AVERTISMENUL UNUI GENERAL. De ce trădează Victor Ponta interesul național și Armata Română în favoarea extremismului maghiar?

October 14, 2014 • Guvernul Victor Ponta • Views: 2492

3 august 2014, Harghita. Premierul Victor Ponta participă la manifestările comemorative prilejuite de împlinirea a 165 de ani de la bătălia din Pasul Cașin (FOTO: facebook.com)

3 august 2014, Harghita. Premierul Victor Ponta participă la manifestările comemorative prilejuite de împlinirea a 165 de ani de la bătălia din Pasul Cașin (FOTO: facebook.com)

Tot felul de politruci înhămați la ideologii partinice pentru care interesul național dacă nu este colorat în culori de partid nu există, se vor grăbi să citească în cheie electorală analiza de mai jos. Romanian Global News a demonstrat de-a lungul anilor că nu are altă culoare decât cea a tricolorului. Și toate faptele actorilor politici care nu țin seama de interesul național simbolizat de tricolorul roșu, galben și albastru vor fi sancționați.

Unul din obiectivele majore ale Budapestei de la 1918 până în prezent a fost curățarea etnică a județețelor Harghita și Covasna de populația românească și de instituțiile statului român. Vectorul principal de acțiune al Budapestei în atingerea acestul obiectiv a fost în ultimii 24 de ani UDMR-ul. Vectori secundari au fost partidele românești care în complicitate (coaliție cum este complicitatea îmbrăcată politic!) cu agentul politic al Ungariei, i-au facilitat acestuia atingerea obiectivelor.

În acest context Victor Ponta și Mircea Dușa, dar și o turmă de generali din Ministerul Apărării fără coloană vertebrală, complici ai UDMR și ai Budapestei doresc scoaterea unui obiectiv strategic aflat în județul Covasna, din proprietatea Armatei și punerea lui la dispoziția extremiștilor maghiari care conduc orașul Sfântu Gheorghe.

În contextul radicalizării mișcărilor extremiste maghiare și a sprijinului masiv financiar, logistic și politic pe care Budapesta îl oferă acestor extremiști, în contextul axei Budapesta- Moscova care se vrea a trece prin centrul României, Poligonul de 70 de hectare de lângă orașul Sfântu Gheorghe, aflat în propietatea Armatei din perioada interbelică, are un rol operativ-tactic fundamental în cazul apariției unor mișcări terorist-separatiste în zona Harghita și Covasna.

Generalii de la Budapesta știu acest lucru și de aceea eliminarea acestei facilități operative din arsenatul tactic al Armatei Române din zonă a devenit obiectiv prioritar.

Aceștia au ordonat UDMR-ului preluarea acestui Poligon, iar UDMR-ul după ce l-a încălzit pe Ponta în Pasul Nyerges (pe Dușa l-au încălzit mai demult și vom reveni asupra acestuia în altă analiză) i-au cerut proprietatea Armatei. Iar Ponta, complice a acceptat!

Dar să o luăm cu câteva luni mai devreme…

3 august 2014, Pasul Cașin, județul Harghita, România. Mândru că este român, candidatul la Președinția României, participă la manifestările comemorative prilejuite de împlinirea a 165 de ani de la bătălia din Pasul Nyerges, în care aproximativ 200 de secui au fost ucişi de trupele ţariste şi austriece, el mergând împreună cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi fiind întâmpinat de primarul comunei Cozmeni, Bodo David, şi de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba.

Trec peste un mic inconvenient, rezultat al predării în școli a geografiei României în limba maghiară conform legii educației 1/2011 marca Boc & Funeriu, Pasul Cașin devine Pasul Nyerges și este preluat ca atare de toată presa română. Mai trec peste un amănunt, mândrul român Victor Ponta stă drepți la intonarea cu fanfara a imnului Ungariei, alături de formațiunile paramilitare ungare ale husarilor (un al amănunt nesemnificativ, chiar dacă formațiunile paramilitare sunt interzise de Constituție) și ascultă la un casetofon gâjâit două strofe ale imnului României.

Al treilea și ultim amânunt nesemnificativ, de jur împrejur flutură drapele Ungariei și așa zisele steaguri secuiești, în fapt simbol al separatismului pe criterii etnice a județelor Covasna, Harghita și Mureș sub denumirea de așa-zis ținut secuiesc.

Înconjurat de extremiști moderați sau radicali, promotori ai unui nou rapt teritorial îndreptat împotriva României, Victor Ponta uită, nu știe sau nu îl interesează, deși este mândru că este român, că sărbătoriții momentului, luptătorii secui de la 1848, au fost masa de manevră a guvernului kossuthist care a comis atrocități greu de imaginat în Transilvania, inclusiv în timpul ocupaţiei ungare de patru luni (aprilie-iulie 1849), când a avut loc „cea mai cumplită tiranie” – scria pașoptistul George Bariţiu. Aceşti secui fanatizaţi au comis măcelul de la Mihalţ, măcelul de la Luna, incendierile, jafurile şi omorurile de după adunarea de la Lutiţa în drumul lor până la Reghin etc. Ei au fost braţul armat al lui Kossuth în Transilvania anexată vremelnic de „Ungaria revoluționară”, care prin teroare a vrut să maghiarizeze pe români şi să-i desfiinţeze ca neam.

4 august 2014. Antal Arpad, primarul extremist care amenința românii din Covasna cu soarta sârbilor din Kosovo: “aştept ca această prezenţă a premierului să fie urmată şi de o serie de legi care să fie în favoarea comunităţii maghiare, să ne simţim şi noi cetăţeni de rangul întâi aşa cum se simt şi cetăţenii de naţionalitate română”.

6 octombrie 2014. a fost demarată asfaltarea drumului Târgu Secuiesc–Balvanyos, cea de a „doua autostradă secuiască” (István Zoltán, secretar de stat la Ministerul Transporturilor dixit). Cu bani din bugetul de stat al României. Negociați la Pasul Cașin se pare.

H.G. nr. 724/26.08.2014. Consiliul Județean Covasna, condus de unul dintre cei mai aprigi separatiști, primește de la bugetul de sta 2,5 milioane lei pentru a își debloca conturile poprite de un creditor al CJ Covasna. Nu are importanță din vina cui s-a produs prejudiciul de 2,5 milioane în procesul pierdut de CJ Covasna. Pentru UDMR are balta pește.

Desigur lista cu favoruri guvernamentale pentru UDMR este una lungă. Chiar consistentă după vizita premierului la Pasul Cașin. Nu insist. Subiectul este ultimul poligon al Armatei Române, făcut și el cadou UDMR.

12 august 2014. Consiliul Local Sfântu Gheorghe votează un proiect de hotărâre prin care a pregătit o hotărâre de guvern cu scopul de a intra în posesia Casei de Cultură a Sindicatelor. La aceeași ședință se votează un proiect asemănător, și anume acela ca poligonul de lângă cimitirul comun să intre din proprietatea Ministerului Apărării Naționale în proprietatea orașului. 17 hectare pentru cimitire de confesiuni diferite, dintre care 5 hectare pentru un cimitir al eroilor (ai cui eroi ? Ar fi o premieră națională ca un primar udemerist să ridice o statuie, oricât de mică ar fi ea unui român. De 25 de ani se edifică numai și numai statui sau simboluri cu caracter profund antiromânesc sau care promovează mesaje imperialist-nostalgice maghiare). Restul până la 70 de ha pentru un așezământ socio-medical. Nu se zice ce fel de așezământ pe 70 de ha. Localnici vorbesc de interese imobiliare; dar și de strategia separatiștilor, gândită la Budapesta, de eliminare a proprietății de stat din teritoriul ce îl doresc scos de sub autoritatea statului român, cu precădere a proprietății și structurilor și unităților militare, considerată armată de ocupație și denumită ca atare în presa magiară și în discursurile publice ale liderilor politici și civici maghiari.

Scurt istoric al poligonului militar. Să fie clar. Nu este vorba de teren naționalizat în perioada comunistă. Este teren cumpărat de statul român în perioada interbelică, când politica națională prima, iar guvernele de la București se străduiau să integreze teritoriul național al României, să asigure o prezență militară uniformă la nivel național și nu să facă pe placul acelora care, în contradictoriu cu România, ridică pretenții teritoriale facilitându-le în schimbul unor trocuri electorale culoare de secesionism teriorial. Centrul de Instrucţie al Infanteriei din Sfântu Gheorghe, înfiinţat prin Decret Regal, constituit prin exproprieri după 1921 şi plătit până la ultima centimă, teren considerat zonă strategică a Armatei, a ajuns să fie parcelat astăzi pentru case de vacanţă cu excepția ultimelor 70 de hectare, Poligonul militar lt. Paiș David, ce urmează a fi predat de Guvernul Ponta UDMR prin hotărâre a Guvernului.

În timp ce se pregăteşte acest tun antinațional, mascat sub forma unui tun imobiliar și mascat parțial ecumenic de intenția nobilă de a da 17 hectare și pentru cimitire, puţinele unităţile militare din împrejurimi îşi deplasează soldaţii la trageri “cu hârburi care consumă motorină „la greu”, cu căruţe, sau cu ce le mai dă mâna, tocmai la Braşov”.

Oare nu se găsește alt teren în Sf. Gheorghe pentru cimitir? De ce tocmai terenul Ministerului Apărării Naționale, poligon de instrucție militară, este cel mai bun teren de cimitir ? De ce nu un teren al municipiului Sf. Gheorghe. Dacă neapărat cel mai bun pământ de înhumare este cel al Armatei Române, atunci de ce nu se face un schimb cu un alt teren al mun. Sf. Gheorghe, care să fie folosit ca poligon militar. Răspunsul este unul singur. Strategia de separatism presupune scoaterea din zonă a Statului Român și a instituților sale reprezentative.

Cedarea acestui poligon reprezintă un act de trădare a României. Indubitabil.

Respect de președinte mândru (pentru ce motive o fi mândru că e român? – ar fi interesant de aflat). Cedarea către UDMR a ultimului poligon al Armatei Române din teritoriul supus samavolnic maghiarizării de-a lungul timpului nu este singura dovadă a respectului pe care prezidențiabilul Ponta îl poartă Armatei Române.

Odată instalat în Ministerul Apărării Naționale, a văzut pe holul respectivei instituţii galeria de portrete ale foştilor şefi ai Marelui Stat Major al Armate Române şi în loc să rămână împietrit de admiraţie, aşa cum se cuvine să fie orice român când vede poza unui şef al Armatei, a rostit scurt către generali: “Daţi jos de pe pereţi, domnilor, porcăria asta! Să nu mai văd aşa ceva aici! Duceţi astea la muzeu”. Dar ce-a făcut premierul Ponta rostind aceste cuvinte? El a comis un sacrilegiu! A profanat altarul sacru al militarilor români!” (Ion Petrescu,http://adevarul.ro/international/in-lume/alo-victor-pontapune-tablourile-generalilor-locul-lor-1_54359ec60d133766a8c6fd2f/index.html )

Să ne aducem aminte:

2008, Toplița, județul Harghita, Adunarea Formului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș:

“Mă aflu aici pentru a exprima o poziție foarte clara si foarte fermă pe care reprezentanții de astăzi ai puterii si statului roman au întârziat să o aibă și pentru a manifesta o solidaritate de care aveți foarte mare nevoie”, a spus seful PSD, Victor Ponta. (n.r.s-a referit la lipsa de reactie a autoritatilor romane fata de decizia luata de aleșii locali din secuime de a propune oficializarea limbii maghiare, propunere care a starnit dispute aprige).

“Vreau să vă asigur că nu sunteți singuri în această parte de țară”, a mai spus Ponta, în aplauzele celor aflați in sala”.

“N-o sa vedeți niciodată un membru al partidului nostru la o manifestare alături de cei care se pronunță împotriva Constituției României. Este un legământ pe care îl fac astăzi, în fața dumneavoastră”.

“Ardealul este în Romania si niciun roman nu trebuie sa plece din locul in care s-a născut pentru a fi in tara lui. Iar Ținutul Secuiesc nu este în România pentru că nu există Ținutul Secuiesc”.

„Sunt tânăr, sunt un om de stânga, am 37 de ani si cred că (…) locuitorii din Ardeal nu vor avea prea curând o reacție din partea Puterii de la București față de intențiile exprimate de aleșii locali de etnie maghiară “atâta timp cât existența lor depinde de voturile maghiarilor”.

“Ar fi foarte bine dacă am avea un președinte al României și un premier care să exprime o poziție a României. Deocamdată avem un președinte al PDL și un premier al PDL care sunt convins că, pentru secui expresia pe care o folosesc e intraductibilă, fac pe mortul în păpușoi și nu spun nimic despre această problemă”.

Noiembrie 2012, după victoria USL cu peste 50%: am discutat cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, şi de luni vor începe discuţiile pentru crearea unei majorităţi constituţionale împreună cu Uniunea.

Septembrie 2014, după lansarea de către UDMR a proiectului de autonomie teritorială a ținutului secuiesc: „Eu sunt cu steagul României în spate, am un respect deosebit pentru steagul României, pentru simbolurile instituției pe care o reprezint. Cât fac declaraţii de aici, vorbim despre activitatea Guvernului. Repet, nu este un proiect guvernamental, nu a fost discutat în cadrul guvernului şi orice alte comentarii politice le voi face în alt cadru”.

Poate în păpușoi. Ca mortul!

Speranța este că nu toți acoperiții din SIE trădează România și interesele românești, deși starea comunităților românești din jurul frontierelor și Balcani și complicitățile ticăloase a unor diplomați ai României din aceste spații dovedește tocmai contrariul…

La fel de condamnabilă este lipsa de coloană vertebrală a unei ciurde de gennerali care au fost așezați prin posturi cheie le Ministerului Apărării și care ling pantofii politicienilor trădători, facând din Armata Română un fel de depozit din care se servește cine vrea…

Atenție însă Armata Română este și altceva decât papagali cu vipușcă …Este cea care în teatrele de operații, văzută sau nevăzută, a curățat terenul pentru înaintarea Aliaților și a demostrat că este o elită a NATO…Oamenii aceștia deocamdată scrâșnesc din dinți…Nu se știe însă până când!

Pentru Romanian Global News,

General T.P.

Tags: , , , , ,

10 Responses to AVERTISMENUL UNUI GENERAL. De ce trădează Victor Ponta interesul național și Armata Română în favoarea extremismului maghiar?

 1. IO../gerules says:

  Domnule Dan Tanase felicitari pentru ambitia nativa de a tine mereu sus stindardul si suflul natiunii romane.Ati spus la un moment dat ca Antena 3 nu e vinovata ca romanii stau si se uita cum le este furata tara.Da,aveti dreptate dar sa nu uitam ca lumea se afla la inceputul celui de al III-lea razboi mondial care nu se mai desfasoara numai cu armele conventionale,ci au fost introduse tunurilr si rachetele nevazute ale armatei psihologice si psihotronice,la care poporul roman nu are arme de aparare.Ar trebui consultati ofiterii de tactica psihologica si psihotronica,daca exista in armata romana,atat cat amai ramas din ea.Cred ca acest aspect al apararii Romaniei trebue luat in seama foarte serios,in mod imperativ.Aceasta Antena 3 este un tun ambalat in scene de televizor si care da tare in romani,ca dealtfel toate canalele de televiziune,ele folosesc gloante de calibru mare cu care mitraliaza zi si noapte populatia Romaniei.Patriotii romaniei care mai poata sa duca un steag imaginar in mainile si in sufletul lor pe aici sa-si faca loc,printre focurile nevazute,dar simtite ale inamicilor poporului roman din mass-media romaneasca in primul rand.Dumneavoastra faceti cu brio acest lucru,domnul Ion Coja,Vadim Tudor chiar daca uneori o imbalmajeste.A se cauta armele psihologice de aparare si a se instrui,pe cat posibil populatia romaniei cu manuirea lor.

 2. Oliviu Tocaciu-Transilvanius, advocat pensionar, Romania says:

  Stimate domnule Dan Tănasă,
  De multă vreme ar fi trebuit să vă scriu și să vă exprim recunoștința, mulțumirile și felicitările mele pentru atitudinea și manifestările dumneavoastră patriotice, sincere și consecvente, dar o fac acuma – când încă nu este deloc târziu – și din toată trăirea ființei mele, rugându-vă să continuați a fi și în viitor tot la fel.
  Însă vă rog să reflectați la ceea ce, la modul cât se poate de serios, i-am spus într-o intervenție telefonică prietenului meu Adrian Păunescu făcută la una dintre emisiunile t.v. pe care le realiza marele nostru bard național pe la începutul anilor 2000:
  Este absolut necesar ca România să-și construiască o nouă capitală, care să fie numită ROMANIA și care să fie amplasată pe platoul din vecinătatea orașului Miercurea Ciuc, în inima așa-zisului Ținut Secuiesc, a cărui autonomie – teritorială și statală – o revendică o clică de unguri aventurieri autoerijați în reprezentanții întregii ungurimi din Transilvania și din restul țării. Până când nu vom avea această nouă capitală, a cărei existență va determina schimbările necesare întăririi statalității române, nu vom putea vorbi cu adevărat de ROMÂNIA MARE, chiar și dacă actuala Republică Moldova și Bucovina de Nord se vor reuni cu patria mumă.
  Dumneavoastră, în unire cu alți tineri români patrioți, puteți și trebuie să dobândiți puterea realizării acestui ideal măreț, menit a aduce glorie și slavă Națiunii Române!
  Cu aleasă considerațiune,
  Oliviu Tocaciu-Transilvanius,
  Bazna,
  16 octombrie 2014

  • Dan Tanasa says:

   Vă mulțumesc frumos pentru mesaj și gândurile bune. Idee dvs. este onorabilă însă este nevoie de implicarea mai multor forțe. Să ne ajute Dumnezeu!

   Multă sănătate!

 3. ROMAN minoritar in secuime says:

  ,,Pentru voturi şi putere,
  Care-nseamnă bani, avere,
  Vezi ades’ câte-un “deştept”,
  Care-şi dă cu pumii-n piept
  Şi declară-(a câta oară?):
  “Pentru tine ţărişoară,
  Chiar şi-n foc eu aş sări,
  Mi-aş da viaţa, aş muri!”
  Dar de-ar fi la o adică,
  Fuge copleşit de frică.“

  SCRISOARE ADRESATA POPORULUI ROMAN
  ,,Popor român !
  – Îţi scriu pentru că sper ca măcar acum, să îţi aminteşti cine ai fost, cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi!
  Eşti singurul popor european care trăieşte încă acolo unde s-a născut.
  Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi puţin, nu ştiu – dar ştiu că eşti unic în Europa, această Europă care te loveşte, te jigneşte şi te umileşte.
  De ce o laşi să facă asta, când tu eşti singurul popor născut, crescut şi educat în graniţele sale?
  Eşti primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tăbliţele de la Tărtăria şi o recunosc toţi cei care le-au studiat.
  Acum 7000 de ani, când alţii nici nu existau ca popor, pe aceste meleaguri locuitorii scriau, pentru a ne lăsa nouă mândria de a fi prima civilizaţie care se semnează pe acest pământ.
  Scrierea sumeriană a apărut 1.000 de ani mai târziu şi totuşi mulţi se fac că nu văd şi nu recunosc adevărul.
  Cât timp o să te laşi neglijat?
  Ai fost singurul popor pe care nici o putere din lume nu l-a cucerit chiar dacă ai fost împărţit, despărţit şi asuprit de mai multe imperii.
  Nici unul nu a putut să te cucerească cât ai fost unit, nici romanii care au stăpânit doar o parte din vechea Dacie, cealaltă fiind stăpânită de Dacii liberi, nici turcii care nu au reuşit niciodată să îţi transforme teritoriul în paşalâc.
  Toate marile înfrângeri s-au bazat pe trădare.
  NIMENI NU A REUŞIT SĂ TE SUPUNĂ CÂT AI FOST UNIT.
  De ce te laşi dezbinat?
  Ai fost scut creştinătăţii, când întreaga Europă tremura de teama islamului.
  Sângele tău a salvat Europa iar românul Iancu de Hunedoara a salvat Viena şi întreaga Europa de furia semilunii.
  Acum, tu popor de salvatori ai creştinismului, eşti tratat ca un paria.
  Când îţi vei revendica drepturile?
  Din tine au apărut: Eminescu, Enescu, Brâncuşi, Gogu Constantinescu, Vuia, Vlaicu, Coandă, Petrache Poenaru, Nicolae Teclu, Spiru Haret, Herman Oberth, Conrad Haas. Dar ce păcat, cei mai mulţi şi-au pus minţile sclipitoare în slujba altor ţări pentru că acasă nu i-a ascultat nimeni.
  De ce ai lăsat să se întâmple asta?
  Astăzi, popor român pentru tine se rescrie istoria.
  Cum vrei să se facă asta? Cum vrei să te vadă cei ce îţi vor urma?
  Astăzi, ca şi pe vremea fanarioţilor, domnitorul şi divăniţii nu au nici o legătură cu tine. Sunt străini de interesele şi dorinţele tale, tot ce doresc este să stea cât mai mult în funcţie şi să câştige cât mai mult.
  Tu taci !!!
  Astăzi, ca şi pe vremea cuceririi romane, bogăţiile tării, aceleaşi mine de aur, argint sare, mierea acestui pământ, sunt exploatate de alţii cu braţele tale şi se duc pentru a umple vistieriile străinilor de neam.
  Tu taci !!!
  Astăzi, ca şi pe vremea asupririi austro – ungare, drepturile românilor sunt călcate în picioare, iar cei puţini fac legea pentru cei mulţi.
  Tu taci !!!
  Astăzi, ca şi în vremuri de restrişte, românii pleacă din ţară, să muncească, sau să îşi vândă inteligenţa, pentru că ţara lor nu are nevoie de ei.
  Câţi dintre ei sunt viitorii Brâncuşi, Coandă, Conrad Haas, te-ai gândit la asta ?
  Conducătorii acestei ţări au nevoie de slujbaşi proşti, lipsiţi de educaţie, lipsiţi de caracter, lipsiţi de voinţă, lipsiţi de coloană vertebrală, ca să îi poată îndoi şi face figurine de plastilină din ei.
  Tu taci !!!
  Astăzi, ca şi pe vremea bolşevismului, la mare preţ sunt trădătorii, linguşitorii, vânzătorii de neam şi conştiinţă, traseiştii politici, gata să calce pe cadavre pentru a parveni şi a îşi păstra privilegiile.
  Tu taci !!!
  Astăzi, parlamentul şi guvernul ţării, divăniţii de azi, arendează pământurile şi întreprinderile “nerentabile” la indicaţiile unor străini de neam cărora le cântă osanale, unor arendaşi străini, spunând că asta se numeşte privatizare. Pentru aceste arende, ei primesc peşcheşul, iar ţara rămâne pe butuci.
  Tu taci !!!
  Astăzi, urmele civilizaţiei străbunilor voştri sunt şterse, pentru ca fiii tăi să nu mai ştie niciodată cum au apărut ei pe acest pământ, cine le sunt strămoşii şi care le sunt meritele. Vechile situri arheologice sunt distruse, se construiesc şosele experimentale peste ele, Sarmisegetuza, Grădiştea, Munţii Buzăului,
  sunt vândute sub pretextul impulsionării turismului, unor privaţi care, habar nu au că în pământul pe care îl calcă zace istoria ta încă nedescoperită.
  Tu taci !!!
  Elemente din tezaurul ţării, sunt trimise “la expoziţie” în afara ţării şi uită să se mai întoarcă, iar cei ce le-au scos, nu dau nici un răspuns, se fac că au uitat de ele.
  Tu taci !!!
  Arhivele tării sunt cedate printr-o lege a arhivelor, străină de interesele naţionale, celor ce vor să scoată din mintea românilor ideea şi dovezile de unitate naţională.
  Tu taci !!!
  Slujbaşii ţării, căftăniţii, vând la preţ de piatră seacă şi fier vechi, bunurile realizate de tine, sub oblăduirea şefilor lor, împart banii, apoi sunt “judecaţi” de ochii lumii şi primesc pedepse cu suspendare, adică “mulţumesc, la revedere, te mai chemăm noi când avem nevoie de serviciile tale”.
  Tu taci !!!
  Oştirea ţării este batjocorită, decimată, dezarmată, pusă în slujba altora, copiii tăi mor pe pământuri străine, iar Hatmanul Suprem vine în faţa ta şi spune că suntem într-o mare încurcătură, vom fi nevoiţi să împrumutăm avioane străine pentru a ne asigura siguranţa aeriană, de parcă asta s-a întâmplat peste noapte şi nu este urmarea politici sale dezastruoase, de parcă nimic din ceea ce se întâmpla românului azi nu i se datorează lui.
  Tu taci !!!
  Dispar din instituţii ale statului arhive cu invenţii şi inovaţii de interes strategic privind cercetarea nucleară. Cei puşi să le păzească nu păţesc nimic, iar cei ce trebuie să investigheze, spun că nu e nimic deosebit.
  Tu taci !!!
  Şi se fură voturile, iar comisia care trebuia să investigheze pe cei care au fost prinşi cu vot dublu, nu dă nici un răspuns, deşi există dovezi că ai fost furat şi voinţa ta răsturnată.
  Tu taci !!!
  În divan, se fură la 2-3 mâini, unii chiulesc, alţii se fac că lucrează, iar alţii mânuiesc legile după bunul plac, în văzul tuturor şi nu li se întâmplă nimic.
  Tu taci !!!
  Sistemul educaţional se reduce la bani, bani la înscriere, bani la examene, bani la absenţe, bani la promovare, bani la angajare, bani la reexaminare. Copiii tăi nu mai ştiu nici cum îi cheamă dacă nu se uită pe internet sau nu primesc un SMS.
  Tu taci !!!
  Dacă te îmbolnăveşti, nu ai unde să te duci, s-au închis spitalele, s-au scumpit medicamentele, trebuie să mergi dacă eşti operat cu faşele şi anestezicul de acasă, altfel mori neoperat sau deschis şi neînchis. Intri în spital pentru o unghie lovită şi ieşi cu 10 boli pe care nu le aveai la intrare.
  Tu taci !!!
  Un copil de 15 ani, român sportiv, este bătut de colegii de echipă maghiari, pentru că e român, chiar de Ziua Naţională a României. Nu se întâmplă nimic. Ceva mai târziu, Hocheiştii Naţionalei României (de naţionalitate maghiară) la un meci cu selecţionata Ungariei, tac când se intonează Imnul României, dar cântă cu foc imnul Ungariei şi pe cel al Ţinutului Secuiesc, imn care nu avea ce căuta la o manifestare oficială.
  Toţi tac !!!
  Tu taci !!!
  Guvernanţii nu fac altceva decât să te jupoaie, îţi bagă mâna în buzunar şi îţi iau banii, pentru că eşti prea bogat în viziunea lor, sau nu meriţi ce ai câştigat, iar ţara nu are bani. Se împrumută lăsându-te dator pe sute de ani, fără să le pese ce vor face şi de unde vor plăti datoriile cei ce le vor urma.
  Tu taci !!!
  Duşmanii tăi, cei ce vor să te vadă dispărut pentru a îţi lua locul, îţi impun ce să mănânci, ce să bei, ce medicamente să iei, fac experimente cu tine, te folosesc drept cobai cu avizul şi ajutorul trădătorilor din fruntea ţării, care le aplică legile într-un Codex Alimentarius care te duce la pieire.
  Tu taci !!!
  Parlamentarii îşi votează legi speciale, se protejează împotriva judecăţii pentru hoţiile şi prostiile pe care le fac, se acoperă cu legi făcute numai pentru ei, şi fură acoperindu-se unul pe altul.
  Tu taci !!!
  Preşedintele ţării îşi exprimă oficial acordul de modificare a Constituţiei ţării, la cererea unor străini, care îşi urmăresc propriile interese, fără a consulta măcar parlamentul, dar să te mai consulte pe tine…
  Tu taci !!!
  Un român plecat de acasă, descoperă peste hotare că ţara lui are de recuperat o sumă mare de bani de la alt stat. Ce fac parlamentarii români? Refuză să investigheze cazul, pentru că nu vor să îi supere pe cei ce îi ţin pe jilţuri, fără să le pese de interesul naţiunii, trădând jurământul făcut la investire.
  Tu taci !!!
  ASTA SE ÎNTÂMPLĂ ASTĂZI, POPOR ROMÂN,
  ŞI TU TACI !!!
  Dacă ar fi ca tot ceea ce se întâmplă să se răsfrângă numai asupra ta, românul de azi, nu ţi-aş scrie un cuvânt. Te-aş lăsa să lâncezeşti, să dormi până se aşterne praful peste tine şi mătura istoriei te va scoate afară din mintea celor ce vor urma, ca pe o întâmplare neplăcută.
  Dar tu popor român de azi, eşti legat de cel de ieri şi de cel de mâine şi odată cu tine piere nu numai trecutul, dar şi viitorul acestui neam.
  Cât o să mai taci ?
  Trezeşte-te, popor român, trezeşte-te român adormit şi nu lăsa să se şteargă dintr-o trăsătură de condei, tot ce ti-au lăsat părinţii, nu îţi lăsa copiii pe drumuri, sclavi ai celor ce nici nu existau pe când tu ştiai să scrii.”

  Nu există nicăieri în lumea civilizată o ţară care să acorde atâtea drepturi unei minorităţi alogene cum acordă România minorităţii maghiare. Şi totuşi nu vor fi mulţumiţi niciodată, sâcâindu-ne perpetuu cu aceeaşi pretenţie: autonomie. Tupeul lor se manifestă şi prin faptul că ei consideră ca fiind similară pretenţia lor de autonomie teritorială în România cu cea a catalanilor din Spania, ignorând cu bună ştiinţă marea diferenţă: catalanii sunt băştinaşi în Spania, pe când maghiarii sunt alogeni asiatici în România.

  • Enache Ion says:

   Frumos text,de bun simt,de pus la rana,scris cu sufletul si cu mintea limpede,ca cel al lui Alecu Russo sau ca un testament. Felicitari !

 4. gaf says:

  ce ticalos individul prezent la “pasul nyerges” (???)

 5. Dane, poate ca Romanian Global News nu face jocuri politice/electorale (nu i-am citit niciodata), dar autorul textului cu siguranta DA. Altfel, ar fi greu de explicat de ce, intr-o coordonare perfecta cu traian basescu si la adapostul unor initiale, i-au trebuit mai bine de doua luni pentru a produce si promova un text mai mult decit confuz.
  Dincolo de asta, daca e real pericolul instrainarii acelui poligon si daca, prin asta, e influentat negativ potentialul operativ al Armatei Romane, sigur ca e un subiect fierbinte care merita toata atentia noastra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend