ANALIZĂ. În Covasna și Harghita se trăiește la fel ca-n India și Pakistan

January 26, 2016 •economie •Views: 11542

Sărăcie și naționalism sunt două dintre ingredientele politicii practicate de UDMR în județele pe care le controlează. Covasna și Harghita, două din județele care alcătuiesc așa-zisul ținut secuiesc, pentru care se luptă toții extremiștii maghiari, radicali sau moderați, se află în topul celor mai sărace județe din România. În cele două județe controlate politic, administrativ și economic de UDMR se trăiește la fel ca-n India și Pakistan, arată o analiză prezentantă de Jurnalul Național.

Bucureştenii sunt cei mai fericiţi angajaţi, ei câştigă, în medie, 2.500 de lei, bani care le rămân în mână după plata tuturor taxelor şi impozitelor. La polul opus, locuitorii din judeţele Caraş-Severin şi Harghita sunt cei mai prost plătiţi din ţară, ei încasând numai 1.256 de lei, transmite Jurnalul Național.

În mai mult de jumătate din judeţele României se trăieşte cu salarii medii nete sub 1.500 de lei. Caraş-Severin, Harghita, Suceava şi Vaslui conduc în topul celor mai prost plătiţi salariaţi care încasează lunar, în medie, între 1.256 şi 1.282 de lei. Salarii aproape la fel de mici au şi locuitorii din Neamţ, Brăila, Covasna, Bistriţa Năsăud, Bihor, Botoşani, Ialomiţa, Maramureş, care câştigă mai puţin de 1.350 de lei. În alte 12 judeţe veniturile nete reprezintă 55-60% din cât încasează locuitorii Capitalei.

Analiştii spun că nivelul salariilor reflectă structura economiei naţionale. „În Vaslui sau în Harghita, marii angajatori sunt fie instituţii publice, spitale, companii de utilităţi, fie unităţi de producţie din industria textilă, caracterizate de venituri apropiate de salariul minim pe economie”, a declarat Cristian Seidler, Business Unit Manager, Wyser. Cu aceste venituri, locuitorii din zonele sărace ale României se pot compara cu cei din oraşele mexicane, indiene sau pakistaneze, în niciun caz cu cei din ţările europene.

FOTO: liderii UDMR Antal Arpad, Kelemen Hunor, Tamas Sandor

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to ANALIZĂ. În Covasna și Harghita se trăiește la fel ca-n India și Pakistan

  1. Andrei Știrbu says:

    UDMR ține Secuimea în sărăcie – e adevărat – dar motivul nu e acela de a da vina pe București ci de a preveni stabilirea de români în regiune și astfel de a stopa românizarea regiunii. Este o decizie înțeleaptă

  2. bun roman says:

    Cum se impart banii intre psd, pnl, pdl si udmr in Covasna..Prin proiectul apa si canal http://www.apacov.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=33&Itemid=40&lang=ro care se zice ca se face, dar nu e gata, o firma din Cluj OMS, punct de lucru al OMS ungaria a “castigat” licitatia pe vremea ministrului Borbely. La randul lor, cei de la OMS subcontracteaza lucrarile catre firmele de casa ale partidelor de la putere din zonele respective. Astfel aceste firme mai departe vor finanta campaniile din 2016 dupa ce au incasat sume mari de tot pe lucrari proaste. Pe scurt: toti politicienii de frunte ai jud CV indiferent de ednie si partid au muls acest proiect frateste pentru a-si finanta campaniile fiecare in zonele geografice cu sanse reale de castig..De aia tace grama si da mana cu udmr. Pentru ca impart banii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ANALIZĂ. În Covasna și Harghita se trăiește la fel ca-n India și Pakistan"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/analiza-in-covasna-si-harghita-se-traieste-la-fel-ca-n-india-si-pakistan/