ADEC solicită conducerii ANPC să nu reînvie modelul stalinist al Regiunii Autonome Maghiare

May 15, 2017 •Administrație •Views: 2586

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) condamnă vehement intenția conducerii Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) de a înființa un comisariat regional al Regiunii Mureș, format din județele Covasna, Harghita și Mureș, după modelul stalinist de tristă amintire al Regiunii Autonome Maghiare.

ADEC se declară stupefiată de intenția conducerii ANPC, reprezentantă prin președintele Marcel Bogdan Pandelică, de a da curs propagandei revizioniste maghiare și dorințelor separatiștilor maghiari înființând un comisariat pentru protecția consumatorilor pentru Regiunea Mureș, constituită din județele Covasna, Harghita și Mureș.

ADEC atrage atenția conducerii ANPC asupra faptului că înființarea acestui comisariat regional ar avea un corespondent în istorie în modelul stalinist al Regiunii Autonome Maghiare, înfințată la presiunea lui Stalin, și ar servi intereselor Republicii Ungaria, foarte activ implicată în propaganda autonomiei așa-zisului ținut secuiesc, alături de extremiștii maghiari din Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR).

ADEC solicită conducerii ANPC să nu dea curs unei astfel de reorganizări a instituției, sens în care a adresat conducerii ANPC o sesizare scrisă în cursul zilei de astăzi.

FOTO: Dan Tanasă, președinte ADEC, foto de Florin Eșanu

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ADEC solicită conducerii ANPC să nu reînvie modelul stalinist al Regiunii Autonome Maghiare"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/adec-solicita-conducerii-anpc-sa-nu-reinvie-modelul-stalinist-al-regiunii-autonome-maghiare/