SFÂNTU GHEORGHE. Primar UDMR iresponsabil, copil de șapte ani MUTILAT

July 29, 2016 •social •Views: 4330

Atitudinea iresponsabilă a primarului din Sfântu Gheorghe a făcut posibil ca unui copil în vârstă de șapte ani să-i fie amputat un deget în urma unui accident petrecut într-un parc de antrenament administrat de Primăria Sfântu Gheorghe. Parcul de antrenament nu era autorizat legal să funcționeze.

În data de 18 iulie a.c. la sediul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Covasna a fost înregistrată o reclamație privind Parcul de antrenament situat lângă spațiul de joacă pentru copii din strada Crângului din municipiul Sfântu Gheorghe. Potrivit cotidianului Mesagerul de Covasna, în data de 15 iulie, un copil în vârstă de șapte ani a folosit un aparat din fier, care se rotea, prinzându-și mâna stângă în acesta. Copilul a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență în urma căreia acestuia i-a fost amputată o falangă de la mâna stângă. Comisarii CJCP Covasna s-au deplasat în data de 20 iulie la fața locului, împreună cu reclamantul, în vederea verificării reclamației.

Conform informațiilor puse la dispoziție de către reprezentanții instituției, în urma controlului, comisarii CJPC Covasna au constatat că Parcul de antrenament situat în apropierea locului de joacă pentru copii nu este împrejmuit, nu există avertismente sau instrucțiuni de utilizare a aparatelor montate, iar aparatul la care a fost accidentat copilul a fost blocat ulterior, cu un șurub, de către angajații Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe, pentru a nu mai permite mișcarea de rotație a acestuia.

Niciun spațiu de joacă pentru copii nu este autorizat

În cursul anului 2014, în urma unui control al CJPC Covasna, efectuat pe baza tematicii de control a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), au fost verificate toate spațiile de joacă pentru copii, aparținând Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe. Potrivit cotidianului Mesagerul de Covasna, în urma controlului efectuat s-a constatat că spațiile de joacă nu erau împrejmuite, nu aveau afișate în mod corespunzător intrucțiunile de folosire și nu existau instrucțiuni de montaj și de întreținere. Mai mult, comisarii au constatat că nu exista autorizație de funcționare pentru nicunul dintre spațiile de joacă pentru copii: „Municipiul Sfântu Gheorghe a fost sancționat contravențional cu suma de 8.200 lei și ca măsură s-a dispus interzicerea utilizării echipamentelor pentru agrement până la remedierea deficiențelor constatate.”

Iresponsabilitatea primarului costă bani

În urma incidentului petrecut zilele trecute, CJPC Covasna a constat faptul că parcul de antrenament este administrat de municipalitate, nu are autorizație de funcționare și nu respectă cerinţele minime esenţiale de securitate prevăzute în HG 435/2010. Pentru aceste motive CJPC Covasna a aplicat municipiului Sfântu Gheorghe, reprezentat prin primarul Antal Árpád András, o amendă în valoare de 56.000 de lei. Totodată, instituția responsabilă pentru protecția consumatorilor a amendat din nou Primăria Sfântu Gheorghe cu suma de 12.000 de lei pentru spații de joacă pentru copii neautorizate.

Caz penal

Cele petrecute în acest caz trebuie să atragă responsabilitatea penală a primarului UDMR din Sfântu Gheorghe. Deși știa foarte bine faptul că toate parcurile de joacă pentru copii din municipiu nu au autorizație de funcționare, Antal Árpád András nu a acționat legal pentru ca aceste spații publice de joacă să nu pună în pericol viața copiilor, ceea ce a dus la acest eveniment tragic în care un copil de doar șapte ani a plătit pentru iresponsabilitatea primarului Antal Árpád András.

Părinții copilului au posibilitatea să facă plângere penală împotriva Primariei Sfântu Gheorghe și a primarului Antal Árpád András care este direct responsabil de modul în care funcționează aceste spații publice.

Dacă primarul Antal Árpád András sau lucrătorii IPJ Covasna au vreun dubiu cu privire la responsabilitatea penală a edilului în acest caz îi rog să acceseze această știre. Sper că lucrătorii IPJ Covasna vor acționa profesional și nu își vor bate joc și ei de acest copil nevinovat.

FOTO: Antal Árpád András, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "SFÂNTU GHEORGHE. Primar UDMR iresponsabil, copil de șapte ani MUTILAT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/sfantu-gheorghe-primar-udmr-iresponsabil-copil-de-sapte-ani-mutilat/