Monumentul lui Barcsay din Deva a fost DEMOLAT

December 31, 2014 • Hunedoara • Views: 1679

Monumentul lui Acaţiu Barcsay a fost demolat luni, 29 decembrie 2014 (FOTO: hunedoaralibera.ro)

Monumentul lui Acaţiu Barcsay a fost demolat luni, 29 decembrie 2014 (FOTO: hunedoaralibera.ro)

de Bogdan Hăulică

Monumentul ridicat în centrul istoric al Devei în cinstea fostului principe al Transilvaniei Acațiu Barcsay, a fost demolat!

Vezi și EXCEPȚIONAL! Un devean a obținut în instanță DEMOLAREA monumentului dedicat principelui maghiar Acaţiu Barcsay

În data de 29 octombrie a.c., prin decizia pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia, în procesul intentat de Costache Rahovean Aoanei, primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, a fost obligat să “procedeze la demolarea construcţiei monument de for public închinat lui Acaţiu Barcsay-principe de Transilvania – situat în Deva, str. 1 Decembrie 1918 – în faţa Palatului Administrativ”.

Drept urmare, la data de 18 noiembrie, edilul a declanşat procedura demolării construcţiei în cauză, sens în care prin compartimentele de specialitate ale aparatului propriu a fost stabilită, prin deviz estimativ, valoarea lucrărilor de desfiinţare, a fost prevăzută în buget suma necesară acoperirii acestor cheltuieli şi a fost emis Certificatul de Urbanism nr. 538/2014, care stă la baza autorizaţiei de desfiinţare.

În ultimii doi ani, monumentul a făcut obiectul unor controverse care s-au clarificat în instanţă. Curtea de Apel Alba Iulia a decis că monumentul trebuie demolat întrucât a fost amplasat în centrul istoric al Devei fără forme legale.

Integral pe hunedoaralibera.ro

Tags: , , , ,

2 Responses to Monumentul lui Barcsay din Deva a fost DEMOLAT

  1. balau catalin says:

    bun ,am inteles dar de ce a trebuit sa se ajunga in instanta pentru demolarea acetui monument atit timp cat el a fost amplasat in mod abuziv?.Ai incalcat legea?,,,,,bine ,iti daram statuia fara discutii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend