ADEC solicită conducerii MApN să se implice IMEDIAT în reabilitarea monumentului Ostaşului Român din Sfântu Gheorghe

October 30, 2017 •Asociația Civică pentru Demnitate în Europa •Views: 1966

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) solicită conducerii Ministerului Apărării Naționale să se implice imediat în proiectul de realibitare a monumentului Ostaşului Român din Sfântu Gheorghe, aflat într-o stare avansată de degradare.

Vezi și REVOLTĂTOR. Drapelul României de la monumentul Ostașului Român din Sfântu Gheorghe, înlocuit cu STEAGUL SECUIESC

ADEC trage un semnal de alarmă cu privire la starea avansată de degradare în care se află monumentul Ostaşului Român din minicipiul Sfântu Gheorghe și solicită conducerii Ministerului Apărării Naționale să se implice imediat în acest caz.

Reacția ADEC vine după ce primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a afirmat recent faptul că deși municipalitatea a alocat suma de 220.000 de lei pentru reabilitarea monumentului Ostaşului Român din cartierul Gării, lucrările nu s-au putut realiza pentru că nicio firmă nu s-a prezentat la licitaţii (detalii aici).

Reprezentanţii comunităţii româneşti din Consiliul local municipal au semnalat în repetate rânduri că monumentul s-a deteriorat considerabil şi au solicitat intervenţia Primăriei pentru reabilitarea acestuia, arătând că o parte dintre manifestările oficiale ce marchează momente importante din istoria poporului român au loc, în fiecare an, în faţa acestei statui.

Preşedintele Asociaţiei Judeţene a Cadrelor Militare în Retragere şi Rezervă Covasna, col. Ioachim Grigorescu, a declarat pentru AGERPRES că statuia Ostaşului Român a fost ridicată în memoria luptelor de eliberare a oraşului, Sfântu Gheorghe fiind primul oraş din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupaţie fascisto-hortystă, în 8 septembrie 1944.

Persoana direct responsabilă în acest caz este secretarul de stat Nicolae Nasta, membru ALDE, care coordonează activitatea Oficiului Național pentru Cultul Eroilor (ONCE) și care, în calitatea sa de şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieții personalului are în sarcină implementarea politicilor în domeniul mormintelor şi operelor comemorative de război (detalii aici și aici).

ADEC va monitoriza foarte atent implicarea conducerii MApN și a secretarului de stat Nicolae Nasta în acest caz și va reacționa public prompt pentru ca memoria Eroilor Neamului să fie respectată.

FOTO: Florin Eșanu

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ADEC solicită conducerii MApN să se implice IMEDIAT în reabilitarea monumentului Ostaşului Român din Sfântu Gheorghe"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/adec-solicita-conducerii-mapn-sa-se-implice-imediat-in-reabilitarea-monumentului-ostasului-roman-din-sfantu-gheorghe/