ALERTĂ. Petiție adresată premierului Dăncilă pentru SALVAREA parcurilor naționale

February 23, 2018 •social •Views: 1883

O petiție realizată de Asociația „Agent Green” pentru salvarea Parcurilor Naționale a strâns aproape 40.000 de semnături, transmite Activenews.

În argumentul petiției, autorii arată că situația parcurilor naționale este una dezastruoasă, fiind nevoie de măsuri urgente.

„Exploatările forestiere prevalează protecției și conservarii. Se exploatează masiv la scară comercială pentru firme mari, iar comunitățile locale nu au suficient lemn nici măcar pentru foc;

 • se exploatează chiar și pădurile virgine, cele multiseculare și cele cu structură naturală
 • zonele de non-intervenție din parcuri sunt prea mici; parcurile naționale din România nu respectă recomandările științifice internaționale (IUCN)
 • Guvernul nu planifică îmbunătățirea situației

Practic, munții noștri arată mult mai rău decât înainte să devină parcuri naționale. Actualele planuri de management ale parcurilor naționale sunt de fapt planuri de exploatare și degradare sistematică a ecosistemelor forestiere. În parcurile care nu au planuri de management aprobate este haos total. Se exploatează inclusiv păduri din rezervații naturale din cadrul parcurilor naționale”, se afirmă în preambulul petiției adresată premierului Dăncilă și ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Pentru a semna petiția, intrați AICI.

FOTO: activenews.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to ALERTĂ. Petiție adresată premierului Dăncilă pentru SALVAREA parcurilor naționale

 1. Un roman says:

  Elevă MINORĂ, la un pas de a fi VICTIMA unei agresiuni SEXUALE. Autorul? Un REFUGIAT pakistanez
  Un refugiat pakistanez de la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din municipiul Rădăuți s-a ales cu o noapte petrecută după gratii, la Inspectoratul Județean de Poliție Suceava după ce a încercat să agreseze sexual o minoră de 12 ani.

  În timp ce se îndrepta spre casă, după ce terminase orele de curs, minora de 12 ani a fost la un pas de a cădea victimă unei agresiuni sexuale. Bărbatul de origine pakistaneză a abordat-o în limba engleză pe copilă și i-a oferit o bancnotă de 10 lei pentru „kiss” (n.r. – sărut, în limba engleză), însă copila i-a respins avansurile și s-a grăbit spre casă, scrie activenews.ro.

  Chiar dacă a reușit să intre într-o scară de bloc, aceasta a fost urmată de individ, care a insistat și a încercat să o îmbrățișeze și să o sărute. Fetița a început să strige, ceea ce l-a speriat pe bărbat, care a părăsit în fugă scara. Ajunsă acasă, fetița i-a povestit totul mamei sale, care a alertat de urgență autoritățile.

  Un echipaj de polițiști de la Judiciar s-a deplasat la fața locului și, după o serie de verificări, s-a tras concluzia că autorul agresiunii era, cel mai probabil, unul dintre internii de la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din municipiu. După verificări amănunțite, agresorul a fost identificat: un cetățean pakistanez în vârstă de 20 de ani.

  Bărbatul a fost reținut vineri noapte pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, sub acuzația de tentativă de agresiune sexuală, iar magistrații rădăuțeni au decis sâmbătă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile și o serie de restricții, mai scrie sursa citată.
  http://evz.ro/refugiat-pakistanez-minora-agresiune-sexuala.html

 2. Ioan Adam says:

  Petiția să fie pt toate padurile , nu doar parcurile narionale

 3. Ioan Adam says:

  Petiția sa fie pt toate pădurile , nu doar parcurile naționale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ALERTĂ. Petiție adresată premierului Dăncilă pentru SALVAREA parcurilor naționale"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/alerta-petitie-adresata-premierului-dancila-pentru-salvarea-parcurilor-nationale/