CAZUL TEO PETER in Spania! Justitia spaniola solicita arestarea a trei soldati americani implicati in moartea cameramanului Jose Couso!

July 30, 2010 •Spania, Statele Unite ale Americii •Views: 1579

Justitia spaniola a pronuntat ieri trei ordonante de retinere internationala pe numele a trei soldati americani implicati in moartea cameramanului spaniol Jose Couso, mort in Bagdad in 2003 in urma unei explozii provocate de focul unui tanc american, relateaza agentia AFP.

Aceasta masura vine dupa ce Tribunalul Suprem spaniol a decis, la inceputul lunii iulie, sa redeschida investigatia in cazul mortii cameramanului spaniol in timpul invaziei din Irak a trupelor americane. Tribunalul Suprem a solicitat Parchetului National sa redeschida investigatiile in acest caz, dupa un recurs inaintat de familia cameramanului, dupa ce cazul fusese inchis in iulie 2009.

Este pentru a treia oara cand se emit ordonante de retinere pe numele sergentului Thomas Gibson, capitanului Philip Wolford si locotenent-colonelului Philip de Camp.

Jose Couso, cameramanul televiziunii private Telecinco, a decedat pe 8 aprilie 2003, dupa ce un tanc american a tras in hotelul Palestina din Bagdad, in care Couso se afla cazat. In acelasi atac si-a pierdut viata si cameramanul ucrainian al Reuters, Taras Protsyuk.

Vezi si http://www.josecouso.info/

http://www.cuatro.com/noticias/videos/justicia-couso/20100727ctoultpro_19/

http://noticias.latam.msn.com/pe/internacional/articulo_afp.aspx?cp-documentid=25032289

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to CAZUL TEO PETER in Spania! Justitia spaniola solicita arestarea a trei soldati americani implicati in moartea cameramanului Jose Couso!

  1. Bozgorfalva says:
  2. Ion Ciobanu says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "CAZUL TEO PETER in Spania! Justitia spaniola solicita arestarea a trei soldati americani implicati in moartea cameramanului Jose Couso!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/cazul-teo-peter-in-spania-justitia-spaniola-solicita-arestarea-a-trei-soldati-americani-implicati-in-moartea-cameramanului-jose-couso/