ZIARE.COM: Declaratii revoltatoare facute de liderul maghiarilor din nationala de hochei

January 3, 2012 •antiromanism, extremism maghiar, iredentism, separatism etnic, sovinism maghiar, Tanczos Barna, UDMR •Views: 1362

Peter Levente, jucatorul de etnie maghiara care a dat tonul pentru intonarea imnului Ungariei la meciul de hochei din finalul anului trecut, a rupt tacerea si a oferit cateva raspunsuri esentiale.
Levente a refuzat dialogul cu presa din Romania, sustinand ca nu intelege limba noastra, dar a vorbit pe larg in presa din Ungaria, intr-un interviu acordat pentru Civishir.
Atacantul din nationala noastra a sustinut nonsalant ca nu stie sa vorbeasca
in limba romana, dand vina pe sistemul de invatamant.
“Nu cunosc imnul Romaniei. Imi este greu sa comunic, abia inteleg cateva cuvinte. Am crescut intr-o comunitate maghiara si imi este imposibil sa vorbesc romana. Am facut cateva ore de romana la scoala, dar nu este suficient ca sa invat limba”, a afirmat Levente.
El considera ca scandalul iscat dupa meciul de hochei dintre Romania si Ungaria este artificial si ameninta ca nu va mai juca pentru nationala noastra.
“Daca romanii nu termina cu asta, poate ca nu mai joc pentru Romania”, a amenintat Levente, care a dezvaluit apoi motivul pentru care reprezinta tara noastra in competitiile internationale.
“Mi-as dori sa joc pentru Ungaria, dar nu cred ca am vreo sansa. Ungaria este o echipa puternica, e o competitie acerba pentru fiecare post din nationala”, a mai spus el.
In plus, Levente sustine ca a primit numeroase amenintari cu moartea prin intermediul Facebook.
“Amenintarile continua sa vina. Romanii au aflat cine este prietena mea si o ameninta si pe ea. Nu cred ca s-ar intampla la fel daca am fi fata in fata”, a precizat Levente.
Integral pe Ziare.com


Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ZIARE.COM: Declaratii revoltatoare facute de liderul maghiarilor din nationala de hochei"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ziare-com-declaratii-revoltatoare-facute-de-liderul-maghiarilor-din-nationala-de-hochei/