UN NOU ATAC ȘOVIN. Cotidianul Haromszek (Covasna) îngrijorat de ”expansiunea ortodoxă” din Covasna

January 8, 2014 •Covasna •Views: 3075

”Expansiune ortodoxă în Covasna” titrează cotidianul Haromszek azi, pe prima pagină.

”Expansiune ortodoxă în Covasna” titrează cotidianul Haromszek azi, pe prima pagină.

Cotidianul de limba maghiară Haromszek, ce apare la Sfântu Gheorghe (Covasna), a lansat azi un nou atac șovin la adresa Bisericii Ortodoxe Române.

Sunt titlul ”Expansiune ortodoxă în Covasna”, redacția cotidianului Haromszek vorbește despre ”cadoul” făcut de Guvernul României celor de la Episcopia Ortodoxă a Harghitei şi Covasnei.

Redacția Haromszek lansează mai multe ipoteze menite să inflameze opinia publică din Covasna și să irite comunitatea maghiară, doar-doar se va isca vreun scandal interetnic și interconfesional. Cotidianul Haromszek deplânge situația bisericilor ”istorice” maghiare care nu primesc înapoi proprietățile din timpul Imperiului Austro-Ungar. Potrivit Haromszek, Guvernul a transferat Hotelul Bradul din Covasna în administrarea Bisericii Ortodoxe Române  pentru ca aici să fie găzduiți acei basarabeni care vor obține cetățenia română, care mai apoi vor deveni locuitori al județului iar astfel se va schimba componența etnică a județului Covasna.

Delirul șovin al celor de la Haromszek continuă. Potrivit publicației în limba maghiară, urmează ca angajații să fie disponibilizați, iar în locul lor să fie aduși călugări și călugărițe. Mai mult, lângă hotel se va construi o mănăstire impozantă, care, se subînțelege, ar deranja sensibilitatea maghiarilor din Covasna.

Actualul director al hotelului nu a confirmat aceste zvonuri, el spune că nu le este teamă că vor fi disponibilizați, chiar dacă majoritatea angajaților sunt etnici maghiari (65%). Din mesajul anti-ortodox nu putea lipsi primarul UDMR din Covasna, Thiesz Janos, care a declarat ca și el și-ar dori o astfel se donație din partea Guvernului.

Evident, cei de la cotidianul Haromszek nu suflă o vorbă despre șicanele UDMR împotriva Episcopiei Ortodoxe a Harghitei și Covasnei în cazul sediului Băncii Naționale a României din Sfântu Gheorghe. (detalii aici)

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

13 Responses to UN NOU ATAC ȘOVIN. Cotidianul Haromszek (Covasna) îngrijorat de ”expansiunea ortodoxă” din Covasna

 1. […] în administrarea Episcopiei Ortodoxe a Harghitei și Covasnei. Cum era de așteptat, decizia a fost contestată de extremiștii maghiari din Covasna, atât de cei radicali cât și de cei […]

 2. gabi says:

  Zau, se tem ca locatarii unui intreg hotel vor schimba structura etnica a zonei??? :)))))))))))))) Vreau si eu sa stau la “Bradul”!!

 3. Marius says:

  Poate au uitat ca au umplut orasul de biserici unguresti. Iar pentru construirea bisericii ortodoxe de langa jandarmerie, primarul nici nu a vrut sa dea teren.

 4. Valah says:

  Ce tampenie pe acesti extremisti, imi vine sa rad, pai bai sovinilor in Romania putem sa ne stabilim unde vrem, voi nu vedeti ce aberatii spuneti ha ha ha niste tampiti.

 5. Ionas says:

  Pai si avocatul ala de ce nu da RA-APPS -ul in judecata ?????????

 6. raulmarta35 says:

  ungurii poate vor si ei o biserica in asia. stiu ei unde, mongolii uita ca traiesc in gazda in romania si ungaria sta in chirie

 7. […] Cotidianul de limbă maghiară Haromszek, ce apare la Sfântu Gheorghe în judeţul Covasna, afirmă că Guvernul României pregăteşte “colonizarea” zonei cu români, prin intermediul Bisericii Ortodoxe Române(BOR), notează DanTanasa.ro. […]

 8. Alex says:

  Ca să fim cât se poate de obiectivi şi să lăsăm sentimentele de-o parte:
  Noi îl avem pe ÎPS Ioan Selejean, părintele Cucu sau Pr. Ioan Gavrilă şi mă opresc aici pentru că lista e lungă şi n-aş vrea să omit pe cineva.
  Fraţii maghiari îl au pe Tokes Ladislau, cunoscut în lumea interlopă ca “Laslo Tiocheşi” sau “popa-prostu”.
  Ai noştri niciodată nu au incitat la violenţă şi au fost mereu împăciuitori, chiar şi când conaţionalii noştri au sărit calul…precum Atilă, criminalul antic însuşit de dumnealor.
  Despre Tokes se ştiu multe, inclusiv faptul că a fost răspopit, chiar dacă termenul e un pic forţat, secta dumnealui neavând preoţi în adevăratul sens, ci nişte predicatori, chiar şi “rregele” autoproclamat, obezitatea sa Cioabă (or should I say Csaba?) era “predicator” într-o sectă din asta baptisto-protestanto-adventistă.
  Cam uşor de pus în balanţă, este?

  Mi-e milă de minoritatea maghiară, condamnată să aibă PREOŢI care incită, mi-e milă de cei care merg la Biserică unde-s îndoctrinaţi să urască pe fraţii lor români şi pleacă nervoşi şi veninoşi din lăcaşul de cult.
  Şi nu pot să nu mă bucur, ca şi creştin, când văd unguroaicele la coadă la popa “românească” cum zic ele, simţind harul acestuia şi lipsa de ură şi răutate a ortodocşilor. Noi, ortodocşii, nu umblăm să convertim ca sectanţii. Nu, ei, credincioşii, vin la ai noştri preoţi, Dumnezeu să le dea putere de muncă pentru a-I face lucrarea Lui pe Pământ! Omul simplu simte unde-i politică, meschinărie şi doar iubire de arginţi şi unde e CREDINŢĂ ADEVĂRATĂ.

 9. cip says:

  e incredibil ce se intampla. astia se cred stapani si cred ca li se cuvine orice numai sa le fie dat maghiarilor.
  nesimtitilor. o sa dispareti ca natie mongola ce sunteti daca atacati Biserica Ortodoxa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UN NOU ATAC ȘOVIN. Cotidianul Haromszek (Covasna) îngrijorat de ”expansiunea ortodoxă” din Covasna"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/un-nou-atac-sovin-cotidianul-haromszek-covasna-ingrijorat-de-expansiunea-ortodoxa-din-covasna/