REVOLTĂTOR. Transilvania, RETROCEDATĂ urmașilor grofilor maghiari VIDEO

April 21, 2015 • Transilvania • Views: 8715

Carmen Avram a prezentat, duminică, la “În premieră“, o anchetă de amploare despre tensiunile din Transilvania.

De ani de zile, din Transilvania, se ridică mii de voci care cer cu disperare ajutor. O lege adoptată cu inconştienţă în 2005 permite retrocedări de averi pierdute cu mult înaintea perioadei comuniste. Adică ai avut strămoşi bogaţi prin secolul XIX? Faci rost de acte, te înţelegi cu cine trebuie şi devii peste noapte boier modern! Aşa s-a ajuns la situaţii aberante în care au fost date unor moştenitori controversaţi inclusiv păduri ale statului, primării, muzee, şcoli şi chiar localităţi întregi.

Mai grav, sunt deposedaţi eroi români în favoarea urmaşilor unor criminali de război hortişti.

E o lege care dezbină o zonă cu sensibilităţi multe şi care creează tensiuni inutile, dar la Bucureşti nu se vede, nu se aude, deşi răul care inflamează spiritele de la Bucureşti a pornit.

Integral și video pe antena3.ro

Tags: , , ,

5 Responses to REVOLTĂTOR. Transilvania, RETROCEDATĂ urmașilor grofilor maghiari VIDEO

 1. […] Vezi și REVOLTĂTOR. Transilvania, RETROCEDATĂ urmașilor grofilor maghiari VIDEO […]

 2. DURALEX says:

  DNA NU ARE OCHI PT. RETROCEDARILE DIN TRANSILVANIA?PT. INCALCAREA LEGILOR, REPETAT SI OSTENTATIV, DE CATRE MAGHIARI CA TOKES???PARLAMENTMPLICI, DIN ARDEAL, COMPLICI, TAINUITORI, FAVORIZATORI?????PANA CAND????

 3. Koszti says:

  Domnu Tanasa. D voastra alta treaba decat sa semanati ura intre romani si maghiari nu aveti? Ca au fost grofi sau nu ce a fost a lor sa se retrocedeze indiferent daca a fost roman maghiar sau tigan. De ce nu scrieti si despre politicienii romani corupti care fura tara si painea din gura cetatenilor. Pe blog nu rezolvati nimic. Candidati pt o functie in parlament unde puteti influenta soarta tarii si inlocuiti penalii din parlament care se duc acolo sa doarma dupa o noapte obositoare in care numara sacii de bani furati din banii nostrii. Sincer sa va spun cu aceste postari de pe fb pareti un catelus care latra toata ziua degeaba dar cand vine vorba sa muste o taie in cotet. Folositi va timpul liber pt altceva, parerea mea.

  • Dan Tanasa says:

   De obicei nu polemizez cu idioții, dar pentru tine fac o scurtă excepție: dacă ai fi urmărit filmul ai fi văzut faptul că grofii maghiari AU FOST DEJA DESPĂGUBIȚI PENTRU TOATE ACESTE PROPRIETĂȚI și ca atare aceste retrocedări sunt complet ilegale! Ca să nu mai zic faptul că în unele cazuri este vorba de acte false, în altele de criminali de război maghiari iar în altele de urmași închipuiți.

 4. bogdan bobolea says:

  @Diana Maier

  Tu pe ce lume traiesti ?!
  De bine ce le era in Transilvania, Romanii treceau Carpatii in Sud !! Acesta este “newspeak”-ul cel nou ?? Sa prezinti minciuna drept adevar ?? Mai stii cum erau Romani luati la oaste de catre Austro-Ungari ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend