Zoltan Koszegi, parlamentar ungar: “Chestiunea revizuirii graniţelor ar putea fi ridicată oficial în decurs de opt ani”

August 16, 2012 •antiromanism, extremism maghiar, iredentism, separatism etnic, sovinism maghiar, Ungaria •Views: 1745

Parlamentarul maghiar Zoltan Koszegi, membru al partidului FIDESZ, aflat la guvernare la Budapesta, a declarat că Ungaria ar putea cere oficial revizuirea graniţelor în opt ani.

Prezent la acţiunile desfăşurate în cadrul Taberei Tineretului Maghiar de la Borzont, judeţul Harghita, Zoltan Koszegi a declarat celor prezenţi că.”Dacă FIDESZ se întăreşte, şi dacă Ungaria devine mai puternică din punct de vedere economic, dar şi din alte puncte de vedere, chestiunea revizuirii graniţelor ar putea fi ridicată oficial în decurs de opt ani”.

În cadrul aceluiaşi eveniment, Zoltan Balczo, vicepreşedintele Parlamentului Ungariei şi membru al Jobbik, a declarat că o revizuire a Tratatului de la Trianon nu este posibilă în contextul politic global actual

Consensul celor doi politicieni maghiari s-a realizat în momentul în care a fost atins subiectul autonomiei Ţinutului Secuiesc, pe care cei doi il consideră inevitabil.

Zoltán Kőszegi a menţionat că, în vederea sprijinirii autonomiei a fost înfiinţată Comisia autonomiei şi că Parlamentul ungar şi-a stabilit un scop din realizarea autonomiei Ţinutului Secuiesc, dar că pentru îndreplinirea acestui obiectiv este necesar sprijinul Europei.

“Dacă în patru- cinci ani nu vom reuşi să obţinem autonomia Ţinutului Secuiesc însemnă că nu suntem capabili. Exemplul cel mai bun este autonomia Tirolului de Sudşi acest lucru trebuie să aducem în faţa Europei”, a spus Kőszegi Zoltan.

“Obligaţia de a realiza autonomia este a noastră. Slava e a lui Dumnezeu, dar rezultatele vor fi tot ale noastre. Doresc o ţară comună, frumoasă, în Bazinul Carpatic”, a mai spus Kőszegi.

Integral pe Jurnalul Național
Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to Zoltan Koszegi, parlamentar ungar: “Chestiunea revizuirii graniţelor ar putea fi ridicată oficial în decurs de opt ani”

 1. Dana says:

  Foarte tare articol, dar inca nu s-a rezolvat nimic de atunci.

 2. Boris says:

  Trebuia sa se rezolve simplu si civilizata.O declaratie de genul: Tara noastra este condusa de noi.Cetatenii care au si etnie maghiara si romana, o vor pierde pe una, in favoarea celelilalte

 3. Bercea says:

  sa ceara revizuirea granitelor. noi nu le-am dat Partiumul ci tratatul de la Tianon ,daca pica avem dreptul sa ne luam inapoi teritoriile romanesti pierdute la 1919 . cum a spus Cristian jumate din Crisana,Maramures si Banat e inca sub ocupatie maghiara e o chestiune care trebuie facuta publica pentru ca a fost dreptate doar pentru ungaria dar nu si pentru Romania

 4. Cristian says:

  Eu ma bucur sincer cand citesc astfel de declaratii, in sfarsit o sa revenim la granita naturala intre Romania si Ungaria adica pe Tisa. Ungurii prin tratatul dela Trianon ne-au furat Crisana de vest, abia astept ca Romania sa-si recupereze acel teritoriu care ii apartine din veci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Zoltan Koszegi, parlamentar ungar: "Chestiunea revizuirii graniţelor ar putea fi ridicată oficial în decurs de opt ani""! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/zoltan-koszegi-parlamentar-ungar-chestiunea-revizuirii-granitelor-ar-putea-fi-ridicata-oficial-in-decurs-de-opt-ani/