ADEC solicită CSM să propună Președintelui României demiterea conducerii Înaltei Curți și a DNA

May 28, 2015 •Asociația Civică pentru Demnitate în Europa •Views: 5075

FOTO: Florin Eșanu

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) condamnă vehement nedrepatatea comisă în cazul Marianei Rarinca și solicită Consiliului Superior al Magistraturii să demareze imediat procedurile pentru revocarea din funcție a Președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție și a Procurorului Șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Mariana Rarinca a fost achitată definitiv după ce a stat șase luni în închisoare în urma unui denunț mincinos al Președinei Înaltei Curți de Casație și Justiție a României și în urma abuzului unor procurori ai Direcției Naționale Anticorupție.

Demnitatea Marianei Rarinca a fost călcată în picioare chiar de către cei care sunt plătiți din fonduri publice să facă dreptate. Încrederea populației în actul de justiție a fost afectată extrem de grav, motiv pentru care se impune o demitere a celor responsabili de această nedreptate.

Întrucât nu mai poate fi vorba de demisii de onoare și având în vedere următoarele prevederi legale cuprinse în Legea nr. 303/2004 privind statutul magistraţilor

Art. 52 alin. 4 Revocarea din funcţie a preşedintelui, a vicepreşedintelui sau a preşedinţilor de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se face de către Preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, ca sancţiune disciplinară.

Art. 53 alin. 2 Revocarea din funcţie a procurorilor cu funcţii de conducere prevăzuţi la alin. (1) se face de către Preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, ca sancţiune disciplinară.

ADEC solicită Consiliului Superior al Magistraturii să propună Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, revocarea din funcție a Președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, doamna Livia Stanciu, și a Procurorului Șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kovesi.

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa

Tags: , , , , , , ,

One Response to ADEC solicită CSM să propună Președintelui României demiterea conducerii Înaltei Curți și a DNA

  1. […] României” este pur și simplu o minciună. Asta pentru că, așa cum am arătat și aici, singurul care poate revoca conducerea Înaltei Curți și a DNA este Președintele României, la […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ADEC solicită CSM să propună Președintelui României demiterea conducerii Înaltei Curți și a DNA"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/adec-solicita-csm-sa-propuna-presedintelui-romaniei-demiterea-conducerii-inaltei-curti-si-a-dna/