EXCLUSIV. CULMEA SLUGĂRNICIEI. Potrivit prefectului de Harghita, STEAGUL SECUIESC e arborat LEGAL în Miercurea Ciuc DOCUMENT/FOTO

May 8, 2014 •steagul secuiesc •Views: 1993

Prefectul Jean-Adrian Andrei (foto editată)

Prefectul Jean-Adrian Andrei (foto editată)

Potrivit prefectului județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, steagul secuiesc arborat pe un catarg în piața centrală a municipiului Miercurea Ciuc este arborat legal.

Vezi și EXCLUSIV. Prefectul de Harghita REFUZĂ să aplice legea în cazul steagului secuiesc arborat pe Primăria Borsec DOCUMENTE/FOTO

Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a arborat în data de 25 februarie 2013 un steag secuiesc de mari dimensiuni în piața centrală din municipiul Miercurea Ciuc (detalii aici). Cu această ocazie primarul UDMR din Mierucrea Ciuc, Raduly Robert, a avut un discurs șovin în care a clamat obligativitatea cunoașterii limbii maghiare pentru toți cei care locuiesc în Miercurea Ciuc. “Ziua de azi este importantă pentru noi (…) este ziua în care trebuie să spunem clar că cunoaşterea limbii maghiare este obligatorie, nu discriminativă, ci obligatorie. Începând de la prefect, corespondenţii televiziunilor şi ai radiourilor româneşti, toată lumea care trăieşte din impozite, din impozitele secuilor, trebuie să ne cunoască limba, limba noastră maternă”, a declarat Raduly Robert.

În luna aprilie a.c. am solicitat prefectului județului Harghita să-mi comunice dacă a verificat legalitatea arborării steagului secuiesc în piața centrală din Miercurea Ciuc având în vedere faptul că în județul Covasna primarul UDMR al municipiului Sfântu Gheorghe a fost obligat definitiv și irevocabil să dea jos steagul secuiesc arborat în parcul central din oraș (detalii aici). Mai mult, primarul UDMR din comuna Chichiș a fost obligat și el, definitiv și irevocabil, să dea jos steagul secuiesc arborat în fața primăriei, pe domeniul public (detalii aici).

Așadar, ilegalitatea arborării steagului secuiesc pe domeniul public sau pe clădiri publice a fost tranșată deja definitiv și irevocabil de instanțele din România.

Răspunsul prefectului Jean-Adrian Andrei însă este dovada clară a slugărniciei acestuia față de UDMR și a refuzului acestuia de a aplica legea în cazul arborării ilegale a steagului secuiesc în județul Harghita.

Aprilie 2014. Steagul secuiesc flutură în mod ilegal în centrul municipiului Miercurea Ciuc, la doi pași de biroul prefectului Jean-Adrian Andrei

Aprilie 2014. Steagul secuiesc flutură în mod ilegal în centrul municipiului Miercurea Ciuc, la doi pași de biroul prefectului Jean-Adrian Andrei

Dacă în Covasna legalitatea arborării steagului secuiesc pe domeniul public este verificată de instațele de judecată, care au decis că arborarea lui este ilegală, în Harghita legalitatea este verificată de Inspectoratul de Stat în Construcții, care a decis că arborarea steagului secuiesc pe un catarg în centrul municipiului Miercurea Ciuc este legală.

prefect harghita jean adrian andrei steg secuiesc piata miercurea ciuc

Atitudinea de slugărnicie a prefectului Jean-Adrian Andrei față de UDMR este singurul motiv pentru care Andrei este în continuare prefect al județului Harghita.

Dacă în județul Covasna cei doi prefecți care au aplicat legea în cazul steagului secuiesc, dr. Codrin Munteanu (acesta fiind și primul prefect care a aplicat legea în acest caz) și Dumitru Marinescu, au fost schimbați la cererea UDMR, în Harghita prefectul Jean-Adrian Andrei rezistă tocmai datorită refuzului său de a aplica legea.

Reamintesc doar faptul că în județul Covasna există deja mai multe sentințe definitive și irevocabile prin care mai mulți primari și președintele CJ Covasna au fost obligați să dea jos steagul secuiesc arborat pe clădiri publice sau pe domeniul public (un exemplu aici).

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to EXCLUSIV. CULMEA SLUGĂRNICIEI. Potrivit prefectului de Harghita, STEAGUL SECUIESC e arborat LEGAL în Miercurea Ciuc DOCUMENT/FOTO

  1. […] În județul Harghita, prefectul Jean-Adrian Andrei, apropiatul actualului ministru al Apărării, Mircea Dușa, refuză și el să aplice prevederile legale în vigoare în cazul arborării steagului secuiesc pe clădirile publice, în ciuda numeroaselor sentințe definitive și irevocabile pronunțate deja de instanțele din România. Prefectul Jean-Adrian Andrei este menținut în funcție tocmai datorită faptului că este garantul arborării steagului secuiesc pe clădirile publice în județul Harghita. Mai multe detalii aici și aici. […]

  2. Legal says:

    Vad ca la piept poarta insemnele altui stat. Acest lucru este reglementat. Trebuie deferit justitiei pentru a fi tras la raspundere. Pana atunci trebuie destituit. Daca guvernul Romaniei este reprezentat in judetul Harghita de un cetatean magyar, pm Ponta Viorel Victor trebuie sa dea niste explicatii.

  3. imperrio88 says:

    Aveti in fata dv.cei care urmariti si citit toate articolele scrise de Dan Tanasa, un exemplar de coada de topor a natiei romane care din pacate nu este singurul…….ca el sunt alte cateva sute.Multumim Dan Tanasa.

  4. Nelutu says:

    Atitudinea acestui om este explicabila:Provine dintr-o familie mixta(mama unguroaica),este casatorit cu o unguroaica,este un lingau al lui Dusa,de unde si atitudinea de lingau a ungurilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. CULMEA SLUGĂRNICIEI. Potrivit prefectului de Harghita, STEAGUL SECUIESC e arborat LEGAL în Miercurea Ciuc DOCUMENT/FOTO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-culmea-slugarniciei-potrivit-prefectului-de-harghita-steagul-secuiesc-e-arborat-legal-in-miercurea-ciuc-documentfoto/