Vicepremierul Ungariei: aș fi dat mai devreme cu pumnul în masa românilor

December 6, 2016 •Ungaria •Views: 33771

Continuă să curgă reacţii iritate de la Budapesta, după controversa creată de Ziua Naţională a României, transmite Digi24.

Vezi și Kover: Ungaria nu ar trebui să conteze pe guvernul român că va ajuta minoritatea maghiară să-și păstreze identitatea

După ce ministrul de Externe le-a interzis diplomaţilor maghiari să participe la festivităţile organizate de 1 decembrie, reacţii au venit şi de la alţi oficiali. Un vicepremier de la Budapesta, de exemplu, a spus răspicat că Ungaria ar fi trebuit să dea cu pumnul în masă mult mai devreme în relaţia cu România.

„Dacă e să ne punem întrebarea dacă diplomaţia ungară are vreo responsabilitate în deteriorarea relaţiilor româno-ungare, trebuie să spun cu conştiinţa curată că nu are. Întodeauna am fost îngăduitori cu românii şi niciodată nu am exacerbat lucrurile. Dar acum am ajuns să fim puşi la zid.

Eu cred că dacă ar fi să reproşăm ceva diplomaţiei ungare din orice punct de vedere, atunci ar fi că nu am dat cu pumnul în masă mai devreme”, a spus Zsolt Semjen, vicepremier ungar.

FOTO: Zsolt Semjen, Agerpres

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

11 Responses to Vicepremierul Ungariei: aș fi dat mai devreme cu pumnul în masa românilor

 1. Responsabilescu says:

  De fapt este doar o reactie destul de civilizata fata de declaratiile belicoase revizioniste fara precedent ale iresponsabilului isteric Basescu, un dement care nu a facut nimic pentru Romania dar care de dragul votului zgandara iar si iar in preajma alegerilor problema maghiara. Cititi in ce hal a vorbit netotul nostru, smecherul de periferie care ne-a condus si pe care cu onor l-am votat de doua ori ca a plans pe umarul lui Stolo, amenintand granitele Romaniei stabilite la Trianon si la Paris:

  Altfel, aceşti aventurieri din guvernul lui Viktor Orban nu vor înţelege că România adevărată este până la Tisa.
  Să vă ferească Dumezeu să ne amintim de acest lucru, lătrăi politici budapestani”, scrie Băsescu pe Facebook.

  Chiorule, aventurier esti tu ba, sa te duci tu si cu fi-ta la razboi ma ca sa muti granita pe Tisa. Dar oricum tu stii ca esti un las si doar mananci rahat ascuns pe facebook din biroul tau incercand inca o data sa prostesti romanii de data asta pe coarda patriotica.

 2. de la un secui says:

  — Cred că, după ’89, noi, secuii şi ungurii, trebuia să începem o altă era, în România: cea a loialităţii faţă de Statul Român, pe care încă n-am acceptat-o după Trianon. Ar trebui să începem prin a recunoaşte public şi a cere iertare pentru crimelor noastre faţă de români! Cred că un astfel de gest ar fi însemnat o împăcare istorică între două neamuri şi ar însemna începutul integrării noastre, adevărate, în România. O integrare adevărată, fără izolationisme şi separatisme, pe care încă n-am făcut-o! –

  • Alex says:

   Sa fim seriosi , UDMR a fost vampa politicii romanesti din 90′ încoace . Partidele care au avut majoritate împreuna cu supozitoarele UDMR au făcut majoritate . Cum se poate așa ceva ??? Cati romani sunt in Spania , Italia , Germania , Anglia ??? Sa-mi spună cineva de ce nu au partid ??? De ce nu contează in guvernele acestor tari ??? Unde este UE in cazul acesta ???? Ne impun sa nu mai mâncam mici pt ca sunt cancerigeni vezi-doamne Mc-ul , KFC-ul si alte cârciumi asemănătoare nu . Sa fim serioși , pentru mine UE este o mare vampa , iar noi ca țara , suntem clasa muncitoare , de-aia dau toți cu pietre in noi . Cum face vre-o cioara o prostie este la BBC si suntem judecați toți ca nație , in Anglia femeile beau mai mult ca bărbații , dorm pe străzi din aceste cauze dar intr-un final se face show la tv despre romanii care fac munca de jos. Cum spune o vorba veche , bătrânească ” buni , rai , sunt părinții tai ” așa e si cu țara . Mișcați -va romani daca vreți sa fie bine . Scoateți in evidentă valorile românești . De ce nu exista emisiuni despre olimpicii noștri ? De ce nu exista emisiuni despre medicii noștrii ??? Etc . Deoarece intr-o societate europeană noi facem parte din cea mai joasa clasa socială . Treziți -va romani daca vreți sa aveți copii Fericiți .

  • Dacă ar gândi toti oamenii nu ungurii,ca tine…respect fratele meu! Am prieteni unguri sofer de TIR si ei si îi doare n paishpe(poola) de unificare sau autonomie..suntem oameni toti!

 3. de la un secui says:


  Guvernul maghiar anterior guvernului Orban a făcut un gest frumos faţă de România, când a acceptat ca ziua de 1 Decembrie să fie sărbătorită, la Budapesta, într-un teatru renumit. Guvernul Orban însă, ajuns la putere, a interzis acest lucru! Şi nu numai atât, el a declanşat și o retorică intensă antiromânească, revizionistă! Să nu uităm însă că Orban este aliatul lui Putin, deci nu trebuie ca noi, secuii şi ungurii, să cădem în capcană revizionismelor. Trebuie să fim loiali Statului Român, căci revizionismul serveşte unei cauze străine, nu cauzei noastre comune! Nu vom câştigă nimic prin revizionism, istoria ne-a arătat-o! Ocupaţia, administraţia horthysta, i-a discriminat pe secui, chiar în secuime! Ungurii sunt cei care ne-au furat identitatea noastră secuiască, asimilând-o cultural în maghiarime, în timp ce, în cea mai mare parte a istoriei noastre, ne-au asuprit! Vitorul nostru, dacă va fi, va fi comun. Dacă nu – nu va fi! —

 4. Laurentiu says:

  Lipsa unei atitudini diplomatice constante din partea autoritatilor romane, fata de excesele liderilor maghiari de la Budapesta sau din tara , au condus la asemenea luari de pozitie total aberante asa cum este cea de fata.
  Cauzele expectativei sunt multiple .Ele pornesc atat de la setea de putere a unora dintre partide care fac orice concesii UDMR pentru a-si mentine pozitiile castigate , trecand prin teama fata de reactia europeana si mai ales a celei rusesti( pentru care Ungaria reprezinta potaia asmutita asupra vecinului fricos) si terminand cu incompetenta ambasadorilor , consulilor si a intregii noastre diplomatii a carei activitate este practic nula .

 5. Cristi says:

  Budapesta in 1918 sau 1919 a avut administratie românească ! Romanii au mai condus ungurii ,poate e cazul sa o facem din nou ! Sa vedem atunci cine da cu pumnul in masa cui !

 6. Strainu says:

  Noi, cetatenii de rand stam si ne ascundem identitatile pe internet de frica statului asa zis ,,Român”.

  Ministerul de Externe ori nu exista, ori nu ne apartine de foarte mult timp, altfel nu imi explic…
  …Cum e posibil ca o tara vecina sa-si permita sa terfeleasca diplomatia romaneasca ?????

  O explicatie este necesara de la MAE, cum s-a ajuns aici…ca o tara vecina sa-si permita sa faca asemenea afirmatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Vicepremierul Ungariei: aș fi dat mai devreme cu pumnul în masa românilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/vicepremierul-ungariei-as-fi-dat-mai-devreme-cu-pumnul-in-masa-romanilor/