REVIZIONIST. Primarul UDMR din Mădăraş obligat DEFINITIV să îndepărteze drapelul UNGARIEI şi STEAGUL SECUIESC de pe primărie

July 4, 2014 •UDMR •Views: 2432

Biro Laszlo, primarul UDMR din Mădăraș

Groful UDMR Biro Laszlo, primarul comunei Mădăraș

Potrivit Agerpres, primarul comunei harghitene Mădăraş, Biró László, este obligat, printr-o sentinţă definitivă a Curţii de Apel Târgu-Mureş, să îndepărteze drapelul Ungariei şi orice alt steag care nu este prevăzut de lege, în urma unei acţiuni în instanţă a prefectului Harghitei, Adrian Jean Andrei.

Cazul primarului din Mădăraș care arborează drapelul Ungariei pe primărie a fost adus în atenția opiniei publice de subsemnatul încă din anul 2011. În ianuarie 2012 aduceam în atenția opiniei publice faptul că la sesizarea mea prefectul de atunci al județului Harghita, Ladanyi Laszlo-Zsolt, a dat jos drapelul Ungariei de pe sediul Primăriei Mădăraș, însă fără să-l sancționeze pe primar, conform legii (documente aici).

Ulterior, UDMR-istul Biró László a continuat să sfideze Constituția României și prevederile legale și a arborat din nou drapelul Ungariei. Tot la sesizarea subsemnatului, actualul prefect al județului Harghita, Adrian Jean Andrei, l-a sancționat pe primarul din Mădăraș de două ori, cu 4000 de lei și 9000 de lei (detalii aici și aici). De remarcat și faptul că Andrei a aplicat sancțiunile abia după ce acest caz a ajuns în mass-media națională (documente aici).

Din câte se pare primarul Biró László nu se va opri aici și va continua să arboreze drapelul Ungariei pe sediul Primăriei (detalii aici).

De remarcat și faptul că acesta este primul caz în care prefectul județului Harghita a obținut o sentință definitivă care obligă un primar să dea jos steagul secuiesc și orice alt steag care nu e prevăzut de lege de pe sediul primăriei. Asta în timp în județul Covasna există deja mai multe sentințe definitive și irevocabile prin care primarii au fost obligați să dea jos steagul secuiesc de pe primării (document aici).

Sentința Tribunalului Harghita aici. Decizia Curții de Apel Târgu-Mureș aici.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to REVIZIONIST. Primarul UDMR din Mădăraş obligat DEFINITIV să îndepărteze drapelul UNGARIEI şi STEAGUL SECUIESC de pe primărie

  1. […] 2014, să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe sediul primăriei (detalii aici). În prealabil, Biró fusese amendat de prefect de două ori, la sesizarea subsemantului, pentru […]

  2. […] Vezi și REVIZIONIST. Primarul UDMR din Mădăraş obligat DEFINITIV să îndepărteze drapelul UNGARIEI şi … […]

  3. Popescu Dan says:

    Pe turla bisericii din satul Lunga, jud. Covasna precum si in parculetul de langa ea este arborat steagul Ungariei. Pana unde merge tupeul acestor nesimtiti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "REVIZIONIST. Primarul UDMR din Mădăraş obligat DEFINITIV să îndepărteze drapelul UNGARIEI şi STEAGUL SECUIESC de pe primărie "! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/revizionist-primarul-udmr-din-madaras-obligat-definitiv-sa-indeparteze-drapelul-ungariei-si-steagul-secuiesc-de-pe-primarie/