VIDEO. Shimon Peres, fostul președinte al statului Israel despre ”anti-semitismul” românesc: ”NU VOM UITA niciodată că România a SFIDAT naziștii și a salvat viața a 400.000 de evrei”

August 5, 2015 •antisemitism •Views: 11240

Pentru că Institutul Național pentru Studierea Holocaustului în România ”Elie Wiesel”, condus de Alexandru Florian, este mai degrabă interesat de rescrierea istoriei și batjocorirea personalităților culturii românești, mă văd nevoit să reamintesc opiniei publice declarația fostului președinte al statului Israel, Shimon Peres, cu privire la soarta a 400.000 de evrei din România salvați de români în timpul prigoanei naziste.

Peres a făcut această declarație în august 2010, la București, cu ocazia primei vizite din 1948, anul formării statului Israel, a unui lider al statului Israel.

FOTO: Shimon Peres, AP

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to VIDEO. Shimon Peres, fostul președinte al statului Israel despre ”anti-semitismul” românesc: ”NU VOM UITA niciodată că România a SFIDAT naziștii și a salvat viața a 400.000 de evrei”

 1. […] Despre Holocaustul din România a vorbit în mod oficial și președintele statului Israel, Shimon Peres. În 2010, acesta a făcut, chiar în timpul unei vizite oficiale la București, o declarație prin care a salutat faptul că România a salvat viața a 400.000 de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (video aici). […]

  • Manta Calin says:

   de aceea cer despagubiri si dupa a treia generatie de la razboi…..Revendica acum din Romania ceea ce au furat anterior…F . mult caracter si bun simt …ce mai “nemul ales”….

  • Get says:

   Gata cu bunătatea in toata istoria noastră am facut bine si am fost răsplătiți cu rau.

 2. […] Despre Holocaustul din România a vorbit în mod oficial și președintele statului Israel, Shimon Peres. În 2010, acesta a făcut, chiar în timpul unei vizite oficiale la București, o declarație prin care a salutat faptul că România a salvat viața a 400.000 de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (video aici). […]

 3. Andreea says:

  Sper sa nu ai deptate in ceea ce te priveste si anume ca mai degrabă interesat de rescrierea istoriei șbatjocorirea personalităților culturii românești este acest institut.

  Asteptam noi vesti de la tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "VIDEO. Shimon Peres, fostul președinte al statului Israel despre ”anti-semitismul” românesc: ”NU VOM UITA niciodată că România a SFIDAT naziștii și a salvat viața a 400.000 de evrei”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/video-shimon-peres-fostul-presedinte-al-statului-israel-despre-anti-semitismul-romanesc-nu-vom-uita-niciodata-ca-romania-a-sfidat-nazistii-si-a-salvat-viata-a-400-000-de/