EXCLUSIV. ”Budapesta” va fi reamplasată pe Arcul de Triumf din București. DOCUMENT

July 25, 2013 •Bucuresti •Views: 5413

arcul-de-triumf-Arc-de-Triomphe-bucuresti-photographis-Arco-del-Triunfo-cu-Budapesta-rasa

Primaria Bucuresti Arc Triumf inscriptia Budapesta

Vezi și Plangere Penala in Cazul Arcul de Triumf, pe adresa Primariei Capitalei, Oficiului pentru Monumente Istorice si a Ministerului Culturii. Administratia Prezidentiala si autoritatile Romaniei au fost sesizate oficial inca din iunie 2011 de catre un ofiter in rezerva al SRITags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

25 Responses to EXCLUSIV. ”Budapesta” va fi reamplasată pe Arcul de Triumf din București. DOCUMENT

 1. […] m-am implicat și eu în acest subiect atât cât am putut (detalii aici și […]

 2. […] Dimpotrivă, vor căpăta, sper, imboldul să se grăbească să refacă inscripţia autentică şi nu să se mai fofileze, cum au făcut generalul (r.) Mihail E. Ionescu, un anume Cherecheş de la Ministerul Culturii şi primarul Sorin Oprescu în răspunsurile către mine, iar acesta din urmă şi către d-l Dan Tănasă, aşa cum am anticipat aici, în comentariul la materialul d-lui Dan Tănasă: http://www.dantanasa.ro/2013/07/25/exclusiv-budapesta-va-fi-reamplasata-pe-arcul-de-triumf-din-bucur…. […]

 3. […] Dimpotrivă, vor căpăta, sper, imboldul să se grăbească să refacă inscripţia autentică şi nu să se mai fofileze, cum au făcut generalul (r.) Mihail E. Ionescu, un anume Cherecheş de la Ministerul Culturii şi primarul Sorin Oprescu în răspunsurile către mine, iar acesta din urmă şi către d-l Dan Tănasă, aşa cum am anticipat aici, în comentariul la materialul d-lui Dan Tănasă: http://www.dantanasa.ro/2013/07/25/exclusiv-budapesta-va-fi-reamplasata-pe-arcul-de-triumf-din-bucur…. […]

 4. […] Vezi și EXCLUSIV. ”Budapesta” va fi reamplasată pe Arcul de Triumf din București. DOCUMENT […]

 5. virginia says:

  Bravo,Dan Tanasa!Suntem alaturi de tine!Trebuie sa i determinam a respecta adevarul istoric, cat si sa ne aparam valorile si eroii neamului.Romanii, cand au arborat opinca pe parlamentul din Budapesta, au stiut ei de ce fac asta.Au fost calcati in picioare atat timp!Acolo au murit oameni si s-au dat lupte.Rocker-ii de azi, stiu ei ce-i aia sa mori pt tara??!Ar fi mai uniti si mai constienti.Mai educati si mai responsabili.

 6. Vasile Zărnescu says:

  Domnule Dan Tanasă,
  Sorin Oprescu este un panglicar.
  Mie nu mi-a răspuns la cererea expresă de a fi refăcută inscripţia BUDAPESTA si a muşamalizat problema. La fel cei de la M.Ap.N. şi de la Ministerul Culturii.
  Pentru detalii, citiţi aici:
  http://ro.altermedia.info/politica/dictatul-de-la-viena-redictat-de-ungaria-via-u-d-m-r_22883.html;
  http://ro.altermedia.info/politica/victoria-ungariei-asupra-romaniei-pe-arcul-de-triumf_23316.html.
  Din răspunsul Primăriei, aşa cum observă un forumist, nu reiese referirea expresă la dezgroparea inscripţiei BUDAPESTA, aşa că un o vor reface.

  • Dan Tanasa says:

   Voi reveni și eu cu solicitări exprese. Din adresă rezultă foarte clar că e vorba de revenirea la starea inițială, cea care conține inscripția ”Budapesta”.

 7. ovi says:

  Multumim!

 8. Din UK says:

  Toata stima domnule Tanasa.

  De ce oare oficialitatile noastre, de la cei din tara pina la cei din strainate, sint total pasivi la afronturile unguresti si nu numai.

  Exista un ghid turistic despre Romania, editat sub egida prestigiosului canal Discovery, extrem de denigrator la adresa romanilor. Pur si simplu sint preluate fara discernamint punctele de vedere ale istoriografiei maghiare. http://www.amazon.co.uk/Insight-Guides-Romania-Apa/dp/9812586105/ref=sr_1_4?s=books&ie=UTF8&qid=1375023632&sr=1-4&keywords=romania+travel+guide

  Pot sa il cumpar si sa-l trimit in tara oricui este in masura a-l critica public in mod pertinent.

  • Dan Tanasa says:

   Nu este singura lucrare de acest gen. Vă rog să-mi expediați fotocopii ale unor pasaje pe care le considerați denigratoare. Vă mulțumesc.

   • Din UK says:

    Cu siguranta nu este singurul.

    Vedeti aici despre o emisiune a BBC care propaga neadevaruri flagrante despre relatiile dintre romani si ungurii din Transilvania: http://www.bbc.co.uk/news/magazine-22295064.

    Subiectul articolului este despre tiganii din Ungaria, ceea ce face surprinzatoare abordarea situatiei ungurilor din Transilvania prin prisma propagandei maghiare:

    “The Romanian authorities in Hargita and Covasna counties, where Hungarians are the majority, are currently prosecuting local mayors who had the temerity to peacefully display a local Hungarian flag, the blue and yellow Szekler emblem, alongside the Romanian one.”

   • Din UK says:

    Nu am acel ghid turistic dar il pot comanda si trimite dumneavoastra. L-am vazut acum 3 ani si l-am cumparat atunci pentru cineva din tara. Am fcut citeva comentarii semnalind pasajele denigratoare/falsificatoare. Vi le pot trimite odata cu ghidul.

 9. imperrio88 says:

  Dane…….eu ca roman iti multumesc.

 10. atol says:

  Un lucru bun . Sper sa se puna si in practica.

 11. danyel says:

  Am sa ma incalt in opinci, vin pe jos pana la Bucuresti si ma duc la aia de acolo si le bag cu randul opincile pe gat! la toti!!!

 12. Dragos says:

  Bravo Romane !!!
  Ai reparat un act criminal impotriva istoriei noastre.

  • Dan Tanasa says:

   Mulțumesc frumos! Însă eu nu am reparat nimic, m-am asigurat doar că cei care trebuie să facă ceva și fac!

 13. Adrian Grigoriu says:

  IIn adresa nu se mentioneaza nimic despre inscriptia privind BUDAPESTA. Inscriptia este un basorelief realizat prin adancire, a fondului textului astfel incat fetele literelor si ancadramentul sunt in acelasi plan exterior. Literele sunt INGROPATE in mortar din 2008 la ordinul lui Sorin Oprescu. A aparut pe internet dezinformarea ca textul ar fi fost “sters” prin anii 1950. Sa fim maxim de atenti ca sa nu se foloseasca de renovare sa schimbe incriptia fiind in procedura standara a dusmanilor neamului nostru de a falsifica istroia intotdeuna in detrimentul neamului nostru.

  • Dan Tanasa says:

   Am întrebat cât se poate de clar despre revenirea la starea inițială, cea care conține inscripția ”Budapesta”, iar asta este ceea ce mi-a confirmat Primăria București. Deci pe cale logică de consețință inscripția va fi reamplasată/dezgropată.

 14. […] cu ciment, fiind reabilitată după venirea la putere a lui Nicolae Ceauşescu), într-un răspuns la o petiţie adresată de jurnalistul Dan Tanasă, Direcţia Generală de Dezvoltare şi […]

 15. gabi popescu says:

  Esti extraordinar!Bravo!

 16. Laurentiu says:

  Toata stima , Domnule Dan Tanasa! Romania are nevoie de tot mai multi tineri ca dvs.!

 17. Vlad says:

  Felicitari!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. ”Budapesta” va fi reamplasată pe Arcul de Triumf din București. DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-budapesta-va-fi-reamplasata-pe-arcul-de-triumf-din-bucuresti-document/