EXCLUSIV. Extremiștii radicali maghiari se reunesc din nou în Harghita, unde vor cânta MOARTEA României și refacerea UNGARIEI MARI

August 1, 2014 •extremism maghiar •Views: 1748

În 2013 organizatorii anunțau faptul că Borzont, locul în care a avut loc tabăra EMI, se află în Ungaria Mare

În 2013 organizatorii taberei EMI anunțau faptul că Borzont, locul în care s-a defășurat tabăra, se află în Ungaria Mare

După tabăra extremiștilor moderați, organizată la Băile Tușnad, județul Harghita va găzdui o nouă ediție a taberei extremiștilor radicali. Și unii și alții coincid atunci când vine vorba de obiective: anularea Tratatului de la Trianon și autonomia pe citerii etnice a maghiarilor din județele Covasna, Harghita și Mureș.

După ce zilele trecute la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad premierul Ungariei, Viktor Orban, și-a manifestat intenția de a crea un nou stat (detalii aici) iar vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a afirmat faptul că Ungaria sprijină lupta pentru autonomie teritorială pe criterii etnice a maghiarilor din Transilvania (detalii aici) acum a venit rândul tineretului maghiar să clameze anularea Tratatului de la Trianon, moartea României și autonomia pe criterii etnice a maghiarilor.

Localitatea Borzont din județul Harghita va găzdui și în acest an, începând din 5 august, tabăra extremiștilor radicali maghiari organizați în Tineretul Maghiar din Ardeal. Ediția din 2013 a fost finanțată din fonduri publice ale CJ Harghita și Primăriei Joseni (detalii aici).

În 2013, prezent la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal (Erdelyi Magyar Ifjak-EMI) de la Borzont, judeţul Harghita – eveniment cofinantat de Primaria Joseni si CJ Harghita – liderul partidului extramist maghiar Jobbik a facut o serie de declaratii ostile statului roman, printre care si faptul ca e dispus sa isi asume “un conflict cu Romania”. De asemenea, discursul lui Gabor Vona a cuprins elemente de nationalism extremist si chiar rasism, liderul formatiunii maghiare aducand in discutie importanta protejarii “propriei rase” (detalii aici).

Conform afișului taberei, și în acest an la eveniment va participa formația de muzică rock Karpatia, interzisă în Slovacia, binecunoscută pentru melodiile în care cântă moartea Tratatului de la Trianon.

Despre tabăra EMI din 2010 aici și aici și aici.

Despre tabăra EMI din 2012 aici.

Despre tabăra EMI din 2011 aici.

Despre tabăra EMI din 2013 aici.

10-emi-tabor-borzonton

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Extremiștii radicali maghiari se reunesc din nou în Harghita, unde vor cânta MOARTEA României și refacerea UNGARIEI MARI"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-extremistii-radicali-maghiari-se-reunesc-din-nou-in-harghita-unde-vor-canta-moartea-romaniei-si-refacerea-ungariei-mari/