ADEC condamnă incompetența Guvernului Victor Ponta în organizarea alegerilor în diaspora

November 17, 2014 • Asociația Civică pentru Demnitate în Europa • Views: 1433

(FOTO: Florin Eșanu)

(FOTO: Florin Eșanu)

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) îi solicită Premierului Victor Ponta să dea dovadă de onoare și să demisioneze imediat. ADEC condamnă public modul iresponsabil și incompetent în care Premierul Victor Ponta a organizat cele două tururi de scrutin pentru alegerea președintelui în străinătate.

Dan Tanasă, președinte ADEC: ”Am votat la Consulatul României din Bonn după ce am stat în ploaie la coadă două ore și jumătate. După ce am ieșit din secția de votare am văzut coada celor care vroiau să voteze. Erau peste o mie de persoane. Cunosc persoane care au stat și șapte ore la coadă. Este inacceptabil, mai ales că Premierul Victor Ponta a promis că în turul doi nu vor mai fi probleme. După primul tur de scrutin Premierul Victor Ponta a afirmat că în Germania nu pot fi organizate secții de votare în afara ambasadei și a consulatelor, ori acest lucru reprezintă o minciună. În august 2014 la alegerile prezindențiale din Turcia pentru turcii din Germania au fost organizate secții de votare pe stadioane”.

ADEC consideră că Premierul Victor Ponta și ministrul Teodor Meleșcanu au împiedicat cu bună știință votul românilor din străinătate pentru faptul că acesta nu convenea candidatului Victor Ponta. Guvernul Victor Ponta și-a bătut joc cu bună știința de românii care au stat ore întregi la coadă doar pentru că au vrut să-și exprime opțiunea electorală.  Modul în care autoritățile au acționat în organizarea acestor alegeri trădează incompetența și ticăloșia Premierului Victor Ponta.

ADEC îi solicită Premierului Victor Ponta să dovedească că are un mimim bun simț și să-și prezinte demisia imediat.

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa

Tags: , , , , ,

2 Responses to ADEC condamnă incompetența Guvernului Victor Ponta în organizarea alegerilor în diaspora

 1. Normal si decent ar fi trebuit sa incepi asa: ADEC, al carei presedinte sint, cere / solicita / considera / alea-alea. Dane, cu tot dragul, chiar esti tendentios. In strainatate s-au facut eforturi fenomenale, demne de o cauza mai buna, pentru ca alegerile sa se desfasoare prost (si ma tem ca si MAI MULT decit atit) si tu stii asta mai bine decit altii.
  Anul asta au votat mai mult decit triplu fata de 2009. S-au facut eforturi evidente ca sa poata vota cit mai multi romani.
  Nicio tara din lume nu isi propune sa se asigure ca toti, absolut toti cetatenii ei din afara vor vota. E o absurditate!
  Vad ca esti din ce in ce mai pornit impotriva lui Ponta; merita multe critici, pentru multe lucruri (eu insumi am facut-o!) dar chiar sa-i inventezi pacate, parca prea te aliniezi basescului. Sau te-ai contaminat, cumva? Sigur, multi fac orice pentru a urca ierarhii sau pentru a o duce mai bine, dar cred ca intotdeauna trebuie sa ramina lucruri imposibil de facut. Asta cind ai coloana vertebrala, iar eu cred ca tu ai!

  • Dan Tanasa says:

   Ponta e primul băsist al țării. Turcii a organizat secții de votare pe stadioane penru turcii din Germania. Nu ma mai acuza fără dovezi pentru că mă tem că îți voi da SPAM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend