ALEGERI IN SPANIA. Rezultat dezastruos pentru PSOE, partidul actualului premier Jose Luis Rodrigez Zapatero. Voturile albe si cele nule sunt a patra "forta politica" a Spaniei!

May 23, 2011 •Spania •Views: 1188

Rezultate alegeri locale in 2007

Rezultate alegeri locale 2011
Rezultate dezastruoase pentru PSOE, principalul reprezentant al stangii spaniole, la alegerile  locale care au avut loc ieri, 23 mai, in Regatul Spaniei. Partidul actualului premier, Jose Luis Rodrigez Zapatero, a suferit o zdrobitoare infrangere in alegerile municipale si autonome de duminica in fata principalului adversar, Partidul Popular, care a obtinut cele mai bune rezultate din istoria sa. In fata acestor rezultate categorice, care au facut ca distanta dintre cele doua principale partide politice ale Spaniei sa ajunga la aproape 10%, Partidul Popular il preseaza acum pe premierul Zapatero sa convoace alegeri anticipate. Opozitia il roaga astfel pe actualul premier sa nu mai prelungeasca agonia poporului spaniol cu inca 11 luni si sa convoace de urgenta alegeri anticipate.
Spaniolii au taxat intr-un numar foarte mare intreaga clasa politica spaniola, numarul voturilor nule si al celor albe ajungand la 4.23% din totalul celor exprimate, cele peste 970.000 de voturi astfel exprimate s-ar converti in a patra forta politica din peninsula.
Analistii politici pun dezastrul in alegeri al PSOE pe seama proastei administrari a efectelor crizei economice care a generat peste 5 milioane de someri in Spania. PSOE a anuntat deja ca va organiza in perioada urmatoare alegeri interne, in conditiile in care Zapatero a anuntat inca din luna aprilie ca nu va candida pentru un nou mandat in fruntea PSOE.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ALEGERI IN SPANIA. Rezultat dezastruos pentru PSOE, partidul actualului premier Jose Luis Rodrigez Zapatero. Voturile albe si cele nule sunt a patra "forta politica" a Spaniei!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/alegeri-in-spania-rezultat-dezastruos-pentru-psoe-partidul-actualului-premier-jose-luis-rodrigez-zapatero-voturile-albe-si-cele-nule-sunt-a-patra-forta-politica-a-spaniei-2/