25 Octombrie: Ziua Armatei și Ziua Regelui. La mulți ani, Majestate! La mulți ani Armatei Române!

October 25, 2013 •Majestatea Sa Regele Mihai I al României •Views: 1306

regele-si-regina

FOTO: roxanaiordache.wordpress.com

Ziua Armatei Române va fi marcată anul acesta printr-o serie de manifestări organizate în toate localitățile unde sunt unități militare, în țările în care România are acreditați atașați ai apărării și în bazele militare din teatrele de operații unde sunt dislocați militari români, transmite Romanian Global News.

Potrivit MApN, statele majore ale categoriilor de forțe ale armatei, comandamentele, marile unități și unitățile militare de pe întreg teritoriul țării organizează, cu ocazia Zilei Armatei României, Ziua Porților Deschise, activități cultural-artistice și sportive, simpozioane, întâlniri cu veteranii de război, expoziții, gale de filme și spectacole.

La Carei, în fața Ansamblului Monumental, ceremoniile militare și religioase de depuneri de coroane și jerbe de flori vor avea loc vineri, de la ora 10,00.

În București, ceremoniile militare de depuneri de coroane și jerbe de flori se vor desfășura vineri la Monumentul Eroilor căzuți la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul României (Parcul Tineretului) — ora 8,30, Mormântul Ostașului Necunoscut (Parcul Carol) — ora 10,00 și la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Națională de Apărare “Carol I”) — ora 12,30.

Începând cu ora 18,30, militari din Regimentul 30 Gardă “Mihai Viteazul” se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național — B-dul Regina Elisabeta — B-dul Eroilor Sanitari — Str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu — Șoseaua Cotroceni — B-dul Iuliu Maniu — B-dul Vasile Milea — B-dul Timișoara.

La Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I” din Capitală va avea loc Ziua Porților Deschise.

Cu aceeași ocazie, peste 800 de studenți și elevi din anul I din instituțiile militare de învățământ vor depune joi jurământul militar.

Regele Mihai I, al României  împlinește vineri 25 octombrie 92 de ani. La mulți ani Majestate!

Evenimentele consacrate aniversării regelui Mihai I continuă până pe 15 noiembrie în București și în țară, scrie www.agerpres.ro.

Luni, 28 octombrie, va avea loc lansarea, la Muzeul Național de Istorie al României, a volumului ‘Coroana în societatea românească’, semnat de Ioan-Luca Vlad și publicat de Editura Curtea Veche, eveniment la care vor participa principesa Margareta și principele Nicolae.

Sub genericul “Clujul omagiază pe Regele Mihai”, miercuri, 30 octombrie, principele Radu și principele Nicolae vor participa, la Biblioteca Centrală Universitară ,,Lucian Blaga’, la vernisajul expoziției dedicate familiei regale și monarhiei în România, organizată de Serviciul Colecții Speciale al BCU și vor vizita expoziția ,,Regele Urmărit’ organizată de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Actrița Silvia Ghelan va fi decorată  în numele regelui Mihai, cu Decorația Regală ,,Nihil Sine Deo”.
Ulterior, va avea loc, la ora 17,00, lansarea volumului ,,Trei poduri peste lume” la Centrul de Cultură Urbană Casino.

Luni, 4 noiembrie, regele Mihai I îl va primi la Palatul Elisabeta pe rectorul Universității Naționale de Apărare Carol I, general-locotenent prof. univ. dr. Teodor Frunzeti, alături de o delegație a Universității, care îi vor prezenta fostului suveran portretul regelui Carol I, în uniforma de mareșal, alături de volumul ,,Mareșalii României”.
În aceeași zi, la librăria Cărturești din incinta centrului comercial Promenada, va avea loc, în prezența principelui Radu, lansarea de gală a volumului ,,Trei poduri peste lume’ iar miercuri, 6 noiembrie, Editura Curtea Veche și Casa Regală vor prezenta proiectul ,,Cărțile copilăriei” într-o întâlnire de gală, la care va participa principesa moștenitoare. Evenimentul va avea loc la Sala Polivalentă CFR Rapid, începând cu ora 14,00.

În seria evenimentelor dedicate aniversării regelui Mihai, în Sufrageria Mare a Palatului Elisabeta, vor fi organizate o serie de prânzuri oficiale cu societatea civilă și autoritatea politică, marți, 5 noiembrie și joi, 7 noiembrie, la care vor lua parte personalități marcante ale vieții sociale, culturale, politice și diplomatice din România.
Joi, 7 noiembrie, la Sala Radio va avea loc un concert extraordinar oferit de maestrul Dan Grigore, pianist al Casei Regale, cu ocazia zilei onomastice a regelui Mihai I. La concert vor lua parte principesa moștenitoare Margareta și principele Nicolae.

Vineri, 8 noiembrie, regele Mihai va deschide porțile Palatului Elisabeta pentru cei care doresc să îl felicite, la eveniment urmând a-și da concursul Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale.

Invitații vor avea acces în gradina Palatului Elisabeta începând cu ora 10,00, la ora 11,00 regele Mihai urmând să iasă la balconul palatului pentru a saluta participanții.
Vineri, 15 noiembrie, Filarmonica de Stat Oltenia organizează ,,Festivalul Internațional Craiova Muzicală”, care se află de anul acesta sub înaltul patronaj al regelui Mihai. În cadrul festivalului, vor avea loc vineri un concert regal și o lansare de carte regală.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "25 Octombrie: Ziua Armatei și Ziua Regelui. La mulți ani, Majestate! La mulți ani Armatei Române!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/25-octombrie-ziua-armatei-si-ziua-regelui-la-multi-ani-majestate-la-multi-ani-armatei-romane/