EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: ActiveWatch a încălcat DREPTURILE OMULUI și a fost obligată să-mi plătească daune morale

March 21, 2016 •justitie •Views: 5483

Tribunalul Covasna a respins vineri, 18 martie, apelul formulat de Asociația ActiveWatch împotriva sentinței Judecătoriei Sfântu Gheorghe prin care Asociația ActiveWatch a fost obligată să-mi plătescă daune morale după ce mi-a încălcat drepturile omului.

Vezi și EXCLUSIV. Președintele CJ Harghita obligat de instanță să-mi plătească 1.000 de lei daune morale. DEFINITIV ȘI IREVOCABIL. DOCUMENTE

În luna octombrie 2015, Judecătoria Sfântu Gheorghe a admis în parte acțiunea mea și obligat Asociația ActiveWatch, condusă de Mircea Toma, să-mi plătească daune morale pentru faptul că mi-a încălcat drepturile omului.

ActiveWatch a publicat în august 2014 pe blogul asociației un articol semnat de Adrian Szelmenczi, membru al acestei organizații, în care au fost date publicității, fără acordul meu datele mele cu caracter personal (articolul în cauză aici).

Acțiunea autorului articolului și a organizației din care acesta face parte și care a permis o astfel de faptă constituie clar o încălcare a drepturilor fundamentale ale omului. Culmea, ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei se definește ca fiind ”o organizaţie de drepturile omului care militează pentru comunicarea liberă în interes public” și care, potrivit paginii sale de internet, a oferit o platformă de dezbateri în jurul unor teme sensibile, prin acestea fiind și drepturile omului (mai multe detalii aici).

Ulterior, am sesizat Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) care a sancționat contravențional organizația ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei pentru încălcarea dreptului la viață privată și a dreptului la protecția datelor personale, potrivit Legii nr. 677/2001 (detalii aici).

Cu alte cuvinte, o organizație care se declară ca fiind apărătoare a drepturilor omului a fost sancționată contravențional tocmai pentru încălcarea drepturilor omului, dreptul la viața privată și dreptul la protecția datelor personale fiind drepturi fundamentale garantate chiar de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

În urma sancțiunii aplicate de ANSPDCP i-am acționat în judecată pe Mircea Toma, Adrian Szelmenczi și Asociația ActiveWatch și am solicitat instanței de judecată, printre altele, să-i oblige pe aceștia să-mi plătescă daune morale pentru că mi-au încălcat drepturile omului.

Judecătoria Sfântu Gheorghe a constatat faptul că Asociația ActiveWatch mi-a violat drepturile omului și a obligat-o să-mi plătească daune morale.

Asociația ActiveWatch a formulat apel împotriva sentinței Judecătoriei Sfântu Gheorghe însă nu l-a timbrat, motiv pentru care Tribunalul Covasna l-a respins (detalii aici).

Sentința Judecătoriei Sfântu Gheorghe a rămas astfel definitivă.

sentinta daune morale activewatch mircea toma dan tanasa

Sentința Judecătoriei Sfântu Gheorghe

FOTO: Youtube

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: ActiveWatch a încălcat DREPTURILE OMULUI și a fost obligată să-mi plătească daune morale

  1. Amfion says:

    Mircea Toma e vandut. S-a bagat in multe rahaturi doar ca sa ia fatza, sa faca ce-i spun stapanii. Sunt multi ca el. Inca un nume de aceeasi teapa sau tzeapa: Cristian Parvulescu.

  2. bogdan bobolea says:

    Tine-o tot asa !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: ActiveWatch a încălcat DREPTURILE OMULUI și a fost obligată să-mi plătească daune morale"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-activewatch-a-incalcat-drepturile-omului-si-a-fost-obligata-sa-mi-plateasca-daune-morale/