A DOUA OARĂ. La sesizarea subsemnatului, Prefectura Harghita a dat jos DRAPELUL UNGARIEI de pe sediul Primăriei Mădăraș! FOTO. DOCUMENT.

November 22, 2012 •UDMR •Views: 1845

Pentru a doua oară drapelul Ungariei a fost îndepărtat, la sesizarea subsemnatului, de pe fațada Primăriei Mădăraș, județul Harghita (FOTO. Prefectura Harghita)

Deși legea îi permite, Prefectul de Harghita a refuzat să-l amendeze pe primarul UDMR recidivist

Prefectura Harghita mi-a comunicat azi faptul că, urmare sesizării mele din luna august a.c., drapelul Ungariei amplasat în mod permanent pe fațada clădirii în care funcționează Primăria comunei Mădăraș, județul Harghita, a fost îndepărtat.

Este pentru a doua oară în mai puțin de un an de zile când primarul comunei Mădăraș, UDMR-istul Bíró László, arborează ilegal drapelul Ungariei pe clădirea Primăriei. Și de această dată Prefectura județului Harghita a reacționat după o sesizare a subsemnatului.

Interesant este faptul că, deși prevederile H.G. nr. 1157/2001 pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României sunt foarte clare în privința sancțiunilor, prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a refuzat să-l sancționeze pe primarul comunei Mădăraș care dă dovadă evidentă de rea credință în acest caz.

Pentru a veni în ajutorul domnului prefect îi reamintesc faptul că potrivit art. 24 alin. 1 lit. g constituie contravenție ”arborarea drapelului sau a fanionului altui stat, cu alte dimensiuni decât cele ale drapelului României şi cu alte ocazii sau în alte condiţii decât cele prevăzute la art. 6, 7 şi 9” iar potrivit art. 24 alin. 2 ”Contravenţiile prevăzute la alin. (1) lit. a), e) şi k) se sancţionează cu amendă de la 5.000.000 lei la 15.000.000 lei, iar cele prevăzute la lit. b), c), d), f), g), h), i), j) şi l), cu amendă de la 25.000.000 lei la 50.000.000 lei”. Așadar, pe cale logică de consecință, prefectul județului Harghita era obligat, potrivit legii și având în vedere recidiva primarului Bíró László, să-l amendeze pe acesta cu cel puțin 2500 de lei. Din păcate nu a făcut-o.

Vezi și DOCUMENT. AM DAT JOS DRAPELUL UNGARIEI de pe sediul Primăriei Mădăraș din județul Harghita. PREFECTUL LADANYI LASZLO-ZSOLT NU A REACȚIONAT PÂNĂ CÂND NU L-AM SESIZAT ÎN ACEST CAZ! FOTO

LA SESIZAREA MEA, Prefectura Harghita SOMEAZĂ Primăria Mădăraș să înlăture drapelul Ungariei de pe sediul său! DOCUMENTTags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to A DOUA OARĂ. La sesizarea subsemnatului, Prefectura Harghita a dat jos DRAPELUL UNGARIEI de pe sediul Primăriei Mădăraș! FOTO. DOCUMENT.

  1. […] Vezi și A DOUA OARĂ. La sesizarea subsemnatului, Prefectura Harghita a dat jos DRAPELUL UNGARIEI de pe sedi… […]

  2. Alex Vosloban says:

    Dar confectia textila de langa drapelul UE ce este ?
    Nu trebuiau sa fie doua drapele ale Romaniei ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "A DOUA OARĂ. La sesizarea subsemnatului, Prefectura Harghita a dat jos DRAPELUL UNGARIEI de pe sediul Primăriei Mădăraș! FOTO. DOCUMENT."! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/a-doua-oara-la-sesizarea-subsemnatului-prefectura-harghita-a-dat-jos-drapelul-ungariei-de-pe-sediul-primariei-madaras-foto-document/