Ambasadorul Germaniei, palmă dată UDMR: România, model de conlocuire

October 4, 2016 •social •Views: 25863

Europa ar fi mai pașnică “dacă și alții ar urma modelul României de conlocuire”, a declarat luni ambasadorul Germaniei la București, Werner Hans Lauk, la celebrarea Zilei Unității Germane, transmite Agerpres.

“Aș dori să mulțumesc Guvernului României în mod explicit pentru modul exemplar în care gestionează relația cu minoritatea germană ca și cu celelalte minorități din țara dumneavoastră. Europa ar fi mai pașnică dacă și alții ar urma modelul României de conlocuire”, a apreciat diplomatul.

Ambasadorul german a mai vorbit despre provocările cu care se confrunta Europa, dar și restul lumii, despre criza migranților și situația din Ucraina, dar și despre Brexit. “Un mare număr de oameni din alte țări continuă să caute protecție din calea războiului, a persecuțiilor politice, a greutăților economice. (…) În țara vecină, Ucraina, situația nu s-a schimbat semnificativ, așa cum prevede acordul de la Minsk. (…) Sunt încântat că România e dedicată proiectului european și a reușit să își facă mai bine auzită vocea în Europa, pentru binele comun”, a arătat el.

Lauk a evidențiat relația bilaterală România-Germania, marcată de o colaborare “tot mai apropiată”. ”Companiile germane au continuat să investească sustenabil în România și să creeze locuri de muncă calificate”, a spus Werner Hans Lauk.

Diplomatul german a adăugat că misiunea sa în România este ultima din carieră și a apreciat caracterul “extraordinar de deschis, cordial și ospitalier al românilor”. “Mă bucur că pot ieși la pensie având amintiri atât de bune legate de această ultimă misiune a mea”, a mai spus Werner Hans Lauk.

FOTO: erdely.ma

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Ambasadorul Germaniei, palmă dată UDMR: România, model de conlocuire

  1. Sachelarie Pavel says:

    Cum dle Ambasador, ati avut dv. taria de caracter , sa spuneti un adevar pe care intreaga Europa nu il recunoaste? Ati avut indrazneala sa palmuiti UDMR care sustine prin glasul infractorului tradator Laslo Tekes, exact contrariul? Dle anbasador, sper ca nu veti suferi sanctiuni din partea dnei Angela Merkel! In numele meu personal, al copiilor mei si a intregii mele familii va urez dle ambasador sa va consumati intrega pensie pe care o meritati impreuna cu familia dv. si va invit sa vizitati Romania ori de cate ori doriti, sa va imbracati in costumele noastre populare, sa ascultati muzica populara mostenita inca din vremea starmosilor nostri Daci, si nu in ultimul rand, sa gustati din mancarurile noastre populare si sa va bucurati de toata ospitalitatea poporului Roman. Va multumesc dle ambasador pentru bunele cuvinte pe care le-ati pronuntat in legatura cu intregul popor Roman. Sachelarie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Ambasadorul Germaniei, palmă dată UDMR: România, model de conlocuire"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ambasadorul-germaniei-palma-data-udmr-romania-model-de-conlocuire/