ADEC, apel către toate cadrele militare în rezervă și în retragere: veniți la Valea Uzului pe 6 iunie!

June 3, 2019 •apel •Views: 6360

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă în calitate de președinte, face apel către toate asociațiile cadrelor militare în rezervă și în retragere să participe la Ziua Eroilor la Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului, alături de societatea civilă.

Vezi și EXCLUSIV. Ministerul Apărării Naționale: Cimitirul de la Valea Uzului este unul internațional. Cimitirul a fost „maghiarizat” fără avize legale de autoritățile locale controlate de UDMR

ADEC face un apel către toate asociațiile cadrelor militare în rezervă și în retragere din țară să participe în data de 6 iunie a.c., la Valea Uzului, la eveimentul dedicat Zilei Eroilor organizat de societatea civilă la Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului.

Reprezentanţii Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM) şi-au exprimat, joi, indignarea faţă de decizia autorităţilor harghitene de a închide Cimitirul Eroilor din Valea Uzului şi au anunţat că se alătură persoanelor care se vor deplasa luna viitoare în această localitate pentru a sărbători Ziua Eroilor, transmite publicația Mesagerul de Covasna.

„După ce crucile a zeci de eroi români, amplasate de către primăria oraşului Dărmăneşti în Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului, au fost profanate de către un ‘grup de iniţiativă maghiar’, fiind acoperite cu saci de gunoi de culoare neagră, legaţi cu scotch, după ce activişti pentru drepturile românilor din zonele unde suntem numeric minoritari au fost agresaţi la poarta cimitirului, a urmat decizia primăriei de la Sânmartin de a interzice pentru 30 de zile accesul în cimitir şi legarea cu lanţuri a porţilor de către preşedintele Consiliului Judeţean Harghita. Aflând din spaţiul public de intenţiile mai multor grupuri de oameni care simt româneşte de a se deplasa la Cimitirul Internaţional al Eroilor de la Valea Uzului în ziua de 6 iunie, de Ziua Eroilor, pentru a cinsti memoria Eroilor şi a participa la slujba de pomenire a acestora, FCRCHM susţine şi se alătură acestor iniţiative”, menţionează reprezentanţii Forumului, într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Aceştia au lansat, totodată, un apel către participanţii la această acţiune să aibă un comportament demn şi să nu răspundă provocărilor, adresând, totodată, un apel la „calm şi respect” şi către concetăţenii maghiari.

FOTO de Florin Eșanu

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

15 Responses to ADEC, apel către toate cadrele militare în rezervă și în retragere: veniți la Valea Uzului pe 6 iunie!

 1. Chis Lucia says:

  Am ramas fara grai,citind despre aceste fapte marsave ,ce s-au petrecut la locul de veci a celor care si-au dat viata ,pentru ca cei ce astazi le pangaresc mormintele sa traiasca si sa se bucure de toate drepturile pe care ei doar le-au visat.Nu pot sa vin ca este prea departe pentru mine, ,dar voi fi alaturi de cei prezenti la manifestare cu sufletul si gandul. Lasati eroii nostri sa se odihneasca in liniste si pace. Cei ce doresc si pot, mergeti si aprindeti o lumanare si in numele meu. Dumnezeu sa-i odihneasca si sper sa se dechida portile( lanturi la portile cimitirului eroilor ,unde sa nu poata intra nimeni sa aprinda o lumanare ,sau sa puna o floare ,nu am mai auzit ,lasati portile deschise pentru a fi comemorati eroii nostri si nicidecum acoperiti de gunoaie. Rusine celor care se preteaza la astfel de lucruri. Daca nu le place in Romania sa plece unde vor,,dar nimeni nu le va permite sa batjocofreasca pe bravii nostri eroi. Unii dintre noi au avut in familie pierderi de nerecuperat (parinti,unchi,frati) . Lasatii sa se odihneasca in pace.
  Dumnezeu sa-i odihneasca in linistea si pacea pe care ei ne-au oferit-o prin lupta lorsi jertfa lor. Lucia Chis

 2. Razzy says:

  Autoritatile statului sa se sesizeze la instigarile dvs. Ce faceti aici e incalcarea legilor statului Roman.

 3. Nelutu says:

  D-le Tanasa,am facut doua comentarii si le-ati cenzurat!In unul din ele afirmam ca suntem un mare numar de romani harghiteni care vrem sa mergem pe iunie la Valea Uzului,sa inteleg ca nu suntem bine veniti acolo?

  • Dan Tanasa says:

   Toată lumea este binevenită acolo. Nu aprob comentariile care conțin un limbaj inadecvat.

 4. Maria says:

  Militari au fost doar cei care au luptat în războaie, ceilalti au fost niste “purtători de haină militară” și toate privilegiile primite. Niste oportunisti ai vremurilor! Habar nu au ce inseamna patriotism! Patriotismul nu se cumpără cu nimic, nici cu leafa, nici cu pensia! Patriotismul il ai in suflet, il ai sau nu! Va felicit domnule Tanasa Dan pentru tot ceea ce faceti!

  • Dan Tanasa says:

   Vă mulțumesc!

  • Alecu Lache says:

   Maria, ti-ai efectuat stagiul militar? Banuiesc ca nu, ca doar nu traim in Israel, si femeile erau scutite chiar si atunici cand era obligatoriu! Sa stii ca militarii, indiferent daca merg sau nu la un razboi (mai bine pentru toata lumea este sa nu), dapun un juramant prin care se obliga sa apere Romania cu pretul vietii. Multi o fac si in timp de pace, perioada in care sunt nevoiti – asa cum spunea ganditorul antic Sun Tzu in capodopera “Arta razboiului” – sa se pregateasca pentru aceasta: “Daca vrei pace, pregateste-te de razboi”. Ei, bine, in cursul acestor pregatiri se mai intampla si accidente! Ce crezi tu ca ingroapa familia unui militar dupa ce aeronava in care zbura s-a prabusit? Niste fiare contorsionate, intr-un cosciug inchis, ca sa nu se vada. Stii tu cate nopti, cu temperaturi sub zero grade ori cate zile toride au petrecut acesti “oportunisti” prin poligoanele patriei, respectiv pe pistele de beton ale aerodromurilor, pentru a-si putea respecta juramantul depus? Nu stii si nici nu-ti pasa, dar te declari o mare “patrioata”. Speranta medie de viata a personalului luptator din Armata Romaniei este de 63 de ani, in timp ce toti ceilalti romani spera sa traiasca pana la 69 de ani. Sa renunti, pentru tara si popor la 6 ani din viata numest tu “oportunism”. Se pare ca ai cazut in plasa celor care cu adevarat nu-si iubesc tara, si incearca sa denigreza unul din stalpii statului national, Armata Romaniei, lansand teoria “pensiilor nesimtite” ale militarilor. Atunci, ce parere ai de pensia lui “Taica Lazar”?

 5. Mihai says:

  Pai bine mai dănut cel mic da cum pensia mea cum ramane viteazule? E nesimtita voinicule? De ce nu mergeti voi cei cu muita-n gurita?

  • Dan Tanasa says:

   Vai, dar ce limbaj elevat, câtă educație!

  • Dan Tanasa says:

   Tu poți să stai acasă! Nu te-a băgat nimeni în seamă! Atât de viteaz ești că nici măcar numele nu ai curaj să-l publici.

 6. militarul says:

  Acum cateva luni, acest Dan Tanasa numea pensiile militarilor drept pensii nesimtite. Acum face apel la pensionarii cu pensii nesimtite? Sictir!

  • Dan Tanasa says:

   😀 😀 😀

  • emil says:

   bineînțeles ca ,unele sunt nesimțite ,de exemplu , un ofițer superior ieșit acum la pensie și care nu a fost combatant pe front ,primește o pensie speciala nesimțită de mare ,iar un veteran din al doilea război mondial ,care a luptat pentru țara în condiții mult mai grele ,primește o pensie ridicola de mica în comparație cu cei pensionați în zilele noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ADEC, apel către toate cadrele militare în rezervă și în retragere: veniți la Valea Uzului pe 6 iunie!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/adec-apel-catre-toate-cadrele-militare-in-rezerva-si-in-retragere-veniti-la-valea-uzului-pe-6-iunie/