VIDEO. Shimon Peres, fostul președinte al statului Israel despre ”anti-semitismul” românesc: ”NU VOM UITA niciodată că România a SFIDAT naziștii și a salvat viața a 400.000 de evrei”

August 5, 2015 • antisemitism • Views: 8231

Pentru că Institutul Național pentru Studierea Holocaustului în România ”Elie Wiesel”, condus de Alexandru Florian, este mai degrabă interesat de rescrierea istoriei și batjocorirea personalităților culturii românești, mă văd nevoit să reamintesc opiniei publice declarația fostului președinte al statului Israel, Shimon Peres, cu privire la soarta a 400.000 de evrei din România salvați de români în timpul prigoanei naziste.

Peres a făcut această declarație în august 2010, la București, cu ocazia primei vizite din 1948, anul formării statului Israel, a unui lider al statului Israel.

FOTO: Shimon Peres, AP

Tags: , , , ,

4 Responses to VIDEO. Shimon Peres, fostul președinte al statului Israel despre ”anti-semitismul” românesc: ”NU VOM UITA niciodată că România a SFIDAT naziștii și a salvat viața a 400.000 de evrei”

  1. […] Despre Holocaustul din România a vorbit în mod oficial și președintele statului Israel, Shimon Peres. În 2010, acesta a făcut, chiar în timpul unei vizite oficiale la București, o declarație prin care a salutat faptul că România a salvat viața a 400.000 de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (video aici). […]

  2. […] Despre Holocaustul din România a vorbit în mod oficial și președintele statului Israel, Shimon Peres. În 2010, acesta a făcut, chiar în timpul unei vizite oficiale la București, o declarație prin care a salutat faptul că România a salvat viața a 400.000 de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (video aici). […]

  3. Andreea says:

    Sper sa nu ai deptate in ceea ce te priveste si anume ca mai degrabă interesat de rescrierea istoriei șbatjocorirea personalităților culturii românești este acest institut.

    Asteptam noi vesti de la tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend