EXCLUSIV. SURSE. Ungaria REIA operațiunea ”Nyiro Jozsef”. Prefectura Harghita dispusă SĂ CEDEZE. Ministrul Dușa SOMAT să intervină!

August 21, 2012 •antiromanism, extremism maghiar, iredentism, Kover Laszlo, Mircea Dusa, Nyiro Jozsef, PCM, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR, Ungaria •Views: 2239

Ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa

Reînhumarea scriitorului fascist Nyiro Jozsef la Odorheiul Secuiesc ar putea avea loc în acest sfârșit de săptămână

Autoritățile de la Budapesta sunt decise să profite de uriașul scandal din România legat de soarta referendumului pentru demiterea Președintelui Traian Băsescu și să-l reînhumereze la Odorheiul Secuiesc pe scriitorul fascist Nyiro Jozsef. Surse din interiorul Prefecturii Harghita mi-au confirmat faptul că în zonă se află câțiva emisari ai Ungariei care sunt în tratative cu conducerea Primăriei Odorheiul Secuiesc pentru a găsi o modalitate prin care reînhumarea să aibe loc. Asta în ciuda uriașului scandal diplomatic internațional provocat de insistențele impardonabile ale Ungariei de la sfârșitul lunii mai a.c. de a-l reînhuma pe Nyiro cu onoruri ale statului ungar la Odorheiul Secuiesc, în Harghita.

Președintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, la catafalcul fascistului Nyiro Jozsef la Odorheiul Secuiesc în luna mai a.c.

De acestă dată se pare că Prefectul județului Harghita, Augusta Cristina Urzică, ar fi dispus să cedeze presiunilor părții maghiare în schimbul susținerii din partea organizațiilor locale ale UDMR și PCM. Surse din interiorul Prefecturii Harghita susțin că reînhumarea ar putea avea loc chiar la sfâșitul acestei săptămâni sau în cursul săptămânii viitoare.

Având în vedere aceste informații îl somez public pe ministrul Administrației și Internelor, PSD-istul Mircea Dușa, deputat de Harghita, să verifice aceste aspecte și în măsura în care ele se confirmă să ia măsuri ferme împotriva unei astfel de acțiuni care urmărește transformarea mormântului scriitorului fascist, antisemit și antiromân Nyiro Jozsef într-un nou loc de pelerinaj al extremiștilor maghiari.

Vezi și UNGARIA SFIDEAZĂ ROMÂNIA. Parlamentul ungar nu renunță la reînhumarea antisemitului Nyiro Jozsef la Odorheiul Secuiesc

DOCUMENT RONCEA.RO. Nyírő József in dosarele Sigurantei: “Este cel mai infocat iredentist maghiar de la noi”

Federaţia Comunităţii Evreieşti din România protestează faţă de înhumarea scriitorului maghiar Jozsef Nyiro în România

NOI DOCUMENTE DE ARHIVĂ. Scriitorul Nyiro Jozsef este unul dintre fondatorii unei organizații PARAMILITARE TERORISTE MAGHIARE din Cluj, din septembrie 1940!

FOTO. Cenușa lui Nyiro Jozsef s-a aflat duminică la Odorheiul Secuiesc. Secretar de stat maghiar: ”Planul inițial era ca Kelemen Hunor, președintele UDMR, să depună urna cu cenușa lui Nyiro Jozsef”!

EXCLUSIV. Evreii din peste 50 de țări condamnă implicarea Ungariei în comemorarea scriitorului fascist Nyiro Jozsef!

SCRISOARE DESCHISĂ. Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş îi sugerează Premierului Ponta să-l declare persona non grata pe László Kövér, președintele Parlamentului Ungariei

Laureatul Elie Wiesel returnează Ungariei o înaltă distincţie după ceremoniile în onoarea lui Jozsef Nyiro

Congresul SUA îi cere Premierului Ungariei să pună capat anti-Semitismului din țara sa

EXCLUSIV. Președintele Parlamentului Republicii Israel către omologul său ungur, Laszlo Kover: Nu sunteți binevenit în Israel!

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului: Nyiro Jozsef a fost un militant al fascismului

Vezi mai multe pe acest subiect aici.




Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

10 Responses to EXCLUSIV. SURSE. Ungaria REIA operațiunea ”Nyiro Jozsef”. Prefectura Harghita dispusă SĂ CEDEZE. Ministrul Dușa SOMAT să intervină!

  1. […] de Ministru al Culturii si cu aprobarea premierului PDL Mihai Razvan Ungureanu. Kover (foto sus via Dan Tanasa, la catafalcul scriitorului fascist Nyiro Jozsef, în luna mai) declarase despre Guvernul Ponta ca […]

  2. […] Laszlo Kover, invitat oficial in Romania de presedintele UDMR, Kelemen Hunor. Kover (foto dreapta via Dan Tanasa, la catafalcul fascistului Nyiro Jozsef, la Odorheiul Secuiesc, în luna mai) declarase despre […]

  3. […] județului Harghita, Augusta-Cristina Urzică, a reacționat ieri la exclusivitatea pe care am postat-o pe blog în cursul zilei de marți cu privire la reluarea de către Republica Ungară a […]

  4. Alex says:

    Mircea Duşa poate nu-l citeşte, dar Antal Arpad o face conştiincios, sursa fiind chiar din UMDR Covasna. 😛

    Doamna Urzică, dacă nu cumva s-a folosit cineva de nume, sunt încântat că la Prefectura de la Miercurea Ciuc a ajuns cineva care citeşte blogul lui Dan şi-i apreciază activitatea, câţiva predecesori ai dvs. se temeau de el ca dracu’ de tămâie!
    Mult succes în activitate, cine ştie, dacă vă răzgândiţi poate ajungeţi să reprezentaţi Harghita în Parlament. 😉

    • CRISTINA says:

      Nu , nu s-a folosit nimeni de numele meu , eu sunt o persoana cat se poate de responsabila ,imi place sa clarific lucrurile care sunt strict legate de persoana mea , considerand ca in aceasta functie trebuie sa fi inainte de toate un bun diplomat , sa fi impartial , sa ai capacitatea sa asculti ambele parti ,indiferent de etnia pe care o au, deoarece intodeauna fiecare parte ( si este firesc ) va considera ca dreptatea se afla de partea sa .

      Important este insa sa ai luciditatea sa constati de partea cui se afla aceasta dreptatea , fara nici o discriminare , sa ai apoi capacitatea de a face ambele parti sa inteleaga acolo unde gresec fara a isca conflicte inutile si nu in ultimul rand sa poti fundamenta acest dreptate pe o baza legala necontestabila .

      Cat priveste politica aceasta nu reprezinta optiunea mea … asa ca putin probabil sa ma razgandesc

      • Alex says:

        Doamna Urzică, eu ziceam că poate vă răzgândiţi deoarece e nevoie de cei cum sunteţi dvs. (cel puţin în percepţia mea actuală) în politica românească. Altfel, rămân toate mediocrităţile, toţi şarlatanii puşi pe făcut bani sau bolnavi de putere, de asta eu “incit” oamenii profesionişti şi de bună-credinţă să intre în politică. Sunt 100/
        Nu vreau să mă laud, Dan îmi e martor şi am şi câteva postări pe net, am anticipat ascensiunea lui Mircea Duşa, meritată dpdv politic, cu toate că e un om politic…perfectibil.
        Foarte corect referitor la aplicarea legii fără a ţine cont de etnie, nu cred că e cineva care să dorească altceva, nici Dan Tănasă şi niciunul dintre cei care-l susţinem în demersuri nu cred că a vrut vreodată contrariul.
        Ca exemplu, am un acumulator şi-un flex care m-ar fi ajutat să dau jos panoul de la Aita în 3 minute, de exemplu. Dar nu sunt adeptul acestor metode.
        Şi încă ceva, dacă cele mai multe acţiuni sunt împotriva “grofilor” RMDSZ, nu denotă deloc antimaghiarism, doar arată un procent mare nedreptăţi ale politicienilor maghiari care NU TREBUIE CONFUNDAŢI cu populaţia maghiară de la noi.
        Aşa cum la nivel de ţară Băsescu i-a convins pe mulţi să-l voteze, tot aşa-i prostes şi partidele “ungureşti” pe fraţii maghiari să le acorde votul, însă nu-i reprezintă, ci doar propriile interese.

        Legat de reînhumarea cu pricina, lucururile-s clare: există atât motive legale cât şi morale pentru a împiedica cu orice mijloace această jignire adusă românilor şi evreilor români şi de pretutindeni. Legislaţie există, reacţii publice de asemenea, drept urmare cenuşa respectivă va rămâne în ţara vecină, sau va fi îngropată fără festivităţi într-un loc secret, tocmai pentru a preveni neo-fasciştii să facă “pelerinaje” la “mormântul” respectivului criminal de război, aşa cum se face în general cu astfel de monştri.

  5. CRISTINA says:

    Domnule Tanasa ,

    Imi permit sa vin cu anumite precizari la articolul dvs , precizari de care consider ca ar fi oportun sa tineti seama pe viitor ( in ceea ce ma priveste ) si anume :

    Actualul Prefect al Jud. Harghita nu este şi nu a fost un om politic ( acesta fiind detaşat de pe o funcţie publică de conducere să îndeplinească cu caracter temporar funcţia de prefect ) , pe cale de consecintă nu are nevoie de sustinere politică aşa cum aţi declarat , vă citez , “De acestă dată se pare că Prefectul județului Harghita, Augusta Cristina Urzică, ar fi dispus să cedeze presiunilor părții maghiare în schimbul susținerii din partea organizațiilor locale ale UDMR și PCM ” .

    De asemenea , ţin să vă precizez faptul că până în acest moment nimeni nu a incercat sub nici o forma să facă vreo presiune asupra mea fie că a fost vorba de partidele aflate la guvernare fie că a fost vorba de cele aflate în opoziţie în speţă referindu-ne la UDMR sau PCM …( fapt pentru care le multumesc in mod public ) …

    Si nu in ultimul rand tin sa precizez ca inteleg preocuparea dvs . legata de comunitatea romanesca din Harghita si Covasna , de modul in care se aplicată sau încalca legislaţia in aceasta zona , insa ar fi oportun sa verificaţi şi să filtraţi declaraţiile ” surselor dvs.din prefectură” deoarece s-ar putea să vă aflaţi uneori intr-o mare eroare , eroare care ar putea aduce atingere credibilităţii de care vă bucuraţi …

    Si nu in ultimul rand va recomand să nu uitaţi ,că fiecare din noi răspundem pentru actele şi faptele noastre , acest principiu aplicandu-se in sens reciproc tuturor nu doar celor care reprezinta instituţii publice .

    Cu deosebit respect ,
    Cristina Urzica

  6. […] Ungaria REIA operaţiunea ”Nyiro Jozsef”. Prefectura Harghita dispusă SĂ CEDEZE. Ministrul Dușa SOMAT să intervină! Administratie | 22-08-2012 09:16 Reînhumarea scriitorului fascist Nyiro Jozsef la Odorheiul Secuiesc ar putea avea loc în acest sfârșit de săptămână. Autoritățile de la Budapesta sunt decise să profite de uriașul scandal din România legat de soarta referendumului pentru demiterea Președintelui Traian Băsescu și să-l reînhumereze la Odorheiul Secuiesc pe scriitorul fascist Nyiro Jozsef. Surse din interiorul Prefecturii Harghita mi-au confirmat faptul că în zonă se află câțiva emisari ai Ungariei care sunt în tratative cu conducerea Primăriei Odorheiul Secuiesc pentru a găsi o modalitate prin care reînhumarea să aibe loc. Asta în ciuda uriașului scandal diplomatic internațional provocat de insistențele impardonabile ale Ungariei de la sfârșitul lunii mai a.c. de a-l reînhuma pe Nyiro cu onoruri ale statului ungar la Odorheiul Secuiesc, în Harghita. Președintele Parlamentului Ungatiei, Kover Laszlo, la catafalcul fascistului Nyiro Jozsef la Odorheiul Secuiesc în luna mai a.c. De acestă dată se pare că Prefectul județului Harghita, Augusta Cristina Urzică, ar fi dispus să cedeze presiunilor părții maghiare în schimbul susținerii din partea organizațiilor locale ale UDMR și PCM. Surse din interiorul Prefecturii Harghita susțin că reînhumarea ar putea avea loc chiar la sfâșitul acestei săptămâni sau în cursul săptămânii viitoare. Având în vedere aceste informații îl somez public pe ministrul Administrației și Internelor, PSD-istul Mircea Dușa, deputat de Harghita, să verifice aceste aspecte și în măsura în care ele se confirmă să ia măsuri ferme împotriva unei astfel de acțiuni care urmărește transformarea mormântului scriitorului fascist, antisemit și antiromân Nyiro Jozsef într-un nou loc de pelerinaj al extremiștilor maghiari. Dan Tanasa […]

  7. cineva says:

    Mircea Dusa iti citeste site-ul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. SURSE. Ungaria REIA operațiunea ”Nyiro Jozsef”. Prefectura Harghita dispusă SĂ CEDEZE. Ministrul Dușa SOMAT să intervină!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-surse-ungaria-reia-operatiunea-nyiro-joszef-prefectura-harghita-dispusa-sa-cedeze-ministrul-dusa-somat-sa-intervina/