ADEC îi solicită Președintelui Iohannis să-i retragă decorația lui László Tőkés

February 26, 2016 • social • Views: 2293

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) solicită Ministerului Afacerilor Externe și Cancelariei Ordinelor să demareze de îndată procedurile legale prevăzute de Legea nr. 29/2000 pentru retragerea Ordinului Național „Steaua României” în grad de Cavaler conferit în mod nedrept domnului László Tőkés de fostul Președinte al României, domnul Traian Băsescu.

În temeiul prevederilor art. 57 alin. 2 și art. 58 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României și având în vedere decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de ieri, 25 februarie 2016, care a respins ca nefondat recursul declarat de domnul László Tőkés împotriva Sentinţei nr. 1973 din 20 iunie 2014 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ADEC solicită Ministerului Afacerilor Externe și Cancelariei Ordinelor să demareze procedurile pentru radierea numelui domnului László Tőkés din evidența persoanelor decorate.

ADEC salută și pe această cale atitudinea demnă a membrilor Consiliului de Onoare al Ordinului Național „Steaua României” care au decis în noiembrie 2013 retragerea decorației conferite domnului László Tőkés pentru activitatea sa plină de ură antiromânească.

FOTO de Florin Eșanu

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

One Response to ADEC îi solicită Președintelui Iohannis să-i retragă decorația lui László Tőkés

  1. George says:

    Atat timp cat acest domn lupta impotriva intereselor romanilor mi se pare foarte indreptatita aceasta solicitare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend