CORUPȚIE. Tribunalul Harghita: UDMR-iștii Ráduly Róbert-Kálmán şi Szőke Domokos, în continuare sub control judiciar

January 22, 2016 •UDMR •Views: 2057

Tribunalul Harghita a decis, ieri, menţinerea măsurii controlului judiciar dispusă faţă de fostul primar al municipiului Miercurea-Ciuc, Ráduly Róbert-Kálmán, şi a viceprimarului suspendat Szőke Domokos, trimişi în judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni similare celor de corupţie, transmite Informația Harghitei.

Vezi și DECIZIE CNCD. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc DISCRIMINEAZĂ ROMÂNI PE CRITERII ETNICE. Deși extremistul Raduly Robert este RECIDIVIST CNCD NU a aplicat nicio sancțiune

De asemenea, instanţa a respins şi cererea formulată de Szőke Domokos, astfel că acesta nu îşi poate exercita, în continuare, atribuţiile de viceprimar.

În faţa instanţei, Ráduly Róbert-Kálmán a salutat faptul că s-a permis accesul în sală a presei, spunând că interesul lui, dar şi al concetăţenilor săi este ca dosarul să se facă public, „ca acuzaţiile nefondate, aşa-zisele denunţuri nefondate să ajungă la opinia publică”. În faţa instanţei, fostul primar a respins toate acuzaţiile ce i se aduc. Acesta a afirmat că percheziţiile din 29 aprilie 2015 au fost un atac asupra familiei sale şi că mascaţii care i-au controlat casa nu au căutat dovezi legate de acuzaţiile din dosar, ci a fost o „făcătură” pentru a fi decapitată conducerea municipiului Miercurea-Ciuc de primar şi viceprimar. Totodată, Ráduly Róbert a mai spus că toate acestea se întâmplă deoarece a fost „singurul primar din ţară care, în 2013, am demascat un agent de securitate, iar în 2014 am cerut demisia şefului Poliţiei din judeţ şi după şapte zile de la acel moment s-a dat mandat de ascultare a telefoanelor mele”.

La rândul său, Szőke Domokos, a depus un memoriu în care răspunde tuturor acuzaţiilor, pe care le consideră fără temei. De asemenea, viceprimarul suspendat a spus în faţa instanţei că de 6-7 luni de zile nu are nici un venit, nu are din ce trăi, iar oamenii din primărie adună câte zece lei, pe care îi donează şi că îi vine să plângă din această cauză. Szőke Domokos a mai spus că prin impunerea măsurii controlului judiciar asupra sa oraşul a pierdut 5 milioane de lei din fonduri europene prin programul de reabilitare termică. De asemenea, a continuat acesta, se vor mai pierde alte 5 milioane, dacă lucrările nu se vor termina până în iunie 2016.

Integral în Informația Harghitei

FOTO: Ráduly Róbert-Kálmán, romaniatv.net

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "CORUPȚIE. Tribunalul Harghita: UDMR-iștii Ráduly Róbert-Kálmán şi Szőke Domokos, în continuare sub control judiciar"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/coruptie-tribunalul-harghita-udmr-istii-raduly-robert-kalman-si-szoke-domokos-in-continuare-sub-control-judiciar/