România, singura țară din lume guvernată de un ONG

August 27, 2014 • Dan Tanasa • Views: 2051

dan_tanasa-300x300de Dan Tanasă

România este guvernată de o organizație non-guvernamentală (ONG). Și nu de ieri, de azi, ci de aproape 25 de ani. 

Am auzit de țări guvernate de partide politice sau de dictatori, dar nu am auzit de țări guvernate de asociații non-guvernamentale. Ceea ce nu au reușit mari democrații occidentale ca Franța, Germania, Austria sau SUA, ca să dau doar câteva exemple, a reușit România: să încredințeze guvernarea țării unui ONG. Dacă până acum lucrurile erau într-o ceață care convenea mai marilor zilei, acum totul este cât se poate de clar, scris într-un document oficial al Prefecturii Harghita, sub semnătura reprezentantului Guvernului Victor Ponta, prefectul Petres Sandor.

Răspunzând unei solicitări a subsemnatului, prefectul Petres Sandor mi-a comunicat faptul că Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) este scutită de la obligativitatea arborării drapelului României pe sediile sale pentru că UDMR nu este un partid politic ci un ONG (detalii aici). Un ONG care încasează anual milioane de euro de la Guvernul României (detalii aici). Un ONG care controlează politic consilii județene, zeci de primării din România și are reprezentanți, numiți politic, în toate structurile de stat de la nivel central. Un ONG care este și parte a societății civile și partid politic în același timp.

Dacă câteva zeci de români se asociază și fac un ONG ei nu pot participa la alegeri pentru că la alegeri participă partidele politice. În schimb, dacă câteva zeci de cetățeni români de etnie maghiară fac un ONG, ei pot participa la alegeri pentru că sunt maghiari și minoritari în România. O dublă măsură aplicată de 25 de ani în România în dauna majorității cetățenilor României. O dublă măsură toxică pentru democrația românească.

Este evident că lucrurile nu mai pot continua așa. Situația UDMR nu mai poate fi tolerată la nesfârșit. UDMR trebuie ajutată să își asume până la capăt statutul ei și scoasă din politica românească, pe care o otrăvește constant cu politica sa revizionistă și antiromânească. UDMR trebuie ajutată să activeze conform propriului ei statut, adică în sfera civilă, nu la guvernarea României.

Tags: , , , , , , , ,

6 Responses to România, singura țară din lume guvernată de un ONG

 1. Adi says:

  unguri, rusii si separatismul. Putin, un INDIVID CRETIN, sau altfel spus, intruchiparea lui Stalin in Europa mileniului III !
  Rusia, ar trebui sa se alature Uniunii Europene si NATO, impotriva pericolelor globale la adresa lumii civilizate. Putin, este insa un individ mult prea limitat pt ceea ce ar trebui sa fie liderul unei destul de importante forte politico-militara la nivel mondial (departe, insa, de a fi puterea politico-militara pe care si-o imagineaza Putin). Cat despre Ungaria (un factor regresiv in zona), e chibitzul care face acelasi lucru de sute de ani, respectiv isi cauta un aliat puternic care sa-i sustina politica exetrna retrograda, primitiva.

 2. Mihai says:

  Noi poporul cerem demiterea in masa a tuturor demnitarilor si trecerea la alegeri anticipate, vrem conducatori carora le pasa de tara si popor nu asa zisi conducatori care sunt pusi acolo doar pentru interesul lor. Vrem conducatori care reprezinta interesele tarii. Nu mai vrem tradatori.

 3. Eu says:

  Ne meritam soarta.

 4. Vintilescu Mircea says:

  VREM SĂ SE RESPECTE ORDINEA DE DREPT CONSTITUȚIONAL ÎN ROMÂNIA SAU VREM SĂ SE DEA URGENT O LOVITURĂ MILITARĂ DE STAT
  Este incredibil ce se întâmplă la acest sfârșit de august sub ochii nepăsători ai Parlamentului, Președintelui României, al Guvernului României și mai ales al Ministerului Public. Azi, 27 august 2014, președintele UDMR a anunțat cu surle și trâmbițe că UDMR-ul a finalizat proiectul de lege care va fi depus în Parlament pentru a se cere autonomia completă a ținutului secuiesc față de România, această viitoare formațiune statală urmând a avea propriul ei președinte.
  Toți acești imbecili nominalizați, respectiv cei peste 580 demnitari ai Parlamentului României, Președintele României, toți membrii Guvernului României și mai ales toți responsabilii din Ministerului Public sunt nepăsători și iresponsabili la actul anticonstituțional, nedemocratic și mai ales destabilizator al țării privind cererea de destrămare a României de către o bandă de idioți etnici maghiari care vor să se extindă răzmerița războiului din Ucraina mai la vest, și de aici în toată Europa pentru a o destabiliza în final pe aceasta.
  Mă întreb cum apără Președintele Traian Băsescu prevederile Constituției României, cum apără toți acești demnitari cu statut de moluscă din Parlamentul României tot ceea ce este scris în această lege fundamentală, respectiv la ”Art. 1. – (1). ROMÂNIA ESTE STAT NAȚIONAL, SUVERAN ȘI INDEPENDENT, UNITAR ȘI INDIVIZIBIL”.
  Cum Procurorul General al României nu a emis încă mandatul de arestare pe numele lui Kelemen Hunor și a altor reprezentanți ai UDMR cât și a celorlați membri din formațiunile șoviniste maghiare care au elaborat un asemenea document care încalcă ORDINEA DE DREPT CONSTITUȚIONAL A ROMÂNIEI și culmea, acest document este așteptat să fie depus în Parlamentul României pentru a fi discutat și dezbătut?
  Toți conducătorii de astăzi ai Românie cred că au înnebunit grav dacă ei cred că INTEGRITATEA ROMÂNIEI MAI POATE FI PUSĂ ÎN DISCUȚIE ȘI DEZBĂTUTĂ. Mă întreb cu cine să se facă această dezbare, sau cu ce drept fac acest lucru toți demnitarii României când ei au JURAT CU MÂNA PE CONSTITUȚIA ROMÂNIEI ȘI PE BIBLIE SĂ APERE CHIAR ȘI CU PREȚUL VIEȚII INTEGRITATEA ȚĂRII, spunând în final AȘA SĂ-MI AJUTE DUMNEZEU.
  Văd că astăzi ne interesează mai mult soarta copilului lui Elodia, dacă Klaus Iohanis a fost sau nu la GRIFCO sau la Președinte, dacă asigurăm mai mult sau mai puțin legal migrația primarilor de la un partid la altul, dacă …., respectiv numai lucruri de nimic așa cum sunt și cei care le pun în discuție toate aceste lucruri, dar nu ne interesează cu nimic despre soarta țării și mai ales despre soarta viitorul poporului român.
  Dacă lucrurile stau așa, atunci acest gest de neimplicare poate fi considerat CEL MAI GRAV ACT DE TRĂDARE NAȚIONALĂ și în aceste condiții se impune ca ARMATA SAU SOCIETATEA CIVILĂ SĂ INTERVINĂ CÂT MAI GRABNIC CU PUTINȚĂ. DA TREBUIE SĂ DĂM O LOVITURĂ DE STAT, SĂ ALUNGĂM DE LA PUTERE PE TOȚI ACEȘTI TRĂDĂTORII DE NEAM ȘI ȚARĂ. Personal nu pot admite ca oamenii pe care eu îi plătesc ca să apere ordinea constituțională a statului România să contribuie la DESTRĂMAREA STATULUI ROMÂN, care așa cum este el astăzi este recunoscut de toate instituțiile internaționale și de către toate statele lumii.
  Dacă nu vrem să participăm la această viitoare lovitură de stat, atunci ar trebui ca noi toți românii să ne declarăm apatrizi și să lăsăm pe actualii demnitari și conducători să rămână doar ei cu ținutul secuiesc și să-l trădeze și pe el așa cum vor să trădeze astăzi România. Pentru că nu este cu nimic de glumă cu asemenea lucruri, propun ca poporul român să reacționeze imediat, să ceară DEMITEREA ÎN BLOC A TUTUROR DEMNITARILOR, SĂ TRECEM DE URGENȚĂ LA ALEGERI ANTICIPATE ȘI SĂ PUTEM CONSTRUI O ROMÂNIE AȘA CUM VISEAZĂ TOȚI ROMÂNII, ADICĂ O ROMÂNIE EUROPEANĂ.
  Dacă în Constituția României se specifică că nimeni nu este mai presus de lege, atunci trebuie să înțelegem că NIMENI NU TREBUIE SĂ IGNORE LEGEA FUNDAMENTALĂ A ȚĂRII ȘI SĂ O ÎNCALCE. Pentru acest act de trădare națională pe care îl putem toți observa, spun și eu ca să audă toți demnitarii AȘA SĂ VĂ AJUTE DUMNEZEU, CONFORM JURĂMÂNTULUI STRÂMB PE CARE CU RĂUTATE ÎL ROSTIȚI LA ÎNCEPUTUL MANDATULUI VOSTRU. Cred că a venit momentul să conștientizăm că este o rușine națională să mai acordăm credit acestor trădători de neam și țară și de aceia îmi permit să citez din imnul nostru național ”DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE …”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend