10 Mai va fi zi de sărbătoare naţională

April 23, 2015 •Uncategorized •Views: 1800

FOTO. Regele Carol I, familiaregala.ro

Camera Deputaţilor a decis, miercuri, ca 10 Mai să fie zi de sărbătoare naţională pentru că această dată marchează trei momente istorice – începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării, transmite Active New.

Deputaţii au adoptat cu 294 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi şase abţineri un proiect de lege în acest sens, iniţiat de senatorul PNL Puiu Haşotti.

Conform proiectului de lege, Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul, celelalte autorităţi centrale organizează manifestări cu prilejul sărbătoririi acestei zile în limita alocaţiilor bugetare prevăzute.

Liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a spus că sunt momente în istoria unei ţări care sunt dincolo de patimi politice, iar acesta este unul dintre ele.

Proiectul a fost respins de Senat, însă a fost adoptat de Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Tags: , ,

One Response to 10 Mai va fi zi de sărbătoare naţională

  1. Nelutu says:

    A cita oara se confirma faptul ca,liberalii sunt cei mai mari ticalosi si dusmani ai poporului roman?Ei l-au alungat pe Cuza si au adus in fruntea tarii un traista-n bat,un nimeni in drum si plin de praf, ca sa ne jupoaia de bani!Ei sunt “inventatorii”celor mai multe si mai inrobitoare biruri puse in spinarea romanilor!Ei ne-au procopsit cu un minoritar sas in fruntea tarii,un minoritar care nu are nici in clin nici in mineca cu poporul roman si nazuintele sale!Si in plus,avem o turma de parlamentari idioti care voteaza fara sa stie ce!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "10 Mai va fi zi de sărbătoare naţională"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/10-mai-va-fi-zi-de-sarbatoare-nationala/