ADEC propune decorarea directorului Liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău, Boris Volosatîi

October 11, 2017 • Asociația Civică pentru Demnitate în Europa • Views: 3016

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) îi propune Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, să-l decoreze pe directorul Liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău, Boris Volosatîi.

Vezi și Liceul Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi” din Chișinău, catedrală a românismului

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de domnul Dan Tanasă în calitate de președinte fondator, îi propune Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, să-l decoreze pe directorul Liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău, Boris Volosatîi, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler cu prilejul zilei de 1 decembrie, Ziua Națională a României.

Domnul Boris Volosatîi este doctor în pedagogie, profesor de istorie şi ştiinţe socio-umane. Domnia sa este din data de 5 ianuarie 1990 director al Liceului Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi” din Chișinău, funcție pe care a ocupat-o prin concurs. Într-o scurtă prezentare pe pagina de internet a instituției, direcorul Boris Volosatîi afirmă faptul că „În ultimii 30 de ani procentul de admitere la facultate a absolvenţilor liceului este de 99%, ceea ce permite să ne atribuim cu mîndrie şi mare responsabilitate cuvintele spuse de Ion Hadîrcă: „Dacă intelectualitatea este coloana vertebrală a naţiunii, atunci şcoala nr.1, Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” este coloana vertebrală a acestei intelectualităţii”.

Pentru merite deosebite în apărarea și promovarea limbii române, a culturii și tradițiilor românești, precum și pentru promovarea valorilor europene, a toleranței și a dialogului, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) îi propune Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, să confere cu ocazia Zilei Naționale a României din acest an Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Boris Volosatîi, directorul Liceului Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi” din Chișinău.

Mai multe detalii despre Liceul „Gheorghe Asachi” din Chișinău aici.

FOTO: Boris Volosatîi, asachi.md

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend