Ziua Veche: Frunda a mai distrus o data ANI

June 30, 2010 •Agentia Nationala de Integritate, Gyorgy Frunda, PD-L, UDMR •Views: 1340

Comisia juridica si cea pentru drepturile omului au dezbatut marti, in sedinta comuna, cererea de reexaminare a Legii de organizare si functionare a Agentiei Nationale de Integritate (ANI), solicitata de presedintele Traian Basescu.

Lasata practic fara atributii de Senat, camera decizionala, legea a fost intoarsa de seful statului la Parlament. Deputatii i-au redat ANI functiile vitale, insa senatorii din comisiile de specialitate au reluat macelul. In semn de protest, presedintele si secretarul general al ANI, Catalin Macovei, respectiv Horia Georgescu, au parasit sala de sedinte. Horia Georgescu a declarat: “In acest moment ne aflam in imposibilitatea de a ne indeplini mandatul si obligatiile asumate in raport cu Comisia Europeana. In plus, unii senatori nu au inteles inca faptul ca aceasta lege este pentru Romania si nu o lege prin care sa-si rezolve anumite probleme personale”.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda, dusmanul declarat al Legii ANI, a propus eliminarea amendamentului care prevedea infiintarea comisiilor de cercetare a averilor. Textul stipula ca aceste comisii sa functioneze pe langa Curtile de Apel si sa fie formate din procurori si judecatori. Mai mult, conform propunerii aceluiasi senator UDMR, ANI are dreptul de a demara si a efectua cercetarile averilor demnitarilor pe un termen de un an de la incheierea mandatului unui demnitar si nu trei ani, cum stabilisera deputatii, ceea ce face ca dosarele aflate acum pe rol sa se prescrie.

Integral in Ziua Veche

Vezi si http://www.rgnpress.ro/content/view/44074/1/

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Ziua Veche: Frunda a mai distrus o data ANI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Ziua Veche: Frunda a mai distrus o data ANI"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ziua-veche-frunda-a-mai-distrus-o-data-ani-2/