EXCLUSIV. REVOLTĂTOR. NUP în cazul maghiarului care l-a amenințat cu MOARTEA pe Cosmin, băiatul cu tricolorul DOCUMENT

January 5, 2015 • extremism maghiar • Views: 1571

1 decembrie 2014, Sfântu Gheorghe. Cosmin flutură drapelul României de Ziua Națională în piața centrală (FOTO: facebook.com)

1 decembrie 2014, Sfântu Gheorghe. Cosmin flutură drapelul României de Ziua Națională în piața centrală (FOTO: facebook.com)

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a dispus renunțarea la urmărirea penală a tânărului de etnie maghiară care l-a amenințat cu moartea pe Cosmin, băiatul care s-a fotografiat în Sfântu Gheorghe cu drapelul României în data de 15 martie 2014, de Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Vezi și RUȘINE JUDICIARĂ. Final în dosarul amenințării cu moartea: potrivit justiției covăsnene omul de afaceri Csató Kovács Imre a vrut SĂ-MI TAIE BEREGATA în GLUMĂ!

După opt luni în care a mimat preocuparea în acest dosar, procurorul Ianoși Cristinel-Nelu a decis în decembrie renunțarea la urmărirea penală a lui Majos Attila pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare comisă de acesta la adresa lui Cosmin, după ce tânărul a ”îndrăznit” să se fotografieze cu drapelul României în data de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni (detalii aici).

În rezoluție procurorul de caz constată faptul că nu există dubii cu privire la comiterea faptei de către suspect, însă decide să înceteze urmărirea penală și îl obligă pe făptaș să-i prezinte scuze public lui Cosmin, fără a indica foarte clar și modul în care trebuie să-și prezinte scuze public.

Argumentele procurorului de caz pentru a-și susține decizia sunt inexplicabile. Potrivit procurorului de caz, fapta săvârșită de Majos nu a fost ”elaborată” (din păcate Majos i-a promis lui Cosmin că-l omoară dar nu i-a scris acestuia, spre exemplu, că-l va omorâ cu ciocanul din debara pe care l-a cumparat de pe EBay acum cinci luni), a fost săvârșită pentru ”intimidare” (în opinia procurorului de caz există probabil și amenințări cu moartea săvârșite pentru a bucura nu doar pentru a intimida) și lipsește pericolul social (eventuala moarte a unui tânăr nu reprezintă un pericol social pentru procurorul de caz).

Modul în care a acționat procurorul de caz în acest dosar este lamentabil. Ianoși a avut nevoie de opt luni pentru a ajunge la o concluzie în condițiile în care autorul faptei era cunoscut încă din martie 2014. Chiar și partea vătămată în acest dosar, Cosmin, a făcut public în luna noiembrie faptul că organele de anchetă își bat joc de dosar, rezoluția procurorului de caz venind la doar câteva zile după denunțul public făcut de Cosmin (detalii aici).

Într-un caz similar, un român a amenințat un UDMR-ist iar justiția din Harghita s-a mișcat foarte repede: românul a fost amendat după ce și-a recunoscut fapta și și-a cerut scuze (documentul aici).

Cazul lui Cosmin reprezintă o nouă dovadă a faptului că în județele Covasna și Harghita și justiția se împarte pe criterii etnice. În timp ce românii pot fi amenințați cu moartea fără probleme, maghiarii care comit aceste fapte sunt mângâiați pe creștet de cei care ar trebui să împartă justiție. Rămâne de văzut cum va acționa Parchetul și în cazul celorlalte plângeri depuse de Cosmin.

rezolutie parchet cosmin ameninari cu moartea maghiar 1

 

rezolutie parchet cosmin ameninari cu moartea maghiar 2

 

rezolutie parchet cosmin ameninari cu moartea maghiar 3

 

rezolutie parchet cosmin ameninari cu moartea maghiar 4

Tags: , , , , , ,

6 Responses to EXCLUSIV. REVOLTĂTOR. NUP în cazul maghiarului care l-a amenințat cu MOARTEA pe Cosmin, băiatul cu tricolorul DOCUMENT

 1. Bucur says:

  Doar ce vorbeau de justitie impartiala la TV. Poate ar trebui totusi sesizat CSM-ul…

 2. […] Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a dispus renunțarea la urmărirea penală a tânărului de etnie maghiară care l-a amenințat cu moartea pe Cosmin, băiatul care s-a fotografiat în Sfântu Gheorghe cu drapelul României în data de 15 martie 2014, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, titrează  dantanasa.ro. […]

 3. Mihai Negrutiu says:

  Iata un documentar in episoade , are 6 giga, si reprezinta istoria nestiuta a rominilor…istorie ascunsa de tradatorii de neam si ticalosii care vor sa stearga orice urma a blestematiilor facute de-a lungul vremii asupra poporului…
  Documentarul este structurat in 16 parti,ultimele 5-6 episoade reprezentind ultimele sute de ani a istoriei Romaniei :
  Prin urmare:

  Istoria nestiuta a Romaniei ….linkuri valabile pina pe 13 ianuarie luna asta… cine e insetat de cunoastere sa le downloadeze cine nu , merita sa retraiasca istoria amara a Romaniei .Cine nu invata din trecut, e condamnat sa il retraiasca in prezent,, iar si iar pina isi invata lectia:

  http://fastupload.ro/70395c8616364ba35ca25e6f1be7e6b7.html

  http://fastupload.ro/65617f89398b43c9be41e8df8a80c4fd.html

 4. […] lui Majos Attila pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare comisă de acesta la adresa lui Cosmin, după ce tânărul a ”îndrăznit” să se fotografieze cu drapelul României în data de 15 […]

 5. bogdan bobolea says:

  Nu se poate face plangere impotriva procurorului la CSM ?!

  Fantastic: i-a dat timp de gandire 6 luni. Pana atunci o sa plece definitiv in Hungaria.

  Din cauza justitiei aplicate prost am ajuns unde am ajuns. Sunt cozi de topor peste tot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to friend