ADEC îi solicită prefectului de Harghita să atace hotărârea ilegală a CL Sânmartin în cazul cimitirului de la Valea Uzului

May 29, 2019 •Asociația Civică pentru Demnitate în Europa •Views: 1107

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă în calitate de președinte, îi solicită prefectului județului Harghita să acționeze legal în cazul hotărârii Consiliului Local Sânmartin prin care se încearcă blocarea accesului cetățenilor care vor să cinstescă memoria eroilor români din cimitirul de la Valea Uzului.

Vezi și UDMR vrea îndepărtarea crucilor EROILOR ROMÂNI din cimitirul de la Valea Uzului

ADEC atrage atenția prefectului județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, cu privire la faptul că atitudinea sa de până acum în acest caz a dus la escaladarea conflictului și că în calitate de reprezentant al Statului Român este obligat legal să acționeze pentru apărarea memoriei eroilor români înhumați în Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului.

ADEC solicită prefectului Jean-Adrian Andrei să atace în contencios administrativ Hotărârea nr. 13/2019 a Consiliului Local Sânmartin, inițiată de primarul UDMR, prin care se încearcă blocarea accesului în incinta cimitirului a cetățenilor care doresc ca în data de 6 iunie, Ziua Eroilor, să cinstească memoria eroilor români înhumați acolo.

ADEC atrage atenția prefectului de Harghita cu privire la prevederile art. 48 alin. 4 lit. b din Legea nr. 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război și îi solicită să acționeze legal.

FOTO de Florin Eșanu

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ADEC îi solicită prefectului de Harghita să atace hotărârea ilegală a CL Sânmartin în cazul cimitirului de la Valea Uzului"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/adec-ii-solicita-prefectului-de-harghita-sa-atace-hotararea-ilegala-a-cl-sanmartin-in-cazul-cimitirului-de-la-valea-uzului/