S-A COMPROMIS. Willy Schuster, agent al propagandei revizioniste maghiare? Schuster: ”M-am simțit flatat să apar alături de Laszlo Tokes, Bojte Csaba și Sabin Gherman”

January 21, 2014 •revizionism maghiar •Views: 9616

Activistul Willy Schuster, prins în mrejele propagandei revizioniste maghiare (FOTO: activenews.ro)

Activistul Willy Schuster, prins în mrejele propagandei revizioniste maghiare (FOTO: activenews.ro)

de Dan Tanasă

Am fost, alături de foarte mulți alții, plăcut impresionat de lupta lui Willy Schuster, țăranul din Moșna, pentru Roșia Montană și pentru apărarea proprietății private. L-am susținut și atunci când a manifestat pentru Roșia Montană și atunci când și-a apărat proprietatea privată împotriva abuzurilor SC Prospecțiuni SA și atunci când era la Pungești alături de țăranii de acolo și lupta împotriva explotării gazelor de șist. Iar despre lupta lui am și scris aici pe blog.

Willy Schuster mi-a lăsat însă un gust amar atunci când l-am văzut alături de frustratul Sabin Gherman, cel care s-a săturat de România de prin 1998 și continuă să lupte cot la cot cu propaganda revizionismului maghiar împotriva României. I-am atras atenția la un moment dat lui Willy Schuster că implicarea sa alături de un individ ca Sabin Gherman nu îi face cinste și îi poate afecta credibilitatea. Asta pentru că din relația Gherman-Schuster primul are de câștigat de pe urma celui de al doilea și nu invers. În urma discuției cu Schuster am rămas cu gândul că este alegea lui și că sunt destui interesați să profite de imaginea lui. Willy m-a asigurat că lumea încearcă să se folosească de imaginea lui și că el nu are absolut nimic de-a face cu iredentismul maghiar. Iredentism maghiar susținut puternic chiar de către Sabin Gherman.

I-am atras atenția lui Willy Schuster că numele lui apare alături de cel al lui Laszlo Tokes într-un top al ”ardeleanului anului 2013” promovat pe Facebook de o organizație obscură denumită ”Autonomy for Transilvania”. La acel moment Schuster mi-a spus că cineva încearcă să profite de imaginea lui și că el nu are absolut nimic cu acest proiect și că nu susține autonomia Transilvaniei.

În decembrie 2013 Willy Schuster apare alături de Sabin Gherman și un anume Mircea Daian în fotografii postate pe Facebook. Cei doi militează pentru autonomia teritorială și financiară a Transilvaniei. Daian susține chiar modelul catalan, autonomia teritorială a Transilvaniei fiind doar primul pas către o independență. Din nou i-am atras atenția lui Willy Schuster. De data asta Schuster mi-a transmis că nu e treaba mea să-l judec pe el.

Zilele trecute, activistul Willy Schuster se lăuda pe Facebook după ce organizația ”Autonomy for Transilvania” i-a conferit titlul de ”ardeleanul anului 2013”. Schuster a fost premiat alături de Laszlo Tokes, Sabin Gherman și Bojte Csaba. Cu adevărat grețoasă a fost însă remarca lui Schuster care anunța în mod public faptul că se simte flatat de compania lui Laszlo Tokes și a celorlalți doi în acest top.

Trec peste faptul că singurul personaj care nu pute în toată mizeria asta este chiar Willy Schuster. Cel puțin la prima vedere. Nici Tokes, nici Gherman și nici Bojte nu sunt prietenii României. Din contra. Într-o măsură mai mare sau mai mică toți trei se ocupă cu acțiuni prin care încearcă să facă rău României. Însă gestul lui Schuster de a anunța public faptul că se bucură ca un copil de un premiu primit de la o obscură asociație care militează pentru autonomia teritorială a Transilvaniei este cât se poate de condamnabil. Având în vedere faptul că cineva ți-a atras atenția că te bagi într-un loc mizer iar tu anunți public că ești flatat de compania unui anti-român infect precum Lazslo Tokes și a unui frustrat ca Sabin Gherman nu cred că mai încape îndoială că știi foarte bine ce faci. Și ceea faci tu este foarte condamnabil. Cel puțin în opina mea.

Dacă pentru tine Laszlo Tokes este o companie selectă, care te flatează, atunci pentru mine tu, Willy Schuster, te-ai descalificat complet și nu mai meriți absolut deloc sprijinul meu. Dimpotrivă, meriți toată atenția mea pentru ca lumea să afle că cineva încearcă să fure mișcarea ”Salvați Roșia Montană” și s-o folosească în favoarea propagandei revizioniste maghiare, care manipulează o mișcare curată pentru România și o deturnează în favoarea intereselor șovine maghiare.

Nimic, dar absolut nimic, nu te poate flata la compania lui Laszlo Tokes sau a lui Sabin Gherman, dragă Willy Schuster. Nimic! Iar dacă aveai un pic de demnitate refuzai să promovezi această mizerie. Să vină Tokes, Gherman și Bojte să lupte alături de tine, Willy!

Willy Schuster autonomy for transilvania ardeleanul anului

P.S.: Willy, nu ți s-a părut deloc suspect faptul că pe această listă nu se regăsește românul Eugen David, ardelean și el? Sau el nu merită să fie ardeleanul anului în timp ce Laszlo Tokes da?

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

43 Responses to S-A COMPROMIS. Willy Schuster, agent al propagandei revizioniste maghiare? Schuster: ”M-am simțit flatat să apar alături de Laszlo Tokes, Bojte Csaba și Sabin Gherman”

 1. […] Imaginea lui Bojte alături de sigla UDMR îmi readuce în minte episodul din ianuarie a.c. când marele activist Willy Schuster se arăta onorat de compania lui Bojte Csaba și a lui Tokes Laszlo după ce Schuster primise premiul ”Ardeleanul anului 2013” alături de cei doi și de Sabin Ghermen. Practic, Schuster primise acest premiu alături un lider al șovinismului maghiar și de două personaje care militează în favoarea revizionismului maghiar, însă în loc să se dezică de ei Schuster se arăta flatat de compania lor (detalii aici). […]

 2. […] Imaginea lui Bojte alături de sigla UDMR îmi readuce în minte episodul din ianuarie a.c. când marele activist Willy Schuster se arăta onorat de compania lui Bojte Csaba și a lui Tokes Laszlo după ce Schuster primise premiul ”Ardeleanul anului 2013” alături de cei doi și de Sabin Ghermen. Practic, Schuster primise acest premiu alături un lider al șovinismului maghiar și de două personaje care militează în favoarea revizionismului maghiar, însă în loc să se dezică de ei Schuster se arăta flatat de compania lor (detalii aici). […]

 3. […] sfârșitul lunii ianuarie îmi exprimam aici pe blog stupefacția în legătură cu atitudinea lui Willy Schuster, ”țăranul” din Moșna […]

 4. […] sfârșitul lunii ianuarie îmi exprimam aici pe blog stupefacția în legătură cu atitudinea lui Willy Schuster, ”țăranul” din Moșna […]

 5. aaaaa says:

  Ar trebuii sa va deschideti creierii mai bine si sa intelegeti odata ca orice tip de exploatare este buna pentru Romania si ca dovada bonus aveti si toti ciudatii straini care militeaza pentru a nu ne exploata resursele….

 6. blackhat says:

  ce nu stiti este ca Willy Schuster este jumatate ungur.. nu va lasati ademeniti de numele lui de sas….

  • Dan Tanasa says:

   Nu are absolut nicio relevanță ce este. Eu analizez ceea ce face și spune.

   • blackhat says:

    Ba eu cred ca conteaza si carei etnii apartine… nu este intamplatoare flatarea dansului alaturi de nume precum Laszlo Tokes si alti etnici maghiari. in plus vorbeste si maghiara la perfectie… stiti ca vorba aia romaneasca veche e valabila inca si cu privire la alte natii.. “sangele apa nu se face”

 7. petrica says:

  STATUL ETNOCRAFIC ROMANESC
  Romania a fost si trebuie sa fie statul etnic al romanilor.
  Statul e organizarea dinamica a natiunii prin vointa si puterea romanilor neaosi.Vointa de a trai a neamului seexprima prin organizatia politica a statului etnocratic.
  Stat nationalist insemneaza statetnocratic,adica stat care exista prin vointa si puterea neamului nostru.
  Statul etnocratic e vointa de puterea si de marire a natiunii romane.Factorii lui principali sunt:pamantul,sangele,sufletul si credinta.
  Paantul neamului romanesc are astazi si locuitori de alta rasa si de alta credinta.Ei au ajuns aici fie prin navalire ( ca ungurii),fie prin colonizare ( ca germanii),fie prin influienta vicleana ( ca evreii)
  Fiecare dintre ei ,tin la neamul lor mai mult decat la neamul nostru,nu infatiseaza garantiide siguranta in organismul oficial al statului.
  (Nichifor Crainic )

 8. roger says:

  Unguri la Ungaria! conducatorii tarii si toti parlamentarii la parnaie! banckerii si ei tot la parnaie! iar romania nu are nevoie de hoti care sa o fure si sa umple puscariile de hoti de gaini brichete si telefoane vrem distrugatorii de tara sa stea la parnaie pe viata ca au facut prea multe crime NU AVEM NEVOIE DE CONDUCATOR CARE SA NE OBLIGE LA PLATA TAXELOR AVEM NEVOIE DOAR DE LIBERTATE !!!!!!!

 9. […] ian 2014: Să vedem și părțile rele, ca să știm mai bine cu cine avem de-a face… – un articol despre Willy Schuster – De ce trebuie parcă tot timpul ca persoanele pe care […]

 10. roger says:

  Ungui la Ungaria! conducatorii tarii si toti parlamentarii la parnaie! backerii si ei tot la parnaie! iar romania nu are nevoie de hoti care sa o fure si sa umple puscariile de hoti de gaini brichete si telefoane vrem distrugatorii de tara sa stea la parnaie pe viata ca au facut prea multe crime NU AVEM NEVOIE DE CONDUCATOR CARE SA NE OBLIGE LA PLATA TAXELOR AVEM NEVOIE DOAR DE LIBERTATE !!!!!!!

 11. Cristina P. says:

  Ma intreb daca stia/ sau macar acum stie despre L. Tokes ceea ce stim multi dintre noi acum, faptul ca a fost/daca nu cumva mai este agent al serviciilor secrete ungare. MA intreb daca un om care sta sa isi apere pamantul si care munceste in batatura are timp sa citeasca foarte multe despre putreziciunile din tara si sa stie sa se feerasca de ele. Dar sa vedem ce si cum. Pina la urma tot o sa iasa la suprafata, vorba actorului Sandu Gruia…
  Cu bine tuturor, c.p.

 12. Dacian says:

  Fereasca Dumnezeu cel Sfant, sa vrea Romanul sange, nu pamant.

 13. Karlheinz Ungar says:

  confuzie perfecta. Nu Willy Schuster, si nu altii demoleaza Romania. Se demoleaza singura …

  • Judex says:

   Nu Karlheinz Ungar, nu românii demolează România ci cozile de topor plătite gras de Budapesta şi cei ce acţionează pe toate căile să reînvie mortul, Imperiul Bicefal. Acestea trebuiesc “hanged” precum Saddam Husein la comanda americanilor.

 14. Alin B says:

  Admiram persoana lui Willy Schuster avand in vedere cele intamplate la Mosna, Pungesti si Bucuresti cand jandarmii i-au spart capul. Ma gandesc totusi la o legatura intre tockes-Schuster-Ervin Albu care doreste sa candideze la postul de euro parlamentar si care spunea ca vrea autonomie, o autonomie in care primarul sa nu mai tina cont de consiliul judetean … (si ce a mai declarat intr-o postare pe Facebook)

 15. Anonim says:

  Un detaliu ignorat de toata lumea: emblema campaniei pentru Rosia Montana poarta numai culorile staegului Ungariei.

 16. Campanie electorală says:

  Socoteala e simplă.
  Dacă la Roșia Montană se decide ceva în favoarea lui Schuster, Tokes va profita de capitalul de imagine și va declara sus și tare că el s-a zbătut pentru localnici. Voturi pentru el.
  Dacă, în schimb, se va continua exploatarea cu cianuri, Tokes n-a afirmat niciodată că este contra acestei exploatări, ba chiar este un susținător al ei. Deci oricum va ieși în câștig.

  Popa își caută capital electoral, că doar vin alegerile.
  S-au mai făcut manevre de-astea. Cel mai recent caz a fost Ponta cu ciobanul Ghiță. Ceva mai demult a fost Iliescu cu Michael Jackson, iar alte exemple nu-mi aduc aminte acum, dar mai sunt.
  Psihologie elementară. Apari alături de un VIP al momentului, pentru ca electoratul să te identifice cu acel VIP. Și uite-așa vin voturile.

  Că Willy Schuster a picat în capcana asta, e foarte rău. Poate își va da seama repede de ce se întâmplă.

  • Dan Tanasa says:

   Nu Tokes a scris că e flatat de compania lui Schuster, ci invers.

  • Judex says:

   Dar oare a picat, sau chiar a urmărit să intre în acest joc murdar?

   • Dan Tanasa says:

    De vreme ce i-am atras atenția de două ori nu cred că mai poate fi bănuit că a greșit.

    • margareta says:

     Ce ați zice dacă același lucru ar spune și cei din UE ? Afară cu străinii.
     V-ar place ? Statele Unite ale Americii au o mare diversitate de etnii și nimeni nu se gîndește să-i scoată de acolo.Din contra ,mai dă și Carte Verde pentru a te putea stabili.Germania are peste 65 de etnii pe teritoriul său și prin asta constă puterea ei.Fiecare vine cu ce are mai bun și așa ajută la dezvoltarea ei.

 17. nea Dane, postarile mele nu e bune? nu e politicaly corecte?

 18. micu bogdan says:

  cred ca ai exagerat cu acest post

  Willy e un om deosebit si lupta pt o cauza nobila. iar o discreditare a lui e trista cel putin. Asta isi doresc toti in special politicieni corupti si hotii de la chevron

  dar desigur fiecare are dreptul la exprimare. Dar nu uita ca poti face si bine si rau.

  • Dan Tanasa says:

   S-a discreditat singur. Eu doar am arătat lumii ceea ce am văzut eu.

   • Andrei says:

    Corect spus, bun articol. Cand am adus in atentie la mine pe blog ca Willy promoveaza numai steagul Transilvaniei si nu al Romaniei in lupta contra Prospectiuni, am fost stropit cu noroi in mediul online foarte rapid.

  • Judex says:

   O fi el om deosebit, dar depinde ce hram poartă. Dacă poartă interesele unui stat inamic, fie el cît de deosebit, tot nociv şi periculos rămîne pentru neamul românesc şi cauza unităţii naţionale.
   Ca moldovean, mai bine admit ca acest tîlhar de Chevron să-mi găurească şi să-mi zdrumice pământul sfînt al ţării decît să ştiu că îmi este pusă în joc unitatea naţională. Nu vedeţi că au apărut la orice cafenea fel de fel de nulităţi care pun în discuţie Unitatea Naţională?
   Eu unul nu-l vreau pe Tokes sau pe Sabin Gherman să mi se alăture pentru apărarea aurului Roşiei Montane sau gazele de şist ale Moldovei sau Dobrogei pe care vrea să le fure tîlharii lumii.

   • tiby308 says:

    Suntem nationalisti dar facem cumparaturi la Kaufland,billa,Selgros circulam cu Renault.Opel Ford folosim Vodafone Orange
    fals totul este un fals si interes personal Sabin Gherman o fi el ce vreti voi dar e singurul care a vorbitimpotriva vinderii pamintului lui Stefan,Mihai sau Avram Iancu pamint care e vindut de rominii nationalisti caPonta Dragnea Basescu
    decit asa romini mai bine lipsa mai ginditiva

   • Dan Tomozei says:

    Foarte bine ai pus problema Judex, nu stiu daca-i observat dar pana sa se infiltreze Schuster, Benedek si ceilalti “eco-teroristi” la Pungesti n-au fost ciocniri intre fortele de ordine si protestatari, cum au aparut aceste specimene cum au inceput provocarile la adresa Jandarmeriei si afisarea bannerelor gen “Moldova nu e Romania”, “Suntem sub ocupatie Romaneasca”, “steagul” Moldovei, etc.
    Multumim “domnilor transilvaneni” dar NOI MOLDOVENII n-avem nevoie de “ajutorul” vostru. N-avem nevoie de “ajutorul” unor DIVERSIONISTI care sa ne invete cum sa-i uram pe “sudisti”, munteni, “mitici” sau olteni sau cum sa distrugem STATUL NATIONAL UNITAR ROMAN!!!!!

    P.S.:
    Ati vazut cat de “speriat” era Schuster la Mosna (nici nu voia sa iasa din curte) ca va fi batut de cei de la Prospectiuni S.A. pentru ca mai apoi (dupa nici doua luni) sa se duca la protestele de la Pungesti si Bucuresti ? Pe drumul catre cele doua locatii nu se mai temea ca va fi “capturat” de catre cei de la Prospectiuni S.A.?
    Sau cum i-au spart capul brutele alea de jandarmi in Piata Universitatii pentru ca dupa 2 saptamani sa fie prezent alaturi de Gherman, Daian si ceilalti la intalnirea “autonomistilor transilvaneni” de la separeul restaurantului Hermania din Sibiu (28.12.2013)?

 19. dan says:

  Felicitari, tu ai reusit sa pui “noi” in paranoia.

 20. Razes al lui Stefan Cel Mare si Sfant says:

  dupa ce mi-am exprimat nedumerirea si indignarea printr-un comment la acel post(am facut si printuri) am luat block de la cine credeti…domnul Willy Schuster…ceva pute si pute urat

 21. Dane, ca-n fabula aia cu vaca si soricelul, trebuie sa ai in vedere ca nu oricine care vrea sa salveze Rosia Montana vrea binele Romaniei. Socoteala unora ca Tokes e simpla: Ardealul e al nostru, asadar si Rosia Montana (mai precis, ceea ce se afla in subsol – te rog sa remarci ca n-am spus “aurul”) Asadar, trebuie aparata!

 22. Ely says:

  Excelent articol, Dan! Ai pus puntul pe “i”! Multi au observat si e bine sa se afle ce se “coace” in spatele usilor inchise!

  • Dan Tanasa says:

   Asta zic și eu. Nu suntem cu toții orbi.

   • Judex says:

    Felicitări Dane! Bine că mai sunt şi printre români oameni cu conştiinţa trează. Hai, că pe Tokes îl înţeleg, el s-a exprimat pe faţă într-un fel sau altul că nu iubeşte România şi a pîrît-o pentru păcate închipuite la fel de fel de foruri internaţionale. Dar pe Sabin Gherman, facînd acelaşi lucru, îl condamn din capul locului ca pe o otreapă demnă de scîrba neamului românesc oriunde ar fi el.
    Ştiu anatemele aruncate împotriva României în urmă cu vreo 5-6 ani de către acest individ, dar credeam că s-a mai deşteptat. La ziua naţională a României de anul trecut l-am urmărit pe postul său de tv “Transilvania live”, să văd cum “savurează” această zi. Absolut nimic. A tratat-o cu totală indiferenţă. Parcă nici n-ar fi fost. S-a încadrat perfect în politica maghiarilor. Am impresia că dacă ar fi spus ceva apreciativ la adresa acestei mari zile, i-ar fi ras maghiarii simbria pe 6 luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "S-A COMPROMIS. Willy Schuster, agent al propagandei revizioniste maghiare? Schuster: ”M-am simțit flatat să apar alături de Laszlo Tokes, Bojte Csaba și Sabin Gherman”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/s-a-compromis-willy-schuster-agent-al-propagandei-revizioniste-maghiare-schuster-m-am-simtit-flatat-sa-apar-alaturi-de-laszlo-tokes-bojte-csaba-si-sabin-gherman/