ADEC, 5 ani de la înființare: peste 70 de procese câștigate definitiv pentru respectarea Constituției

July 15, 2019 •Asociația Civică pentru Demnitate în Europa •Views: 1122

În data de 13 iunie 2014 Judecătoria Sector 3 București a admis cererea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și a dispus înscrierea acesteia în Registrul național al asociațiilor și fundațiilor. În cinci ani ADEC a câștigat definitiv zeci de procese în apărarea Constituției, marea majoritate pentru aplicarea legii în județele Covasna și Harghita.

Vezi și JURISPRUDENȚĂ. Am câștigat DEFINITIV peste 20 de procese în temeiul legii privind accesul la informații publice

Încă de la înființare, ADEC și-a propus, printre altele, să acționeze în instanță instituțiile publice ale statului care nu respectă Constituția României și legislația în vigoare, pentru a veni astfel în sprijinul Prefecturilor.

Zeci de primării din județele Covasna, Harghita, Mureș și Satu Mare au pierdut definitiv procese deschise împotriva lor de ADEC pentru impunerea respectării legislației în vigoare.

Cu ocazia împlinirii a cinci ani de la înființare, președintele-fondator al ADEC, Dan Tanasă, a declarat:

„Cu resurse puține și cu ajutorul lui Dumnezeu și a unor oameni cu inimă mare am reușit imposibilul. ADEC a câștigat zeci de procese, definitiv, și a impus respectarea legii și a Constituției României acolo unde statul român, prin funcționarii și demnitarii săi, nu mai dorește să-și exercite suveranitatea, respectiv județele Covasna și Harghita.

Toate procesele pe care ADEC le-a câștigat sunt responsabilitatea prefecților. Dacă prefecturile și-ar fi făcut treaba atunci ADEC nu ar fi câștigat atâtea procese. Faptul că am câștigat definitiv zeci de procese, iar alte zeci le vom câștiga în perioada următoare, este dovada clară a faptului că statul român nu își exercită suveranitatea pe întreg teritoriul. Practic, suntem a treia prefectură din județele Covasna și Harghita, având în vedere numărul de procese pe care le-am câștigat.

Subliniez faptul că eu nu am studii juridice. Sunt autodidact în domeniul juridic însă experiența pe care am acumulat-o în toți acești ani în instanțe este enormă. Le mulțumesc și pe această cale avocaților și juriștilor care m-au îndrumat la început și mai apoi când am avut nevoie. Fără ei mi-ar fi fost mult mai greu. Le mulțumesc membrilor ADEC pentru că fac posibilă aplicarea legii acolo unde respectarea legii este de multe ori negociată politic. Le mulțumesc celor foarte puțini care au sprijinit financiar activitatea ADEC și îi îndemn să nu ne lase singuri”.

ADEC va continua să acționeze conform statutului său în sprijinul statului de drept, al democrației și al valorilor europene. ADEC va acționa în continuare pentru ca domnia legii să fie o realitate pe întreg teritoriul național.

FOTO: Dan Tanasă, președinte-fondator ADEC

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

25 Responses to ADEC, 5 ani de la înființare: peste 70 de procese câștigate definitiv pentru respectarea Constituției

 1. Constanta Ene says:

  Bravo dle Dan ! Tot inainte !

 2. Eu says:

  Felicitări. Tot așa…

 3. yo says:

  cine te plateste ? sie ,sri sau esti doar prost ?

 4. Dan says:

  Felicitari si nu sa nu te lasi. Suntem alaturi de tine.

 5. Pleistoros says:

  Felicitari!!! E timpul sa nu se mai ignore.absolut deloc abuzurile magistratilor si cele din justitie,sa fie respectata Constitutia,deoarece este piatra de temelie principala a statului de drept,reliafat si scos in evidență, modul bolsevic in care actionează,fără jenă Inainte!!!

 6. Florin says:

  Vă mulțumesc mult pentru tot ceea ce faceți, domnule Tanasă Dan, vă apreciez munca, este o plăcere să vă ascult în aparițiile TV,și nu numai.
  Cred,că sunt singurul român care vă poartă în ,, suflet”, suntem cu miile.

  • Dan Tanasa says:

   Vă mulțumesc!

  • Balogh Antal says:

   Felicitări Dan Tănasă reușiți de 5 ani sa va ocupați de lucruri mărunte. Măcar un singur român trăiește mai bine in urma proceselor castigate? Nu reușiți decât să instigați la ura felicitări inca o dată sunteți un exemplu bun pentru cei prosti.

 7. Ioan says:

  Cind vor ajunge ardelenii la acelasi numitor comun vor iesi in strada si vor cere independenta Ardealului.

 8. Feeladi says:

  Felicitari, tot respectul… sincer..
  eu aș dubla jurnaliștii cu dreptul automat de recuperarea unor banuti de pe fapele de coruptie descoperite prin print/un „parteriat” cu justitia ., cu dreptul automat de chema in instanta functioarii sau faptele descoperite , presa e a 4 putere in stat, dar nu întru-unul corupt .. nu stiu cum s/ar putea dar in spatele presei de investigatie este multa munca fizica si psihica si. riscul ca un politic corupt sa o distruga .. deci.. sa va faceti si banii de pe faptele descoperite in instanta …daca s/ar putea..
  oricum.. MULTUMIM.. !!! Doamne ajută !!!

 9. Georgescu says:

  Felicitări Dan Tanasa! Dacă ar fi măcar o mie de români așa determinați și perseverenți precum Tanasa, poate altfel ar sta treaba cu tupeul fără limite al udemereului.

 10. Bravo Dan says:

  Esti tare, tine-o tot asa si sa-i freci bine in continuare pe cei care urasc Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ADEC, 5 ani de la înființare: peste 70 de procese câștigate definitiv pentru respectarea Constituției"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/adec-5-ani-de-la-infiintare-peste-70-de-procese-castigate-definitiv-pentru-respectarea-constitutiei/