ȘOVINISM. Angajată a Clinicii Medicale nr. 1 din Cluj Napoca despre români: „vedeți-vă de nația voastră țigănească”

December 19, 2015 •sovinism maghiar •Views: 75525

Cum era de așteptat, afirmațiile tatălui extremistului maghiar arestat la Târgu Secuiesc pentru tentativă de atentat terorist au iscat numeroase comentarii. Beke Erno a afirmat că românii nu au nicio legătură cu dacii și romanii și că românii vin din Albania.

Vezi și Mesajul primit de la un cetățean ungur: Locul tău era la Auschwitz

Mulți români i-au adresat cuvinte jignitoare lui Beke Erno, și el un extremist care neagă continuitatea poporului român pe aceste meleaguri și jignește întreaga națiune română cu afirmațiile sale. Nu pot să controlez ce gândește fiecare însă am încercat să atrag atenția că limbajul injurios nu ajută la nimic. O replică stupefiantă însă a venit din partea unei românce de etnie maghiară din Cluj Napoca care, la fel ca Beke, jignește întreaga națiune română și nu are nicio problemă să-și manifeste public ura față de poporul român, culmea, din care și ea face parte. Potrivit profilului său de Facebook, Salzer Erika este angajată a Clinicii Medicale nr. 1 din Cluj Napoca, o structură de bază a Spitalului Clinic Judetean de Urgență din Cluj.

Mesajul postat de aceasta este stupefiant, cu atât mai mult cu cât doamna este angajată a unei instituții publice: „Puteti fii mandri ca oriunde mergeti in lume vi se spune tigani!!! Asa ca nu mai tot comentati prostii si vedeti-va de natia voastra tiganeasca”, a comentat Erika Salzer.

Să ai buletin românesc, să lucrezi într-o instituție publică a statului român și să gândești că românii sunt o nație țigănească nu poate arăta decât șovinismul care îți domină mentalitatea. Să afirmi public faptul că românii, națiune din care faci parte și tu, sunt o nație țigănească arată clar faptul că ai probleme grave la nivel de comportament, probleme care necesită intervenția de urgență a unui medic psihiatru.

Consider că o astfel de atitudine este incompatibilă cu activitatea într-o instituție publică a statului român. Sper ca în acest caz conducerea Clinicii Medicale nr. 1 din Cluj Napoca să reacționeze.

salzer erika cluj nație țigănească

FOTO: Salzer Erika, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

13 Responses to ȘOVINISM. Angajată a Clinicii Medicale nr. 1 din Cluj Napoca despre români: „vedeți-vă de nația voastră țigănească”

 1. Alexandru says:

  As avea multe de comentat insa,dupa mediatizarea cazului,astept reactia organelor abilitete,adica cercetare,dosar penal ,judecata,condamnare.Scurt.Adica aplicarea legii.

 2. Garion says:

  Si lor la fel ,ce ne doresc noua

 3. Florin B says:

  Am trimis email la secretariat@clinicamedicala1cluj.ro

  In atentia managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj

  Bună ziua

  Mă numesc Florin Bigan şi sunt un cetăţean al acestei ţări.
  Vă aduc la cunoştinţă că o angajată din cadrul Spitalului Clinic
  Judeţean de Urgenţă Cluj – Clinica Medicală I, numita SALZER ERIKA, de
  etnie maghiară, a facut urmatoarea afirmaţie în spaţiul public, pe
  Facebook:
  „….vedeţi-vă de naţia voastra ţiganească”

  Detalii aici:
  http://www.dantanasa.ro/sovinism-angajata-a-clinicii-medicale-nr-1-din-cluj-napoca-despre-romani-vedeti-va-de-natia-voastra-tiganeasca/

  Vă rog să-mi comunicaţi poziţia dvs, în calitate de manager al
  Spitalului Clinic Judeţean de Urgentă, faţă de această exprimare
  extrem de gravă a unei angajate a clinicii. De ce vă cer o luare de
  poziţie? Pentru că în dreptul numelei ei, atunci când comentează pe
  Facebook, scrie “Clinica Medicală I Cluj”.

  Acest email a ajuns in CC si la urmatoarele entitati:
  Secretariatul Minsterului Sănătăţii
  Secretariatul General al Guvernului
  Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării
  Antena 3
  B1TV
  Realitatea TV

  Vă mulţumesc,

  FLORIN BIGAN
  *

 4. Zatara says:

  Mi-am adus aminte un banc simpatic. Se zice că un român, din Constanța probabil, s-a rătăcit prin Cluj și a întrebat doi cetățeni care, întâmplător, erau unguri unde este gara. Cei doi i-au răspuns că nu știu. După plecarea românului unul dintre unguri îi zice celuilalt ” de ce nu i-ai spus unde e gara?”. Celălalt răspunde ” dă-l încolo, ei spun că sunt aici de două mii de ani și el nu știe unde e gara”.
  Dragii mei câți dintre voi știu unde e gara ?!!

 5. Elena says:

  Doamna Salzer Erika, vorbesti tampenii, traiesc in Spania de ani de zile, sunt respectata in toate birourile unde intru si de majoritatea spaniolilor cu care am de a face. Nu am avut probleme cu nimeni niciodata, cat despre tigani vin din India, noi nu. Sa-ti fie rusine ca mananci paine romaneasca si-i faci pe romani tigani. Se stie ca aroganta si nesimtirea voastra, a ungurilor e nelimitata si asta datorita tolerantei romanilor. Nu reactioneaza cum ati merita. De ce nu avem probleme cu nici o alta minoritate decat cu voi. Iti spun eu de ce: pentru ca doar voi sunteti marul putred din Romania. Noi stim de unde venim si sunt dovezi de mii de ani, dar voi nu se stie din ce fund al Asiei a-ti venit napasta pe capul popoarelor din Europa, pe care le-ati jecmanit si terorizat nu numai pe noi ci si pe altii ca asa-i caracterul vostru. Da ar fi bine sa se sesizeze conducerea clinicii, dute angajeaza-te in Ungaria ta, nu manca painea unui roman si pe urma sa ne mai faci si tigani si tot tu cu gura mare. Rusine sa-ti fie.

 6. silvia says:

  mare pacat ca este atata raca intre minoritati si romani ar trebui sa convietuim pasnic. e adevarat ca tiganii ne cam fac de rusine prin lume dar se va dovedi ca chiar daca sunt de cetatenie romani nu ne reprezinta. cat despre etnia maghiara ei au tot timpul de comentat ceva si tot ce este romanesc le pute . sa stea in banca lor ca si celelalte minoritati si vor fi bine daca nu vor si cauta cearta stiu romanii sa-i puna la punct . romanii sunt un popor ospitalier si rabdator dar si cand se supara ………

  • In scolile cu predare in limba maghiara se indoctrineaza copiii cu falsuri istorice ,se cultiva ura impotriva romanilor bastinasi din Romania, Acum e in desfasurare continua procesul de maghiarizare a romanilor din Transilvania , prin acordarea unor facilitati capcana, romanilor care accepta a doua cetatenie, adica cea maghiara.

 7. Cristina says:

  Doamna, desigur, ” nu este ” sovinista. Dar nu e singura. La fel ca si dumneaei, o alta conationala de-a noastra, “doamna” Török Stoica Margareta, slujbasa la AJOFM Miecurea Ciuc, emite pareri antiromanesti, in ciuda celui de-al doilea nume de familie pe care-l poarta. (Nu m-am lamurit daca e numele de dupa casatorie).
  Cand i-am atras atentia ca nu e corect sa manance paine si sa-si intretina familia din banii statului pe care-l denigreaza, s-a pornit sa ma jigneasca si sa ma injure, cu toate ca limbajul meu a fost cat e poate de corect si civilizat. Apoi, de frica probabil, a mai sters din postarile dumneaei….
  Deci, nu e singura. E bine si frumos sa injuri romanii, dar e la fel de bine sa profiti de banii statului pe care lupti sa-l destrami…. asta arata adevaratul lor caracter. E bine, zic….

 8. nica says:

  Hai sa ne vedem fiecare de treba lui si sa facem ceva pentru a trai mai bine. Ne certam intre noi ca chiorii si conducatorii nostri isi dau marire peste marire de salariu.

 9. virlan says:

  voi astia care traiti in Romania ,aveti buletine ,neamuri,si beneficiati de faptul ca sunteti ROMANI ….in nici o tara a lumii nu ati fost tolerati asa cum sunteti in Romania si de noi ca populatie …insa nesimtirea voastra e mare ….ati vrut si vreti din ce ,in ce mai mult ca si cei care va reprezinta in guvernul Romaniei ….ROMANIA este una …..si limba ROMANA este unica ,care se vb in ROMANIA si in toate institutiile publice ….nu va place ,nu va conformati acestor legi si constitutiei Romaniei …sunteti liberi sa plecati .Nimeni nu va tine cu forta si sa vedeti acolo unde va veti duce daca veti avea aceeasi bunavointa a populatiei ….SUCCES! Incze,Erika….

 10. artur says:

  VA CONVINE SAU NU, DACA AVETI CARTE DE IDENTITATE SI TRAITI SAU V-ATI NASCUT IN ROMANIA SUNTETI 100% ROMANI ,CHIAR DACA VA CHEAMA ISTVAN ,SZAKACS,ATTILA ,HUNOR ETC. !!! TIGANII SUNT O PROBLEMA A EUROPEI NU NUMAI A ROMANIEI SI NU SUNT NUMAI AI NOSTRII !!! ASA CA GANDITI-VA BINE SI INCERCATI SA NU SCUIPATI VENIN SAU URA PENTRU CA ASTEA DUC MAI DEPARTE LA ALTELE SI NU ESTE BINE !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ȘOVINISM. Angajată a Clinicii Medicale nr. 1 din Cluj Napoca despre români: „vedeți-vă de nația voastră țigănească”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/sovinism-angajata-a-clinicii-medicale-nr-1-din-cluj-napoca-despre-romani-vedeti-va-de-natia-voastra-tiganeasca/