Voteaza pentru Basarabia ! Voteaza Eugen TOMAC !

November 30, 2008 •Basarabia, Eugen Tomac, PD-L, Romania •Views: 1126

Voteaza pentru Basarabia

Dragi prieteni, dragi colegi de generatie, frati romani! In data de 30 noiembrie se implineste un moment istoric deosebit. Eu cred ca de la acest punct de reper incepe un nou orizont politic pentru basarabeni, bucovineni si pentru Romania.

Aceasta zi marcheaza un moment foarte important. Pentru prima data Basarabia incepe sa conteze in contextul politic romanesc. La alegerile din 30 noiembrie, basarabenii sunt chemati sa-si aleaga reprezentantii lor in cele doua camere legislative de la Bucuresti.

30 noiembrie este, insa, mai intai de toate, ziua Sfantului Apostol Andrei, Apostolul romanilor, ocrotitorul Romaniei. In ziua urmatoare, imediat dupa ziua votului, in data de 1 decembrie, se implinesc 90 de ani de la Marea Unire.

Sper ca in Duminica zilei binecuvantate de 30 noiembrie, romanii din Basarabia sa se prezinte la vot si sa aleaga ceea ce e mai bun pentru viitorul lor. Este o sansa istorica, ce nu trebuie ratata. De peste 60 de ani basarabenii nu au mai putut vota in spatiul politic.

Stiu si stim prea bine ca ceilalti doi contracandidati nu reprezinta doar o generatie mai in varsta ci si apusul unei epoci – epoca sovietica. Generatia mea are alte obiective si alte valori, a crescut in alt spirit si respinge din rasputeri trecutul sovietic bolsevic.

Eu am intrat in politica dintr-un indemn national, cu un obiectiv concret, principial si de suflet. Vreau sa particip, alaturi de alti tineri din generatia mea, la constructia unei altfel de Romanii, o Romanie mai puternica. Dupa ce l-am consiliat pe presedinte Romaniei, Traian Basescu, privind problemele romanilor din jurul granitelor, am descoperit, acum, ca este o si mai mare provocare munca in spatiul politic. Politica este insa singura cale prin care poate fi construita noua Romanie. Implicarea directa a tinerilor, aportul lor de energie si entuziasm este absolut necesar. Asa cred eu si nu numai eu.

Fac parte dintr-o generatie a tineretului Basarabiei care si-a asumat vibrant o misiune istorica – anularea consecintelor Pactului Ribbentrop-Molotov, acordul secret Hitler- Stalin si restituirea demnitatii basarabenilor lipsiti de dreptul lor natural, dreptul cetateniei romane. Basarabia este o piatra de hotar si cariera mea politica debuteaza, nu intamplator, aici, pe pamantul istoric al buneilor nostri.

Motivatia morala a votului este in afara de orice indoiala. Poate depinde si de tine soarta acestei bucati de Tara. Celula etnica si culturala romaneasca s-a regenerat, miraculos, in doar doua decenii de la momentul 1989. Multi basarabeni curajosi, energici si luptatori care s-au luptat – fara violenta -, pentru a-si obtine libertatea si pentru a iesi de sub gheara Imperiului. Suntem datori sa implinim lupta acestor inaintasi.

Ma bucur sa incep acest drum aici in Basarabia, unde, cred eu, politica are o miza mult mai mare. Basarabia concentreaza una dintre cele mai insemnate mize nationale ale Romaniei.

Stiu ca este extrem de greu sa redai speranta basarabenilor, care sufera pana astazi de pe urma mostenirii otravite a odiosului pact Ribbentrop-Molotov. Stim cu totii ca politica este un teritoriu al compromisurilor. Eu nu voi face insa nici un fel de compromis in privinta dreptului cetateniei.

Avem nevoie sa mergem cu fruntea sus inspre Europa. Tinerii basarabeni au acum o sansa foarte serioasa, de a-si pune unul de-al lor, dintre ei, in Parlamentul de la Bucuresti. Fac parte din singura formatiune politica care si-a asumat deschis Problema romanilor din afara granitelor in chiar Programul de Guvernare: Partidul Democrat Liberal – PDL.

Cred ca votul pentru Eugen Tomac reprezinta mai mult decat un simplu vot politic, ci este mai degraba un vot geopolitic, un vot pentru destinul european al Basarabiei istorice. Crezul meu este crezul unei generatii romanesti care isi cauta implinirea.

Sunt convins ca basarabenii vor conta din ce in mai mult in ecuatia politica romaneasca. Mai ales dupa ce isi vor primi cetatenia toti aceia care au dreptul natural de a se numi romani. Acesta este de altfel principalul punct al misiunii mele politice.

Va salut cu dragoste si caldura si va urez sa votati pentru implinirea destinului romanesc, pentru restituirea demnitatii nationale, pentru dreptul vostru si pentru dreptul natural al fiecarui basarabean, cetatenia romana.

In acest moment decisiv avem datoria morala de a vota din inima, pentru Basarabia, pentru Romania.

Al dvs,

Eugen Tomac

Un basarabean pentru Romania

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Voteaza pentru Basarabia ! Voteaza Eugen TOMAC !

  1. Blog de distractie says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Voteaza pentru Basarabia ! Voteaza Eugen TOMAC !"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/voteaza-pentru-basarabia-voteaza-eugen-tomac-2/