Alții despre mine

Radu Tudor, analist politic și militar, jurnalist Antena 3 - ”Dan Tanasă este un jurnalist remarcabil care luptă pentru drepturile românilor din Harghita și Covasna și mi-aș dori să fie mai multe persoane la vârful Statului Român care să facă ceea ce face și Dan Tanasă de acolo de unde este el”

Lia Olguța Vasilescu, fost senator PSD, actual primar al Craiovei – “Daca Dan Tanasă n-ar exista, ar trebui inventat!”.

Antal Arpad Andras, primar al municipiului Sfântu Gheorghe, fost deputat în Parlamentul României, președinte UDMR Sfântu Gheorghe – “Practic, unul sau doi oameni din instituție primesc salariul pentru a putea răspunde întrebarilor lui Dan Tanasa, sau a altor persoane”.

Ionuț Țene, Napocanews – “Dan Tanasă, cel mai patriot blogger din România”!

Florin Matei, Galați – ” În Harghita şi Covasna. Dan Tanasa scrie despre abuzurile comise în timp în judeţele Covasna şi Harghita de către autorităţile locale, de etnie maghiară.”

Demeter Janos, vicepreședinte al Consiliului Județean Covasna, membru UDMR – ”În spatele lui Tănasă se află, clar, o echipă care îi pune totul în gură, sub anonimat. Nu m-ar mira dacă ar reieşi că activitatea acestui tânăr este susţinută de tot felul de organizaţii civile.”

Farkas Reka, ”ziaristă” la cotidianul Haromszek – ”Dan Tanasă, denunțătorul oficial român”

diploma dan tanasa 2011 Natiunea

Diploma-Premiul-Mile-Carpenisan-2013-Asociatia-Civic-Media-Dan-Tanasa-Ziaristi-Online

diploma-dan-tanasa-asociatia-rasaritul-romanesc

diploma dan tanasa forumul civic al romanilor din covasna harghita si mures noiembrie 2015

diploma excelenta dan tanasa asociatia neamunit decembrie 2015

Diploma Episcopia Ortodoxa Covasna Harghita Dan Tanasa 2016

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

74 Responses to Alții despre mine

 1. Làszlò says:

  Pācat, cā n-ai citit ce scria Kovacs Attila, la data de 8. 05. Puteai sā înveți ceva…..o altā întrebare: spunem-i te rog dece ați pus crucea celticā la Valea Uzului? Şi Irlanda aparține romîniei mare?

 2. Un om de treabă says:

  Câte diplome de la niste asociatii perfect anonime. Si copii mei de sub 25 de ani au mai multe. Oricum „omul“ acestor diplome este plătit din impozitele cetătenilor români, deci si al meu. Acest domn nu are nici un loc de muncă cinstit, pentru că nu am găsit ín nomenclator profesia de „Denuntator“. E un TRÂNTOR pe bani publici. Si nu e un PATRIOT, nici măcar SOVIN nu este. Este un PARAZIT. Atât de mizerabil este ca om, încât nici măcar sotia nu la suportat.

 3. Dan says:

  Buna ziua domnule Tanasa,
  Am remarcat ca sunteti un Ziarist care alimenteaza extremismul roman. A fi un cetatean onest, si patriot nu inseamna sa nu porti respect legii ROMANE. Daca esti de partea celor care incalca legile Romaniei inseamna ca esti la fel de “BUN” ca orice extremist. Tu esti unul mai special ca strangi si diplome care sa ateste cat esti de roman.( Pentru a fi un cetatean roman bun NU trebuie diploma). In momentul in care nu te documentezi despre jurisdictia teritoriala a Romaniei, nu respecti in primul rand legile care reglementeaza administratia teritoriala judeteana, normele de drept care reglementeaza delimitarea teritoriala a unui judet, inseamna ca scopul tau este de a creea dezbinare si a strange cat mai multe diplome de excelenta cu care sa demonstrezi cat esti de roman. De unde zici ca esti? din Covasna ? Unde sunt inmormantati bunicii tai? Cred ca nu la cimitirul militar din Valea Uzului,.
  Cu stima,

 4. Csaba Bakos says:

  Dear Dan Tanase!

  The world would be a better place if your extraordinary human capabilities would not be wasted on such a pathetic issue as some people speaking different language than yours.

  Humanity has greater problems than ever, starting from climate change to artificial intelligence probably making us all negligible in the future, etc…

  Please consider using your resources on something more important than ruining a handful of hungarian lives. You are capable of doing it.

  Yours faithfully,
  Csaba

 5. Pál Lászlo says:

  Tisztelt uram!

  Felszólítom, hogy ezen közlésemtől számított tizenöt napon belül fizessen meg számomra 100.001 EUR , azaz százezer és egy euró sérelmi díjat azon sérelemért melyet az alaptelan pereskedéseive okozott ld: https://index.hu/kulfold/2019/04/11/100_ezer_euros_birsag_romaniaban_egy_kozseghaza_feliratert/.

  Amennyiben felszólításomnak a megadott határidőre nem tesz eleget, követelésemet jogi útra terelem.

  • Dan Tanasa says:

   :))

   • Pál Lászlo says:

    Acum, că ne-am înțeles la bani, vă intreb, dacă aveți idee, câte voturi aduce UDMR-ului activitatea dumneavoastră.

    • Dan Tanasa says:

     Dacă electoratul UDMR e atât de ușor de păcălit nu este vina mea!

     • Pál Lászlo says:

      Să am doar cinci bani după fiecare om pe lumea asta care poate fi și este păcălit de politicieni. :)? :(? Oricum frica ungurilor de români și a românilor de unguri pe cât de nefondată pe atât de productivă pentru partidele establishmentului politic postcomunist: PSD, UDMR și ALDE. Aceștia nu mai au nicio performanță politică demnă de luat în seamă și nici nu par a fi interesați in progresul real al țării, ci mai degrabă în folosul propriu. Interesant că și sentința Curții de Apel Targu Mures in cazul Corund vine exact la începutul campaniei electorale pentru Parlamentul European iar primarul Corundului, deși putea sa evită usor amenda, nu a făcut-o. Însa amenda cu pricina este un chilipir pentru spațiul publicitar obținut. Iar PSD poate să se laude că țara e la adăpost de pericolul revizionist. Vestea proasta pe o parte și cea buna pe de altă parte aduce sute de mii de voturi nemeritate care în schimb țin departe formățiuni politice care vor și ar putea face ceva bun.

 6. Andrei says:

  Poate ar fi bine ca cei ce urăsc “budoș olah”/”valahii împuțiți” să se inspire puțin din documentarul “The Danube Civilization” făcut de germani.
  Există tot mai multe indicii cu privire la o civilizație multi-milenară în Europa, posibil cea mai veche din lume.
  Dar unora le arde de răfuieli, separatisme, răzbunări și vise de mărire/imperii.
  Stăpânitorii suferă de problema prădătorului, aceea ca prada trebuie sa fie mult mai numeroasă decât pradatorii, în caz contrar prădatorii vor deveni pradă/ierbivore.
  Totuși prin mila lui Dumnezeu tot aici suntem și după milenii de ambiții imperiale ale vecinilor “civilizați” care n-au “budă în curte”. La cum mergem în direcția ecologiei mă astept să avem toții “bude” ecologice cu compost ca în Suedia și să facem electricitate din partea lichidă …

 7. Mrdeeds says:

  Esti ca Don Quijote lupti impotriva la ceva ce nu o sa aiba sfarsit niciodata mai bine ai lupta pebtru spitale dau inpotriva Hotiilor … ah am uitat daca asa ar fii ai primii diploma “persoana inutila ”
  Sper sa pornesti in curand dupa Vadim !;)

 8. unul says:

  vroaim doar sa vad daca si aici ai cenzurat postarile mele

 9. Csaba says:

  Fain! Ai o gramada de cartoane cu steagul romanesc si numele tau pe ele.
  Felicitari!

 10. csata jeno says:

  dan tanase esti un nenorocit vei raspunde cu capul pentru activitatea ta

  • Dan Tanasa says:

   :)))

  • Ninja says:

   csata jeno, instigarea la ura, la vatamare corporala si amenintarea cu moartea se pedepsesc cu inchisoarea. Nenorociti sunt cei ce se fac vinovati de infractiunile astea.
   Sper ca autoritatile abilitate sa se autosesizeze si sa ia masurile legale.

 11. florian tanase says:

  Cel mai mare rau s-a produs odata cu destramarea imperiilor dupa primul razboi mondial. Si daca am fi invatat maghiara sau germana, ce era rau in asta? Lasa ca acum in Romania s-au implementat bine TIGANII in totul si in toate!
  Cum ar fi fost sa ne confunde occidentalii cu maghiarii sau nemtii?
  Dl Tanasa intelegi despre ce vorbesc?

  • hans says:

   Sigur intelege, dar il cam jeneaza la intelect aceasta provocare asa ca nu mai gaseste tastele magice sa rapsunda cu :)))
   Nu merita efortul de a-i acorda atentie.

  • Un ostas al lui Avram Iancu says:

   Daca am fi fost confundati cu maghiarii sau germanii nu am fi existat. Multi romani au fost deznationalizati prin ceea ce promovati…
   In tara noastra românească avem dreptul sa avem dulcea limba românească!

   S-a constat ca.cei care vorbesc romaneste sunt mai inteligenti!! Faceti un studiu daca nu credeti… .

   • Transilvan says:

    Ca si ungur trebuie sa fiu de acord cu ostasu’ lu’ badea Avram. Inteligenta superioara se vede pe stadiul de dezvoltare al tarii. Ce s-ar face UE fara Romania ca motor?
    Acuma io inteleg ca pe meleagurile romanesti regulile general valabile nu se aplica. Da’ din cand in cand o introspectie critica n-ar strica.
    Pe de alta parte, precum zicea un alt mare patriot (care in ultimii 20 ani a trait in Canada si Germania, numai Romania nu) daca compari Romania cu Somalia iti dai seama ce bine ne merge noua…

 12. florian says:

  Transilvania ramanea mai bine in imperiul austro-ungar. De fapt raul cel mai mare s-a produs odata cu sfarsitul primului razboi mondial. Imperiile de atunci gestionau bine Europa. Tarile mici nu au putere astazi, nici macar in interiorul uniunii europene. Romania mare a implementat toate obiceiurile Valahiei stapanite de sute de ani de catre otomani. Ce era rau ca in Transilvania lumea era mult mai evoluata la vremea respectiva. Si daca invatam cu totii maghiara dar si germana la un moment dat…? Lasa ca acum toata Romania(aproape) si-a insusit mai tot de la TIGANI !!!

  • Andrei says:

   Imperiile au condus prin jaf și abuzuri, de aceea s-au prăbușit.
   Limba germană se învață și azi în multe școli, nu-i problemă, poligoții sunt mai inteligenți.
   Țara Românească n-a fost niciodată pașalâc, noi i-am avut pe Mircea, Vlad, Mihai, Constantin Brâncoveanu și mulți alții care n-au cedat pâna la moarte, am avut și fanarioți, dar dacă te uiti mai la vest vei avea o surpriză.
   Cred că mulți se întreabă ce-ar fi fost dacă le făceam culoar turcilor/otomanilor/tătarilor spre Europa de Vest, cât de civilizați și avansați tehnologic mai erau astăzi.
   Din cauza îngâmfării vesticilor și a nerecunoștinței față de pavăza esticilor(prin providența/pronia divină) vor gusta vinul amar al invadatorilor invitați de UE.
   Țiganii(transliterare a cuvântului grecesc folosit pentru a traduce denumirea castei inferioare din India “untouchables”/”de neatins”, vezi filmul “Marigold Hotel”) au meritul de a fi învingători în războiul demografic și își apără moștenirea culturală. Rușine nouă că ne-am transformat în irozi și am îmbibat pamântul cu sângele nevinovat al copiilor noștri din iubire de bani.
   Noi ce facem ?

 13. Kovács Attila says:

  Buna Dane! nu ne cunoastem, dar inclin sa cred ca am ajunge prieteni, daca ne-am cunoaste, avem cam aceeasi varsta, gandim nationalist amandoi. Vreau doar sa-ti spun de ce activitatea ta nu va atinge nicioadata telul dorit.
  M-am nascut in Oradea in 1980 intr-o familie maghiara. Daca este sa luam pur biologic, sunt doar 75% maghiar, restul din mine e armean, roman, neamt, si poate si evreu. Cat despre familia si micromediul in care am crescut si m-am socializat, sunt 100% maghiar. Vecinii – Berti bacsi, Rozsika neni- primii oameni care i-am cunoscut erau maghiari, carora doar documentele date de statul in care traiau erau romanesti.
  Familia imi pot deduce pana in sec 16 in Ardeal. Tatal meu pastreza si astazi acea piele de caine pe care un rege maghiar de atunci au acordat drepturi de nobil familiei mele. Biblia familiei, tiparita in 1701, este in limba- ai ghicit- maghiara, nu latina, nu romana. De Ziua Mortilor , cand mergeam in cimitirul Rulikowsky din Oradea, mai uitam in monumentele funerare in jur, scria si scrie si astazi: ‘nyugodjek bekeben’ peste tot.
  Apropo, tu unde mergi de ziua mortilor, Dane? Ceva imi face sa cred ca nu in cimitirul din Sfantu Gheorghe. Desigur , asta nu inseamna cu nu ai fi binevenit in acel oras, daca ai accepta faptul ca oamenii din jurul tau au o cultura diferita, vorbesc o alta limba si au alte obiceiuri.
  Dane – in Ardeal maghiarii niciodata n-au fost venetici. Puteti spune orice: ca maghiarii l-au asuprit pe romani, ca maghiarii au comis atrocitati impotriva romanilor (fapt valabil si invers), ca in 1918 taramul pe care voi il numiti Ardeal si noi Erdely era majoritar romana.
  Terenurile pe care le-am mostenit pe teritoriul Romaniei de astazi apartineau bunicilor mei, si nu am cumparat de la romani.
  Singura exceptie este terenul pe care se afla casa mea din Cluj, cumparat de la un veteran de razboi, care probabil in WW2 tragea in unguri cu pusca iar pentru asta statul roman trebuia sa-l recompenseze cu terenuri si cu alte chestii.
  Tre sa intelegi Dane, ca centrul oraselor din Nordul TRansilvaniei au si o sa aiba un caracter german sau maghiar accentuat. Putinii turisti straini, care vin aici , vin pentru orasele intemeiate de sasi, Brasov, Sighisoara, Bran, si nu vin pentru Targoviste sau Alexandria. La fel si in Cluj, acei f putin turisti, care vin, se uita la statuia lui Matei Corvin de 100 ani, la catedrala catolica de 600 ani, si la cimitirul Hazsongard, si nu la Avram Iancu (15 ani si de o valoare artistica contestata si de romani!) sau la catedrala ortodoxa, (80 de ani). Cladirile, centrele istorice acum apartin unui stat administrat de romani, iar cu titlul de proprietar vin si obligatii: sa le conservati si sa adaugati alte valori la ele -subdezvoltarea majoritatatii oraselor Transilvane si statuia lui Avram Iancu arata ca la ambele mai aveti ce lucra.
  Dane , civilizatia romana in Ardeal este f tanara in comparatie cu celealalte civilizatii. Prima mea amintire ca si student, la o Universitate cu predare in limba romana, era in 1998, cand un profesor, de etnie romana dupa nume, a inceput sa vorbeasca ca da, Universitatea Politehnica din Timisoare isi sarbatoreste a 90-lea ani de existenta, dar universitatile din Praga, Leipzig, Viena au existat deja de 6 secole.
  Si da, Dane, prima universitate din Cluj din anii 1580, era fondata de catolici, si nu de ortodocsi.
  Cand dobitocul de Funar incerca sa puna un tabel jignitor despre maghiari la fiecare colt de strada, stia de ce face: pentru ca centrul Clujului este plin si astazi cu tabelele puse de maghiari, care comemorau istoria lor , si nu a voastra.
  Cu toatea astea cred ca ai fi de acord cu mine Dane, ca dupa civilizatia germana si maghiara acum este timpul civilizatiei romane in Ardeal.
  Dar te rog f mult Dane, pe tine si pe ceilalti romani ca si tine, care spuneti ca iubiti tara asta si va place de administratia romana, sa faceti ceva prin care sa dovediti ca ati meritat acest petec de pamant de sub soare, in loc sa tot afirmati la fiecare minut ca noi am fost aici inaintea voastra, ca noi suntem daci, etc, voi ati venit din Asia.
  Unde sunt semnele acestei civilizatii Dane? La autostrazile existente doar pe hartii? La faptul ca 60% din romani umbla si astazi in fundul gradinii pentru nevoi fiziologice? La vecinii din strada mea, din Cluj, care pana in 2008 nu aveau baie in casa? La tolerarea cersitului, la anunturile ghicitoarelor din ziare? La construirea unor biserici ortodocse la fiecare colt de strada, care nu se termina nici in 20 de ani? La acceptarea unui guvern, unde pana si ministrul de invatamant a copiat? Unde e Dane elita natiunii romane , ca Ilie Nastase,Ion Tiriac, Nadia Comaneci, sa-l educe pe boul -roman si maghiar- de pe strada, sa nu mai arunce peturi si caciucuri in parauri? Stii cine mi-a zis sa arunc gunoiul strans de mine in parau cand am stat cu cortul in muntii Bihorului? Padurarul.
  Ca sa vreti Dane, ca oamenii din Secuime sa se lase de cultura lor maghiara, ar trebui sa faceti din faptul de a fi roman un brand. Daca a fi cetatean elvetian, american sau suedez automat iti confera niste chestii pozitive, a fi roman inseamna sa fi asociat cu hoardele de cersetori din Europa, si cu o tara despre care un Occidental stie cam cat stim noi despre Georgia. Imi pare rau Dane, dar Ungaria este deasupra Romaniei in foarte multe clasamente internationale, incepand de la PIB/locuitor, HDI, km autostrazi, turisti straini, (cand vezi urmatoarea statistica cu turistii straini care au vizitat Romania, nu uita sa scazi cei un milion de pelerini maghiari si catolici de alte natii, care vin pe pamantul romanesc si ortodox al Ardealului de Rusalii la Miercurea Ciuc.)
  Activitatea voastra nu va avea niciodata rezultatul scontat Dane. Cei 700.000 oameni din Secuime nu vor deveni romani niciodata. Ca sa scapati de problema asta, caci voi numiti o problema, trebuia sa renuntati in 1918 la Secuime. Acum cu tentativele voastre de asuprire, ca o comunitate nu are dreptul sa-si arboreze steagul ei, veti ajunge ca acesti oameni doar ca sa se impotriveasca se vor numi maghiari, si asta va ramane asa, in veciul vecilor.
  Cine te crezi tu si ceilalti, sa interziceti asta? Trebuie sa va reconsiderati pozitia voastra, altfel veti fi suflati mai incolo de vantul istoriei ca ceva praf.

  • Dan Tanasa says:

   Ți-am citit primele câteva rânduri și mi-am dat seama că nu putem dialoga. Asta pentru că nici unul dintre noi nu e naționalist. Eu sunt patriot iar tu ești șovin. În rest nu sunt interesat de aberațiile tale.

   • Marius Moraru says:

    Dane, ai dovedit din nou ca esti ipocrit iar ipocrizia este ticalosie. Daca tu nu esti nationalist, atunci nu stiu cine e. Domnul Kovacs a recunoscut ca e nationalist, tu nu. In opinia mea tu esti cel mai mare sovin. Daca nu recunosti, boala e cu atat mai grava. Stii, Dane, alcoolistul nu se vindeca pana nu recunoaste ca are o problema………… Esti caz pierdut, imi repugna tot ceea ce reprezinti. Interesul meu pentru tine a pierit pentru totdeauna.

   • kmikis12 says:

    jigodie la adevarul de sus n-ai replica esti un analfabet ,care in afara de ura pt maghiari nu vezi nimic si nu recunosti nimic,apropo unde sint inmormintati bunicii tai la mitici,iar stra-stra-strabunicii tai in ALBANIA?

  • Bogdan Emilian says:

   Esti liber sa pleci daca nu iti place mongolule. Esti temporar pe aici, asa cum a-ti venit as veti si pleca. Te rog sa iti faci un bine si sa iti faci testul de ADN, incearca National Geografic. Este 200uSD. Acolo vei vedea de unde vii, vei fi surprins, Ai mei , si mamasi tata au ajuns pe teritoriul Daciei-Azi Romania, cu 10000 de ani inaintea indo-europenilor. Si tot asa vom ramane

  • hans says:

   Bravo!
   Bine punctat!

 14. Aurwl says:

  Ne miram degeaba…..atita timp cit din 10 milioane de votanti au iesit la vot 5 milioane 500 de mii iar psd a cistigat cu 3 milioane 300 de mii de voturi adica 1/3 din totalul de 10 milioane de votanti , iar cu ajutorul alde si udmr care fac 1 milion de votanti conduc….de ce ne miram? Ne meritam soarta sa fim condusi de tradatori si pseudo analfabeti care vor sa lase udmr sa intre in parlamentul Romaniei cu extremisti …ne miram?

 15. bogdan says:

  Salut,

  Cred ca ar trebui sa organizezi calatorii/escursii cu autocarul in “Harghita, Covasna “sfantul gheorghe”” sa prezinti realitatea celor din Bucuresti!! Asa lumea o sa inteleaga mai bine fenomenul…

 16. Marius Frînculeasă, Nehoiu, Buzău says:

  Paradoxal, nu cred să existe vreun etnic maghiar să nu vă cunoască, spre deosebire de românii neaoși. Sunteți fantastic. O voce românească într-un ocean potrivnic de secui. Vă admir pentru demersurile pe care le întreprindeți și pentru curajul de care dați dovadă. Sunteți printre puținele repere care mai simt românește. Vă mulțumesc că existați.

  • Dan Tanasa says:

   Vă mulțumesc!

   • Dan says:

    Oare de ce uitam un fapt intoric recent ? Regiunea Autonoma Maghiara a fost instituita de catre Iosif Visarion Stalin imediat dupa al Doilea Razboi Mondial cu scopul cinic de a controla mai bine Partidul Muncitoresc Roman ?
    Daca analfabetii de comunisti nu jucau pe muzica sovietica, … se agita lupta de clasa pe criteri etnice.

 17. Gabriel says:

  BRAVO Dan Tanasa pt emisiunea de la A3 , din 18.07.2017 ora 18-20. FELICITARI
  Politicienii nostri sunt impotenti ,punct

 18. ClaudiU says:

  dle. Tanasa, de ce numele asociatiei nu include unul dintre cuvintele “romani” sau Romania? unde poate fi citit statutul asociatiei? cine sunt fondatorii? cine o reprezinta? etc.
  Intr-o Romanie ipocrita plina de fatarnici dar lipsita de viziune si actiuni constructive, sunt detalii pe care eu unul doresc sa le stiu.
  Aceasta asociatie nu are si un site propriu, o arhiva, planuri concrete de viitor? sa nu ma intelegeti gresit, va apreciez munca si faptele, insa cred ca este vremea sa depasim partidele, asociatiile, miscarile bazate pe un singur om. Multumesc!
  ClaudiU

 19. Angela says:

  Am o propunere pentru a inchide “gura” celor care contesta continuitatea poporului roman pe aceste meleaguri; Romania sa revina la denumirea DACIA. Noi suntem urmasii dacilor si astfel s-ar face si diferentierea dintre romani 9daci) si romani (romi).

 20. ceir says:

  Ar fi normal sa ne adresam unul altuia in mod documentat si nu aruncand vorbe la intamplare, auzite,citite in ziare de scandal sau de informatii usoare ..Demonstratia privind DACIA au facut-o multi istorici cu arguente serioase si demonstrabile. Daca exista acum ,,,,,ura si dezbinare , se datoreaza unor oameni si dintr-o tabara si din alta care au interese meschine si retrograde. Intretinmerea acestei discordii dintre romani si maghiari este alimentata permanent de dorintele unor unguri care se mai cred in secolul trecut si ravnesc la averea vecinilor ,mentinerea unei tensiuni nu face bine nimanui .Grav este faptul ca uni politicieni in interesul lor meschin au deschis portite ca padurile ,pamantul , bogatile subsolului sa fie achizitionate , cumparate ,intrun cuvant instreinate incalcand toate regulile . Noi insine ne facem rau , prin lipsa de responsabilitate si optiune politica clara .

 21. Sara says:

  @Sarmiza Piu, vorbesti de cazuri particulare. Aici insa de vorba, pe de o parte de drepturi date peste orice tara europeana “oaspetilor ” unguri si pe de alta parte de incalcarea grava a Constitutiei(art.30 ) manifestari agresive de discriminare si antiromanism de catre, nu o persoana fizica, ci de membrii unui partid parlamentar, UDMR si de catre reprezentanti ai administratiei locale . Asa ca nu veni tu cu exemple de tot rahatul Sigur ca nu sunt toti maghiarii la fel dar sa nu uitam ca majoritatea lor au fost indoctrinati cu antiromanism si “dreptul” lor ca Transilvania sa apartina de Ungaria.

 22. grasu says:

  niste mici sfaturi: nu publicati comentariile care insulta romani (mai ales) dar si unguri. atmosfera pe un site trebuie sa fie respirabila. si al doilea sfat: vedeti ce puneti pe blogroll ca s-ar putea sa fiti catalogat drept comunist nationalist. e drept ca in momentul de fata 60% dintre romani sunt asa dar s-ar putea ca procentul sa se schimbe. si aceasta catalogare nu ar servi deloc cauzei mai mult decat nobile si necesare pe care o sustineti.

 23. ion says:

  Am citit si comentariile de mai jos.
  Ma, un lucru e cert! Oricat incercati voi sa le deschideti ochii etnicilor maghiari, despre istorie, ei tot pe a lor o vor tine.
  La fel si copilul ala rasfatat, pana nu-i dai o palma la fund nu se va opri.

 24. mony says:

  SECRETAR AL PAPEI, DESPRE ROMANIA SI LIMBA ROMANA!!! UIMITOR !!!!

  O zi bună plină de lumină.

  Secretele Vaticanului încep să iasă la lumină. Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei…Visualizza altro

  Fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea: “nu limba română este o limbă latină, ci limba latină e
  adevaruldespredaci.ro
  un articol de Daniel Roxin Secretele Vaticanului încep să iasă la lumină. Într-un interviu acordat postului de televiziunehttp://adevaruldespredaci.ro/fost-consilier-al-papei-ioan-paul-al-ii-lea-nu-limba-romana-este-o-limba-latina-ci-limba-latina-este-o-limba-romaneasca-video-din-2012/

  • mony says:

   Secretele Vaticanului incep sa iasa la lumina. intr-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, fost decan al Sf. Petru Diocescan College din Wexford, fost presedinte al Conferintei sefilor de universitati irlandeze si fost membru al Biroului de conducere al Conferintei Rectorilor Universitatilor Europene (CRE), face o declaratie socanta:

   “Chiar daca se stie ca latina este limba oficiala a Bisericii Catolice, precum si limba Imperiului Roman, iar limba româna este o limba latina, mai putina lume cunoaste ca limba româna, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latina, si nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba româna este o limba latina, ci mai degraba limba latina este o limba româneasca. Asadar, vreau sa-i salut pe oamenii din Muntii Bucegi, din Brasov, din Bucuresti. Voi sunteti cei care ati oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latina).” (aceasta declaratie socanta o puteti vedea in inregistrarea de mai jos, incepând cu minutul 52:21)

   • mony says:

    Oare aceasta declaratie facuta acum câteva luni de o personalitate occidentala, care nu are interese personale in România, sa aiba legatura si cu faptul ca Papa Ioan Paul al II-lea a spus, cu ocazia vizitei in Tara noastra, din anul 1999, ca România este “Gradina Maicii Domnului”? Ce stiu cei de la Vatican iar noi nu stim? Ce documente secrete se ascund in buncarele Vaticanului?

 25. Adrian Sterpu says:

  Vad ca incercati sa refaceti istoria…..care istorie domnilor?….de unde ungaria a ajuns asa inovadoare…sau mai bine zis de cand?…..care ungarie …aia care fura brat la brat cu austria in asa numitul imperiu?…ceilalti cu imperiile lor ne-au lasat cate ceva…voi cu un gust amar si o dorinta de razbunare.Care dintre voi a trait in acele timpuri?….daca cititi carti de istorie din ungaria asa o sa stiti si istoria….si inca ceva important …..Ambasada ungariei la Viena..pe pereti este aratata o harta unde mai aveti putin si vreti si bucurestiul….stati cuminti ca daca erati singuri asa cum ati aparut pe lumea asta asa dispareati….si o spun pentru ca eram in armata si era tare rau de voi daca Ceausescu nu se potolea ….atunci cand cu manifestele pe masina ambasadei ungare la Bucuresti…au lipsit 5 minute ca sa nu invatati limba romana…..pacat ca ala nu mai era intreg la minte ca in 68…..

  • h k says:

   stimate domn “inovadoare“….asta a fost istoria,nu suntem noi de vina…este parerea personala ce spuneti..

   am doar o singura obiectie…..sa nu va mai aud “hahaiala“ patriotarda in legatura cu armata ca ma ia lesinul….80% din armata noastra a fost compusa din unitati care dadeau cu lopata pe santierele patriei:)

 26. Cristian says:

  Hanibal vad ca stai cam prost cu istoria uite ma ofer sa iti dau cateva informatii destul de utile pentru tine in viitor asta pentru ca sa nu mai cazi in ridicol asa cum ai facuto in comentariul ce l-ai postat putin mai sus
  Spui ca noi am ajuns dupa voi in transilvania dami voie sa te contrazic .
  Stramosi tai erau triburile maghiare, care s-au mutat în Bazinul Carpatic în 896.
  Patrimoniului lingvistic al maghiarilor vine de la popoarele fino-ugrice . O ramură de vorbitori uralici care au migrat din patria lor de origine în apropierea munților Ural( vezi o harta pentru a afla unde sunt acei munti) și sa stabilit în diverse locuri din Europa de Est, până când au cucerit zona de azi a Ungariei între secolele 9 si 10.
  Prin urmare sa tragem concluziile :
  1 nu numai ca noi daci, caci asa ne numeam noi romani inainte ca romanii sa ne cucereasca doar 10% din teritoriu dar asta este alta poveste , am fost aici cu muuuult inaintea voastra , dar suntem si printre cele mai vechi popoare din europa .( acest lucru aste atestat istoric )
  2.Cand stramosi vostri calatoreau cu traista in bat prin europa noi deja aveam intemeat un stat care se numea Dacia .
  Putem continua pe tema asta cat doresti tu dar inainte de a deschide gura si a arunca nu neadevaruri si jicniri la adresa compatriotilor mei te rog sa te documentezi cu privire la istria poporului tau pe care se vede destul de clar ca nu o cunosti si am impresia ca vorbesti in necunostinta de cauza .

  • AccuHist says:

   In primul rand: romanii condusi de Traian au venit in numar de 100.000 (13 legiuni) si au decimat (aka au exterminat) populatia Daciei (nu au ramasi multi daci in viata dupa) si au luat cu ei mai ales aurul dacic (ei pt asta au venit si nu pt avansul tehnologic al daciilor).

   In al doilea rand: cine era inseamna roman in jurul anului 100 d. HR ? Roman erau si nord africanii, si ibericii plus alte popoare din bazinul mediteranean. Deci românii nu sunt in proportie de 50-50% romani si daci (hai sa nu ne si sa nu va amagiti si mintiti).

   In al treilea rand: statul de care vorbesti tu si forma de organizare se regaseste si azi in tara asta. Adica nu s-a facut niciun progres fata de conceptul de organizare, de buna “gospodarire”. Ati ramas in urma la acest capitol.

   In al cincilea rand: De ex. aparitia primei Biblii in romana, utilizand alfabetul cirilic (pt ca asta foloseau preotii romani si nu numai) a fost posibila principelui I. Rákóczi György. Intre anii 1780-1840 700 de carti in romana au fost imprimate la o imprimerie din Buda (carti religioaase, stiintifice, etc.). De asemenea prima poezie a lui Eminescu a fost publicata in 1866 la Pesta in revista Familia. Prin urmare inainte sa ne injurati prima data multumiti-ne pt cunostintele pe care vi le-am dat la dispozitie.

   • Adrian Sterpu says:

    In primul rand singuri raspunzi la o intrebare grea despre istorie ..pe care din dorinta de inavutire ati avut-o atata timp…..capitala Daciei???…Sarmizegetusa – Gradistea de Munte…..Unde?…in inima Transilvaniei …pai de fapt unde venisera romanii sa fure aur in Dacia sau in ungaria?…sau voi sunteti urmasii dacilor si noi nu stim?…voi ati ramas niste pungasi la nivel mai mic decat imperiul roman….imperiul austro-ungar …hoti mai putin inteligenti….acum vb de educatie si cultura….la fel ca italienii ….la fel ca spaniolii…dar uitati ca tot ce aveti este cladit pe un munte de furaciuni la nivel industrial.Voi nu ati avut nimic si nici nu aveti nimic…si nici de furat nu mai puteti…nu mai puteti construi imperii cuceritoare…si cat despre biblie……mai citeste putin ….din anul 312 de cand imparatul Constantin a creat in opozitie cu atitudinea imperiului ceea ce noi azi numim crestinism…si pana in ziua cand undeva prin ungaria se publica o biblie …in tot acest timp se citeau…hahahaha…scoarte de copac….

   • Bunicuta says:

    Romanii nu datoreaza nimic ungurilor! La Pesta cand Eminescu a publicat , abia daca erau 14% maghiari acolo ! Faptul ca se ducea o maghiarizare dementa iar toti ciobanii needucati cadeau prada doctrinei maghiaropata—ca si astazi—nu da vreo datorie romanilor fata de maghiari ! Din pacate, maghiarii nu au nici un fel de cultura propie, absolut nici un fel de cultura propie. Si asta o spun istoricii si eruditii straini in frunte cu Fernand Braudel, Julius Jung, Eduard Morphill, etc ! Nici macar o limba europeana nu au acesti maghiari ! Sa nu mai amintim ca 99% din populatia maghiara este maghiarizata si benefiiara unei educatii feudale de secol XVII!

    • cornel says:

     ba, le suntem datori vanduti.Prin secolul X D.Hr I-au primit in Panonia pe cei 10 mii de ugri cu paine si sare si au primit la schimb jaf,holocaust, etnocid, genocid, atrocitati purificare etnica si ungarizare fortata;si ce e mai grav transformarea celor care I-au primit omeneste in sclavi. In 1920, romanii si-au varsat sangele pentru a-I elibera de communism si au primit la schimb jaf,holocaust, etnocid, genocid, atrocitati purificare etnica si ungarizare fortata(1940-1945 -pana astazi).

 27. Hannibal says:

  voi ati migrat in Transilvania cu opinci copile nu noi, Romania fara Transilvanie e zero
  asta sa intelegeti

  • florin says:

   ma , voi ati vent din fundu asiei, sunteti ultimele animale din europa, cand vobiti parca latrati mah! neam de cuci sarantoci secondhand. Armata Romana a cucerit budapesta d 3 x.

  • Decebal Savu says:

   bai Hannibal, tu ai auzit de Burebista??? care si avea regatul pana la actuala Budapesta??? ai auzit de daci? de Sarmisegetuza care e in inima Transilvaniei???? voi ati venit cu carnea cruda sub cal din fundul Asiei. sunteti niste straini aici si asta veti fi mereu! Traiasca Trianonul!!!!! Jos cu Pactul Ribbentrop-Molotov!

  • Catalin says:

   Hanibal,din respect pentru blogul lui Dan Tanasa nu voi folosi expresii jignitoare la adresa ta aici.Dar iti pot indica o directie unde sa migrezi.La originile pe unde ai aparut pe aceasta lumea.

 28. eu says:

  Primarul mun. Miercurea-Ciuc, Raduly Robert Kalman, a depus o plangere penala impotriva romanilor care la data de 1 Decembrie 2011 au manifestat in centrul mun. Miercurea-Ciuc, spunand ca acestia au instigat la discriminare, insa acelasi primar NU a sesizat nimic cand Csibi Barna a spanzurat o papusa cu chipul lui Avram Iancu in centrul orasului!Aia nu a fost instigare la discriminare?

 29. Considerat faptul ca si ROMANII sint migrati peste tot in lume dar mai multi in Europa,trebuie sa stim cum TREBUIE sa se comporte un MUSAFIR…!!Noi cei din strainatatea europeana avem REGULI de INTEGRARE…Deci implicit poporul maghiar migrator TREBUIE sa respecte limitele bunui respect de OASPETE…NU ???Trebuie sa recunoastem ca sint persoane din Ungaria,ce sint integrate admirabil in PATRIA noastra ,a romanilor.Eu am singura prietena din copilarie (in Iasi eram vecine de scara)se chiama ILDI T.care mi-a ramas vecina de inima la bine si la rau…Are o inima de aur.Deasemeni parintii ei erau prietenii alor mei…A ramas SINGURA mea prietena dezinteresata (material sau financiar)cum gasim multe pereglinind prin lume….Deci sint si emigranti unguri INTEGRAZI laREGULILE de OASPETE…Cum si dintre romanii emigrati sint integrati in strainatate…Sa nu UITAM acest lucrul ESENTIAL !!Va salut calduros.D-na Sarmiza Piu-Mediator Intercultural.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Alții despre mine"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/altii-despre-mine/