Views: 1396

Senatorul Viorel Badea doreste recalibrarea institutionala, in viitorul guvern, a DRRP Imprimare E-mail
Roma, Italia/Romanian Global News
marţi, 02 decembrie 2008

Image

Candidatului PD-L in colegiul 1 de Senat pentru romanii din strainatate, Viorel Riceard Badea, care a luat aproximativ 46% din voturile exprimate devansandu-l net pe contracandidatul de la PNL, Petre Roman, care a obtinut numai 23% din sufragii, i-a fost atribuit in urma redistribuirii acest post de senator, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News. Badea a declarat marti, pentru Agerpres, ca PD-L, care a obtinut cele mai multe voturi in fiecare dintre cele sase colegii ale diasporei, respectiv patru locuri pentru Camera Deputatilor si doua locuri pentru Senat, insa fara a avea 50% plus unu din voturi in niciun colegiu, va avea sigur in urma redistribuirii trei mandate, eventual si un al patrulea.« Mandatul meu este sigur, pentru ca am obtinut peste 46% din voturile exprimate in colegiul meu, adica cel mai bun procent dintre toti candidatii din diaspora. Nu este neaparat victoria mea, ci a celor care m-au votat », a spus Badea.El a subliniat ca, in pofida prezentei reduse la urne la aceste alegeri a romanilor din diaspora – numai 24.000 voturi exprimate in toate cele 221 de sectii organizate in strainatate, are certitudinea ca ‘se deschide o noua fila de istorie’ a romanilor din afara granitelor tarii, avand in vedere faptul ca este pentru prima oara cand acestia vor fi reprezentanti direct in Parlamentul de la Bucuresti.De altfel, printre prioritatile imediate ale lui Badea ca senator acesta a anuntat promovarea unui proiect legislativ privind introducerea votului prin corespondenta, care sa garanteze acest drept constitutional pentru totii romanii, indiferent unde se vor afla ei. De asemenea, proaspatul senator al PD-L a aratat ca o alta urgenta pentru care se va zbate in urmatoarea perioada este ‘recalibrarea institutionala’ in viitorul guvern a Departamentului pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni (DRRP), aflat in prezent in subordinea Ministerului Afacerilor Externe. ‘Este nevoie de plasarea DRRP in coordonarea primului-ministru, pentru ca, pe langa manifestarile folclorice cu sarmale si mititei, romanii din strainatate au nevoie si de proiecte importante, care nu pot fi sustinute decat de la un nivel mai inalt’, a spus Viorel Riceard Badea.
El a aratat ca grosul voturilor sale a venit de la comunitatile de romani din Basarabia, Spania si Italia, iar o alta intentie a sa este formarea unui corp al consilierilor onorifici pentru pentru romanii din pretutindeni format din lideri de opinie formali si informali ai comunitatilor pe care le reprezinta.
Senatorul PD-L a mai aratat ca doreste sa-i consulte pe membrii acestui corp in legatura cu toate proiectele legislative pe care le va initia pentru ca i se pare firesc ca romanii din diaspora sa poata sa aiba o influenta si o putere de decizi in legatura cu legile care sunt adoptate pentru ei in Parlamentul din Bucuresti, spre deosebire de situatia care a fost pana in prezent.
Badea este nascut in 1968 si a absolvit, in 1993, Facultatea de Litere de la Universitatea din Bucuresti, fiind presedinte al Ligii Studentilor. Intre 1999-2000 a fost secretar de stat la Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, iar din 2000 pana in 2006 a fost consilier in Ministerul Afacerilor Externe. A mai ocupat functiile de vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si de presedinte al Camerei de Comert Romania-Serbia. Este casatorit si are doi copii.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Viorel Badea a castigat postul de senator pentru diaspora."! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/viorel-badea-a-castigat-postul-de-senator-pentru-diaspora-2/