ADEC condamnă declarațiile iresponsabile ale președintelui UDMR Sfântu Gheorghe

December 16, 2014 •Asociația Civică pentru Demnitate în Europa •Views: 1676

Dan-Tanasa-Camera-Deputatilor

Dan Tanasă, președinte ADEC (FOTO: Florin Eșanu)

Motto: ”N-ar fi grozav dacă războaiele ar fi purate doar de tâmpiții care le-au provocat?”, replică a personajului interpretat de Kevin Costner în filmul The Postman

Membrii Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) se declară consternați cu privire la declarațiile iresponsabile făcute sâmbătă, 13 decembrie a.c. la Târgu Mureș, de președintele organizației UDMR Sfântu Gheorghe, primarul Antal Arpad Andras, cu privire la posibilitatea reizbucnirii în așa-zisul ținut secuiesc a unui conflict interetnic similar celui din martie 1990 de la Târgu Mureș.

ADEC condamnă public declarațiile liderului UDMR Sfântu Gheorghe, pe care le considră o blasfemie la adresa memoriei victimelor conflictului interetnic din martie 1990 de la Târgu Mureș, români și maghiari deopotrivă.

Dan Tanasă, președinte ADEC: ”Antal Arpad este un personaj toxic pentru conviețuirea româno-maghiară din Transilvania. Reamintesc opiniei publice faptul că pe vremea când era deputat în Parlamentul României Antal Arpad i-a amenințat public pe românii din Covasna și Harghita cu soarta sârbilor din Kosovo (masacrați de albanezi) dacă România nu va acorda autonomia teritorială pe criterii etnice maghiarilor din așa-zisul ținut secuiesc. Ulterior, Antal nu a negat această declarație, ba chiar a întărit-o. Antal Arpad vrea neapărat să vadă vărsare de sânge românesc în Transilvania. Prin astfel de declarații UDMR se poziționează de partea extremismului radical maghiar din România”.

ADEC face apel către liderii UDMR la calm și cumpătare și atrage atenția asupra faptului că toți cetățenii României, indiferent de etnie, sunt datori să respecte legile și să apere Constituția României.

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to ADEC condamnă declarațiile iresponsabile ale președintelui UDMR Sfântu Gheorghe

  1. […] Vezi și ADEC condamnă declarațiile iresponsabile ale președintelui UDMR Sfântu Gheorghe […]

  2. […] Vezi și ADEC condamnă declarațiile iresponsabile ale președintelui UDMR Sfântu Gheorghe […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ADEC condamnă declarațiile iresponsabile ale președintelui UDMR Sfântu Gheorghe"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/adec-condamna-declaratiile-iresponsabile-ale-presedintelui-udmr-sfantu-gheorghe/