Adevarul: Extremiştilor de la Karpatia le place să cânte rock împotriva românilor, pe banii lor

August 10, 2010 •antiromanism, epurare etnica, extremism maghiar, iredentism, PCM, revizionism maghiar, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1991

Consiliul Judeţean Harghita finanţează, pentru al doilea an consecutiv, tabăra organizată de „Tineretul Maghiar Ardelean” – „Erdelyi Magyar Ifjak” (EMI), în perioada 11-14 august, în apropierea municipiului Gheorgheni, manifestare care a fost acuzată, de-a lungul timpului, că promovează mesaje extremiste.

Suma pe care Consiliul Judeţean a alocat-o din buget este de 8.000 lei, cu 3.000 lei mai mare decât în anul 2009. În fiecare an, această tabără atrage atenţia opiniei publice datorită temelor abordate şi a mesajelor extremiste promovate dar şi a invitaţilor prezenţi, unii dintre ei extrem de controversaţi.
Printre aceştia se număr avocata austriacă Eva Maria Barki, declarată de două ori personna non grata în România, dar şi liderul Partidului Jobbik din Ungaria, Vona Gabor, iniţiatorul Gărzii Maghiare, organizaţie extremistă scoasă în afara legii în cursul anului 2009. În clipul de promovare al taberei, postat pe site-ul manifestării, imaginile sunt prezentate pe fundalul hărţii Ungariei Mari.
La fel ca şi anul trecut, preşedintele Consiliului Judeţean, Borboly Csaba, consideră că nu e nimic neobişnuit să finanţeze o asemenea manifestare, precizând că şi tinerii din zona Gheorgheni au dreptul să fie susţinuţi de instituţia pe care o conduce, întrucât şi ei şi părinţii lor plătesc taxe şi impozite.

Integral in Adevarul

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to Adevarul: Extremiştilor de la Karpatia le place să cânte rock împotriva românilor, pe banii lor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Adevarul: Extremiştilor de la Karpatia le place să cânte rock împotriva românilor, pe banii lor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/adevarul-extremistilor-de-la-karpatia-le-place-sa-cante-rock-impotriva-romanilor-pe-banii-lor-2/