EXCLUSIV. O nouă concesie făcută UDMR: infracțiunea de ofensă adusă unor însemne, scoasă din Codul Penal DOCUMENT/VIDEO

November 4, 2014 •UDMR •Views: 4273

În 2010, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a fost amendat pentru ofensă adusă unor însemne în baza vechiului Cod Penal.

Vezi și PROIECTUL BOMBĂ care oficializeză LIMBA MAGHIARĂ în justiție, adoptat tacit la Cameră, zace de 8 luni la Senat, deși PSD are majoritate

Infracțiunea de ofensă adusă unor însemne a fost scoasă din noul Cod Penal, intrat în vigoare la data de 1 februarie 2014. Potrivit Inspecției Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, ofensa adusă unor însemne nu mai este pedepsită de Codul Penal.

Știrile despre cazuri în care drapelul României este batjocorit sau despre cetățeni care arată semne obsecene în timp ce se intonează imnul de stat al României sunt tot mai dese. Iar aceste fapte nu se petrece la Constanța, Craiova sau Suceava, ci în zonele în care acționează extremismul maghiar.

În septembrie 2012 polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna s-au autosesizat cu privire la fapta de ofensă adusă unor însemne comisă de P.L., un cetățean de etnie maghiară (video mai jos). Acesta și-a manifestat disprețul la adresa însemnelor naționale arătând semne obscene în timp ce se intona imnul de stat al României la începutul unui meci de baschet desfășurat în Sfântu Gheorghe. În data de 13.05.2013 dosarul ajunge la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe. După mai bine de patru luni, P.L. este audiat de către procurorul de caz. După alte aproape șase luni dosarul este clasat. Motivul? Potrivit noului Cod Penal, intrat în vigoare la data de 01.02.2014, infracțiunea de ofensă adusă unor însemne a fost dezincriminată.

Incompetența procurorilor, paza extremiștilor maghiari

În urma unei sesizări a subsemnatului cu privire la lipsa unei rezoluții a procurorilor în acest caz după foarte mult timp, Inspecția Judiciară a stabilit faptul că în acest caz procurorii au acționat legal (Inspecția Judiciară a acționat aici pe principiul ”corb la corb nu scoate ochi!). Într-un caz în care fapta și autorul faptei au fost identificați rapid, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe au avut nevoie de aproape opt (!?) luni de zile pentru a-l audia pe făptuitor. Procurorii au așteptat parcă intrarea în vigoare a noului Cod Penal pentru a-l face scăpat pe extremistul maghiar.

În 2011, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a fost amendat pentru ofensă ausă unor însemne

În august 2011 primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad Andras (UDMR), a fost sancţionat cu 1000 de lei de instanţa de judecată pentru că în 2010 a înlăturat drapelul naţional de pe o clădire publică. Președinta Fundației „Mihai Viteazul”, Maria Peligrad, care a pus drapelul României pe Casa cu arcade și ulterior l-a reclamat pe primar pentru ca a dispus înlaturarea lui, a declarat în cadrul unei conferinte de presa ca Judecatoria Sfântu Gheorghe a constatat ca Antal Arpad a savârsit infractiunile de ofensa adusa însemnelor nationale si abuz în serviciu prin îngradirea unor drepturi, prin urmare a dispus prin ordonanta sanctionarea administrativa a acestuia cu suma de 1000 de lei (detalii aici).

Abia în 2014, în urma unei sesizări a subsemnatului, drapelul României a fost rearborat pe Casa cu arcade (detalii aici).

PSD dă liber la batjocorirea însemnelor naționale 

Într-un moment în care extremismul maghiar ia amploare iar ofensele aduse simbolurilor naționale sunt tot mai grave și mai dese, mai ales în zonele în care extremismul maghiar se manifestă tot mai agresiv, noul Cod penal dezincriminează aceste fapte, ceea ce nu face altceva decât să încurajeze aceste fapte antisociale și antiromânești.

Între timp, PSD-PC-UNPR negociază cu UDMR o legislație care să permită arborarea steagului secuiesc pe instituțiile publice, pentru a marca astfel faptul că suveranitatea este împărțită în România între autoritățile de la București, UE și extremiștii maghiari care militează pentru autonomia așa-zisului ținut secuiesc și chiar a Transilvaniei (detalii aici).

Între timp, în județele controlate de UDMR au loc, chiar în instituții publice, manifestări de sărbătorire a intrării trupelor de ocupație ungare în orașele din Transilvania. Totul cu acordul tacit al PSD-PC-UNPR, dar și al partidelor politice aflate în opoziție (PNL).

Într-un alt caz, de această dată în Harghita, prefectul județului de la acea dată, Jean Adrian Andrei, numit de Guvernul Victor Ponta, a refuzat să sesizeze organele de cercetare penală în cazul unui meci de hochei în care drapelul României a fost batjocorit (detalii aici).

În ianuarie a.c. un adolescent de doar 15 ani din Sfântu Gheorghe a batjocorit un drapel al României (detalii aici). Potrivit noului Cod Penal, fapta sa nu mai este pedepsită și va scăpa fără să fie deranjat în ciuda faptului că a arătat dispreț și a batjocorit drapelul național al României.

Cine avea așadar interesul ca ofensa adusă unor însemne să nu mai fie sancționată de Codul Penal? Românii din Craiova? Cumva turcii din Tulcea? Sau polonezii din Suceava? Nu! UDMR avea interesul ca extremismul maghiar să nu mai fie sancționat de Codul Penal în acest caz. UDMR a devenit astfel apărătorul tuturor acestor cazuri de extremiști maghiari bolnavi de ură viscerală împotriva românilor și a însemnelor naționale.

 

Inspectia Judiciara ofensa adusa insemnelor nationale maghiar Covasna

Inspectia Judiciara ofensa adusa insemnelor nationale maghiar Covasna 1

Inspectia Judiciara ofensa adusa insemnelor nationale maghiar Covasna 2 P L

Inspectia Judiciara ofensa adusa insemnelor nationale maghiar Covasna 3

Inspectia Judiciara ofensa adusa insemnelor nationale maghiar Covasna 4

FOTO: Premierul Victor Ponta la congresul UDMR din mai 2013

Tags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to EXCLUSIV. O nouă concesie făcută UDMR: infracțiunea de ofensă adusă unor însemne, scoasă din Codul Penal DOCUMENT/VIDEO

  1. despre ce vorbim? pai daca din codul penal s-a scos inalta tradare ce mai speram, decat la un tip gen adolf sa ne scoata din rahat cunoscand mai bine legile de antrenare a maselor decat le credem ca le stim noi!

  2. […] cum am semnalat încă de acum un an, România nu are în acest moment o legislație care să pedepsească ofensa adusă unor simboluri. […]

  3. […] Spre exemplu, același gest obscen al ”degetului mijlociu” arătat de un etnic maghiar la adresa unui simbol național, imnul de stat, pe un stadion din Sfântu Gheorghe, nu l-a costat absolut nimic (detalii și documente aici). […]

  4. […] de ofensă adusă unor însemne a fost scoasă din noul Cod Penal, anunţă în exclusivitate Dan Tănasă pe blogul său. Modificarea a intrat în vigoare începând cu 1 februarie […]

  5. […] de ofensă adusă unor însemne a fost scoasă din noul Cod Penal, anunţă în exclusivitate Dan Tănasă pe blogul său. Modificarea a intrat în vigoare începând cu 1 februarie […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. O nouă concesie făcută UDMR: infracțiunea de ofensă adusă unor însemne, scoasă din Codul Penal DOCUMENT/VIDEO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-o-noua-concesie-facuta-udmr-infractiunea-de-ofensa-adusa-unor-insemne-scoasa-din-codul-penal-documentvideo/