EXCLUSIV. Limba MAGHIARĂ, limba oficială de stat în Sovata

November 19, 2016 • Mures • Views: 7615

Pentru primarul UDMR al orașului Sovata limba maghiară este limba oficială de stat în România.

Vezi și EXCLUSIV. Primăria Cluj-Napoca a câștigat procesul în care era obligată să amplaseze plăcuțe în LIMBA MAGHIARĂ la intrarea în oraș

Indicatorul care marchează intrarea în localitatea Săcădat, județul Mureș, este inscripționat în mod ilegal, denumirea în limba oficială de stat, limba română, fiind amplasată sub dnumirea în limba minorității.

Localitatea Săcădat este o localitate componentă a orașului Sovata, condus de primarul UDMR Fülöp László Zsolt.

Acest mod de inscripționare încalcă flagrant art. 13 din Constituția României și art. 11 din H.G. nr. 1206/2001, motiv pentru care îi solicit public prefectului județului Mureș, domnul Lucian Goga, să demareze imediat procedurile legale pentru ca limba oficială de stat să fie respectată și în Sovata.

localitatea-sacadat-sovata-mures-udmr-indicator-turistic

FOTO: indicatorul care marchează intrarea în localitatea Săcădat

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

7 Responses to EXCLUSIV. Limba MAGHIARĂ, limba oficială de stat în Sovata

 1. Dl.Kadar says:

  Cu ce sunteti mai mult sau mai putin daca tabla respectiva este asa sau nu ?
  Dan Tanase zicetimi cu cat sunteti mai mult sau mai putin de la un steag secuiesc , unguresc , sau de la o tabla cum nu va place ?
  Si de exemplu de ce ni va ustura ochii simbolurile altei minoritati de ex sasii ?
  Daca v-ati ocupa sa scrieti despre sau reclamati despre Coruptia in Romania si cum se ocupa posturile de conducere ….
  va recomand picatura de ochi ca sa nu va mai usture ochii minoritatiile din ardeal !

 2. Florin says:

  Va doare de panou? UDMR-istii au luat TOATA SOVATA la brat cu romanii care i-au pupat in c***l mustacios pe ungurii de la DUNAHOLDING care din 1995 iau pe rupte cu banii furati din Romania si dusi in Ungaria tot Ardealul. Fiind ilegala si falsa acel semn ar trebuii seful de post sa-l dea jos si sa-l pedepseasca conform legii pe cei care au instigat la fals, au facut uz de fals si s-au constituit in grup infractional organizat impotriva ordinii statale romane! Retinuti, judecati la urgenta, pedepsiti cu executare si trecut la urmatorul sat din Mures!

  • Dl.Kadar says:

   Stai ca au venit ungurii si au concesionat lacul si hotelurile nu era o decizie de plan local ci de national fiind ca lacul ursu este rezervatie naturala !
   Si inca cv de ce nu a venit vreun roman sa concesioneze … pentru localnici e tot una numaisa plateasca dupa munca ..m cea ce nu este nici obicei unguresc dar nici roman!

 3. Geo says:

  Corect,iubirea ucide ură,dar evenimentele din 1940-1944,pot fi uitate?oare de ce iubire au avut parte români?si apoi suntem în europa trebuie respectate legile,legi la care a participat si UDMR (cu toate ca nu are ce cauta in parlament un ONG).eu cred ca cei care se cred unguri ar trebui sa se uite in oglindă sa vadă daca au fata mongoloida ,si după constatare sa spună ce sunt….sunt de compatimit….da trebuie sa le dăm iubire noastra poate asa de …se vor întoarce cu fata spre Isus si vor intelger ce ed te iubirea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend