ANI: Andras-Nagy Robert, managerul Spitalului Județean Covasna, incompatibil

October 30, 2013 •Agentia Nationala de Integritate •Views: 3039

Andras-Nagy Robert (FOTO: mesageruldecovasna.ro)

Andras-Nagy Robert (FOTO: mesageruldecovasna.ro)

30 octombrie 2013

COMUNICAT 
Incompatibilitate – ANDRAS-NAGY ROBERT și POPA DAN-GABRIEL – Manageri spital 

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui ANDRAS-NAGY ROBERT – Manager al Spitalului Județean de Urgență Dr. Fogolyan Kristof, Sf. Gheorghe, Jud. Covasna, și POPA DAN-GABRIEL  fost Manager general al Serviciului Județean de Ambulanță Argeș, întrucât, în perioada exercitării funcției de manager, au exercitat și alte funcții, după cum urmează:

1)                  ANDRAS-NAGY ROBERT s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 03 octombrie 2010 – 07 martie 2011, întrucât a deținut, simultan, funcţia de Manager al Spitalului Județean de Urgență “Dr. Fogolyan Kristof”, Sf. Gheorghe, Jud. Covasna, și funcția contractuală salarizată de consilier juridic în cadrul E.G.G. TAMAS LASZLO. Astfel, ANDRAS-NAGY ROBERT a încălcat dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006, potrivit cărora „Funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu […] exercitarea oricăror alte funcții salarizate […]”.

2)                  POPA DAN-GABRIEL s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 12 noiembrie 2010 – 11 ianuarie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcţia de Manager general al Serviciului Județean de Ambulanță Argeș și funcția de medic titular în cadrul Cabinetului Medical Individual dr. Popa Dan-Gabriel, Jud. Argeș. Astfel, POPA DAN-GABRIEL a încălcat dispozițiile art. 111, alin. (15), lit. a) din Legea nr. 95/2006, potrivit cărora „Funcția de manager este incompatibilă cu […] deţinerea de orice alte funcţii salarizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical desfăşurate în aceeaşi unitate sanitară […]”.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare. 

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”. 

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to ANI: Andras-Nagy Robert, managerul Spitalului Județean Covasna, incompatibil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ANI: Andras-Nagy Robert, managerul Spitalului Județean Covasna, incompatibil"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ani-andras-nagy-robert-managerul-spitalului-judetean-covasna-incompatibil/