24 iunie 2015, Ziua Universală a Iei

June 22, 2015 •traditii •Views: 3046

Pentru a treia oară consecutiv, pe 24 iunie 2015, Sânzienele vor îmbrăca Planeta în IE. Vom purta II, cămăşi sau costume tradiţionale, oriunde ne-am afla, pentru a ne spune povestea, pentru a fi împreună, pentru a promova imaginea frumoasă, dar de multe ori necunoscută a României, pentru a celebra sărbătoarea Sânzienelor şi a Sfântul Ioan de Vară.

Am creat împreună, începând cu 2013, cea mai frumoasă tradiţie din lume născută pe Facebook, un moment unic de inspiraţie şi bucurie colectivă. Sperăm din toată inima ca în acest an să ni se alăture şi mai mulţi oameni, indiferent de etnie sau naţionalitate.

Evenimentele dedicate Zilei Iei vor avea loc în perioada 19 iunie – 28 iunie. Acest grup va conţine lista tuturor locurilor din lume unde va fi celebrată Ziua Iei şi va fi actualizat constant.
Aşteptăm mesajele voastre, oricine poate iniţia un eveniment pentru 24 iunie.

Vă mulţumim din suflet şi vă urăm mult succes!
#24Iunie #ZiuaIei #Sanzienele

On June 24th, 2015, wear a Romanian blouse wherever you are, take a selfie or a picture and post it as a profile picture on your social media accounts. Help us to raise awareness on the Romanian cultural heritage of textile creation.
#lablouseroumaine #romanianblouse #IA #IAday2015

Ziua Universală a Iei este o iniţiativă a comunităţii LA BLOUSE ROUMAINE.

La blouse roumaine este o comunitate online, născută pe facebook în 2012, ce a declanșat una dintre cele mai importante mișcări culturale din ultimii 25 de ani, dedicate iei și culturii identitare din România.

La blouse roumaine a creat și inițiat Ziua Universală a Iei, pe 24 iunie 2013, odată cu sărbătoarea Sânzienelor și Sfântul Ioan de vară. Evenimentul s-a bucurat de un succes imens, fiind celebrat, doi ani la rând, pe 6 continente, in peste 50 de țări și 100 de localități din România și din întreaga lume.

Comunitatea La blouse roumaine a primit premiul revistei Business Review pentru Cel mai important efort de promovare a României in 2013, premiul de Proiectul Anului acordat de Asociația Cele mai Frumoase Sate Românești și nominalizarea revistei Foreign Policy Romania în Top 100, categoria inițiativelor culturale care mişcă ţara în direcţii bune.

Mai multe detalii pe https://www.facebook.com/events/1442984125997286/

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "24 iunie 2015, Ziua Universală a Iei"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/24-iunie-2015-ziua-universala-a-iei/