EXEMPLAR. Bătrân din București care locuia în condiții inumane, ajutat după o mobilizare pe internet VIDEO

November 22, 2014 •Bucuresti •Views: 5727

Noiembrie 2014, București. Bătrânul din imagine locuia în condiții inumane. Un grup de tine a decis că lucrurile nu pot continua așa. (FOTO: facebook.com)

Noiembrie 2014, București. Bătrânul din imagine locuia în condiții inumane. Un grup de tineri a decis că lucrurile nu pot continua așa. (FOTO: facebook.com)

Ieri am aflat de la Hetti Benedek despre povestea bătrânului care locuia în condiții inumane chiar în capitala României, București. Din informațiile vehiculate pe rețelele de socializare nu este vorba de un boschetar, ci de un bărbat care a locuit toată viața în cartierul Rahova, la intersecția străzilor Băjești și Grapei.

Povestea începe în urmă cu două săptămâni când mai mulți tineri au decis că lucrurile nu mai pot continua așa și s-au mobilizat. Prin intermediul internetului au reușit să strângă banii necesari pentru a achiziționa și amenaja un container pe care l-au recondiționat și l-au pregătit pentru a-l găzdui pe bătrân în condiții umane, cu atât mai mult cu cât temperaturile au scăzut deja foarte mult.

Modul în care au acționat cei care s-au implicat în acest caz este impresionant și trebuie să fie un model pentru noi toți. Nu-i cunosc pe cei care au acționat în acest caz, însă îi felicit pe toți și sper ca prin acest scurt material să fac cunoscut efortul lor în speranța că-i va inspira și pe alții să acționeze.

Postez mai jos mesajul publicat azi de deținătorul profilului de Facebook Santos Sfantul cu privire la acest caz:

”Poate ca ati auzit de cazul domnului in varsta de prin Rahova, care traieste (sau traia… in niste conditii inumane). Am facut acest film ca un rezumat de 3 minute, al actiunii noastre/voastre…care a durat mai bine de 2 saptamani … dar a meritat cu varf si indesat. Va felicit, sunt mandru ca v-am cunoscut, va felicit. Nea’ Ion e cam fericit din ce-am vazut eu azi.
Am vrea mai departe sa-i construim un gard, ca sa nu mai intre drogatii peste el, de aia am facut filmul in engleza, ca stirea care a rulat la Kanal D a reusit sa strang super suma de 350ron….In functie de cum se misca treaba cu paypal-ul ne orientam daca va mai cerem sau nu ajutorul, caci sunt convins ca sunt destui oameni pe aici care n-au apucat sa contribuie desi isi doreau foarte mult. In continuare pentru cine nu e din bucuresti si vrea sa doneze o suma cat de mica in contul: RO89 INGB 0000 9999 0110 1229, titular Stefan Niculae. iar pentru cei care-s in strainatate folositi contul de paypal din film: catalin.oprea@gmail.com.

Multumim mult pentru tot like-uri si share-urile sunt binevenite in ideea in care vad si alti oameni ca … niste oameni simpli, ca noi, au reusit sa-i schimbe iarna si nu numai, unui alt om, ca noi, toti”

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

9 Responses to EXEMPLAR. Bătrân din București care locuia în condiții inumane, ajutat după o mobilizare pe internet VIDEO

 1. […] Vezi și EXEMPLAR. Bătrân din București care locuia în condiții inumane, ajutat după o mobilizare pe in… […]

 2. […] lecția de omenie de luna asta #donați […]

 3. […] EXEMPLAR. Batran din Bucuresti care locuia in conditii inumane, ajutat dupa o mobilizare pe internet… – dantanasa.ro 1313 shares 236 comments 7063 likes 13 tw. trackbacks 2677 tw. followers 1 blog trackback […]

 4. […] EXEMPLAR. Batran din Bucuresti care locuia in conditii inumane, ajutat dupa o mobilizare pe internet… – dantanasa.ro1313 shares 236 comments 7063 likes 13 tw. trackbacks 2677 tw. followers 1 blog trackback […]

 5. Irina says:

  Felicitari pentru initiativa. Eu insa mai am niste intrebari: oare cum se incalzeste saracul batran in noua lui casa? Curent electric are? Mancare cum face? De toaleta mai e nevoie sa mai zic?

 6. dan b. says:

  Bravo tinerilor ! Acum 25 de ani niste tineri au făcut o revolutie ( indiferent de cum vor unii sau alții să îi spună). E momentul unei noi revoluții facuta de tineri: revoluția omeniei, a bunului simţ, a iubirii… Revoluția speranței! Dati-le peste bot celor care spun ca nu stiti decât cluburi şi distracții… Dati-le peste bot celor care sunt mai preocupati de motivele pentru care omul a ajuns în starea asta ( mai mult ca o scuza pt a nu face ceva) decat de dorinta de a face bine…
  Şi mai ales, nu faceți asta ca sa daţi peste bot cuiva, ci pentru ca asa simțiți ! Bravo.

 7. dana says:

  Daca citeai si textul intelegeai de ce au vorbit in engleza…By the way, asta e tot ce conteaza pt tine in povestea asta, limba in care vorbesc in filmulet tinerii care l au ajutat pe batran?

 8. […] via EXEMPLAR. Bătrân din București care locuia în condiții inumane, ajutat după o mobilizare pe in…. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXEMPLAR. Bătrân din București care locuia în condiții inumane, ajutat după o mobilizare pe internet VIDEO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exemplar-batran-din-bucuresti-care-locuia-in-conditii-inumane-ajutat-dupa-o-mobilizare-pe-internet-video/