Despre mine

(FOTO: Florin Eșanu)

(FOTO: Florin Eșanu)

Sunt născut în Sfântu Gheorghe, județul Covasna. Am absolvit Colegiul Național Mihai Viteazu din localitate și Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității “Transilvania” Brașov. În februarie 2011 am absolvit un masterat în Comunicare și Relații publice în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, tema lucrării fiind “România și românii în presă de limbă maghiară din România”. În prezent sunt student al Facultății de Drept din cadrul Universității Transilvania din Brașov.

Din 2008 scriu despre abuzurile grosolane ale administrației publice locale din Covasna și Harghita, controlată de către Uniunea Democrata Maghiara din România (UDMR) și Partidul Civic Maghiar (PCM), împotriva comunităților de români din cele doua județe. Ma puteți citi aici sau în alte publicații scrise sau online din țară și din străinatate sau mă puteți urmări din când în când la Antena 3, Realitatea TV sau România TV.

Tot din 2008 desfăsor o activitate intensa de sesizare a instituțiilor centrale ale Statului Roman cu privire la procesul de epurarea etnică la care sunt supuși românii din Covasna și Harghita de către UDMR sau alte organizații politice maghiare din România.

Am câștigat numeroase procese în instanțele din România împotriva autorităților publice locale din Covasna și Harghita controlate de UDMR sau PCM și am dovedit cu acte ilegalitățile comise de UDMR și PCM în cele două județe.

Din iunie 2014 sunt președinte-fondator al Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC). În anul 2016 am publicat volumul „Uitați în inima României” în care dovedesc cu documente modul în care sunt epurați etnic românii din județele Covasna și Harghita.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

312 Responses to Despre mine

 1. Eu says:

  Mda, chiar asa… cât zbucium… și totuși…

 2. Vili Rupa says:

  Azi torționarii primesc pensie de drept de la stat și ca bonus le mai dă și pensie specială și asta pentru că au torturat oameni nevinovați în închisoare , o face statul lunar cu știința că tortura este infracțiune penală , prin asta se înțelege iertarea de care vorbiți de către cei educați cu facultate care virează lunar bani în bugetul de stat pentru a le plăti torționarilor pensiile .
  Pentru victimele torționarilor statul nu le dă nimic pentru că-i consideră tot sclavi hărțuiți și persecutați .
  Despre ce dreptate vorbiți voi azi care guvernați țara din PNL , USR , UDMR , ce fel de oameni sunteți , urmași de ai torționarilor de nu vreți să reabilitați victimele torturii cum spune Consiliul Uniunii Europene ?

 3. Constantin says:

  Mi-a placut cum i-ati pus la punct pe USR-isti azi !

 4. Vlad says:

  Stimate Domn
  Desigur ca succesul in ultimile alegeri ale formatiunii AUR a fost o bucurie pentru mine (ca pentru multi alti romani), si de aceea va scriu acum. Am incercat sa contactez persoane din echipa de coordonare a activitatii AUR (prin persoane apropiate de cativa intelectuali deosebiti, care sunt apropiati de formatiune), insa, din cauza “vârtejului alegerilor” nu s-a putut aranja un “contact”. NU doresc (desi NU decelez nici o posibilitatea sa fac) ca acest mesaj sa fie postat (desi nu are nimic de ascuns, dar nu acesta ii este scopul, de opinie “afisata”, ci numai un … contact nemijlocit) si nici NU doresc sa ma implic direct (pozitii si functii) in AUR, dar … pot oferi mai mult decat puteti banui (DDD spunea: “Nici NU stiti ce … pierdetI) in domeniul “management-ului politic al partidului AUR”. De aceea, daca considerati util, as putea discuta cu cineva din “grup” (care poate realiza o comuniune comunicationala, sunt dr. ing. prof.) pentru a vedea in ce ar putea consta ajutorul/contributia mea la realizarea obiectivelor AUR si ale poporului roman.
  Va contactez pentru ca am inteles ca v-ati ocupat de “aspectele tactice si strategice” ale acestei campanii de mare succes (!!!) si stiti ce inseamna “munca de jos”. Dar … ca oriunde, este inca loc de … mai bine. Cu stima, Vlad

 5. Marius says:

  Felicitări pentru mandat.
  Regret că n-am votat AUR în 6 decembrie. N-am crezut nicio clipă că va fi lăsat să treacă pragul electoral. Pentru mine a însemnat o minune Dumnezeiască. Nu cunosc copreședinții partidului dar am încredere în dumneavoastră că n-o să vă schimbe mandatul de deputat. Sunt convin că nu puteți fi cumpărat și deturnat de la obiectivele pe care vi le-ați propus. Sper că nici ceilalți parlamentari AUR să n-o facă, iar la următoarele alegeri AUR să treacă de 24 karate.
  Doamne ajută!

 6. Valeriu Brancusi says:

  Buna ziua domnule Dan Tanasa,
  Felicitari pentru alegerea dvs. ca reprezentant al Jud. Mures in Parlamentul Romaniei!
  Judetul pe care il veti reprezenta are o problema care poate fi rezolvata si cu sprijinul Dvs.
  Jumatatea de nord a judetului, aprox. 40.000 de persoane, nu este racordata la reteaua de distributie a gazului natural. Toti acesti oameni ai judetului Mures folosesc pentru incalzire LEMNUL PADURILOR din judet.
  Comunele de pe Valea Muresului incepand cu Brancovenesti, Deda, Rastolita, Lunca Bradului, Stanceni au facut un memoriu pentru extinderea retelei Transgaz si racordarea gospodariilor dar lucrurile nu se misca.
  Va rog includeti pe agenda dvs. la probleme economice ale Muresului si extinderea retelei de gaz pe Valea Muresului in localitatile mentionate . Fiti dvs. vocea de la tribuna Parlamentului care face cunoscuta situatia si incepe sa sprijine o astfel de initiativa !
  40000 oameni, aprox. 15000 de familii, se vor putea mandri ca in sfarsit Mures-ul, cu resurse de gaz recunoscute isi dezvolta reteaua de transport magistrala si de distributie a gazului natural, pe toata suprafata geografica judeteana.
  Va multumesc pentru timpul dvs.

  Cu deosebita stima

  Valeriu Brancusi

 7. MARIOARA Hendea says:

  Buna ziua dl Tanasa,
  Va felicit pentru tot ce faceti pentru romanii din Covasna si Harghita, va doresc multa sanatate si putere pentru a lupta in continuare pentru drepturile romanilor, am ajuns in tara noastra sa fim marginalizati, nu a fost indeajuns secole intregi in care am fost ignorati, exploatati ,batjocoriti, fara drepturi cetatenesti .
  In cazul in care aveti nevoie de ajutor va rog sa ma contactati.
  Cu deosebita stima si consideratie.
  M.Hendea

 8. Maria says:

  Cat curaj intr o tara condusă de hoti lipsiti de un minim patriotism. Prea umili si naivi si poate ignoranți sau inconștienti.
  Cata ipocrizie in afirmațiile multor români de origine maghiară, care spun ca este armonie acolo, ca nimeni nu are nimic cu nimeni, ca toti se inteleg bine si se respecta… Si ca presa manipulează sau dvs stimabile.
  Haideți să conștientizăm situatia și gravitatea ei. Prea multă ura. Si de ce? Suntem toti români. Pentru cei care nu isi accepta cetățenia sa plece si sa isi ia alta.

 9. Potgoreanu Ștefan says:

  Puteți ca să publicați Constituția Ungariei tradusă integral?.
  Să știm și noi ce prevede la Capitolele: Minorități; Învățământ: Cetățenie: etc.
  Vă mulțumesc anticipat.
  Cu respect Ștefan Potgoreanu.

  P.S. dacă trebuia ca să mai scriu ceva și nu am scris, îmi cer scuze , habar nu am de engleză.

 10. EugenRo says:

  Sa luam aminte la ce declara Viktor Orban: “…it’s a question of principle, independent of the particular government in power in Hungary. This question must be approached in terms of principles. Very simply, my approach is to ask whether Hungarians can feel at home in their own country – including in their own towns and villages. Is there an environment in Hungary in which a minority is able to build a system, a network, which regularly forces its will on the majority? Or do we want to live in a country where there is, of course, both a minority and a majority and where we must show consideration to one another, but where the majority is still the majority. And where the majority must feel at home. We must not allow a situation in which, in order for a minority to feel at home, the majority must feel that they are strangers in their own town, village or homeland. That is not acceptable. And as long as I am the Prime Minister, that will not be the case. Because, after all, this is our country, we native Hungarians.” (15 mai, Radio Kossuth).

 11. Manuela Alexandrescu says:

  Domnule Dan Tănasă, va multumesc din adancul sufletului pentru ca existati, iar lui Dumnezeu slava, pentru ca a daruit poporului român un om ca dvs!
  Dumnezeu sa va binecuvinteze in toate zilele si Maica Domnului sa va acopere de tot raul sub preasfântul ei Acoperamant!
  Traiasca România si Românii adevărați!

 12. Vasile says:

  Cei care se pretind a fi ceangăi să facă testul ADN. Vor fi surprinși să afle că sunt români.
  Nu există etnia ceangăiască.
  Un grup etnic nu poate să apară dintr-o dată, doar pe baza afirmațiilor preotului secui Péter Zöld.
  Un grup etnic este alcătuit din persoane care au origine comună, același trecut istoric îndelungat (mii de ani), au aceleași valori culturale, un anumit grad de înrudire, o înfățișarea fizică asemănătoare, o fizionomie tipică, o limbă comună și strămoși comuni. Un exemplu îl constituie grupul etnic al rromilor – țiganii – care constituie un grup etnic de peste 1000 de ani de când au sosit în Europa, la care se adaugă câteva mii de ani de existență în India.
  Romano-catolicii din Moldova nu au un trecut istoric milenar, separat de poporul român, au aceleași valori culturale ca și românii, testele ADN arată că sunt înrudiți cu românii, au înfățișarea asemănătoare cu românii, fizionomia tipică românească, vorbesc limba română, portul popular este românesc, tradițiile lor sunt românești iar folclorul este identic cu cel al românilor ortodocși.
  Dacă unii dintre romano-catolici mai folosesc în limbajul lor, cuvinte ungurești, ca urmare a maghiarizării strămoșilor și transmiterea limbajului prin viu grai, nu înseamnă că aceștia sunt unguri.
  Acest limbaj (grai) a fost transmis numai verbal, romano-catolicii neștiind să scrie cuvintele ungurești, ei folosind și cuvinte românești în amestec cu cele ungurești. Limbajul este diferit de la o localitate la alta.
  Ceangăii sunt fără îndoială români incomplet maghiarizați. Cei mai mulți dintre ei nici măcar un pic maghiarizați. Majoritatea vorbesc doar românește.
  Portul popular, folclorul, dansurile lor, sunt toate românești. Tradițiile ceangăilor și arhitectura populară sunt toate românești.
  Testele ADN sunt cea mai buna dovadă a apartenenței unei persoane la o etnie.
  Nu este o surpriză că din testele ADN a rezultat că ceangăii sunt români.
  Trageți singuri o concluzie verificând siturile specializate pe genetică.
  Unele teste au fost făcute de Universitatea din Budapesta. Chiar și ei recunosc acest adevăr.
  Link-uri găsiți aici
  http://www.asrocatolic.ro/confirmari.htm

 13. HHBogdan says:

  Ceangăii sunt români incomplet maghiarizați.
  Dar nici ungurii nu sunt unguri.
  Analiza probelor de ADN mitocondrial prelevate de la populația maghiară, a concluzionat că doar 5 % dintre maghiari au descendență asiatică și mai puțin de 3 % dintre maghiari sunt urmașii triburilor cuceritoare venite din Asia iar 95 % dintre maghiari sunt descendenți ai populațiilor europene maghiarizate în decursul timpului. Dacă aplicăm aceste procente la mărimea populației Ungariei, care – conform datelor oficiale – este mai mică de 10 milioane de locuitori, se poate constata că mai puțin de 300.000 dintre maghiari sunt urmași ai cuceritorilor huni, aproximativ 200.000 dintre maghiari sunt urmași ai unor populații asiatice, maghiarizate, fie cu forța, fie prin alianțe matrimoniale și peste 9.500.000 dintre maghiari sunt urmași ai populațiilor europene care au locuit aici din cele mai vechi timpuri.
  Acesta este adevarul
  Vedeți http://www.asrocatolic.ro si sursele menționate acolo

  • Mihai Strutu says:

   ce tampenie poti sa spui. adica afirmi ca acei 3% au reusit sa maghiarizeze toate populatiile din zona? :-))) bolnav la cap

   • Paul says:

    Spaniolii au fost mult mai puțini în Mexic și au reușit să îi învețe pe mexicani să vorbească limba spaniolă. La fel și în Venezuela, Columbia, Peru, etc.
    Portughezii au făcut la fel în Brazilia, englezii și francezii au făcut la fel în multe țări din Africa.
    Se poate ca un număr mic de oameni să îi oblige pe alții să învețe o limbă străină.

 14. florin negoita says:

  IN 16 MAI 1990 AM PUBICAT UN ARTICOȘL CA LASLO TOKES EUN FARSEUR SI TRADATOR. IN MAI 1995 AM CERUT DE LA MICROFONUL PARLAMENTULUI SCOATEREA IN AFARA LEGII A UDMR.. M-AU SCOS EI PE MINE DIN PARLAMENT PRIN COZILE DE TOPOR, LASI SI MERCANTILII FANARIOTI.INDOLENTA, TRADAREA, LASITATEA, INCOMPETENTA CONDUC ROMÂNIA. CINE-I NATRIONALIST ESTE IZOLAT, STIGMATIZT SI PEDEPSIT. CA DOVADA, PROF IOAN SCURTU, AMENDAT CU 6 MII LEI, PRESEDIMTELE ACADEMIEI, IZOLAT SI INTERZIS LA COTROCENI, ACAD . DINU GIURESCU, IN MORMÂNT, ISTORIA ROMÂNILOR, NGROPATĂ, ROMÂNIA, VESNIC ACUZATĂ ȘI BATJOCORITĂ, DIASPORA, INERTĂ ȘI NEORGANIZATĂ., UNITATEA, DEMNITATEA SI INTERESUL NATIONAL, IN BATAIA VÂNTURILOR, LA INTERSECTIA DRUMURILOR, INTERESELOR DOLOSIVE ȘI IPOCRIZIA CELOR CE CONDUC IRESPONSABIL.FARA UN FAR SI O ECHIPĂ DE SACRIFICIU, FARA ELITE ȘI IDEALURI NATIONALE, NU AVEM PREXZENT SI VIITOR.JALNICI, PENIBILI, IN LĂTURI, VENETICI! DOAMNE, OCROTESTE-I PE ROMÂNI!

 15. Nagy Norbert says:

  Eu iubesc Romania si sunt un om maghiar. Nu am probleme cu romani si nici romani nu au probleme cu mine. Traim in pace ca frati. Nu stiu de ce tratetezi maghiari ca sunt mai rai decat Thanos din Avengers😂

  • Dan Tanasa says:

   Aberezi! 😀

   • Jozsef says:

    Nar fi mai bine sa cautati cimitirul eroil din valea Uzului marele domn brav nationalist va trimit poza cum arata

  • eh, nevermind says:

   dar… Eu il iubesc pe Thanos 🙁

  • Adrian L says:

   Problema, Nagy, este ca “unii” dintre etnicii maghiari nu mai vor sa aiba cetatenia romana ci ungureasca dar cu tot cu pamantul de sub ei. ( ca sa ma exprim plastic )

   Asta nu se poate. UDMR nu face nimic pt minoritatea maghiara in afara de turnat otrava in ureche cu “autonomie autonomie”. Strazi ioc, locuri de munca nem, etc

   Sunt PSD al maghiarilor.
   Ultimul exemplu cu George Simion care e caftit de nebuni e clar.
   CHIAR DACA ar fi trucata filmarea, tricoul ala cu “pestele cu steag unguresc” spune clar ce intentii au respectivii.

   NU TOTI ungurii sunt nebuni. Tot ce vrem este ca nebunii sa fie umflati instant fara sa ne pese ce zic toti mocofanii de la Budapesta.
   Ca de bine de rau capitala tarii asteia este Bucuresti nu Budapesta.

   PS: am rude in Covasna care ii doare la basca de autonomii si alte alea asa ca se poate.

 16. Stan Cezar says:

  Doamne ajuta dl. Tanasa,

  Ma numesc Cezar si sunt din Craiova.
  Va urmaresc de ceva timp si am auzit despre Dvs. multe lucruri frumoase si de pe alte canale media. Un singur lucru doresc sa va spun: Sunteti unul din putinele motive de bucurie DIN TARA aceasta pentru care sunt mandru ca sunt ROMAN. Sa va ajute Bunul DUMNEZEU in tot ceea ce faceti si sa va ocroteasca de tot raul. Asa ar trebui sa ne aparam tara si neamul toti romanii. Vad ca pe multi ii roade ce surse de venit aveti Dvs. , pe mine nu ma intereseaza dar as dori sa ajut daca se poate. Va propun sa puneti pe syte o rubrica de donatii ca fiecare sa poata ajuta dupa putere, in lupta aceasta care o duceti impotriva migratorilior ce se cred stapani pe acest pamant Romanesc.
  Va doresc tot binele din lume. HRISTOS A INVIAT!

 17. Erwin says:

  Eu ca magyiar vå inteleg perfect ,a fi romån ,patriot este un lucru bun dar nu våd cum actiunile dvs. care duc la interzicerea steagului secuiesc de pe institutiile publice din anumite zone locuite de secui ar influenta pozitiv viata romånilor din zona respectiva ,ar trebui så vå preocupati si de alte probleme importante ,eu personal cred cå såråcia din zona respectiva duce ca romånii care si-au pierdut orice sperantå in viata din Romånia si nu au emigrat isi dau speranta cå sint totusi romåni si vå sustin, sint comvins cå dacå fiecårui romån din tinutul secuiesc i s-ar promite un salar de 10000ron pe luna ar accepta cu bucurie så vadå atit steagul Ungariei cit si a Tinutului secuiesc zilnic in fiecare oras ,si så stiti cå in general nu sint probleme intre romåni si secui s-au magyiari in respectivele zone, doar såråcia este o problemå ptr. ambele nationalitåti.

  • Dan Tanasa says:

   :)) Deci eu să mă lupt ca românii să aibe salarii mari pentru ca voi să arborați ce vreți pe instituțiile statului romnâ? Ce fumezi?! :)))

  • Mircea Beldiman says:

   Erwin, dacă ești un maghiar care înțelegi, ar trebui sa stii și să nu mai vorbești despre secuii care, daca au existat odată, acum nu mai exista nici măcar picior de secui, decât în afirmațiile voastre mincinoase. In HarCov sunt mai unguri care vorbesc ungureste ca orice alți unguri și tara; atunci de ce le ziceți secui? Doar din motive politice anti românești.
   Și steagul secuiesc de ce sa fie arborat daca secui nu exista? Și apoi, în vremea istorică când existau secui, culorile lor erau roșu și negru, nu făcătură inventata de nu știu cine probabil tot în scop politic. Și nici ceea ce numiți voi ținut secuiesc nu a existat in istorie; existau în zona județe precum Trei Scaune, Odorhei și alte câteva.
   Erwin, toată propaganda ungureasca din Ardeal este necinstită, mincinoasă și nu trezește decât resentimente împotriva ungurilor, pe care în proporție covârșitoare eu ii consider oameni cinstiți dar manipulați de nemernici, trădători de țară care consideră patria lor Ungaria, deși își iau mâncarea din pământ locuit în majoritate dintotdeauna de români, deci pământ românesc.

 18. Tiberiu says:

  Nu am priceput o singură chestie: tu din ce trăiești, de fapt?
  Bănuiesc că ai nevoie și tu de mâncare, de apă, plătești facturi, etc.
  Tot ce am găsit despre tine este legat de procesomania ta, bazată pe motive închipuite și pe frustrări ascunse (poate chiar schizoide), iar de aici nu prea ies bani. Deci, cine te plătește?

  Știu că vei șterge comentariul.

  A, și dacă te interesează, nu sunt ungur, ci un român din Miercurea Ciuc.

  • Dan Tanasa says:

   Te plictisești rău de tot în viața ta și te roade curiozitatea cu ce trăiesc rău. Mic mai iești. Mic și insignifiant. Mic și laș. Tu nu ești român, ești un individ fără țară și fără neam, o slugă la stăpân și nimic mai mult.

   • Tiberiu says:

    Da, Măria Ta!
    Sunt mic, insignifiant și laș. dar muncesc și plătesc o groază de impozite, ca să ai tu și cei de teapa ta din ce sifona. Tot n-ai răspuns cu ce te ocupi pentru traiul de zi cu zi.
    A, și nu o să decizi tu cât de român sunt eu, că n-oi fi tu buricul pământului. Ferească Dumnezeu de cei ca tine. Tu poți dormi liniștit, când știi că o mulțime de lume te urăște?

    Toate cele bune.

    • Dan Tanasa says:

     :)) Acum te poți târâ înapoi în vizuină. Te-am băgat destul în seamă!

     • Iuliu Popovici says:

      Domnule Tanasa,
      Dacă cunoașteți opera lui Ion Șiugariu și aceasta include scrieri cu conținut patriotic, vă rog tare mult să mi le trimiteți Dumneavoastră sau cine este în posesia unor cărți ale autorului amintit. Doresc să alcătuiesc o antologie a poeziei patriotice și mi-ar trebui să pun poezii închinate Țării de acești scriitori-eroi.
      Vă mulțumesc.

     • Tiberiu says:

      Mulțumesc că ma-i băgat în seamă, Măria Ta.
      Tot nu mi-ai răspuns la întrebări.
      A, felicitări pentru procesul cu care te-ai ales!

     • Andrew says:

      Vezi ca seri calul. Esti cam obraznic .

    • watcher says:

     Cred ca suntem pe farash.
     Abia mai gasesti unu care tine steagu sus si pe noi deja ne f… cum isi face cascavalul si ii profilam frustrarile.

     La fel se intampla si cu ala de la Meritocratia. Ii trage ca dam petrolul pe nimic la straini si romanasii il fac prorus, tigan mason si cu nasu mare …

     Respect munca dvs dar cred a e pentru o cauza pierduta.

     • Adrian L says:

      Ala cu “meritocratia” e un idiot.
      Pot sa ii demontez ca economist ineptiile in doua minute.

      Ii tot trage cu “saracii sa crape in sant” si ca “daca n-ar fi statul cel rau atunci privatii ne-sr da lapte si miere” in timp ce el este un ratat care nici o amarata de afacere nu a reusit sa o sustina.

    • Gabi says:

     cum dovedesti ca ”o multime de lume” il uraste?

   • Adrian L says:

    @Dan Tanasa:
    Acum…nu ca nu sustin ce faceti…dar de cand cu fake news peste tot…si pe mine ma intereseaza sursa veniturilor dvs.
    Procesele sunt destul de scumpe – stiu din proprie experienta.

    DEOCAMDATA imi convine ce spuneti. Problema cu patriotismul este imediat poate fi pervertit. O clarificare pt cititori ar face mult sa va intareasca credibilitatea si a disipa dubiile ( de exemplu ca ati fi agent al Rusiei care atata etniile pt un eventual razboi civil, diversiune a PSD, etc )

    • Dan Tanasa says:

     Da, mă plătesc ungurii din banii trimiși de ruși. Asta e problema? Sursa veniturilor mele?

   • Andrew says:

    Din succinta analiza a obiectului tau de activitate rezulta ca este unul singur : UDMR , alimentat probabil de o ura viscerala bolnava canalizata impotriva a tot ce este maghiar . Cind nu ai argumente recurgi la invective . Daca din asta se poate trai si inca bine inseamna ca dl Tiberiu a pus degetul pe rana .

    • Andrew says:

     P.S @ dantanasa . Oricum este bine ca te axezi pe aceasta directie ca pina atunci martieni pot fura nestingheriti dind subiecte interminabile pt ” Romania furata “.

  • Mircea Beldiman says:

   Tiberiu, când vrei sa ai o discuție, chiar de pe poziții divergente, se discută ideea nu persoana. Discutând persoana nu vei rezolva nimic din divergență de idei, sunt sigur că lucrul asta îți este cat se poate de limpede. Tu recunoști că ai căutat informații despre cel cu care discuți și e clar că ai făcut-o cu un singur scop ” să-l vorbești” pe el nu pe idee. Este un lucru care nu te înnobilează.
   Cat despre ” procesomanie” cunoști vreo metoda mai civilizata decât procesul în instanță pentru rezolvarea problemelor care te preocupa?

 19. Andrei says:

  La cum merg lucrurile în Țară și în afară pare tot mai probabil scenariul “It will get worse before it gets better”/”Va fi mai rău inainte de a fi mai bine”.
  Dacă urmăriți situația geopolitică globală observați că păpușarii au pus deja în scenă scenariul cel mai rău.
  Chiar dacă nu sunteți creștini practicanți și nu vă preocupă profețiile, puteți totuși sa lecturați în mare viteză cele scrise de George Fridman(Friedman György).
  Este tot mai evident că vom trăi pe viu retrasarea granițelor pe criterii etnice și că tensiunile cauzate de migrație și trasarea granițelor pe alte criterii a fost special regizată pentru a permite un ultim Război Mondial devastator(nuclear) în urma caruia nu vor fi învingători ci numai morți(1/3), răniți(1/3) și restul. Acest ultim război este necesar pentru ca păpușarii să pozeze în pacificatori și astfel să se realizeze unirea tuturor oamenilor și eliminarea raselor, limbilor, etniilor, religiilor, tradițiilor și convingerilor.
  Pentru a putea avea un razboi e necesară pregătirea terenului după modelul dizolvării “Imperiului Bizantin”, promovarea sentimentelor de apartenență etnică și învrăjbirea conlocuitorilor.
  Credeți că războinicul popor german(urmașii goților) va răbda jugul neo-marxist, amestecarea culturala/rasiala/etc. fără să se trezească precum un pugilist “din pumni” ?
  Vă recomand să vă documentați puțin cu privire la ultimul videoclip al formației Rammstein, este plin de simbolistică și parțial “cenzurat” pe YouTube.
  Credeți că situația e diferită în alte tări ?
  În țările nordice i se compun cântece lui Corneliu Zelea Codreanu și Gărzii de fier, la fel și in Italia și alte țări. Este mai admirat decât Hitler de către alte popoare. Poate ați auzit că “Mein Kampf” este un bestseller absolut în toată lumea.
  Italia deja are o conducere nazistă, Brazilia la fel, Anglia bate in brexit, SUA are patrioți la conducere. Japonia, Rusia, China toate investesc în armată. Toată Europa are partide naziste în creștere, puternice sentimente patriotice și un dezgust profund față de metisarea europenilor cu alte popoare și etnii.
  Profețiile cu privire la revenirea lui Hitler în Germania și Mussolini în Italia se împlinesc chiar acum.
  Profețiile cu privire la o posibilă invazie ruso-maghiară par tot mai plauzibile după analiza americanilor cu privire la strategia Ungariei de a fi aliatul Rusiei. Putem bănui că și continuarea cu privire la începutul WW3 și “ploaia de foc” e tot plauzibilă. O altă profeție ne arată că pentru o vreme am putea pierde cele două județe unde majoritari sunt secuii, dar o asmenea îndrăzneală va avea ca rezultat dispariția Ungariei de pe hartă. Nici Turcia nu va scăpa, multe granițe vor fi retrasate, China și Japonia vor lua Siberia până la Urali.
  Sigur că toate astea pot părea povești, deși evenimentele sunt în plină desfașurare.
  Cine ar fi putut prezice destrămarea UE ?
  Noi să ne vedem de Țara asta unica și binecuvântată și să nădăjduim că după moartea ultimului legionar din garda veche mișcarea va avea succes, pentru ca a avut un nucleu profund spiritual și nu unul criminal-nazist ca în alte părti ale lumii. Fiți cu ochii pe generația asta tânără a celor care sunt adolescenți și copii acum. Sătui de FB, droguri și pornografie ei vor lovi cel mai tare hidra de care se îngrozesc puii de crescătorie ai comunismului. Ei sunt o generație a acțiunii și iși traiesc viața ca intr-un joc, fără teama care paralizează.

 20. George Constantin says:

  D-le Tanasa, scrieti-mi o vorba la adresa de inregistrare.
  Va multumesc.

 21. Anonimul says:

  felicitari Dan Tanasa,pentru fiecare analiza si pentru tot ceea ce faceti pentru acesta tara ,pentru noi ,romanii de ”rand”ai acestei tari ..De fiecare data cand sunteti invitat intr-o emsiune pe tv…
  V-am urmarit cu drag,aseara la b1 …va urmaresc mereu pe unde sunteti inviatat,va citesc …
  Sunteti un om minunat ,un roman adevarat ….
  Felicitari pentru emsiunea de ieri(de la Manastire),felicitari pentru analiza simpla dar complexa in acelas timp,pentru analiza inteligenta ,corecta si reala a celor ”doua parti”(PSD-ul si PRESEDINTELE INEXISTENT AL ACESTEI TARI )!! Nici unora nu le pasa de tara asta ..o distrug sitematic!Ne distrug !
  Sunteti un jurnalist inteligent ,cu viziune,patriot ,ROMAN…UN JURNALIST DE EXCEPTIE!!!👍👏⭐👍👏⭐
  Tara asta are nevoie de oameni ca dumneavostra in politica …Noi roamnii aveam nevoie de dumneavostra…de ce nu candidati ,de ce nu …. ???Ma scuzati ca mi permit sa va cer asta ..,sa va scriu asa ceva… dar doar asa mai avem o sansa ca natie ,popor … sa nu ne pierdem ca identitate,sa devenim o tara civilizata,prospera ..un popor respecat …un popor cu viitor!!! Avem nevoie de oameni ca dumneavostra ,tara asta are nevoie de oameni ca dumneavostra!!👍👏⭐

  • Dan Tanasa says:

   Vă mulțumesc!

  • Moisescu says:

   Este greu să urmărești cu pasivitate umilințele din Transilvania! Toate acestea sunt încurajate de funcționarii care au uitat pentru ce au fost aleși la conducerea țării! Umilințe sunt în toată țara, iarvunde sunt interdependente imobiliare, acestea se transformă în crima organizată! Unde? În vecinătatea PMP, DIICOT, Piața Victoriei, Piața Romana!

  • Katy says:

   Mare lucru a făcut domnul Tănase publicații sovine în loc să ajute familiile nevoiașe, copii orfani si alte categorii de oameni săraci, ăsta ar fi adevărat patriotism nu ura fata de minoritati.

 22. lex et ordo says:

  Dan Tanasa cred ca e printre putinii care inteleg felul in care trebuie procedat in cazul abuzurilor grave care se petrec in unele zone ale tarii, unde anumiti cetateni minoritari, inversunati cu dispret impotriva majoritatii, ura izvorata din complexe de inferioritate sau alte motive cel putin patologice, au pus mana pe putere. Asta nu se rezolva cu urlete in parlament stil Vadim Tudor sau vopsit cosul de gunoi in tricolor stil Georghe Funar, ci sunt chestiuni ce tin de lege, dreptate si demnitate umana… “scuze” de genul “le-a fost furata tara” nu mai tin nici la gradinita si nu trebuie luate in seama, orice persoana cu capul pe umeri din lumea civilizata i-ar lua in ras.
  In Romania se comit intentionat si tintit contraventii si infractiuni de catre anumiti cetateni romani, impotriva altor cetateni romani, in cazul de fata cu pretexte etnice, atacuri xenofobe si rasiste, jigniri la adresa simbolurilor si identitatii nationale romanesti, iar toate acestea tin de legi, nu de scandaluri inutile sau probleme istorice.
  Autorii acestor fapte trebuie sa fie trasi la raspundere si pedepsiti conform constitutiei, caci altfel nu rezolva nimeni nimic cu injurii si raspunsuri marlanesti la provocari si mai marlanesti…
  Avem de-a face cu anumiti indivizi care se lauda ca provin dintr-o “cultura superioara care a costruit tot ce se vede”, insa comportamentul lor dovedeste contrariul, evidentiaza o lipsa grava de educatie elementara si de igiena morala, traiesc mereu cu impresia ca le datoram ceva, au nevoie de supusi, n-au nici cel mai mic respect pentru drepturile omului, iar daca cineva le atrage atentia, imediat o fac pe victimele si urla catre cer “discriminare”. Astfel de mediocritate e tipica oamenilor josnici, incapabili de a-si asuma niciun fel de responsabilitate, oameni care n-au nici cel mai mic habar de notiuni elementare de logica si ratiune, ca sa nu mai vorbim despre dreptate, cultura, istorie, politica etc… Ca si-au facut ei un cult din a scuipa pe tot ce e frumos, e problema lor .. insa datoria noastra e sa le punem piciorul in prag si sa nu lasam astfel de comportamente sa ajunga “normalitate”. Daca ar fi dupa ei si comportamentele lor de bully de clasa a cincea, am fi obligati sa ne inchinam lor si sa le cerem scuze ca le respiram aerul, insa, ca popor matur, e cazul sa combatem ferm astfel de atitudine si sa le aratam ca nu mor caii cand vor cainii.
  Demnitatea umana e demnitate umana, legea e lege si trebuie respectata, indiferent de etnie, rasa, sex, religie etc.. nimeni nu beneficiaza de privilegii, nu are nimeni niciun drept sa se comporte dispretuitor fata de altii, iar daca de buna voie nu vor intelege, e datoria autoritatilor sa-i traga la raspundere prin punerea in aplicare a legilor existente!
  Mult succes, Dan, in tot ce faci si sper ca si altii sa-ti ia exemplul!

 23. Ciobanu Valer says:

  Buna ziua d-le Tanase,

  Ma numesc Valer Ciobanu si sunt roman transnistrean.
  Am cititi cu luare aminte postarea cu comentariile de mai jos si va exprim toata sustinerea morala, frateasca.
  Noi, bastinasii din teritoriul dintre Nistru si Bug avem aceiasi soarta vitregita ca si voi, fratii nostri din judetele Harghita si Covasna.
  Cu o singura deosebire…noi suntem asezati la marginea natiunii noastre, iar voi, chiar in mijlocul ei !

  E timpul ca natia romana sa urce pe noua sa treapta, sa se reaseze pe propriul pamant si sa nu mai permita nimanui asemenea moravuri fata de ea !

  Va doresc multa sanatate si izbanda in toate din cele cate le faceti, iar iredentistilor de tot soiul le zic: – pazea, nu va jucati cu sentimentele get-begetilor, traitiva traiul in cumsecadenie si cinste fata de acei, care v-au adapostit in vremuri grele si v-au ferit de nimicire de la mongoli, luandu-va langa sine in cetatea arcului carpatin !

  Cu mult respect,
  Valer

 24. umbraserii says:

  Buna ziua si La multi ani in Noul An !
  Am vazut un articol in “The Telegraph”, care cred ca ar putea sa va suscite interesul.
  Din ce mi se pare mie, este o pozitie iredentista (nici macar cu perdea), incercand sa pozeze in punct de vedere detasat, obiectiv, sub acoperirea unui eseu de promovare turistica.
  Las la latitudinea dvs (eu nefiind de specialitate) sa decideti daca si cum trebuie raspuns celor de la “The Telegraph”.
  https://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/romania/articles/forgotten-war-hungary-romania-transylvania/
  Varianta audio:
  https://www.youtube.com/watch?v=YUyg9UBkG7Q
  Numai bine !

 25. Bula Moricka says:

  Domnule Tanasa

  Va propun sa conlucram sa combatem si inversul celor care va preocupa.
  De ex
  1 scoli curat romanesti care nu arboreaza stagul Romaniei. Ati vazut asa ceva? Daca da sa va fie rusine ca nu ati sarit. Daca nu va ajut eu sa le aflati
  2 Urlete rasiste la meciul dintre doua echipe secuiesti de hochei fara pic de roman prezent , deci isi adresau unii altora injuraturile
  3 Arborare staguri ale altor tari fara a fi permis (SUA, Spania, Marea Britanie…)
  4 Inscriptii fara traduceri in romana de ex EXIT e cel mai evident, sa nu imi spuneti ca badea Ion si Janos bacsi stiu engleza cand arde casa

 26. Eu says:

  Ar trebui sa-ti fie rusine, ai crescut in Transilvania, in Sfantu Gheorghe unde foarte multi sunt maghiari, si mereu esti impotriva maghiarilor. Voi politicienii faceti problemele intre maghiari si romani. Omul de zi cu zi , romanul si maghiarul sunt foarte bine impreuna, vorbesc unul cu celalalt il invit unul pe altul, sunt prieteni. Iar voi cei fara coloane vertebrale, animale imature, fara creier faceti declaratii, si dati in judecata poporul maghiar pentru niste steaguri. Sa stii ca in ochii oamenilori esti un nimeni, o sa mori si tu ca toti ceilalti, sper ca cei care te inmorminteaza vor fi maghiari. Inca ceva, poti sa-ti bagi steagul roman cu un bati de 2m in fund pana iese prin gura si sa fugi cu el prin oras aratand cat de mare patriot esti. Imbecil nenorocit, si tigan imputit de hot ce esti.

 27. Szilágyi N. Sándor says:

  Dragă Domnule Tanasă,
  Vă recomand cu respect ceva scris de mine şi apărut acum o săptămînă. În răspunsurile mele la comentarii, am atins şi alte probleme decît cele din text, deci merită să vă uitaţi şi la acelea. Din păcate e cam lung, dar vă rog să-i acordaţi atît timp cît cere o lectură atentă. Şi vă rog să-l citiţi cu bunăvoinţa cu care l-am scris eu: https://goo.gl/Xwi1vU.
  Dorindu-vă toate cele bune: Szilágyi N. S.

 28. Ioan Savu says:

  Toată cinstea pentru activitatea desfășurată! Lucrurile trebuiesc făcute,așa cum le faci, fără ură și părtinire, dar cu fermitate, luptând greu – probabil nici nu putem bănui cât de greu – cu fărădelegea, răutatea, conjutația tăcerii și corupției, trădarea și presiunile continue și pe și de pe multiple paliere. Fă ce faci, că ești un Bine necesar, chiar și pentru cei ce acum încă nu înțeleg asta, din varii motive. Interesant este că cei ce te atacă își rezervă exclusiv pentru ei și cei pe care ei îi agreeză, orice fel de dreturi, chiar și șovinismul agresiv, constant și gălăgios, iar pentru tine și români în general, nu recunosc niciun fel de drepturi! Creștinește, civilizat și foarte democratic, nu? Aș vrea, dacă agreezi și tu acest lucru, să mă înscriu și eu în Asociația ta. Fiind bănățean și timișorean, trăiesc într-un climat permisiv și tolerat. Eu sunt român, dar soția mea după tată, e jumătate sâârboaică, iar în cealaltă jumătate, e sânge de la Berlin, Budapesta și Ierusalim. Doi din cei trei copii ai mei – unul dintre băieți, și fata – sunt căsătoriți cu etnici maghiari. După cum vezi, sângele copiilor și nepoților mei e îmbrățișat cu al altor etnii. Și? E firesc să-mi îubesc soția, copiii și nepoții, precum și toate neamurile lor . E în firea lucrurilor, cum tot în firea lucrurilor e să iubesc, creștinește, toți oamenii. Uneori nu reușec s-o fac din tot sufletul, dar mă străduiesc să-mi depășesc neputințele. ORICUM, NU URĂSC PE NIMENI! Sunt organic împotriva răului, de oricine ar fi făcut el și toată viața m-am străduit să mă opun lui și să-l înlătur, din viața mea și a celorlalți. E nevoie ca oamenii să înțelegă faptul că nu există ticăloșii noștri și ticăloșii altora. Sunt numai ticăloși și fapte ticăloase! A apăra ticăloșiile cuiva, te face, vrând-nevrând, părtaș cu el și răul. Cred că prin marea lui înțelepciune, Dumnezeu ne-a pus unii lângă alții, ca țări, popoare și indivizi, pentru a ne cunoaște mai bine, a învăța unii de la alții bunele obiceiuri, și, împreună, SĂ NE ÎMPLINIM CA OAMENI. Te îmbrățișez. Ioan Savu, Timișoara

  • Dan Tanasa says:

   Vă mulțumesc frumos, domnule Savu!

  • Profilul artificial de superiori al unor politicieni maghiari ( valahi ?) e inventat la Vatican via Budapesta – UDMR ! In 4 august 1919 armata română a ocupat Budapesta ,care din 16 XI 1913 era sub administratie militară bolsevică. In 1923 prin noua Constitutie a României , evreii si alte minorităti ( inclusiv cea maghiară) obtin dreptul de cetătenie română . Familii mixte (româno -maghiară) sunt numeroase. Există preocuparea Budapestei să crească artificial numărul etnicilor maghiari din Transilvania prin oferirea cetăteniei maghiare unor români., care nu stiu ce-i asteaptă ca figuranti la alegeri sau ca proprietari de imobile , terenuri…. temporar.

 29. csata jeno says:

  draga dan tanase sau cum te numesti eroul din transilvania ai intins coarda la maxim asa ca daca ai putina minte si nu cred esti un nenorocit .jegos ect nu sant cuvinte in vocabular nu pune viata in pericol nu a ta ci a familiei tale pentru activitatea cu ce jignesti oameni , natiuni , pentru suma de bani care primesti pentru aceste activitati care desfasori ,

 30. Clujanul says:

  As dori sa ma inscriu si eu in asociatia dumneavoastra. Cum trebuie sa procedez?

  • alexandru semenciuc says:

   Dar ce lege imi da dreptul sa studiez dosarul depus de o firma la Primarie pentru o autorizatie la care eu nu mi-am dat acordul !

   cu stima
   Alexandru

 31. nelu says:

  JUR :
  Nu mă opresc,
  nu renunţ!
  Lupt până îmi obţin ceea ce-mi doresc !
  Şi dacă aş fi să mor
  pentru patrie şi
  popor.
  Strămoşi noştri au plătit cu sângele lor
  pentru o palmă de pământ.
  Istoria se repetă : năvălirea barbarilor ! ,,
  etc.,, DAR,
  DAR ATENTIUNEEEEEE!
  – DACĂ NU NOI, ATUNCI CINE?
  DACĂ NU ACUM, ATUNCI CÂND?
  Esti de acord ?…. Distribuie !!!!!!!!!!!!!!!
  https://www.facebook.com/2Hazlii/videos/866291053493072/

  • GUTU says:

   Nelule ptr cei care neconduc astazi nu merita sa mori,se mai lauda ca romania din teleorman porneste sau esti si tu de acolo?Ce parere ai ar merita sa mori ptr parvenitmm si inbogatitii astia?

 32. Danut says:

  Constat că pe Wikipedia, enciclopedie Online, s-a luat inițiativa de a trece în casete, la o parte de localități (vreo 500) și denumirea în maghiară sau, uneori, germană. Lucru care nu se uzitează la nici o altă variantă de Wikipedia (Ungaria, Serbia, Franța etc etc). Ostilitățile conduse de administratorii Wikipedia nu admit cu nici un argument că este o greșeală acest lucru. Este inadmisibil ca numai în România să se facă acest lucru. Discuții pe această temă pot fi văzute aici:
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C8%9Bie_Format:Infocaseta_A%C8%99ezare#Parametrul_.7Cnume_nativ_.3D
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Cafenea#Ini.C8.9Biative_inoportune
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Cafenea#Consens_-_Denumiri_doar_.C3.AEn_limba_rom.C3.A2n.C4.83_.C3.AEn_infocasetele_localit.C4.83.C8.9Bilor

  Singurul comentariu: dintr-o aplicație de vârf, Wikipedia devine un instrument de propagandă.

  • Romanul says:

   Cu o singura conditie!
   Sa se respecte cronologia istorica:
   -ungureste
   -saseste si
   -romaneste (din 04.06.1920 de cand aceste meleaguri se numesc ROMANIA)

   • Clujanul says:

    Cred ca gresiti. Cronoșogia corecta este romaneste, ungureste, saseste

   • Iulian says:

    Cronologia istorica pentru Ardeal incepe cu LIMBA LATINA! Abia din 1842 ungureasca devine limba oficiala, in conditiile in care romanii, populatia majoritara a provinciei, nu erau reprezentati in dieta! Asa cum majoritatea ungurilor nu a invatat nici latineste, nici nemteste, cand nobilimea ungureasca domina principatul, in conditiile de acum, in Romania, majoritatea romaneasca nu va utiliza limba Ungariei!

 33. Luci says:

  MANIFEST

  În contextul intern şi internaţional, în care POPORUL ROMÂN şi ROMÂNIA (DACIA) sunt condamnate la dispariţie, singura soluţie a fost şi va rămâne revenirea de la mocirla păgânismului în care trăim în prezent la CREŞTINISMUL ORTODOX. Unde DUMNEZEU nu e nimic nu e.
  Probabil că foarte mulţi vor afirma că este un drum lung şi de durată. Timpul poate fi foarte scurt, şi anume prin alegerea unor conducători creştini. În acest sens avem cel mai bun exemplu, respectiv al Sfinţilor Constantin şi Elena care au impus CREŞTINISMUL într-un imperiu.
  Mai mult decât atât, timpul în care POPORUL ROMÂN şi ROMÂNIA (DACIA) îşi va reveni, ar fi foarte scurt, dacă tot mai mulţi dintre noi vom reveni la CREŞTINISMUL ORTODOX, astfel încât să devenim sau să redevenim creştini practicanţi, să ne împărtăşim cu SFINTELE TAINE, în care familia să redevină celula de bază a societăţii.
  Puternic spiritualizaţi vom deveni un adevărat magnet. Cei care sunt creştini practicanţi cunosc acest fapt în mod direct. Teritoriile pierdute de România şi majoritatea românilor plecaţi în pribegie vor fi atraşi de acest magnet ..
  SĂ DĂM ŢĂRII ŞI LUMII O NOUĂ ORÂNDUIRE SOCIALĂ, DE INSPIRAŢIE CREŞTINĂ !
  Să reformăm din temelii statul, aşa cum îl cunoaştem, din toate punctele de vedere (organizare, economie, etc.).
  CU DUMNEZEU ÎN SUFLET AVEM CAPACITATEA !
  „Români din patru unghiuri, acum ori niciodată
  Uniți-vă în cuget, uniți-vă-n simțiri.
  Strigați în lumea largă că Dunărea-i furată
  Prin intrigă și silă, viclene uneltiri.
  Preoți, cu crucea-n frunte căci oastea e creștină,
  Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt.
  Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
  Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost’pământ.” (poezia „Un rasunet”- Andrei Mureşanu)

  SĂ NE ADUCEM AMINTE DE ÎNAINTAŞII NOŞTRI (EROI şi SFINŢI) ! NOI SUNTEM URMAŞII LOR !
  POPORUL ROMÂN şi ROMÂNIA (DACIA) SUNT NEMURITOARE !

  DUMNEZEU SĂ OCROTEASCĂ ROMÂNIA (DACIA)
  ŞI POPORUL ROMÂN !

 34. Petre says:

  Dle Dan, nu stiam de domnia voastra pina acuma, fiind plecat din tara de ani multi, si acuma vad ceea ce faceti, pt care tot respectful meu si admiratia mea,dar va intreb, de ce nu colaborati cu partidele de dreapta, nationaliste? aveti mai nou infiintat blocul BINE, unde sint partide ca PRM sau mai nou PND, cei din PND au facut si citeva marsuri acolo, in acele judete, si cred ca ati avea sanse mai mari impreuna cu aceste partide decit de unul singur, asa ca alegerea va apartine si faceti cum doriti…..cu respect…..Petre

  • Dan Tanasa says:

   Vă mulțumesc frumos. Nu sunt interesat de BINE.

   • Attila says:

    Domnule Dan ,ti-am citit CV.-ul,vad ca n-ai avut parinti, bunici.M-ar interesa din ce familie provii,unde se primeste o asemenea educatie? Poate ai un raspuns!Multumesc!

    • Dan Tanasa says:

     Și ce altceva te-ar interesa? Ca să răspund la toate odată.

    • DR says:

     Ce nu iti convine la educatia lui Dan? Ii lipseste partea aia, din educatia ta, in care romanii trebuie sa fie sclavii maghiarilor?
     Nu conteaza educatia ta atat timp cat urasti limba oficiala a tarii in care locuiesti si urasti tot ceea ce este romanesc doar pentru ca nu e unguresc. In ce CV, mai hunule, se trec parintii si bunicii? e vreo apucatura medievala ungureasca legata de nepotism?

     • Iștvan says:

      @DR: Da, au o fixație cu arborele genealogic. Pe câți îi întrebi, toți îți vor spune că provin din familii nobiliare cu descendență direct din tata lu’ Arpad, au blazoane, au o străstrăstrăăăăă…bunică baroneasă și câte și mai câte. E obsesia celor fără istorie și rădăcini să-și inventeze tot felul de legende și să țină contabilitatea unor bunici care „au fost primii” în Ardeal. E o patologie specifică acestei comunități, venită din niște complexe de inferioritate.

   • Ion, Janos si Hans says:

    Domnule Dan,
    Nationalismul este un retard identitar si ca orice retard, este o boala.
    Sper din toata inima sa va vindecati, dar am anumite rezerve.

 35. Paun Adam says:

  Va felicit pentru ceea ce faceti, pentru modul in care va luptati cu aceasta boala grea, pe numele sau real cancer sau UDMR.

 36. Un ostas al lui Vlad Tepes says:

  Draga Dane cred ca ti-au sters din nou messages prietenii nostri capcauni!

 37. Ioan says:

  Istoria se repeta. Cu siguranta ca Romanii vor exploda la un moment dat si va exista o epurare politica care se va propaga in randul populatiei. Daca Hitler a pornit cu dreptul si a continuat cu stangul nu inseamna ca a gresit prea mult. Eu unul nu-mi doresc decat Romani in Romania. Ce face restul tarilor nu ma priveste.

  Solutia in cazul nostru este radicalismul, nu discutiile inutile. Daca doar 20 Romani s-ar jertfi murind fiecare cu 5 politicieni imbecili de gat, in cativa ani tara asta s-ar schimba..radical, in bine. Politicul stie doar de frica. Discutiile sunt asul lor din maneca cu care manipuleaza si tradeaza Romania.
  Noi ca popor nu suntem lasi/fricosi/tampiti ci mai oameni decat altii. Nu suntem manipulatori cu diploma si hoti sau tradatori de neam cum e tagma politica formata din NN etnii printre care si uscaturi romanesti. Suntem simpli dar cu un simt al omeniei mult mai dezvoltat. Acesta este calcaiul lui Ahile de care profita toti neavenitii si pe care ar trebui sa il invelim in ura impotriva profitorilor.

  • David Inescu says:

   1. “Eu unul nu-mi doresc decat Romani in Romania…Solutia in cazul nostru este radicalismul, nu discutiile inutile”

   2. “Suntem simpli dar cu un simt al omeniei mult mai dezvoltat”

   Drag Ioan, cu un intelect demn de o insula pustie: nu vedeti contradictia in cele scrise de pREAMARETIA tA ?

  • Etnicii maghiari din Transilvania , 90% . sunt la origine valahi. Secuii sunt fabricati din turci, avari mahiarizati la Budapesta si adusi de Austria ca grăniceri la granita zonei românesti ocupată de Imperiu Austro-Ungar . M. Tereza a dat ordin să fie dărâmate peste 400 biserici crestin ortodoxe . Ungaria a anulat Decretul de la Viena care prevedea egalitatea in drepturi a tuturor locuitorilor din Transilvania . Românii, desi erau mai multi decât toate etniile (maghiari, sasi, secui la un loc ) au suportat in continuare obligatiile , zeciuielile , impuse de bisericile romano- catolice construite in ritm alert..

 38. Cristian Rusu creaza anti-monumente sa-i alunge pe Mihai Viteazu si Avram Iancu says:

  S.O.S
  Cristian Rusu creaza anti-monumente sa-i alunge pe Mihai Viteazu si Avram Iancu

  http://sites.arte.tv/metropolis/fr/cluj-napoca-metropolis

  “Cristian Rusu est plasticien et décorateur au Théâtre national. Sa marotte : les monuments qui narrent le passé historique et révèlent la concurrence entre les idéologies et les peuples. L’artiste leur oppose des anti-monuments, en faisant descendre les héros de leur socle ou en les remplaçant par des corneilles ou des vautours qui les ont dévorés. Son Horse descending a monument, en cours de fabrication à Berlin et prochainement érigé à Cluj, est las des scénographies triomphales et en a assez de porter des chantres d’idéologies fluctuantes sur son dos.”

 39. Cristian Rusu creaza anti-monumente sa-i alunge pe Mihai Viteazu si Avram Iancu says:

  Cristian Rusu creaza anti-monumente sa-i alunge pe Mihai Viteazu si Avram Iancu

  http://sites.arte.tv/metropolis/fr/cluj-napoca-metropolis

  “Cristian Rusu est plasticien et décorateur au Théâtre national. Sa marotte : les monuments qui narrent le passé historique et révèlent la concurrence entre les idéologies et les peuples. L’artiste leur oppose des anti-monuments, en faisant descendre les héros de leur socle ou en les remplaçant par des corneilles ou des vautours qui les ont dévorés. Son Horse descending a monument, en cours de fabrication à Berlin et prochainement érigé à Cluj, est las des scénographies triomphales et en a assez de porter des chantres d’idéologies fluctuantes sur son dos.”

 40. ClaudiU says:

  dle. Tanasa, de ce numele asociatiei nu include unul dintre cuvintele “romani” sau Romania? unde poate fi citit statutul asociatiei? cine sunt fondatorii? cine o reprezinta? etc.
  Intr-o Romanie ipocrita plina de fatarnici dar lipsita de viziune si actiuni constructive, sunt detalii pe care eu unul doresc sa le stiu.
  Aceasta asociatie nu are si un site propriu, o arhiva, planuri concrete de viitor? sa nu ma intelegeti gresit, va apreciez munca si faptele, insa cred ca este vremea sa depasim partidele, asociatiile, miscarile bazate pe un singur om. Multumesc!

 41. Nastasia says:

  Va felicit, va sustin, va admir si ma voi ruga sa fiti sanatos, puternic si sa reusiti sa realizati ceea ce guvernantii post-revolutionari n-au VRUT sa faca: sa-i puna pe unguri la punct! N-am nimic impotriva sa-si foloseasca limba, n-am nimic impotriva sa invete in scolile lor, sa mearga la teatrele lor, sa tipareasca in limba lor, dar de unde pana unde atata obraznicie si atata sfidare la adresa tarii? Laszlo Tokes! Ce exemplu mai graitor decat acesta poate fi? Un dusman pe fata! Acum ce sa facem NOI, ROMANII? Sa invatam tiganeste si ungureste? A venit un chinez care canta perfect in limba romana, iar ungurii care traiesc aici de cand s-au nascut ”io nu vorbeste romaneste”… Rand pe rand fiecare ne vinde tiganilor pentru voturi, dar sa-i puna la munca nu-s in stare! Tiganii si ungurii au numai drepturi, iar noi, romanii avem numai obligatii! Cand ne vom trezi oare?

  • Dan Tanasa says:

   Mulțumesc frumos! Romii nu sunt în aceeași situația privilegiată ca maghiarii din România.

  • Pityu says:

   Draga Nastasia, eu te iubesc – cu limba ta cu tot – asa cum ma iubesti si tu pe mine si limba mea, deci nu e nevoie sa ma “pui la punct” nici tu, nici altii ca tine. Nu sunt un venetic, tara asta este si a mea si nu de o suta, ci de multe sute de ani.
   Un secui

   • Zsoltan C. says:

    Draga Domnule PityTu,

    E adevarat ca Transilvania a revenit la Romania acum acum 100 de ani. Esti cetatean romän de etnie maghiara. Ca cetatean romän ai drepturi dar si obligatia de a respecta tara asta si constitutia unde traiesti. Tara asta nu a fost nicind a ta si….asa sa ne ajute Domnul nici nu va fi.
    Stii ce fac elvetienii cu cetatenii minoritari care nu respecta Constitutia tarii?
    Le retrage cetatenia elvetiana si ii expulzeaza fara sa le mai permita sa mai vina inapoi.Sint pentru statul respectiv ” persona nona grata” Eu cred ca si statul romän ar trebui sa implemeteze asa ceva. Nu de alta, dar daca tot luam exemplul democratiilor occidentale atunci sa facem si ce fac ele. In alta ordine de idei daca tot ai si pasaportul ungar cred ca va fii foarte usor pentru dumneata sa te duci la fratii tai unguri si sa iti imparti viata cu ei.

    Cu respect un cetatean romän si elvetian

 42. Horia says:

  Vă felicit domnule Dan Tanasă pentru prestaţia dvs din timpul campaniei, aţi fost unul dintre cei mai activi de la ANR. Sunt cam trist din cauza scorului mic dar, ca să fim realişti, ANR nici nu a avut timp şi bani să se facă cunoscut. Pentru următoarele alegeri (eventual anticipate) poate că ar fi bine să asociaţi la numele partidului şi cunoscutul şi vibrantul mesaj „cu căciulili pă frunte” al lui Ion Hagiu din Zăbala-Covasna. Are atuul că autorul este un ţăran autodidact, vine din inima Transilvaniei, din Covasna, se potriveşte ca o mănuşă cu mesajul de demnitate naţională al ANR.

 43. UmbraSerii says:

  Domnule Tanasa,
  Imi voi lua indrazneala sa va dau un sfat: pentru ca ceea ce faceti este in cea mai mare parte unic si probabil vital pentru sprijinirea romanismului in acea parte de tara, va sugerez sa nu ramaneti singur.
  Puneti-va ca prioritate strategica recrutarea unei echipe de romani vorbitori de maghiara, eventual raspanditi in acea zona, cu aceleasi idealuri curate si aceeasi dedicare (eventual castigate in timp, daca baza de plecare crestin-ortodoxa este sanatoasa).
  Doamne ajuta !

 44. Gabriela Maria Tanasa says:

  Bunul Dumnezeu sa va aiba in paza Lui si sa va dea putere sa continuati aceasta importanta misiune !
  Stima si respect !

 45. Barbu Dan says:

  Buna ziua.Citind azi despre dvs. m-a grabesc sa va contactez in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat.
  In localitatea Hotarele jud.Giurgiu in care locuiesc se construieste pe~3km 2 santuri pentru colectare apa pluviala.Dar aceste santuri nu seamana unul cu altul,unul fiind de 1,6m adancime ceea ce prezinta un real pericol pentru oameni si traficul auto,santurile fiind de o parte si de alta a DJ 401.Celalalt sant are 0,600m adancime.Deci diferente intre ele de peste 1m.Am incercat sa arat acesta gresala de executie ori proiectare la nivel de prefect si presedinte Giurgiu,dar raspunsurile pe care le-am primit sunt mai mult decat evazive acest lucru spunandu-mi ca se acopera ceva.
  Va rog sa-mi spuneti daca exista o lege care obliga firma care a proiectat lucrarea sa urce pe Internet proiectul pentru a fi cunoscut de orice cetatean,intrucat finantarea este din banii publici.Cum ma sfatuiti ca pot studia proiectul respectiv.
  Ma numesc Barbu Dan si va multumesc pentru atentie.

  • Dan Tanasa says:

   Nu cunosc să existe o astfel de lege. Solicitați detalii în scris de la Primărie în temeiul Legii nr. 544/2001.

 46. Monica says:

  Daca as fi presedinte, v-as acorda Steaua Romaniei.
  Aveti o organizatie, fundatie sau asociatie catre care se pot directiona cei 2% din impozitul pe venit?

 47. h k says:

  stimate Dan Tanasă

  incep sa cred si sa ma debarasez de credinta ca, numai eu am dreptate si restul (opozitia) este mukles:)

  am citit un articol publicat pe blog,recunosc ca, am avut un puseu de tensiune dar mi-am revenit repede…

  va felicit pentru demersurile facute impotriva u.d.m.r -ului si partidelor si partiduletelor care vezi doamne ne reprezinta dar de fapt sunt un fel de “pesedeu“ in rosu-alb-verde
  ….bine am zis?:)
  am rugamintea doar, sa nu amestecati pleava cu maghiarii care nu au nici o treaba sau tangenta cu politica,revizionismul etc ca deh…..singurul lucru care ne intereseaza este sanatatea si sa avem ce pune pe masa:)
  cu bine…..herczeg kalman

  • Dan Tanasa says:

   Vă mulțumesc pentru mesaj! Sunt de acord cu dvs. Vă asigur că am combătut întotdeauna revizionismul și extremismul maghiar nu pe maghiarii de bună credință. Doamne ajută!

 48. Nea Dane , tot respectul pentru ceeace faci ! Esti mai tare ca Palinca … pe bune !

  My respect to you !

 49. Simona Tanase says:

  Buna seara, domnule profesor!

  doresc sa va felicit pentru premiul “Libertatea Presei pentru Curaj” pe care tocmai l-ati castigat si sunt convinsa ca vor urma si altele 🙂
  daca se va produce la un moment dat o schimbare in bine acasa (Sf. Gheorgehe) va fi cu singuranta meritul dumneavoastra.

  Cu admiratie, fosta dvs eleva (CNMV XII F, promotia 2008)

 50. Obs says:

  Ceea ce faceti dvs. este pur si simplu patriotism. Din cat am reusit sa va urmaresc, nu rezulta nici o frantura de extremism, dimpotriva echilibru. Cand demasti fatis revizionismul si iredentismul maghiar, nu inseamna ca esti aidoma lor. Chiar daca locuiesc in Galati, cunosc relativ bine lumea lor. Oamenii simpli din Harghita, de exemplu, sunt de toata isprava. Liderii sunt problema. Este la fel de adevarat ca uneori sunt imprevizibili, dar daca sunt pusi la punct ferm si argumentat, cedeaza.

 51. Mihai Hai says:

  Exemplar! Adica un cetatean drept de urmat. Felicitarile nu rezolva durerile. Trebuie sa fi alaturi in lupta cu adversitatile, adica uniti. Diversionistii profesionisti sunt greu de identificat si combatut, si sunt deosebit de periculosi. Imi placi Dane, sunt alaturi de tine.

 52. WOODY says:

  m-ar interesa putin conflictul de interese al lui bende sandor

 53. Anca says:

  Buna,

  Citind prezentarea dvs., imi pun si eu o intrebare (mai degraba retorica, recunosc): oare acele ilegalitati comise de autoritatile publice din Covasna si Harghita, pe care se pare ca le-ati oprit in instante judecatoresti, nu se aseamanca cu cele intalnite prin alte judete din tara?

  Cu ce se deosebesc ele de alte ilegalitati, astfel incat sa puteti vorbi de “epurare etnica”?

  Cele bune,
  O moldoveanca

  • FLORIN HORINCAR says:

   daca nu reusesti sa remarci diferenta pune ti fundu…intr un tren si fa o vizita la miercurea ciuc…..poate te luminezi……sau nu….

   • agnostica says:

    intr-adevar, este un argument convingator…poate iei parte la concursul “debate” al liceenilor, sanse de castig slabe, totusi…undeva, la capatul tunelului tau este lumina….

 54. lacrima dona says:

  Bună seara, domnule Dan Tanasă,
  dumneavoastră și celor care vă scriu cu respect.
  Printre mesajele pe care le-ați primit, unele sunt jignitoare,
  îmi pare rău. Din păcate, lipsa de argumente, combinată cu frustrarea,
  cu lipsa de educație, cu agresivitatea, cu sărăcia și, mai ales,
  cu lipsa de respect, ne fac de rușine.
  Transilvania este un teritoriu râvnit de mulți oameni, în special, datorită resurselor naturale.
  Nu întâmplător, la începutul secolului XX, au emigrat în America,
  în special, în Canada, mulți ”căutători de aur” din Transilvania. Ungaria, în original, se numește de fapt Pământul(sau Ținutul,
  sau Țara) lui Maghiar, iar limba – maghiară.
  În multe limbi, inclusiv în românește, se numește Ungaria,
  iar limba – ungară sau ungurească.
  Să fie adevărat că Maghiar și Hun erau doi frați?
  Interesant și numele de ”Ținutul Secuiesc”, numai noi îl avem,
  în România, și în această zonă se produce ceramica de Korond sau de Corund, apreciată în toată lumea.
  Astăzi, maghiarii, rumânii și secuii din România sunt cetățeni români. Suntem cetățeni români.
  N-a fost întotdeauna așa
  http://en.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9kely_Land
  Cine îndrăznește să desconsidere statutul de cetățeni români al secuilor și al maghiarilor din România(ca de altfel al oricărei comunități din România) comite o gravă ilegalitate și riscă excluderea din Uniunea Europeană.
  Măcar de frică, noi, rumânii din Transilvania, trebuie să-i respectăm pe concetățenii noștri! Măcar de frică, noi, rumânii din Transilvania, trebuie să-i respectăm pe ”co-regionalii” noștri!

  La următoarea conexiune, vă invit să vizionați un film documentar
  care îl are pe Prințul Charles ca respectuos Suporter al României, în general, și al Transilvaniei, în special:
  http://www.youtube.com/watch?v=ijHBd20B6JM
  Acest documentar nu prezintă toate comunitățile din Transilvania.
  Nici romii, nici evreii, nici grecii, nici aromânii, nici polonezii… nu sunt pomeniți, iar secuii sunt incluși într-o enumerare.
  Comunitatea ebraică este una dintre cele mai vechi comunități de pe teritoriul României.
  Aceată comunitate a fost aproape în întregime distrusă în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.
  Spre rușinea noastră, a rumânilor și a maghiarilor,
  căci suntem responsabili, în cel de-al Doilea Război Mondial,
  de deportarea și de uciderea în lagăre de concentrare a atâtor oameni nevinovați!
  De pe teritoriul actual al României, au fost deportați între 280.000 și 400.000 de evrei și 25.000 de romi și de sinti, pe care, în mod disprețuitor, mulți rumâni îi numesc și azi ”jidani” și ”țigani”. Bărbați, femei și copii, familii întregi au fost deportate și omorâte fără milă, oameni care au fost mai întâi brutal deposedați de cetățenia lor română, de pământul lor și de proprietățile lor imobiliare
  dintr-o Românie Mare. Să fim mari înseamnă să ne batem joc de cei mici?!
  Ce rușine!
  România fascistă și Ungaria horthystă au fost aliați ai Germaniei naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
  Când ”a întors armele” România împotriva Germaniei naziste?
  Când și-a dat seama că Germania nazistă va pierde războiul!
  Rușine să ne fie, după aceea îi așteptam pe americani și pe aliații lor să ne elibereze de sub dominația rușilor extrem-comuniști!

  Uniunea Europeană de astăzi se compune din State care au fost nu o dată în război unele împotriva celorlalte.
  Nu e ușor să conviețuim, nu e ușor să locuim cum se cade,
  ca vecini pe pământul pe care strămoșii noștri s-au omorât între ei.
  Nu știu cine este Jack Garmise, am înțeles că era un alergător,
  am găsit pe net un citat de-al lui: “You can’t go back and make a brand new start, but you can start now and make a brand-new end.”
  Părerea de rău pentru răul comis, de antecesorii noștri sau de noi,
  părerea de rău și rușinea fac parte din acest nou început.
  Cu respect,
  Lacrima Dona

 55. lacrima dona says:

  Bună ziua, domnule Dan Tanasă,
  dumneavoastră și cititorilor dumneavoastră.
  Mărturisesc că nu am fost niciodată în județele Covasna și Harghita, am auzit însă de ospitalitatea oamenilor și de frumusețea peisajului. Renumită este și ceramica de Korund, ceea ce îmi amintește zicerea unui Maestru, a unui Rabin: ”Folosește-ți nobilul vas astăzi, mâine ar putea fi spart”. Poate trăi marea comunitate transilvană fără micile comunități care o compun?!
  Câți dintre noi știm că Bela Bartok s-a născut în Transilvania,
  pe când această regiune era în Imperiul Austro-Ungar,
  și că a suferit discriminări după 1918, când Transilvania a devenit
  o regiune în România? Și rumânii transilvăneni au avut de suferit discriminări din partea maghiarilor transilvăneni.
  De multe ori, din nefericire, conflictele dintre cele două comunități românești – astăzi, rumânii și maghiarii din Covasna și Harghita sunt cetățeni români – au ajuns ”la cuțite”.
  Cu consecințe dezastruoase.
  Am găsit un clip, se numește ”No need to argue”
  http://www.youtube.com/watch?v=MEaxoSMUgXI
  și ne amintește cât de important este să comunicăm unii cu alții.
  Ca să nu ne pierdem,
  unii pe alții.
  Cu respect,
  Lacrima Dona

 56. lacrima dona says:

  Bună ziua, domnule Dan Tanasă,
  dumneavoastră și cititorilor dumneavoastră.
  Mărturisesc că nu am fost niciodată în județele Covasna și Harghita, am auzit însă de ospitalitatea oamenilor și pentru frumusețea peisajului. Renumită este și ceramica de Korund, ceea ce îmi amintește zicerea unui Maestru, a unui Rabin: ”Folosește-ți nobilul vas astăzi, mâine ar putea fi spart”. Poate trăi marea comunitate transilvană fără micile comunități care o compun?!
  Câți dintre noi știm că Bela Bartok s-a născut în Transilvania,
  pe când această regiune era în Imperiul Austro-Ungar,
  și că a suferit discriminări după 1918, când Transilvania a devenit
  o regiune în România? Și rumânii transilvăneni au avut de suferit discriminări din partea maghiarilor transilvăneni.
  De multe ori, din nefericire, conflictele dintre cele două comunități românești – astăzi, rumânii și maghiarii din Covasna și Harghita sunt cetățeni români – au ajuns ”la cuțite”.
  Cu consecințe dezastruoase.
  Am găsit un clip, se numește ”No need to argue”
  http://www.youtube.com/watch?v=MEaxoSMUgXI
  și ne amintește cât de important este să comunicăm unii cu alții.
  Ca să nu ne pierdem,
  unii pe alții.
  Cu respect,
  Lacrima Dona

  • FLORIN HORINCAR says:

   dunga in mongolia. rabdarea noastra se apropie de limita.

  • Tavi says:

   Doamna Lacrima, comunicare si dialog, dar va rog si eu ceva: NU mai folositi cuvantul “rumânii”, care-i jignitor pentru români, pentru simplul motiv ca nu-i corect pt a se referi la poporul român, care este format, prezent si stapan pe tara lui de acum 2000 de ani. Faptul ca, in galopul cailor, alte populatii migratoare/rapitoare au descalecat pe aici, nu schimba cu nimic acest fapt. Eu consider ca România ar trebui sa primeasca despagubiri (sau macar sa-si ceara scuze in mod public) de la statul vecin si prieten, Ungaria, din mai multe motive, printre care enumeram:
   – exploatarea bogatiilor solului si subsolului timp de sute de ani, ca natiune asupritoare;
   – atrocitatile comise de trupele generalului Horthy asupra populatiei romanesti din Transilvania. Va rog consultati aceasta pagina pt edificare: https://ro.wikipedia.org/wiki/Masacre_%C3%AEn_Transilvania_de_Nord,_1940-1944
   – sustinerea unor elemente extremiste maghiare, si instigarea la ura inter-etnica, facuta pe fata de catre autoritatile maghiare;
   – etc, etc.
   Eu sustin dreptul la dialog, dar am pretentia, normala de altfel, ca dialogul sa se desfasoare in limba oficiala a tarii in care traim. Din pacate, nu putine sunt cazurile in care acest lucru nu este posibil, pentru ca pe “unii” nu-i intereseaza studiul limbii române. Si asta-i grav cucoana. E acceptabil pt un român plecat la munca in Italia sau Anglia sa nu-si insuseasca limba tarii gazda, dar e total inacceptabil pt un cetatean român sa nu cunoasca limba oficiala a tarii. Statutul de cetatea român vine si cu responsabilitati si obligatii doamna, nu numai cu “drepturi” care contravin legii fundamentale in stat. Si pana la urma, poate vor reusi sa modifice si constitutia, ca mai nou legile par sa fie nishte vorbe in vant, modificate dupa cum trag unii vanturi, scuzati expresia, dar indiferent de ce vor spune acestea, adevarul istoric va ramane neschimbat, cu toate tentativele de modificare a lui care se duc.

   • Dan says:

    Doamna foloseste cuvantul rumani ca sa creeze o egalitate intre toti cetatenii romani , asa cum ii vede dansa , adica in Romania sunt romani , formati ( 🙂 ) din rumani, secui, tigani ( cu rom ) si altii . Pe urma , poporul roman este aici dintotdeauna , nu doar de 2000 de ani ! S-au mai schimbat denumirile , s-au mai schimbat granitele , dar poporul roman, in fiinta lui , a ramas . Poate de aici vine analogia roman – raman !

   • Barbu Fanica says:

    Invitati-o pe doamna sa participe la intalnirile tinerilor maghiari la “taberele de vara” sa le vorbeasca despre respect reciproc si buna intelegere si apoi sa vina sa ne povesteasca si noua in romaneste cum a fost.

   • Anca says:

    Termenul corect este ‘rumani’. Rusii spun corect ‘rumunski’ si eglezii pronunta ‘rumeinian’. Cuvantul a fost schimbat fortat prntru a se crea o legatura inexistenta intre ROMA antica si Rumani. Bunica mea tot ‘rumani’ ne spunea.

    • Andrei says:

     După retragerea trupelor de ocupație romane au inceput să vină populațiile migratoare din Asia, goții erau o forță militară serioasă. Constantin cel Mare a decis că este necesar un control mai strict al teritoriului ocupat anterior de romani, astfel că a preluat controlul asupra acestui teritoriu și a ajuns la o întelegere cu goții permițând practicarea crestinismului în teritoriile controlate acum de goți și înrolarea goților în armata imperială “bizantină”.
     Un aspect puțin cunoscut este că “Imperiul Bizantin” a fost denumit astfel de către istorici, ei se considerau romani și imperiul se numea “Roma-nia” adică “Roma-nouă”. “Țara Românească” a avut această denumire datorită controlului exercitat de către “Roma-nia”(Roma-nouă), similar și Transilvania a fost denumită de unii “Țara Ungurească” datorită controlului exercitat de imperiul Austro-Ungar, românii plecați în bejanie aveau denumirea de ungureni(români aflați sub influența imperiului Austro-Ungar).
     Denumirea oficială a “Imperiului Bizantin” poate fi verificată pe Wikipedia în engleză.
     Transliterarea denumirilor dintr-o limbă în alta este o practică des întâlnită pentru a evita ambiguitățile și vulgaritățile, deseori vocalele sunt cele înlocuite, astfel că este corect să fim numiți rumuni/rumâni/etc. în alte limbi, poate chiar avantajos, pentru ca astfel se evita confuzia cu etnicii mai “bronzați”. Avem motive serioase să pastrăm/respectăm denumirea oficială de români mai ales că nici comuniștii nu au schimbat denumirea chiar daca au eliminat simbolul “â”.

 57. Flaviu says:

  Felicitari Dan pentru munca pe care o depui!

  • Dan Tanasa says:

   Mulțumesc frumos, Flaviu!

   • Camelia says:

    Stimate Domnule Tanasa,
    Daca nu erau intimplarile de la Valea Uzului poate nu as fi descoperit blogul dvs. Va multumim pentru tot ceea ce faceti. Urmaresc cu interes toate evenimentele din tara si trebuie sa spun ca sint din ce in ce mai consternata. Unii dintre cetatenii romani de etnie maghiara propaga extremismul si din videourile pe care le vad ii urasc puternic pe romani. Totul merge mina in mina cu sustinerea acestora de catre extremisti si politicienii din statul vecin fara ca Romania sa ia pozitie. De ce? Ce inseamna asta?
    La alegerile urmatoare nu mai trebuie lasat nici un vinzator de tara sa mai vina la putere. Daca aici in vestul europei unde traiesc ar fi facut vreo minoritate asa ceva – cum ar fi arborarea steagului tarii vecine pe o institutie a tarii unde traieste ar fi fost arestat imediat. Poti sa arborezi steagul pe care il vrei in propria ta locuinta dar nu pe o institutie a statului unde traiesti. Aceste provocari si instigarii au un scop precis si trebuie sa se ia masuri urgente. I-am tradus si aratat si sotului meu istoria de la Valea Uzului si videourile. Cu cit mai multi oameni de aici din vest sint mai sensibilizati si stiu mai mult despre ceea ce pregatesc acesti iredentisti cu atit mai mult. Hai frati romani de peste hotare sa sensibilizam opinia publica internationala cu privire la ce face statul maghiar si prin acesta unii cetateni romani de etnie maghiara.
    Sintem 6 milioane de romani ce traiesc in afara granitelor tarii si pot sa vorbeasca si sa sensibilizeze opinia publica internationala cu privire la aceste magarii pe care statul maghiar le face. De ce asteptam si nu facem nimic? Noi de ce nu luam atitudine?
    Daca am lua atitudine nu ar mai avea curajul sa faca asta! Si asa ne vorbesc de rau peste tot prin lume!

    • Dan Tanasa says:

     Vă mulțumesc frumos! Da, este cazul ca românii din afara granițelor să se implice mai mult în apărarea imaginii României.

 58. ROMAN Minoritar in secuime says:

  Limba română o duce greu, valorile și simbolurile românești o duc greu in asa-zisul Tinut Secuiesc. Dacă legea spune că la biroul de relații cu publicul trebuie să se vorbească și în limba minorității, astăzi s-a ajuns la următorul fapt: nu există nici un angajat român în primării. Românii sunt minoritari în această zonă, nu au niciun cuvânt de spus, în timp ce maghiarii controlează practic toată administrația, și nici vorbă să ne dea măcar jumatate din drepturile pe care le au ei, ca minoritate națională. Toate drepturile lor de minoritari le-au transformat aici în privilegii. Este un permanent dispreț față de însemnele statului român.
  Nu vin niciodată la sărbătorile românești, nici măcar la Ziua Națională. La întâlnirile și taberele lor se intonează la început imnul Ungariei și niciodată cel românesc. Steagul Ungariei si cel al Tinutului Secuiesc sunt arborate pe institutiile administrative. Cu siguranță nu le aud cei care comentează de la cele sute de kilometri depărtare, din Capitală, care atunci când vin în Harghita o fac să se îmbrățișeze cu liderii maghiari, vorbind la rândul lor despre așa-zisul Ținut Secuiesc. Un nou protocol ne mai trebuia. Halal politicieni avem.
  Va sustin si aveti tot respectul nostru pentru in ceea ce faceti.

 59. Ioan C. says:

  Toata stima pentru efortul facut, Domnule Dan Tanasa.
  Din pacate nu se face primavara cu o randunica, iar cea mai mare parte a Romanilor nu sunt randunici. 🙁

 60. Dinu says:

  Ma simt mandru ca sunt roman cand citesc articolele dumneavoastra, descoperind blogul astazi.
  Aveti sustinerea mea morala, desi cred ca aveti nevoie de mai mult.
  Cu respect,
  Un roman din nordul Europei.

 61. Dan Tanasa says:

  Va salut cu multa caldura domnule Dan Tanasa din indepartata italie si nu numai ca ne cheama la fel ci cred ca gandim la fel,pacat ca abia acum v-am descoperit.Oricum aveti toata sustinerea mea.Ascult in fiecare seara Antena 3 si in seara aceasta am vazut ce s-a intamplat la Targul Secuiesc cu romanul ce a avut curajul sa recunoasca public adevarul ca acolo este pamant romanesc,astfel am dat peste blogul dumneavoastra. Felicitari pentru tot ceea ce faceti,voi fi cu ochii pe dumneavoastra sa va sustin si sa va sprijin daca va fi nevoie. DAN

  • Ion Hoinaru says:

   .Eu de fapt vreau sa-l intreab pe domnul Dan Tanasa din Italia, daca cumva a absolvit facultatea de matenmatca si fizica la Bucuresti. daca da, in anul unu (1950-19510 am fost colegi de grupa. daca nu, mii de scuze. Oricum ar fi raspunsul dvs. eu va urez multa sanatate, noroc si voie buna.
   .Dar pentruca nu stiu exact cine va citi aici, ma adresez si domnului Dan Tanasa, din Romania (Covasna pare-mi-se). Domnule Dan, mi-a sosit un mesaj despre tradarea naționala incercată de USL prin comisia de revizuire a constituției Romaniei. Foarte bine zis, dar jos cred c-ați uitat să dați 3 linkuri. Eu de ex am vrut sa vad compozitia acelei ciomisii de revizuire a constituției și nu merge link-ul. Daca vreți, poate mi-l trimiteți la melodiilk@yahoo,ca.
   .Vă felicit pentru această curajioasă activitate de susținerea valorilor românești, în zona bâțntuită de maghiari și secui. Păcat că nu aveți prea mulți susținători. Eu unu, sunt 100% alături de dvs, deși sunt cam departe de acea zonă fierbinte.
   Ion Hoinaru -Vancouver

 62. Doru Lese says:

  Apreciez onestitatea dumneavoastra.V-am scris o singura data pe e-mail si ati facut imediat corecturile de rigoare.Putini oameni fac asta in ziua de azi.Va multumesc.La multi ani.

 63. Iulian says:

  Salutari din Arad.

  Tot respectul.

 64. Decebal Savu says:

  Dane, tine o tot asa! este nevoie de oameni care sa traga un semnal de alarma, pt ca ce se intampla in asa zisul “Tinut Secuiesc” este un lucru grav

 65. Belmustata says:

  BRAVO DAN, TINE-O TOT ASA !

 66. Mircea says:

  Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis, joi, că instanţele din Estonia au procedat corect amendând Delfi, unul dintre cele mai mari site-uri de ştiri din ţară, care a fost dat în judecată pentru comentariile anonime ofensatoare vizând un articol.http://www.mediafax.ro/cultura-media/cedo-a-decis-site-urile-sunt-responsabile-legal-pentru-comentariile-lasate-de-utilizatori-11497903

 67. BOTA ILIE says:

  https://www.facebook.com/tamas.annamaria.3/about

  Echipa paramilitara in judetul Harghita.
  Si spuneau că nu este adevarat.

  • Tibor Gelu says:

   Pe naiba trupe paramilitare…..:)))))))))))

   Tu n-ai auzit bre de AIRSOFT…:D

   Un fel de pac-pac, pentru oameni mari, cu arme cu aer comprimat şi mici bile din plastic (3-4 mm grosime)…

   Sunt şi o grămadă de echipe “paramilitare” româneşti în sportul ăsta…:D

   Să dai o căutare pe google cu AIRSOFT ROMANIA şi sa vezi ce găseşti acolo…:))

  • Nicolae Tosa says:

   Ma omule esti dus cu pluta… Uite-te la numele meu sa vezi cine-ti vorbeste. In trupa asa zisa “paramilitara” ma joc si eu in weekendurile mele libere. Pe fata o cunosc personal, si iti garantez ca nu reprezinta un pericol pentru siguranta nationala si nici personala a vreunei persoane indiferent de etnie. Dai din gura, ca n-ai ce face….
   Nici nu stiu de ce ii scriu unui ignorant ca tine. Poate iti dai seama ce prostii scrii, fara cunostina de cauza.
   Si acum putina cultura generala (daca stii ce-i aia). Imaginea Anamariei e facuta in timpul unui sport care se numeste airsoft. Ceva asemanator paintball-ului. Baga si tu in Goagal, vezi ce-ti da, poate data viitorae nu te mai faci de rahat. Hai… inapoi in banca ta.

  • Salutare!
   Conduc si eu o astfel de grupare “paramilitara”, tot in judetul Harghita. Sa clarificam putin lucrurile.
   Suntem jucatori de airsoft, un sport care nu are nici o legatura cu politica, sentimentele patriotice, convingeri religioase,etc. De aceea, ar fi fost datoria ta sa te documentezi putin, inainte de a abera. Nu cred ca este corect sa acuzi, fara sa dai un search pe goagal, in mai putin de 2 minute aveai raspuns la intrebari.
   Dar probabil e mai avantajos asa, pentru ca sigur vor fi destui care vor pune botul la ce ai spus tu. Probabil ca scopul tau este de a dovedi cu orice pret ca romanii din Harghita si Covasna o duc extrem de rau, sunt discriminati si persecutati. Nu stiu care e situatia in Sf. Gheorghe, dar romanii din Harghita pe care ii cunosc eu nu s-au plans niciodata ca ar fi discriminati sau persecutati in vre-un fel. Si multi dintre ei provin din judete din Moldova sau Oltenia. Poate ca motivul pentru care nu au avut probleme este ca au un nivel de inteligenta mai ridicat ca al tau. Sau poate nu, si motivul este ca la voi sunt alte circumstante.
   Dar consider ca ar trebui sa ai intelepciunea sa incerci sa indrepti greseala, si de a reveni cu scuzele cuvenite. Pentru ca gestul tau face rau tuturor jucatorilor de airsoft, indiferent de nationalitate.

   • Dan Tanasa says:

    La faza cu ”românii din Harghita nu sunt discriminați” aberezi tu. În rest sunt de acord cu tine.

   • Vlad says:

    Bai nea’ Caisa…Toth sau cum ‘ti mai zice, dumnitale cred ca ti-or troznit camarazii de “arme” vreo craca de oarece in capatana ori ai alunecat la impactul cu vreo substanta maro prin padure si te-ai izbit de vreun pietroi. Oricum efectele secundare is foarte vizibile…numai gura si creierul splat cu sapun Cheia poate-poate te-or mai drege, caci cu moare de curechi ba.
    Nea’ Tothuta, eu sunt un ROMAN nascut si crescut pana la o anumita etate in municipiul Miercurea-Ciuc, din parinti transilvaneni (i importanta precizarea) si bunci asisderea. Mi-am facut studiile si am trait toata viata mea in Transilvania si prin asta is oare cumva indrituit sa apreciez ca esti un mincinos patetic. Ar trebui sa-ti fie rusine de elucubratile pe care le afirmi. Cum ba’ poti spune ca ROMANII nu-s discriminati in Harghita si Covasna? Sigur n-ai avut parte de vreo lobotomie? ceva scurtcircuit la creieru’ mataluta? Oricum, pentru citititorii respectabili ai domnului Tanasa i de mentionat faptul ca exista sate intregi, pe teritoriul Romaniei, in judetul Harghita unde is ROMANI MAGHIARIZATI, cu nume ROMANESTI, care isi spun ROMANI dar care nu mai stiu aproape nici un cuvant in dulcele grai, inclusiv Duminica la Biserica, popa face slujba in ROMANESTE iar translatorul le traduce enoriasilor in maghiara. Si…mataluta spui ca nu-i discriminare (ba pe-a ma-tii!).Concluzia i ca sic-ul vostru i nume de hartie de buda, scuze am vrut sa spun buda-pesta. Hai sictir, baci Toth!

 68. tgmuresanca says:

  ce ne facem Dane cu steagurile astea din TgM??le-ai vazut si tu…

 69. Emil says:

  Tot respectul pentru activitatea dumneavoastra, in interesul Romaniei ! Din Bucovina, toate cele bune.

 70. Luca Paul says:

  Sunteti un ADEVARAT ROMAN si va stimez ! Mi-as dori sa vad tot mai mult romani patrioti care iau atitudine .Va sustin in tot ceea ce faceti! Mult succes in continuare si sa auzim numai de bine.
  Cu deosebita consideratiune Luca Paul

 71. Respect! Ai sustinerea mea 100%!

 72. sic says:

  Esti un sobolan putrezit,ce mai vrei sa te laud,oricum singur no sa apare acest coment pe siteul tau ,hai acasa copile sa te imbratisam putin,vlah inputit!!

  • Roman says:

   Draga domnule sic….dupa cum reiese din mesajul tau esti un analfabet si un anti-roman. presupun si ungur….mesaj pt voi toti: mergeti in ungaria sa vi se dea tot ce va doreste inima Romania e a romanilor si a minoritatilor care convietuiesc in armonie. mars in ungaria. sper ca in curand romanii se vor ridica in piciore….si atunci sa vezi ce imbratisari. orice are o limita…punct de ruptura. Traiasca Romania Mare! moarte tradatorilor si dusmanilor! indiferent de rasa!

   • cobra says:

    CORECT. NU VA TINE NICI DRACU CU FORTA IN ROMANIA. VREI SPITALE,SCOLI, INSTITUTII PUBLICE IN LIMBA MAGHIARA ….DU-TE IN UNGARIA DOMNU’ SIC…SI SA VI INAPOI CAND TE VOM CHEMA NOI. SOBOLAN ESTI TU SI TOTI CEI CARE ATI INVADAT SI OTRAVIT ACEASTA TARA.

  • Toti romanii says:

   Domnule Sic,
   Daca nu va place in Romania, puteti sa plecati unde credeti ca va este patria. Daca inca mai credeti cu tarie ca aici este patria Dumneavoastra, atunci va trebui sa traiti romaneste, in Romania, ca roman.
   Stiu ca frustrarea e desul de mare, dar asta e situatia din pacate pentru Dumneavoastra si alti frustrati.
   Succes!

  • cobra says:

   Daca insisti, vin eu in locul lui Tanasa ….sa ne imbratisam…../ idiotule, iar daca nu esti roman, du-te si fa pe desteptul in sic….

  • Magda Zotescu says:

   Distinse Domnule Sic ! Postarea dumitale merita distribuita in grupul de Dialog romano-maghiar ! Asa, asa, nu ca ai insemna ceva in lumea asta , dar esti un exemplar reprezentativ al ungurilor din Romania ! Dar noi, romanii , nu va luam prea mult in seama, pentru ca nu contati ! Doar ata… cat sa nu calcam pe voi !

 73. Mit says:

  BRAVO stimate domn.
  Dumneata faci mult mai mult decat face guvernul si presedentia Romaniei.
  V-am ascultat azi pe Antena 3 si mi-ati demonstrat ca sunteti un bun roman. Tineti-o tot asa. Aveti si sprijinul meu de la Timisoara.

  • Dan Tanasa says:

   Mulțumesc frumos!

   • Marian Mihailoca says:

    Sunt de acord cu poziția dvs. exprimată azi la Antena 3.
    Nu sunt un pesimist dar situația de la noi din țară este perfect ilustrată de Constantin Tănase: „Pleacă ai voștri vin ai noștri noi rămânem tot ca proștii”.

   • Dinu says:

    Hello Dan,

    La profilul meu pe facebook gasesti dovezi istorice (REALE) multiple despre istoria Transilvaniei, ca si de unde au migrat ungurii incoace, dacii existand de mult aici, din ere deja pierdute de mult in negura timpului.
    Enciclopedia Dacica (cea adevarata! caci sunt multe aiureli pe net cu numele asta) o gasesti la mine pe facebook, cautand profilul meu (Dinu Costel Linta), Enciclopedia avand deocamdata numai 4 albume (2 compelte cu 300 de poze fiecare + documentatii vaste, si inca 2 abia incepute dar si acolo docimentatii destul de vaste).
    Cand mai am timp din cand in cand mai tot postez.
    Sunt sigur ca vei gasii acolo argumente valabile pentru munca ta.
    PS: Documentatiile mele nu sunt postate amatoristic, sub forma de opinei goala personala (fara baza/surse) cu cu link-uri la sursele respective.

    regrads,
    Dinu
    (Holland)

 74. ciprian says:

  Este nevoie de semnatura olografa sau semnatura electronica, cand trimit un email si doresc sa fiu informat?.
  Cererea se adreseaza Directorului, Primarului sau Catre primaria….?

  Multumesc mult!

  • Dan Tanasa says:

   Semnătura olografă nu e obligatorie. Cererea se areseza institutiei, reclamatia conducatorului institutiei.

 75. ionel says:

  Felicitari si respectul nostru pentru ceea ce faceti. Am aflat despre acest blog de la replica data de dumneavoastra la Tusnad domnului Stan. Ne bucuram ca existati va sprijinim moral si daca ne solicitati si in alt mod. Va felicit inca o data pentru curajul de care dati dovada si va dorim multa sanatate si fericire.

 76. ionel says:

  Felicitari, sprijin moral si de alta natura daca va fi cazul. Am aflat de dumneavoastra si de acest blog de la comentariul facut la adresa lui Stan la Tusnad. Ma bucur ca existati, vom fi alaturi de dumneavoastra si va felicitam inca o data, va dorim multa sanatate.

 77. Andrei D. says:

  In Romania traieste poporul roman care nu permite un afront al unei minoritati; acesta trebuie sa respecte Romania, pe romani si legile fara sa ceara favoruri speciale sub pretextul ca sunt discriminati.
  Nu Romania are nevoie de minoritati ci ele au nevoie de Romania, sa le primeasca, sa le ofere adapost, locuri de munca si hrana.
  In Romania traiesc doar Romani!
  Sa iti aperi tara se numeste PATRIOTISM. Ma bucur ca mai exista romani adevarati patrioti. Nu stiu cati constientizeaza ca trebuie sa ai CURAJ sa faci ce face D-l Dan. Eu unu nu stiu in aceiasi situatie daca as putea da dovada de atata ambitie, curaj, putere de lupta.
  Respect!

 78. Mă bucur că am ajuns pe acest sit!
  Mă aflu de 4 ani în Grecia – Thessaloniki.
  Această experienţă, mi-a oferit posibilitatea să privesc România dintr-o perspectivă diferită. Şi când spun “diferită”, mă refer la cu totul altceva decât “idilică”. O perspectivă mai complexă, cu mai multe nuanţe.
  Mă pregătesc să revin în ţară. Pentru cât timp?
  Ceea ce am citit aici, îmi oferă o imagine destul de clară: pentru o vreme!
  Începe să îmi devină din ce în ce mai limpede un fapt:
  României îi lipsesc adevăraţii ambasadori!
  Am fost foarte supărat pe Emil Cioran când am citit despre “orgoliul de naţiune mică” şi m-a deranjat felul în care s-a dezis de România.
  Constat că după multe decenii, amărăciunea lui e încă o realitate foarte palpabilă în România…
  Voi reflecta îndelung asupra utilităţii revenirii mele în România manelelor şi parlamentarilor cu diplomă de absolvire a grădiniţei “Tagma cum laudae”, vorba unei gazete de scandal, care reprezintă România de azi…

  • Ana says:

   The Hungarians
   It is also true that the Hungarians of today look European. But their
   roots are Mongolic.

   From Britannica :(Languages of the world)
   “Racially the Uralic people present an unhomogeneous picture.In
   general they may be considered a bland of Europeans and Mongoloid types,with the more western groups(especially the Hungarians,Baltic-Finnic and Erzya Mardvin
   groups) being strongly European and those of the Urals primarily Mongoloid”.
   From ” De Administrado Imperio”by Constantine Porphyrogenitus
   (Byzantine Emperor,950AD)
   “These eight clans of the TURKS(Hungarians) do not obey their own
   particular princes…,They have for their first chief the prince who comes by succession of Arpad’s family…”
   From “The Mongols” By Jeremiah Curtin
   “Five groups of Mongols have made themselves famous in Europe:The
   Huns with their mighty chief Attila,the Magyars,The Turks or Osmanli,the
   Mongol invaders of Russia…”
   From “The Decline and Fall of the Roman Empire” By Edward Gibbon.
   “The(Hungarians) are distinguished by the Greeks under the proper and
   peculiar name of Turks, as descendants of that people who had conquered and reigned form China to the Volga (referring to the Mongols)”.
   Gaspar Heltai (1490?-1574) Transylvanian Saxon writer and Painter
   “The Huns, who we call now Magyars, when they lived in Scythia they were all hunters” At 373 they started to fled from Scythia and arrived to Pannonia where they settled near the river Tisza”
   Mahmud Tercüman’s codex. He wrote to the Turkish sultan Suleiman the first at 1543 AD.
   Tercüman gave us a very detailed history how the Huns became Magyars, how they invaded Europe and how they settled to Pannonia later on in a second wave. He gave us direct continuity between Attila and later kings of Hungary, who he consider as one royal dynasty, and its exactly what the older codexes wrote about.
   From “The Cambridge Medieval History” edited by J.H.Hussey.
   “The form ovyypoi,from which are derived the various names current to
   this day among the people of Europe(Old Church Slavonic,UGRI;
   Russian,VENGRI;German,UNGARN;English,HUNGARIANS;French,HONGROIS;Italian,UNGHERESI,and so on)comes from the Turkic ethnic name ONOGUR meaning
   TEN OGUR”
   From “The Thirteenth Tribe” by Arthur Koestler.
   “We also hear of a fearful encounter which St.Cyril, the Apostle of
   the Slav,had with a Magyar horde in 860,on his way to Khazaria.He was
   saying his prayers when they rushed at him luporum more ululantes-HOWLING IN
   THE MANNER OF WOLVES”.
   From “Britannica”(Languages of the world).
   “Recent study indicates that it is posible to speak of a Uralic
   racial type,an intermediate stage between the European and the Mongoloid,the
   basic features of which are medium-dark to dark hair and eye
   colour,relatively small stature and often a concave bridge of the
   nose”.
   From “Britanica” Hungarian.
   “The proto-Hungarians were apparently an ethnic blend of
   Ugric(Mongoloid) and Turkish peoples living in western Siberia…The Hungarians were
   the scourge of Europe,raiding as far afield as Bremen,Orleans and
   Constantinople(the English word OGRE-a men eating man,hideous cruel
   man,is a corruption of HUNGAR,attests to their notoriety).
   From “1000 years of Hungary” By Emil Lengyel.
   “(Hungarian) Folklore speaks about NIMROD the giant,who had two
   sons,HUNOR and HAGAR.The former was the ancestor of the HUNS,and MAGOR was the ancestor of the MAGYARS.”
   “The experience the Magyars left with the Western world was so
   traumatic that even generations later people form the West saw the Hungarians
   as apocalyptic monsters. Bishop Otto of Freysing spoke of the exterior of
   the Hungarians as ‘ferocious’ at the time of the Crusades :(Their eyes
   are sunken,their stature is short,their behavior wild,their language
   barbarous,so that one can either accuse fate or marvel at divine
   patience for having permitted these monsters the possession of an enchanting
   land)”.
   From “History of Hungary” By Denis Sinor
   “Though, geographically speaking, of European origin, the Hungarians
   who settled in the Danube valley were spiritually and materially,
   Asiatics, and belonged to the great Central Euroasiatic cultural family whose
   members lived dispersed form the Danube to China, from Persia and
   India to the Arctic. The Hungarian bows and arrows…were of exactly the same
   type as those used in Central Asia. As nomadic peoples generally do, the
   Hungarians disliked towns, and even houses, to which they preferred
   tents. According to Otto von Freisingen, as late as the middle of the
   twelfth century, summer and autumn were still spent under tents”.
   “It is, however quite certain that the Mongoloid type was well
   represented among them (Hungarians), and that they were, on the whole, of rather
   short stature, with short legs, bowed through continuous riding”.
   From George Kedrenos (12th century).
   (Describing the events which took place in 895).
   “The Emperor had sent the Patrician Skllerous to the Turks WHO were
   CALLED Hungarians (Oungroi) to convince them to cross the Danube and attack the
   Bulgarians…” (At this time the Hungarians used to live somewhere near Bug river,in
   a place called Etel-Kuzu).
   From John Zonnaras (12th century).
   (Describing the events of 895).
   “The Emperor convinced the Turks who lived near Danube and who ARE
   CALLED Hungarians (Oungroi) to start war against the Bulgars”.

   Ahmad ibn Rustah (Xth Cent AD). Persian explorer and geographer

   “The Magyars are a race of Turks and their leader rides out with 20,000 horsemen and this king is called k.nd.h and this name denotes their king, for the name of the man who is actually king over them is ĝ.l.h and all the Magyars accept the orders of their ĝ.l.h in the matter of war and defense and the like.”

   • Magda Zotescu says:

    De ce scri in engleza, Ana neni ? N-o prea “rupi ” in romaneste, asa-i ? Ce urat se poarta statul asta Roman cu voi…

  • slabu says:

   cred ca prima pagina spune totul despre tine. din 4 butoane unul este Despre mine iar al doilea Altii despre mine. Mai lipsesc butoanele Ea dspre mine, Ei despre mine, Bosimanii dspre mine, etc.

 79. Victor says:

  Daca am avea putin mai mult din gena sirbeasca si mai putin din cea mioritica
  ungurii nu si-ar mai permite porcariile cunoscute si mi se pare de necontestat

  Un profesor de istorie sârb din Voivodina, aflat zilele trecute la Satu Mare, a transmis redacţiei o reacţie pe marginea articolului “Afront adus românilor pe bani europeni”, apărut în numărul din 4.12.2012 al Gazetei de Nord Vest. Reproducem integral textul transmis de profesorul sârb Miodrag Stanojevic:

  “Mă numesc Miodrag Stanojevic, sunt sârb din Vojvodina şi profesor de istorie în Novi Sad. Aflându-mă într-o călătorie către Ucraina, am zăbovit trei zile în urbea dvs., bucurându-mă de ospitalitatea unui vechi prieten şi a familiei sale. Menţionez că vorbesc fluent limba română deoarece am copilărit într-un sat mixt vlaho-sârbesc.
  Ştiind că sunt profesor de istorie şi bun cunoscător al revizionismului unguresc, amfitrionul meu mi-a arătat articolul “Afront adus românilor pe bani europeni” apărut în ziarul Dvs. Totodată mi-a relatat câteva evenimente recente de acest gen:
  – fenomenul Csibi Barna, un degenerat care îşi permite să dea foc în centrul României unei păpuşi reprezentând un erou naţional al românilor (n.r. Avram Iancu), autorităţile române ignorând acest gest.
  Vă propun un exerciţiu de imaginaţie: Ce s-ar fi întâmplat dacă:
  – un român ar fi dat foc la Budapesta unei păpuşi reprezentându-l pe Kosuth Lajos
  – un turist german ar fi incendiat la Tel Aviv o păpuşă reprezentându-l pe David Ben Gurion (n.r. primul premier al Israelului) sau pe Golda Meir (n.r. de asemenea premier al Israelului)
  – un ungur din Vojvodina ar fi incendiat la Novi Sad o păpuşă reprezentându-l pe Milos Obilic, eroul naţional al sârbilor de la Kosovopolje.
  Meciul Steaua – Ujpest de acum 3 ani: la intrarea în România, suporterii unguri aflaţi în tren au afişat “Transilvania aparţine Ungariei”, iar pe stadionul Steaua din Bucureşti au afişat românii = ţigani. Acelaşi scenariu:
  – ce s-ar fi întâmplat dacă Ujpest ar fi jucat la Beograd cu Partizan sau Steaua Roşie. Oare ar fi avut curajul ungurii să afişeze mesajele “sârbii = ţigani sau Vojvodina aparţine Ungariei”? Nu, nu ar fi îndrăznit, iar dacă ar fi fost atât de tâmpiţi să o facă, în aceeaşi seară ar fi cinat în Infern.
  De ce îşi permit asta în România? De ce nu îşi permit acelaşi lucru în celelalte ţări unde au minorităţi maghiare şi revendicări revizioniste, adică Slovacia, Serbia, Ucraina? Simplu, pentru că ei ştiu (aşa cum au menţionat în “Traseul Legendelor Sătmărene)” că românii sunt “un popor paşnic, binevoitor şi primitiv” şi, completez eu, un popor “imbecil de tolerant”. Totodată ei ştiu că slavii (din Slovacia, Serbia, Ucraina) nu sunt aşa. Şi nu îşi permit.
  Afirm cu tărie că nu există nicăieri în lumea civilizată o ţară care să acorde atâtea drepturi unei minorităţi alogene cum acordă România minorităţii maghiare. Şi totuşi nu vor fi mulţumiţi niciodată, sâcâindu-vă perpetuu (ca un ţânţar în miezul nopţii) cu aceeaşi pretenţie imbecilă: autonomie. Tupeul lor se manifestă şi prin faptul că ei consideră ca fiind similară pretenţia lor de autonomie teritorială în România cu cea a catalanilor din Spania, ignorând cu bună ştiinţă marea diferenţă: catalanii sunt băştinaşi în Spania, pe când maghiarii sunt alogeni asiatici în România.
  Gazda mea mi-a spus că, pe lângă “valahi puturoşi” maghiarii vă mai numesc şi “mămăligari”. Îşi permit asta în ţara voastră. Sunt derutat şi confuz, neputând înţelege cum este posibil să nu existe în rândurile poporului român, “paşnic, binevoitor şi primitiv” un profesor de istorie altruist care să explice ungurilor ABC-ul istoriei lor efemere:
  – în anul 700 sunt menţionaţi în cronicile coreene ca fiind nişte nomazi primitivi care jefuiau prin nordul Coreei şi estul Chinei
  – în 896, şapte triburi maghiare şi trei triburi de turci khazari, fugărite din stepele Asiei de către pecenegi, se stabilesc în Panonia (locuită atunci de slavi, valahi, avari, germanici), în total 225.000 de nomazi sub conducerea lui Arpad. Prima lor preocupare după stabilirea în Panonia a fost jaful (logic). Incursiunile lor sângeroase s-au desfăşurat în toată Europa ajungând până în Spania, până când Otto I cel Mare i-a umilit la Lechfeld în 955.
  – Ştefan cel Sfânt (997 – 1038) unifică triburile ungureşti şi îi creştinează. Totodată începe şi procesul de maghiarizare agresivă a populaţiilor din jur: germanici, valahi, slavi, acest proces fiind de fapt esenţa strategiei de supravieţuire a acestui mic popor migrator asiatic în Europa. Personalităţile proeminente ale istoriei lor nu au fost unguri: Matei Corvin, Petofi Sandor (Petrovici Alexandar – sârb, părinţii lui nu cunoşteau limba maghiară), Kosuth Lajos – slovac, precum şi majoritatea regilor Ungariei. În 1910 un istoric maghiar recunoaşte că doar 10% din unguri sunt urmaşii celor şapte triburi maghiare stabilite în Europa în 896, restul fiind populaţii maghiarizate de-a lungul timpului (valahi, germanici, slavi). De fapt cum ar putea un ungur blond din zilele noastre să fie urmaşul cetelor mongoloide venite în Europa în secolul IX?
  Ceea ce trebuie accentuat este faptul că începând de la Ştefan cel Sfânt şi până la dispariţia regatului ungar în 1526, Transilvania nu a făcut parte niciodată din regatul ungar, fiind întotdeauna voievodat autonom.
  – Înfrângerea de la Mohacs din 1526 în faţa turcilor şi cucerirea capitalei Buda în 1541 are ca urmare dispariţia de pe harta Europei a regatului ungar. Partea occidentală a Ungariei este anexată de Imperiul Habsburgic, iar restul, inclusiv Buda, devine paşalâc turcesc. Transilvania rămâne principat independent sub suzeranitate otomană.
  – După respingerea asediului otoman asupra Vienei (1683), Imperiul Habsburgic ocupă teritoriul fostului regat ungar şi Transilvania, anexiuni recunoscute prin tratatul de la Karlowitz (1699).
  – În 1849 Kosuth Lajos proclamă Ungaria stat independent, dar intervenţia habsburgică şi ţaristă înăbuşă această pretenţie.
  – În urma pactului dualist din 1867, Ungaria devine regat în cadrul imperiului Habsburgic (numit din acel moment imperiul Austro-Ungar), având constituţie proprie şi o oarecare autonomie.
  – În 1918, în urma înfrângerii din primul război mondial, imperiul Austro-Ungar se destramă, Ungaria devine stat independent iar Transilvania alege să se unească cu România.
  Trebuie să subliniez imbecilitatea revizioniştilor unguri. Cum pot susţine că Transilvania a aparţinut Ungariei 1000 de ani, când regatul Ungariei a dispărut din 1541 până în 1867, perioadă în care a fost paşalâc sau provincie habsburgică, în timp ce Transilvania a fost voievodat autonom de la Ştefan cel Sfânt (997 – 1038) până în 1699 când devine provincie austriacă (ca şi Ungaria de altfel). Deci Transilvania şi-a pierdut independenţa în 1699 şi a aparţinut până în 1918 Imperiului Habsburgic, nicidecum Ungariei (care din 1526 până în 1867 nu a existat).
  – În 1940, în urma Dictatului de la Viena, o parte a Transilvaniei este cedată (pentru prima dată în istorie) Ungariei. Până în 1944, când revine României, ce fac ungurii în Transilvania? Ce ştiu mai bine: ucid valahi şi evrei, consideraţi rase inferioare. Gena lor asiatică i-a ajutat pe unguri să devină cei mai zeloşi executanţi ai teoriilor rasiale naziste, golind practic Transilvania de evrei. În perioada 1940 – 1944, timp în care s-a aparţinut Ungariei, populaţia evreiască de aici a scăzut cu 90%, marea majoritate fiind trimisă de către autorităţile maghiare către lagărele de exterminare naziste. La fel s-au purtat şi în Serbia odată cu invadarea alături de germani a Iugoslaviei în 1941.
  În încheiere, ca să sintetizez relaţia dintre băştinaşii valahi şi alogenii unguri, îmi îngădui un scenariu: un ungur pribeag bate la uşa unui valah. Acesta, ospitalier, îl primeşte în casă. Îi întinde masa, oferindu-i ce are mai bun în cămară. Ungurul, în timp ce se ospătează, pune ochii pe nevasta valahului (frumoasă, bineînţeles) considerând că ar fi normal ca după ospăţ valahul să îi ofere şi un desert, adică nevasta. Indignat de faptul că după ce s-a săturat, valahul nu-i oferă şi nevasta, ungurul îi trage o palmă zdravănă valahului şi încă una. Înainte ca mămăligarul să se dezmeticească, ungurul fuge pe uliţă strigând din toţi rărunchii: săriţi oameni buni, că mă omoară valahul, sunt o victimă.
  Aşa că, valahi, fiţi înţelegători şi daţi-le şi nevasta, dar vă avertizez că nu le va ajunge. Următoarea lor dorinţă va fi casa voastră.

  • grasu says:

   o mica corectura la fraza:
   – în 896, şapte triburi maghiare şi trei triburi de turci khazari, fugărite din stepele Asiei de către pecenegi, se stabilesc în Panonia ………..

   in cronica lui anonymus scrie ca au venit 7 triburi cu totul, 4 de unguri si 3 de turci (nu kazari, astia au venit mai tarziu, turci de religie mozaica). un trib numara la vremea respectiva 10.000 de persoane. deci cam 40.000 de unguri au venit intr-un spatiu populat de cca 2 mil. de vorbitori de romana in Campia Panonica (unde existau romanii – adica teritorii unde se vorbea latina vulgara) si inca 1,5 mil in Transilvania. iar termenul de maghiar este o inventie facuta pentru a creea confuzie in lumea civilizata, maghiarii reprezinta vorbitorii de maghiara, deci unguri dar si popoarele cucerite, sarbi, romani, slovaci, ucrainieni si o gramada de tigani. asia si-au sporit numarul si formuleaza cereri false.

   • Ana says:

    Citeste Chronica Moldovei
    Spune clar ca Romanii Catolici persecutati de Romanii Ortodocsi li s-au dat neveste Unguresti si ghiceste ce limba vorbea copii

 80. Buna. Moldova te saluta si iti ureaza sanatate si succes in ceea ce faci. Imi pare rau ca nu am gasit blogul tau mai devreme. Poti sa bifezi pe raboj inca un cititor fide incepand de azi.

  Sa auzim doar de bine!

 81. Vlad says:

  Servus, Dane!

  Te felicit si iti urez sa ii faci si pe cei din restul Romaniei, sa inteleaga cu adevarat ceea ce vor acesti alogeni.Maghiarii chiar daca sunt un popor muncitor, is invatati de mici sa ne urasca si de aici vine intelegerea faptului ca multi dintre ei desi persoane educate sau mai putin, judeca asa de medieval cand i vorba de romani.
  Sunt un roman nascut la Miercurea-Ciuc si mie dor sa aud romaneste mai des cand merg pe acolo.Am morti si rude apropiate in acel oras.
  Mie dor sa aud o romana transilvana ca la Toplita si p-acolo. Oare cu slovacii de ce nu le merge ca la noi???? Romanu’ nu piere!

  Respect,
  Vlad

 82. ion says:

  Felicitari si izbanda in ceea ce faci!!! Eu, noi cei de la Cluj te sustimen.

 83. liviu733 says:

  Frumos a scris unguru’ “frate”.i-am citit de 2 ori postarea.Jos palaria prietene…expui bine si la obiect cu argumente logice si istorice.Mi-ar fi placut sa te am prieten chit ca sunt de cealalta parte a baricadei.Si chiar daca Ungaria este in multe privinte peste Romania…asta nu-‘nseamna ca ne vom da la o parte .Si vom lupta.

 84. Aurelian Siion says:

  Suntem alaturi, d-le Dan Tanasa! Sa avem succes impreuna!

 85. Foxcrawl says:

  “Hats off to you” si mult succes. Aveti sustinerea a multora dintre romani.

 86. rony says:

  Mult succes domnul Dan!

 87. Adrian says:

  Succes in demersurile tale. Sa privesti insa problema in ansablul ei. Tensiunile romano-maghiare sunt doar o unealta, scopul e destramarea Romaniei si ungurii sunt doar pioni in aceasta piesa regizorul nu. E destul de greu ca trebuie sa te lupti atat cu pionii “unguri extremisti” cat si cu pionii “guvernanti romani corupti” care cu buna stiinta nu intervin in rezolvarea conflictului.

 88. ROMANUL says:

  TOT RESPECTUL !!!

 89. sphetnik says:

  Salut prietene. Sunt profund indignat de apariția manualului scris de acel grup de hortysti. Felicitări pentru proiecte și calitatea acestora. Iți doresc numai bine și succes în continuare.

 90. octavian says:

  Felicitări prietene. Felicitări pentru proiectele tale și mesajele pe care le transmiți. Astăzi am citit articolul cu privire la imbecilitatea aia de manual al secuilor. Mi-am informat prietenii și toți s-au arătat indignați de ce au putut scrie acești hortyști. Suntem alături de tine.
  Un grup de români din Brăila.

 91. Ioan Ion says:

  O intrebare daca permiteti 😉

  Puteti sa mentionati din “numeroasele procese castigate” cateva, va rog frumos fiindca in arhiva judecatoriilor si tribunalelor din judetele Harghita si Covasna sunt cu zecile numai cele pierdute de domnia dumneavoastra. In cazul in care nu prea va castigati procesele va rugam noi cetatenii care traim in Romania si nu in alte tari sa lasati ca instantele sa poata sa lucreze la cazuri care char au nevoie sa fie “rezolvate” si nu irositi banii contribuabililor.

  Va multumesc si multa sanatate!
  Un Roman din Romania

  • Dan Tanasa says:

   :))))

  • mihai tunaru says:

   DOMNULE IOAN ION (DACA ASTA E NUMELE ADEVARAT, DESI MA INDOIESC} …DOAR ATIT VREAU SA VA SCRIU ….”AMICE ESTI IDIOT…”

  • Adrian Sterpu says:

   D-le Ioan Ioan …nume pur romanesc …numai numele..ca restul ….nu are importanta cate procese sunt pierdute sau castigate ..important este ca cineva lupta pentru ceea ce crede si gandeste …cat despre utilizarea altui steag decat cel national……pe teritoriul Romaniei ……seamana cu o crima adusa umanitatii. Majoritatea care mai traiesc acolo sunt nascuti pe teritoriu romanesc …..sunteti ROMANI…. cat despre secui….Oare cineva vreodata va acordat atatea cat ati primit de la Romani? Care Ungaria Mare?…cand erati impreuna cu austrieci in imperiu?..maine o sa vina Berlusconi sa ceara jumatate de Europa in numele imperiului roman …sau turcii ceallalta jumatate….sau marocanii 2/3 din Spania si acolo au stat 800 de ani. Pe ce lume traiti…spalati-va pe fata dimineata cu apa rece si treziti-va si spuneti multumesc ca sunteti sanatos…..

  • vali says:

   Chiar ca bati campii IOANe, daca nu observi importanta demersurilor de apararare al populatiei romane asuprite, terorizate, lipsite de libertatea de miscare, de discriminare religioasa, canibalism cultural roman, inrobite prin tentativa de exprimare a identitatii locuitorilor maghiari, fata de problemele furtului la nivel mare si a bugetelor fara fond care dispar la Bucuresti cu exceptia investitiilor aduse la MAI (jandarmerie, lociunte politiste)si a bisericilor (BOR)din jud. Cv.
   Cine te crezi omule? Tu vezi ca zi ce trece viata locuitorilor romani va fi mai grea? Uita-te la slujbele ocupate si la apartenenta etnica a celor care obtin la deconcentrate si agentii salarii peste nivelul mediu de trai… la putinele favoruri primite de catre cei care se muta in zonele atat de periculoase, de putinii de jandarmi si politisti care abia au munca in regiune… Ce vor face acesti oameni maine, poimaine daca maghiarii nu vor mai fi “periculosi”? Lasa odata fabricile goale dupa era Ceausista, nu ne trebuie munca. Ne ajunge putina paine si circ non-stop. Pai daca si din circ se castiga frumusel, de ce sa mai muncim si sa ne batem capul cu progresul? Prost sa fii, noroc sa ai? Asa-e D-l Dan? Numai bine si sanatate in activitatea d-voastra oriunde v-ati afla. Si va rog din suflet nu ascultati pe IOAne, care bate campii despre prioritatile unui ROMAN adevarat, oriunde (in Spania, Canada, Alaska…etc)s-ar afla pe pamantul asta drag mostenit de stramosii nostrii daci si romani.

  • EI says:

   I.I.,Numai diavolul se fereste de numele lui adevarat ca de tamaie .

 92. Cip says:

  Bravo pt aceasta initiativa si cat mai multe incurajari ca sa poti continua.

  Eu sunt roman cu unele radacini maghiare (deci 25% maghiar) din Satu Mare, un alt judet unde, chit ca am si eu partea de maghiar, am avut de luptat cu conducerea UDMR-ista a judetului. Mie mi s-a refuzat un post la titularizare intr-o scoala maghiara pe motiv ca nu sunt maghiar, desi am dovedit ca pot vorbi maghiara la fel de bine ca orice maghiar. In fine, pierederea lor mi-am spus, insa nu mi se pare normal ca in Romania de azi sa se faca asemenea discriminari pe fata.

  Ceea ce e cel mai deranjant e ca nu putem convietui in aceasta tara omeneste. Nimeni nu cere ungurilor sa se considere romani, sau viceversa, ci pur si simplu sa recunoastem existenta celuilalt si sa-l tratam ca egalul nostru.

  Si da, asta e toata facatura de partide care au stiut sa alimenteze orgolii dupa modelul “divide et impera”. E totusi pacat ca toata secuimea se lasa manipulata in asemenea hal. Mie mi se pare de-a dreptul patetica conditia de a fi secui in Ardeal… cei din Ungaria nu te considera niciodata egalul lor, iar in comunitatea din Romania refuzi sa te integrezi… Repet, a te integra nu inseamna nicidecum sa renunti la propria cultura, poate chiar dimpotriva, a o promova si mai bine. Eu unul sunt mandru si de identitatea mea romana, si de ce am mostenit de la predecesorii mei maghiari. Am invatat sa iau din fiecare ce e mai bun si sa o consider o sursa de imbogatire personala, nu de dezbinare.

  Dar e oribil cum pot fi starniti maghiarii din Transilvania impotriva romanilor. Si ca, din pacate, Biserica este si ea foarte vinovata de situatia actuala. Manipularea aceasta trebuie sa se termine odata pentru totdeauna. Imi dau insa seama ca e foarte greu sa ii ceri celuilalt sa faca ceva in acest sens, asa ca cel putin eu imi propun sa tratez romanii si maghiarii asemenea. Poate daca fiecare ar face acest lucru individual, s-ar putea vedea efecte importante.

  • Pr. Iustin says:

   Puteti specifica si care biserica ?

   • vali says:

    Ce parere aveti, exista oare o limba care e a diavolului? Unii cred, si afirma, ca limba maghiara e a diavolului? Ma gandesc… oare toti ceilalti nu pot fi ispititi?

 93. frate says:

  Buna Dane! nu ne cunoastem, dar inclin sa cred ca am ajunge prieteni, daca ne-am cunoaste, avem cam aceeasi varsta, gandim nationalist amandoi. Vreau doar sa-ti spun de ce activitatea ta nu va atinge nicioadata telul dorit.
  M-am nascut in Oradea in 1980 intr-o familie maghiara. Daca este sa luam pur biologic, sunt doar 75% maghiar, restul din mine e armean, roman, neamt, si poate si evreu. Cat despre familia si micromediul in care am crescut si m-am socializat, sunt 100% maghiar. Vecinii – Berti bacsi, Rozsika neni- primii oameni care i-am cunoscut erau maghiari, carora doar documentele date de statul in care traiau erau romanesti.
  Familia imi pot deduce pana in sec 16 in Ardeal. Tatal meu pastreza si astazi acea piele de caine pe care un rege maghiar de atunci au acordat drepturi de nobil familiei mele. Biblia familiei, tiparita in 1701, este in limba- ai ghicit- maghiara, nu latina, nu romana. De Ziua Mortilor , cand mergeam in cimitirul Rulikowsky din Oradea, mai uitam in monumentele funerare in jur, scria si scrie si astazi: ‘nyugodjek bekeben’ peste tot.

  Apropo, tu unde mergi de ziua mortilor, Dane? Ceva imi face sa cred ca nu in cimitirul din Sfantu Gheorghe. Desigur , asta nu inseamna cu nu ai fi binevenit in acel oras, daca ai accepta faptul ca oamenii din jurul tau au o cultura diferita, vorbesc o alta limba si au alte obiceiuri.

  Dane – in Ardeal maghiarii niciodata n-au fost venetici. Puteti spune orice: ca maghiarii l-au asuprit pe romani, ca maghiarii au comis atrocitati impotriva romanilor (fapt valabil si invers), ca in 1918 taramul pe care voi il numiti Ardeal si noi Erdely era majoritar romana.
  Terenurile pe care le-am mostenit pe teritoriul Romaniei de astazi apartineau bunicilor mei, si nu am cumparat de la romani.
  Singura exceptie este terenul pe care se afla casa mea din Cluj, cumparat de la un veteran de razboi, care probabil in WW2 tragea in unguri cu pusca iar pentru asta statul roman trebuia sa-l recompenseze cu terenuri si cu alte chestii.

  Tre sa intelegi Dane, ca centrul oraselor din Nordul TRansilvaniei au si o sa aiba un caracter german sau maghiar accentuat. Putinii turisti straini, care vin aici , vin pentru orasele intemeiate de sasi, Brasov, Sighisoara, Bran, si nu vin pentru Targoviste sau Alexandria. La fel si in Cluj, acei f putin turisti, care vin, se uita la statuia lui Matei Corvin de 100 ani, la catedrala catolica de 600 ani, si la cimitirul Hazsongard, si nu la Avram Iancu (15 ani si de o valoare artistica contestata si de romani!) sau la catedrala ortodoxa, (80 de ani). Cladirile, centrele istorice acum apartin unui stat administrat de romani, iar cu titlul de proprietar vin si obligatii: sa le conservati si sa adaugati alte valori la ele -subdezvoltarea majoritatatii oraselor Transilvane si statuia lui Avram Iancu arata ca la ambele mai aveti ce lucra.

  Dane , civilizatia romana in Ardeal este f tanara in comparatie cu celealalte civilizatii. Prima mea amintire ca si student, la o Universitate cu predare in limba romana, era in 1998, cand un profesor, de etnie romana dupa nume, a inceput sa vorbeasca ca da, Universitatea Politehnica din Timisoare isi sarbatoreste a 90-lea ani de existenta, dar universitatile din Praga, Leipzig, Viena au existat deja de 6 secole.
  Si da, Dane, prima universitate din Cluj din anii 1580, era fondata de catolici, si nu de ortodocsi.
  Cand dobitocul de Funar incerca sa puna un tabel jignitor despre maghiari la fiecare colt de strada, stia de ce face: pentru ca centrul Clujului este plin si astazi cu tabelele puse de maghiari, care comemorau istoria lor , si nu a voastra.

  Cu toatea astea cred ca ai fi de acord cu mine Dane, ca dupa civilizatia germana si maghiara acum este timpul civilizatiei romane in Ardeal.

  Dar te rog f mult Dane, pe tine si pe ceilalti romani ca si tine, care spuneti ca iubiti tara asta si va place de administratia romana, sa faceti ceva prin care sa dovediti ca ati meritat acest petec de pamant de sub soare, in loc sa tot afirmati la fiecare minut ca noi am fost aici inaintea voastra, ca noi suntem daci, etc, voi ati venit din Asia.
  Unde sunt semnele acestei civilizatii Dane? La autostrazile existente doar pe hartii? La faptul ca 60% din romani umbla si astazi in fundul gradinii pentru nevoi fiziologice? La vecinii din strada mea, din Cluj, care pana in 2008 nu aveau baie in casa? La tolerarea cersitului, la anunturile ghicitoarelor din ziare? La construirea unor biserici ortodocse la fiecare colt de strada, care nu se termina nici in 20 de ani? La acceptarea unui guvern, unde pana si ministrul de invatamant a copiat? Unde e Dane elita natiunii romane , ca Ilie Nastase,Ion Tiriac, Nadia Comaneci, sa-l educe pe boul -roman si maghiar- de pe strada, sa nu mai arunce peturi si caciucuri in parauri? Stii cine mi-a zis sa arunc gunoiul strans de mine in parau cand am stat cu cortul in muntii Bihorului? Padurarul.

  Ca sa vreti Dane, ca oamenii din Secuime sa se lase de cultura lor maghiara, ar trebui sa faceti din faptul de a fi roman un brand. Daca a fi cetatean elvetian, american sau suedez automat iti confera niste chestii pozitive, a fi roman inseamna sa fi asociat cu hoardele de cersetori din Europa, si cu o tara despre care un Occidental stie cam cat stim noi despre Georgia. Imi pare rau Dane, dar Ungaria este deasupra Romaniei in foarte multe clasamente internationale, incepand de la PIB/locuitor, HDI, km autostrazi, turisti straini, (cand vezi urmatoarea statistica cu turistii straini care au vizitat Romania, nu uita sa scazi cei un milion de pelerini maghiari si catolici de alte natii, care vin pe pamantul romanesc si ortodox al Ardealului de Rusalii la Miercurea Ciuc.)

  Activitatea voastra nu va avea niciodata rezultatul scontat Dane. Cei 700.000 oameni din Secuime nu vor deveni romani niciodata. Ca sa scapati de problema asta, caci voi numiti o problema, trebuia sa renuntati in 1918 la Secuime. Acum cu tentativele voastre de asuprire, ca o comunitate nu are dreptul sa-si arboreze steagul ei, veti ajunge ca acesti oameni doar ca sa se impotriveasca se vor numi maghiari, si asta va ramane asa, in veciul vecilor.

  Cine te crezi tu si ceilalti, sa interziceti asta? Trebuie sa va reconsiderati pozitia voastra, altfel veti fi suflati mai incolo de vantul istoriei ca ceva praf.

  • Dan Tanasa says:

   Ești cel puțin patetic! Te pretinzi superior dar nu ai atâta demnitate încât să-ți dai numele! Ăi fi tu nobil maghiar dar aici ai dovedit că ești fricos ca un șobolan!

  • Martinica says:

   Sunt parti in care ai dreptate clar. Dar trebuie sa facem distinctie pana la urma intre ceea ce e vremelnic si ceea ce e statornic. Vreau sa zic ca daca Romania e acum in unele privinte mai prejos decat Ungaria, au fost si momente in care am fost cu mult deasupra ei. Deci istoria oricarei tari are suisuri si coborasuri. Mi se par aiurea argumentele de genul “n-aveti autostrazi, deci noi suntem mai buni, ca avem”, cum mi se par si certurile pe teme de fotbal in fiecare campionat, ca si cum ar fi ultimul. Un campionat care an de an o ia de la capat: anul asta castiga o echipa la anul alta, asta e! Teoretic, daca azi am avea autostrazi peste tot, am fi mai buni decat Ungaria pt simplu motiv, ca fiind o tara mai mare am avea mai multi km chiar si la mai putine autostrazi, ca numar! Si, mai devreme sau mai tarziu asa o sa fie!
   Un alt fals argument pe care il tot aud sunt orasele in care predomina, vezi Doamne!, constructiile germane (Deutschland uber alles!) sau maghiare. Pai da, uitati sa ziceti ca nobilii daco-romani au fost obligati sa se maghiarizeze sau li s-au confiscat pamanturile si averile, cand ati cucerit Ardealul. Uitati sa ziceti ca li s-au interzis romanilor construirea de biserici din piatra sau caramida (de unde toate bisericile din lemn, perisabile). Si uitati sa ziceti ca li s-a interzis romanilor asezarea in orase. Si li s-a interzis infiintarea de scoli superioare. Si acum veniti sa spuneti ca nu avem urme in orase si n-am avut facultati etc. E adevarat, noi am fost in sate, in codrii seculari, acolo unde eram si pe vremea romanilor, unde ne refugiam si de turci sau mai tarziu de comunisti. Eram cu radacinile adanc infipte in pamantul tarii, alaturi de acesti frati codrii si oricat ati cautat sa ne “defrisati” n-ati reusit.
   Dar sunteti ilustrarea perfecta a culmii nesimtirii: impingeti baba pe scari si apoi o intrebati unde se grabeste!

  • IQ100 says:

   Bine scris, argumentat , uneori obiectiv. Dar cam pe langa obiect. Activitatea lui dan tanasa nu era sa afirme prioritatea, superioritatea sau legitimitatea culturii romane in Ardeal/Erdely. Ci sa lupte cu purificarea etnica intreprinsa de maghiari. Percep replica ta in alt registru: noi suntem mai buni, mai vechi, mai culti, mai civilizati. Bun, si? Atunci de ce trebuie sa faceti purificare etnica ? Nu profesionala sau culturala, vezi postarealui Cip, maghiar 25% , respins la angajare, nu ca n-ar fi stiut maghiara , ci ca nu era maghiar. Vezi, aici incep contrazicerile. Accepti multiculturalitatea (excluzand componenta romana) a Ardealului, dar 25% maghiar nu e suficient.

  • Cristi says:

   da, corect spui, dar gandeste-te prosperitatea ungurilor si a nemtilor pe spatele cui sa facut…? da, Viena, Buda… etc au universitati, vechi, cu traditie, dar romanul cand si cum sa-si faca cand nu a avut dreptul nici la o minima scolarizare in limba lui!! da vorbesti de biserica catolica, biserica care a fost impusa romanilor, si spui ca se fac biserici ortodoxe la tot coltul! romanii nu au avut dreptul sa-si faca biserici de piatra, doar de lemn ca sa poata fi aprinse si au fost aprinse marea majoritate de catre Bucow in 1761!… si multe altele care nici nu mai am rabdare sa ti le mai enumar. daca vrei sa fi obiectiv si sa vezi adevarul, cerceteaza, invata, dar sunt convins ca sti dar nu vri sa recunosti. deja mie sila cand ma gandesc prin cate au trecut URMASII DACILOR din cauza urmasilor poporulu hun! lup in piele de oaie ce esti….

  • grasu says:

   cand va vede lumea marsaluind cu cai, cu steaguri si sulite ce fel de investitor credeti ca mai vine in secuime??? n-as avea nimic cu steagul secuiesc daca el n-ar fi dublat imediat de steagul ungariei. si sunt sigur ca romanii le-ar acorda ce autonomie vor secuilor daca n-ar fi ungaria alaturi sa-si bage coada si sa urmareasca teluri revizioneste. si de unde naiba ai scos cifra de 700000 pentru secui? la targu mures si cluj ungurii se uita dispretuitor la secui iar cele doua judete harcov au fiecare cca 200000-300000 de locuitori, cele mai depopulate din tara. in astia sunt si romanii dar si nenumaratele sate de tigani din jurul Miercurei Ciuc. concluzia: daca n-ar fi iredentismul ungariei manifestat foarte activ si vizibil, te asigur ca cei 1-200000 de secui autentici ar putea sa-si puna steag la fiecare gemulet si sa-si faca ce organizatie doresc. ce dovada mai buna ca serviti scopurilor iredentiste ale ungariei doriti decat faptul ca s-au declarat la recensamant doar cateva sute de secui, restul s-au declarat maghiari.

  • gigine popescu. says:

   As dori sa iti spun in primul rand ca, confuzi lucrurile.

   1- Romanii simpli cetateni, nu sunt de accord cu faptul ca nu avem autostrazi. Dar asta tine de conducerea tarii, si app de cand UDMR a fost la guvernare mereu de ce nu au facut autostrazi ei in Covasna Harghita si Mures?? macar acolo sa fie autostrazi facute si asa ati arata ca voi puteti face mai mult decat noi.

   2- Romanii nu incearca sa ai transforme pe maghiarii in romanii sau sa isi piarda cultura lor, noi respectam toate minoritatiile din Romania.

   3- Romanii nu cer ca minoritatile sa iubeasca, drapelul, sau imnul tarii. Ceea, ce noi vrem este sa nu jigneasca nimeni simbolurile nationale, nu trebuie sa le iubeasca, ci trebuie sa nu le jigneasca. Crezi ca este prea mult?? Sincer sa fiu nu am vazut ca zonele in Romania unde traiesc maghiarii sa fie lumea mai bogata decat in alte zone, in 20 de ani harghita, covasna, mures singurele diferente au fost: Steagurile voastre, etc. Nimic mai mult. Iar comparatia pe care o faci ca Ungaria este desupra Romaniei datorita, PIB, Turistii,etc. DA, asa este. Dar asta nu are legatura cu nimic, Sasi care mai sunt in Romania nu au zis niciodata ca vor autonomie si tot ceea ce voi vreti: Si ghice ce?? Sasi care provin din tara lor GERMANIA este mai sus decat Ungaria dar nu au avut pretentii ca voi niciodata. Hai te rog, sa traim impreuna unii cu altii fara probleme. Si sa respectam simbolurile nationale. Multumesc

  • Gheorghe Lazarescu says:

   Inducerea sentimentului de inferioritate este una din metodele folosite de maghiari inca din evul mediu pt. a-i descuraja pe români sa-si ceara drepturile.

 94. lala says:

  Nu ai mentionat despre tine cine te plateste!

 95. cata says:

  -nu te lasa niciodata intimidat de cei care vor sa te opreasca din ce faci , tine minte , le e frica de tine , daca ar exista mai multi ca tine in tara nu am mai lasa pe oricine sa ne conduca! Romania e o tara minunata , cu oameni minunati , dar din pacate sa reusit “spalarea” pe creier a romanului cu minciuni , promisiuni si cacaturi televizate ! cred ca e timpul pentru dovedirea minciunilor si trezirea romanului!!

 96. alexandra says:

  Bună seara domnule Dan Tanăse.În primul rând doresc să vă felicit pentru determinarea de care da-ți dovadă în ceea ce privește problema Ținutului Secuiesc. In ignoranța mea, consider că cea mai mare parte a poporului român nu realizează ,asa cum nici eu nu o faceam daca nu aprofundam ceva mai mult problema,gravitatea acestei situații.Fiind studentă a unei cunoscute Universități din Romania, pot spune ca despre problema aceasta nu se discută mai deloc, iar daca se discută se ajunge la concluzia că autonomia Tinutului Secuiesc este doar o utopie, un vis care nu se va realiza niciodată. Pe deoparte însă vedem cum peste noapte această zonă devine din ce în ce mai independetă, mai străină, pierzând și puținele elemente românești pe care le avea. Dată fiind această situație , mulți dintre noi nu înteleg cum ar trebui sa reacționeze. Ne întrebăm dacă putem sta liniștiți cu speranța ca cineva se va ocupa în mod concret de această problemă sau va fi nevoie și de vocea poporului, de sprijinul și manifestările pacifice ale tinerilor studenți și nu numai. Prea puțină lume vorbește de problema asta și doresc să cred ca autonomia „Tinutului Secuiesc” este și va rămâne o utopie, un moft care nu se va realiza niciodată. Dumnezeu să vă ajute astfel încât dorința de a lupta pentru românii și minoritățile care sunt sigură ca nu doresc o asemea grozăvie, să nu vă abandoneze niciodată.

 97. Dumitru says:

  Va felicit pentru faptul ca a-ti reusit sa demascati adevaratul ideal al UDMR si PCM pentru judetele in care isi fac treburile murdare! Am urmarit emisiunea de la Antena3 a domnului Gaadea si sincer iti spun ca am suportat cu greu aroganta si balivernele indrugate de Tamas! Ma bucur pentru emisiune,deoarece sunt multe zone ale tarii in care romanii nu cred, cand le povestesti ce vor conducatorii UDMR sau PCM !Satisfactia a fost si mai mare deoarece interlocutorii romani precum si participantii din cadrul emisiunii au reusit sa-l faca sa-si arate arama pe fata! Este greu sa traiesti in tara ta ,intr-o zona, in care ca sa te angajezi, sa fii conditionat sa stii limba maghiara! acest fapt se intampla doar in Covasna si Harghita! Felicitari! Si as dori sa-mi exprim frustrarea pe care am avut-o in clipa in care personajul maghiar a incercat sa manjeasca numele Domnului profesor Lacatusu!!! Un om care incearca ,ca si dumneavoastra sa MENTINA VIE FLACARA ROMANISMULUI IN ACESTE JUDETE!! Va multumesc

 98. Nicu says:

  Felicitari pentru tot ce faci! Am citit stirea despre tricolorul pus peste acel panou dar poza n-am gasit-o nicaieri decat la tine pe blog.
  Tine-o tot asa!

  • Dan Tanasa says:

   Mulțumesc Nicu!

   • Mitica says:

    Felicitari domnule Dan,si eu am trecut prin cursurile faultatii de psihopedagogie Bv,cu domnul prof T.Palasan

    Te rog sa sezizezi pe mai departe ilegalitatile si masacrul facut de doamna Keresteli Irma,timp de 15 ani,a decimat profesorii,romani si a promovat slugi,nulitati profesionale chiar in institutia inspectoratului,se afla tot de atatia ani,si alti,nazisti,ca Farcas Csaba pe disciplina sportiva,iar cadrele de origine romana au fost marginalizate si rolul lor minimalizat,insa cheia e doamna Nagy Erika,inspectoare de resurse umane care a contribuit ca si functionar cheie,in repartitii,transferuri,titularizari..la eliminarea romanilor din posturi,si ocuparea acestora cu maghiari,deoarece acestia considera ca au competente mai inalte si sunt bilingvi,adica numai buni de predat,indobitocit copii romani.

    Pe de alta parte trebuie sesizat DNA si ANI,privind incompatibilitatea doamnei Irma,care este in acelasi timp consilier judetean si inspector general scolar,iar in acelasi timp trebuie verificati toti inspectorii,ce functii si posturi,suplimentare ocupa,incalcand legea

    Pe scurt,e necesara o schimbare majora si doamna Irma sa zboare cu toata gasca de parveniti,deoarece acest moment s-a amanat deja foarte foarte mult,incat mandatele inspectorilor au expirat in august 2012,iar concursul de ocupare a posturilor trebuia sa se sustina in luna oct !!!
    Te rog sa sesizezi corpul de control al primului ministru si implicit ministerul educatiei,pe langa ANI si DNA,care sa controleze mai in detaliu,si sa se aplice masuri urgente

    Respectele mele profunde pt munca si sacrificiul tau omniprezent

    Mitica P

 99. Bogdan says:

  Felicitări pentru articole, sper să continui până adânci bătrâneţe munca începută.

 100. AUREL says:

  Am trait in chiar aceeasi zona, atat in perioada pre”revolutionara” cat si dupa, cunoscand chiar in amanunt manifestarile fatise ale sovinilor si iredentistilor deghizati in politicieni vaj
  nici aparatori ai intereselor populatiei maghiare din Covasna si Harghita…, in special !
  Daca le sunt tolerati pasii “marunti” nu se face altceva decat sa fie incurajati in realizarea noii paturi (sociale)de grofi, agramati dar cu pretentii de descendenti din ceva ce doar in mintea lor se poate banui !
  Am multi amici maghiari dar, experientele personale si cele dovedite istoric la nivel de interse nationale, mi-au dovedit ca in materie de omenie cu ei nu trebuie NICIODATA sa te abandonezi increderii totale si sa ratacesti vigilenta ! Le poti da totul, casa, continutul buzunarelor, fata de nevasta dar, ai grija, vor vrea mereu mai mult, chiar daca prin asta ei inteleg ca sunt de acord sa-ti suporte chiria in Insulele Fidji !
  Va salut, Va respect, aveti multi, foarte multi aderenti, mai putini din generatia “fara experiente” si Va stam alaturi.

 101. MirceaV says:

  Apreciez munca dumitale , mult spor in continuare.
  daca pot ajuta cu ceva aveti adresa mea de posta electronica.

  • Dan Tanasa says:

   Mulțumesc Mircea!

  • Mitica says:

   Cititi mai jos domnule Mircea,in clar flagrante cu nume.. si poate,interveniti,inclusiv la domnul prefect Munteanu C

   citez:

   Felicitari domnule Dan,si eu am trecut prin cursurile faultatii de psihopedagogie Bv,cu domnul prof T.Palasan

   Te rog sa sezizezi pe mai departe ilegalitatile si masacrul facut de doamna Keresteli Irma,timp de 15 ani,a decimat profesorii,romani si a promovat slugi,nulitati profesionale chiar in institutia inspectoratului,se afla tot de atatia ani,si alti,nazisti,ca Farcas Csaba pe disciplina sportiva,iar cadrele de origine romana au fost marginalizate si rolul lor minimalizat,insa cheia e doamna Nagy Erika,inspectoare de resurse umane care a contribuit ca si functionar cheie,in repartitii,transferuri,titularizari..la eliminarea romanilor din posturi,si ocuparea acestora cu maghiari,deoarece acestia considera ca au competente mai inalte si sunt bilingvi,adica numai buni de predat,indobitocit copii romani.

   Pe de alta parte trebuie sesizat DNA si ANI,privind incompatibilitatea doamnei Irma,care este in acelasi timp consilier judetean si inspector general scolar,iar in acelasi timp trebuie verificati toti inspectorii,ce functii si posturi,suplimentare ocupa,incalcand legea

   Pe scurt,e necesara o schimbare majora si doamna Irma sa zboare cu toata gasca de parveniti,deoarece acest moment s-a amanat deja foarte foarte mult,incat mandatele inspectorilor au expirat in august 2012,iar concursul de ocupare a posturilor trebuia sa se sustina in luna oct !!!
   Te rog sa sesizezi corpul de control al primului ministru si implicit ministerul educatiei,pe langa ANI si DNA,care sa controleze mai in detaliu,si sa se aplice masuri urgente

   Respectele mele profunde pt munca si sacrificiul tau omniprezent

   Mitica P

 102. Abe says:

  Stimate Domn,
  Este descurajant acum, la 23 de ani de la modificarea socio-politică a României, că un tânăr ca dumneata trebuie să fie inclus mişcării de “partizani” români într-un spaţiu de drept şi de fapt românesc şi unde legile trebuie să fie ale statului independent, unitar român! Preşedintele acela de CJ, indiferent de etnie, dacă a maculat insemnele de autoritate naţională trebuia imediat exclus din funcţia publică în care a fost investit prin votul cetăţenilor români, de etnie majoritar maghiară. L-au investit pentru a le pune în valoare calitastea de cetăţeni ai statului român şi nu pentru federalizări imposibile. Aştept, ca şi ceilalţi cetăţeni din România, inclusiv din Covasna şi Harghita să aflu ce număr are dosartul penal al respectivului ipochimen cu damfuri de imperiu decripit.Atât deocamdată.

 103. kokoran says:

  daca imi permiti, un sfat:
  incearca intr-un fel sa ii faci constienti despre acesta stare de fapt pe cei din afara zonei in cauza, pe cei din Regat, unde aceste lucruri sunt “doar povesti”.
  asa vei avea mai mult succes
  toate cele bune!

 104. Boris says:

  De ar fi mai multi romani ca dumneavoastra domnule Dan, am fi ajuns departe, dar departe tare.Sa nu va lasati NICIODATA garda jos.Avem nevoie de dumneavoasra.Romania are nevoie de dumneavoastra.

 105. Dragos says:

  Excelenta initiativa,te felicit. E foarte bine ca sustii romanii de acolo care, asa cum spunea cineva mai sus, sunt cei cu adevarat discriminati. E pacat ca in Romania exista o astfel de situatie si ca mai rau, unii membrii din conducerea Romaniei sunt de partea celor care pana la urma, sunt niste straini in tara noastra. Succes in continuare si respectele mele pentru ca faci ceva pentru judetul in care te-ai nascut.

 106. Istvan Sz. says:

  Este foarte bine ca luati apararea romanilor, a celor cu adevarat discriminati, dar aveti grija, ca om intelectual, sa nu coborati la nivelul politicienilor demagogi (de orice etnie) si populisti, in ceea ce priveste tonul si formularea articolelor Dvs. Deci, pastrati tonul civilizat, fara abundenta semnelor exclamarii si fara abuz de majuscule. Doar atunci veti avea si simpatizanti maghiari, intelegatori fata de cauza Dvs. Altfel, veti ramane prins pe veci in mijlocul acestei batalii ala Sisif.

 107. Ast Ioan says:

  Ma bucur ca mai sunt ROMANI adevarati prin tara. Eu sunt neamt,dupa bunic, dar ma revolt si mi/e greata cand vad cum maghiari/sasi/unguri sau cum vor ei sa se numeasca, imi rad in fata si isi fac legea lor. Indiferent de ce fac / mai mult ce nu fac autoritatile noastre, nu este de ajuns. Ma durut sufletul si am vrut sa/i smulg inima acelui extremist de ungur cind la spanzurat simbolic pe AVRAM IANCU. E rau ca nu luam atitudine,noi ca si cetateni ai acestei tari. ROMANI DIN TOATA LUMEA UNITIVA .
  Tot respectul pentru ce faci si celor ce gandesc ca tine si mai fac ceva, m/am saturat sa aud nem tudom romano in tara mea.

 108. Cristi says:

  Un roman adevarat! Felicitari si multa multa putere de munca, sanatate si mult noroc sa dati bombe zilnice 😛

 109. Din indepartata Spanie iti transmit toate cele bune si te aigur de toata pretuirea mea. Ma bucur sa vad ca in sfarsit se ridica o generatie de tineri cercetatori si istorici care nu mai vor sa taca in privinta iredentismului unguresc. Il citesc cu placere si pe George Damian iar acum te-am descoperit si te tine. Mult succes in continuare !

 110. glass says:

  Felicitari.Acum 20 de ani am lucrat in judetele Harghita si Covasna.executand multe lucrari de investitii care au contribuit la dezvoltarea acestor judete.Imi aduc aminte cat de ostili erau si cum se manifestau atunci,cu toate ca guvernul ii tinea la respect si erau condusi cu destula abilitate.Intre timp,datorita acceptarii UDMR ca uniune de partide[greseala capitala a lui Iliescu]ungurii au inceput sa guverneze tara,datorita unor politiceni romani incalificabili.Acum e un moment propice si cred ca romanii ar trebui sa puna ordine prin lege in tara lor.
  Va felicit si va sustin in totalitate.

 111. bizman says:

  tot respectul. o sa-ti dau un mic ajutor la trafic

 112. Calin says:

  Nu sunteti singuri, suntem alaturi de voi: in gand, in inima, si cu siguranta in fapta. Nu va lasati, noi incercam fiecare unde i-si are locul sa faca ceva pentru voi. Sa ne coalizam, pentru ca noi totdeauna ne-am coalizat in situatii critice. Sa comunicam, sa spunem lumii ce se intampla in inima Romaniei, sa luptam! Adevarul nu poate fi ascuns mult timp si sa nu uitam ca tara noastra este Gradina Maicii Domnului. Ea ne va si salva!!!

 113. Nico Pastramagiu says:

  Ţineţi-vă tare şi nu abandonaţi!
  Cu ce vă putem ajuta?
  Nu aveţi vreo fundaţie?

 114. LT.ALEXANDRU GHEORGHE says:

  Va felicit si continuati sa fiti Roman!

 115. Homerillum says:

  In ziua de azi, in care politicienii atat cei romani cat mai ales cei maghiari dau dovada de antiromânism pe faţă, este bine sa avem oameni angajati ca Dvs. Va doresc mult succes in activitatea Dvs. Cu respect!
  http://foc-in-agora.blogspot.de/

 116. viorel g says:

  Bravo…de-ar fi mai multi ca tine in acele zone unde statul ROMAN nu face nimic. Citeste-l pe Larry L. Watts, un american care ne-a pus cap la cap istoria bazata pe documente secrete declasificate. Lucrarea se numeste “Fereste-ma Doamne de Prieteni”…si in special lupta iredentista si sovina a organizatiilor maghiare impotriva Romaniei si romanilor din perioada 1940-1980. Te vei cutremura si vei regasi clisee aplicate si astazi de “prietenii” maghiari.

 117. Vasile Guian says:

  Dragul Meu.
  Trăiesc în Canada de 60 de ani şi, am fost foarte activ în activitatea exilului începând din iarna anului 1952-53 când am făcut cunoştinţă cu mai mulţi români, printre care cei mai mulţi au fost legionari ai lui Codreanu, nu simişti!. Şi legionarilor m-am ataşat şi eu pentrucă erau cei mai aprigi dintre toţi ceilalţi. Astăzi, când am trecut de 81 de ani, am rămas singur, pentru că toţi camarazii mei au fost cu cel puţin 20 de ani mai bătrâni ca mine. Am încercat de câteva ori să fac contacte cu mulţi “români” din împrejur, dar am fost mereu dezamăgit, că “românii” de azi nu mai sunt români ca generaţia mea, care şi-au văzut Ţara inundată de puhoiul bolşevic. Astăzi, cei care se mai numesc români, nu mai sunt decît nişte materialişti care nu şi-au pus niciodată întrebarea: CE POT FACE AZI PENTRU ŢARA MEA!!! Da dragul meu, am încercat să fac unora cunoştinţă cu cărţile mele pe care le-am agonisit în viaţă, dar n’am reuşit, aşa că săptămâna trecută le-am trimes toate 55 de Kg. unui Camarad mai tânăr care este foarte activ ca român!!!.
  Dragul meu, de-a lungul vieţii mele am cunoscut multe grupuri de exilaţi şi pot spune că dintre toţi, ungurii sunt cei mai scârboşi şi, şi cei mai şovini-naţionalişti, activând, la fel ca şi jidanii, linguşind străinătatea prin LOBBY-urile lor! uneori, punându-şi şi nevasta la bătaie dacă poate face ceva pentru Ungaria lor. Vasile Guian

  • IQ100 says:

   Foarte interesanta povestea asta cu nevasta. O leg cu alte informatii punctuale, cum ca unguroaicele sunt iuti de fund…si cu povesti din familie , despre primele decade ale secolului XX, cand ungurii foloseau cu eficienta in diplomatie farmecele feminine….acum ma intorc si schitez si eu o concluzie: pai ,la ei, intr-o proportie mai mare ca la alte natii, femeile sunt de profesie femei , sunt dispouse sa se “vanda” pt tara lor , iar barbatii nu sunt afectati, tocmai pt ca au ramas cultural la stadiul tribal. Cand femeia era un bun mobil ,la numar, putand fi vandut/cumparat , schimbat, in “composesorat” sau, dimpotriva, in harem, nu o tinta afectiunii sau o garantie a familiei.Inca o dovada , alaturi de spiritul razboinic , a faptului ca cei cu cultura- mentala, nu materiala- in urma, sunt ungurii , nu romanii.

  • CONSTANTIN OPRISAN says:

   Nene Vasile Guian,
   Sa va dea Dumnezeu sanatate daca mai traiti.
   Fenomenal de bine a-ti observat,, in viata de toate zilele, unele din caracteristicile punctate Nicolae Iorga in “Popoare turanice parazitare”(conferinta din 7 decembrie 1914 la Ateneul Roman).

 118. moldovan edit says:

  Felicitari si mult succes in proiectele Dvs,avem nevoie de cineva care intelege realmente viata romanilor dinaceste doua judete. Nu multi dintre romani au curajul sa-si exprime opinia cu privire la adevarata viata pe care o traiesc. Sanatate si putere, o zi minunata va doresc D-nul Dan Tanasa.

 119. Sara says:

  Felicitari pentru curaj in primul rand dar si pentru competenta. Daca ai castigat procese inseamna ca sti ce spui. Pacat ca asemenea oameni nu sunt ancorati in politica. Intra in politica dle Dan Tanasa, dar nici intr-un caz in cloaca din PDL sau din USL. Fereste-te de aceste formatiuni politice. Sunt convinsa ca esti suficient de inteligent ca sa-ti gasesti locul acolo unde trebuie. Iti sugerez sa te uiti pe internet la Apelul pentru Schimbarea Adevarata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Despre mine"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/despre-mine/