ADEC condamnă atitudinea șovină a UDMR în cazul schimbării denumirii Spitatului Cardiologie din Covasna

April 16, 2015 •Asociația Civică pentru Demnitate în Europa •Views: 1903

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) condamnă atitudinea șovină a UDMR Covasna în cazul schimbării denumirii Spitatului de Recuperare Cardiovasculară „dr. Benedek Geza” din Voineşti-Covasna

ADEC se alătură Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş și salută redenumirea Spitalului de Recuperare Cardiovasculară „dr. Benedek Geza” din Voineşti-Covasna în „dr. Teculescu – Benedek”, considerând că ordinul ministrului Sănătăţii reprezintă un act de reparaţie morală față de o personalitate marcantă a românilor din Covasna.

În același timp ADEC condamnă public atitudinea șovină, profund intolerantă și antieuropeană a membrilor organizației UDMR Covasna care, prin vocea președintelui Tamas Sandor, se opun acestei reparații morale față de munca unei personalități românești locale.

ADEC atrage atenția asupra faptului că, sub pretextul păstrării identității culturale a maghiarilor din zonă, în ultimii 25 de ani în județele Covasna și Harghita au fost maghiarizate denumirile a zeci de grădinițe, școli, parcuri, instituții publice, străzi etc., atribuindu-se exclusiv denumiri maghiare, fără consultarea și fără acordul comunității românești din zonă.

ADEC își exprimă îngrijorarea față de apropierea tot mai evidentă dintre UDMR și partidul neo-fascist Jobbik din Ungaria și face apel la formațiunea maghiară să înceteze să mai promoveze doar ură interetnică și șovinism, atitudinea UDMR fiind foarte departe de valorile europene.

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to ADEC condamnă atitudinea șovină a UDMR în cazul schimbării denumirii Spitatului Cardiologie din Covasna

  1. antiunguri says:

    Ungurii astia di Romania trebuiesc opriti de la aceste actiuni indreptate impotriva poporului roman si a Romaniei de destabilizare si maghiarizare fortata a teritoriilor romanesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ADEC condamnă atitudinea șovină a UDMR în cazul schimbării denumirii Spitatului Cardiologie din Covasna"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/adec-condamna-atitudinea-sovina-a-udmr-in-cazul-schimbarii-denumirii-spitatului-cardiologie-din-covasna/